Angst

“Ik ben bang om dik te worden”

Als je bang bent om dik te worden is het goed om je af te vragen waar je nou echt bang voor bent. Ben je echt bang om dik te worden? Of denk je dat anderen je aardiger zullen vinden als je slanker bent? Of ben je misschien bang de controle over jezelf kwijt te raken als je eet?

Normale reactie

Angst is een reactie van je lijf en bedoeld voor gevaar. Angst zorgt ervoor dat je op scherp staat en daardoor kun je reageren. We zullen je verder niet vermoeien met het verhaal dat dit heel vroeger handig was omdat je daardoor op tijd kon vluchten voor een beer, je snapt het idee.

Het is niet altijd handig

Soms is er geen gevaar en ben je toch bang. Je snapt dan wel dat je eigenlijk niet bang hoeft te zijn, maar ja, wat heb je daaraan als je wel bang bent. Als je bang bent wil je vaak maar één ding en dat is zo snel mogelijk van dat rotgevoel af.

Wat doe je eraan?

Het is goed om te oefenen met datgene waar je bang voor bent. Als je dat niet doet blijf je namelijk bang en dat is niet wat je wilt. Je test jezelf als het ware uit en je zult merken dat de angst op den duur minder wordt. Dat gebeurt niet meteen, maar als je doorzet merk je dat het werkt.

Dat klinkt allemaal heel makkelijk, maar dat is het natuurlijk niet! Het is daarom ook goed om je angst met iemand te delen, bijvoorbeeld je moeder of je vriendin en samen te oefenen. Zij kunnen je dan helpen om door te zetten.

Altijd last van angst?

Heb je elke dag last van angst, kun je er niet meer van slapen en het lukt je niet hier zelf uit te komen? Of heb je een andere vraag? Mail of chat dan met onze deskundigen. Wil je er met andere jongeren over praten? Ga dan naar het forum.


Meer informatie


Reacties

plaats reactie
1

Hey lieve kinderen/mensen ik ben soms ook bang dat er een inbreker komt of ben bang van onweer is het gek? ik ben 12 jaar.

10 mei 2017, 20:05, Eva
2

Hee meiden,

ik maak me echt om alles druk, iets wat klein is maak ik vaak meteen heel groot. bijv., als ik weet dat ik ergens heen moet waar ik niet zoveel zin in heb.. kan dat mijn hele dag beïnvloeden.. en ben ik er de hele tijd mee bezig.

herkennen jullie dit? en/of wat kan je hier aan doen...

28 apr 2016, 13:04, Lottie
3

Even iets voor reactie 2: als je ouder word gaat dat weg.

7 feb 2016, 22:02, Xx
4

ik ben een paar weken geleden alleen naar huis gefietst in het donker en toen stonden een paar jongens bij een hoekje ze gingen op mijn bagage drager zitten en trokken me van mijn fiets af ik schreeuwde help en toen kwam er een vrouw naar buiten en schreeuwede hey ga is weg daar de jongens renden heel hard weg en ik riep bedankt en fietste snel naar huis mijn zus was er en trooste me. Mijn punt is: pas asjeblieft op met van die jongens want ik weet niet wat ze gedaan hadden als die vrouw niet naar buiten gekomen was

7 feb 2016, 17:02, Wees voorzichtig
5

Jf

4 jan 2016, 16:01, Alice in wonderland
Er zijn 11 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer