Bijna alles over eten, gewicht en uiterlijk

Angst

“Ik ben bang om dik te worden”

Als je bang bent om dik te worden is het goed om je af te vragen waar je nou echt bang voor bent. Ben je echt bang om dik te worden? Of denk je dat anderen je aardiger zullen vinden als je slanker bent? Of ben je misschien bang de controle over jezelf kwijt te raken als je eet?

Normale reactie

Angst is een reactie van je lijf en bedoeld voor gevaar. Angst zorgt ervoor dat je op scherp staat en daardoor kun je reageren. We zullen je verder niet vermoeien met het verhaal dat dit heel vroeger handig was omdat je daardoor op tijd kon vluchten voor een beer, je snapt het idee.

Het is niet altijd handig

Soms is er geen gevaar en ben je toch bang. Je snapt dan wel dat je eigenlijk niet bang hoeft te zijn, maar ja, wat heb je daaraan als je wel bang bent. Als je bang bent wil je vaak maar één ding en dat is zo snel mogelijk van dat rotgevoel af.

Wat doe je eraan?

Het is goed om te oefenen met datgene waar je bang voor bent. Als je dat niet doet blijf je namelijk bang en dat is niet wat je wilt. Je test jezelf als het ware uit en je zult merken dat de angst op den duur minder wordt. Dat gebeurt niet meteen, maar als je doorzet merk je dat het werkt.

Dat klinkt allemaal heel makkelijk, maar dat is het natuurlijk niet! Het is daarom ook goed om je angst met iemand te delen, bijvoorbeeld je moeder of je vriendin en samen te oefenen. Zij kunnen je dan helpen om door te zetten.

Altijd last van angst?

Heb je elke dag last van angst, kun je er niet meer van slapen en het lukt je niet hier zelf uit te komen? Of heb je een andere vraag? Mail of chat dan met onze deskundigen. Wil je er met andere jongeren over praten? Ga dan naar het forum.


Meer informatie


plaats reactie

Reacties

1

Hoi meiden,
ik heb zoveel schrik van mijn vader. Hij is super, daar niet van.. Maar als het op gebied van leren aankomt is hij gewoon niet te houden, ik heb bijna examens en ik wordt zo hard onderdruk gezet door hem, ik MOET slagen van hem of mijn laptop wordt 2 maanden afgenomen.
Er staat gewoon zoveel druk op mijn schouders, en leren doe ik ookal niet graag, wat nu?

25 mei 2013, 21:05, Lore
2

Ik ben altijd bang. Voor alles.
Ik weet dat het stom is , maar ik kan er niets aan doen.
Ik ben bijvoorbeeld bang dat als mijn ouders of zusjes de deur uitgaan, ze nooit meer terugkomen en dat hen wat ergs overkomt.
Als ik in de auto zit, ben ik altijd bang dat we het ritje niet kunnen navertellen en als ik alleen thuis ben, moet de tv altijd aanstaan omdat ik anders echt het gevoel heb dat er niemand is om me te beschermen.

Ik vind het echt heel vervelend, dus please heeft iemand tips?
Heel erg bedankt!

Luf joe!

8 jan 2014, 16:01, Mientje
3

Wow ik herken me echt precies in het bericht hierboven ^^

9 feb 2014, 20:02, ThatGirl.
4

ik ben ook altijd bang dat als ik alleen thuis ben dat er dan allemaal enge gasten komen en dat soort dingen.

16 jun 2014, 17:06, anoniemeling
5

Bovenstaande berichten ik herken je er ook in

2 aug 2015, 23:08, 14jarigmeisjemetproblemen
6

Mijn vriendin doet altijd erg gemeen tegen andere soms doet ze super gemeen en ik durf er niks van te zeggen ik ben gewoon te bang voor haar en al mijn vrienden vinden ook dat ze vaak gemeen doet maar die durven er ook niks van te zeggen help me ik weet echt niet meer wat ik moet doen

15 dec 2015, 20:12, Anoniem
7

Jf

4 jan 2016, 16:01, Alice in wonderland
8

ik ben een paar weken geleden alleen naar huis gefietst in het donker en toen stonden een paar jongens bij een hoekje ze gingen op mijn bagage drager zitten en trokken me van mijn fiets af ik schreeuwde help en toen kwam er een vrouw naar buiten en schreeuwede hey ga is weg daar de jongens renden heel hard weg en ik riep bedankt en fietste snel naar huis mijn zus was er en trooste me. Mijn punt is: pas asjeblieft op met van die jongens want ik weet niet wat ze gedaan hadden als die vrouw niet naar buiten gekomen was

7 feb 2016, 17:02, Wees voorzichtig
9

Even iets voor reactie 2: als je ouder word gaat dat weg.

7 feb 2016, 22:02, Xx
10

Hee meiden,

ik maak me echt om alles druk, iets wat klein is maak ik vaak meteen heel groot. bijv., als ik weet dat ik ergens heen moet waar ik niet zoveel zin in heb.. kan dat mijn hele dag beïnvloeden.. en ben ik er de hele tijd mee bezig.

herkennen jullie dit? en/of wat kan je hier aan doen...

28 apr 2016, 13:04, Lottie

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer


close