Bijna alles over eten, gewicht en uiterlijk

Eenzaamheid

“Lekker de hele avond lol getrapt met mijn vriendinnen. Maar ze moesten eens weten”

Als je aan eenzaamheid denkt, denk je vaak aan oudere mensen, maar ook jongeren kunnen zich behoorlijk eenzaam voelen.

Hoe komt het?

Je kunt vast wel bedenken dat je je eenzaam kunt voelen als je net verhuisd bent en nog geen nieuwe vrienden hebt. Of wanneer iemand een vervelende opmerking maakt over hoe je eruit ziet, als je gepest wordt. Je kan ook eenzaam zijn omdat je geen familie en vrienden hebt echt naar jou luisteren. Dit zijn oorzaken die van buitenaf komen, door dingen die om je heen gebeuren.

Maar je kunt je ook eenzaam voelen door hoe je zelf in elkaar zit, door bijvoorbeeld onzekerheid. Je voelt je bijvoorbeeld anders dan je vriendinnen of het lukt je niet om met je vriendinnen te praten over waar je je zorgen over maakt. Of je hebt het idee dat je altijd maar vrolijk en leuk moet zijn.

Wat doet het met je?

Als je je niet begrepen en eenzaam voelt ga je vaak bewust situaties uit de weg. Of je gaat je anders voordoen dan je bent. Anderen kunnen niet aan je zien dat je eenzaam bent terwijl jij dit wel zo voelt.

Wat kun je doen?

De reden dat je eenzaam bent, is voor iedereen heel persoonlijk. Wat je het beste kan doen is bepaalde patronen doorbreken. Dat is vaak spannend. Je doet iets anders, dan je normaal gesproken zou doen. Stel je voor hoe jouw situatie is, als je niet meer eenzaam bent. Wat doe je dan? Met wie? Hoe gedraag je je?

Bedenk wat een eerste kleine stap zou zijn in deze richting. Wat kun je nu al doen om dit te bereiken? Doe dat dan. Kijk wat het effect is. Zet zo steeds een volgende stap, totdat je leven er meer zo uit ziet zoals jij dat wilt.

Voel jij je eenzaam?

Heb je vaak last van eenzaamheid en het je niet lukt er zelf uit te komen? Of heb je een andere vraag? Mail of chat dan met onze deskundigen. Wil je er met andere jongeren over praten? Ga dan naar het forum.


Meer informatie


plaats reactie

Reacties

1

Ik voel me eenzamer als ik met veel mensen of vriendinnen ben dan wanneer ik alleen op mijn kamer met een boek en muziek zit. Ik heb het gevoel dat de mensen om mij heen niet echt snappen dat ik niet van schoolfeesten etc. houd en dat ik eigenlijk liever alleen ben.

11 sep 2012, 21:09, jentebent
2

Ik voel me continu heel erg eenzaam, ik heb vroeger nooit echt vrienden gehad en werd altijd gepest. nu heb ik wel vrienden maar nogsteeds voel ik me eenzaam, en alsof niemand me begrijpt.. ik ben ook altijd al erg onzeker, wat sinds 1 jaar al iets minder is maar nogsteeds ben ik het best erg, en ik ben ook depressief, daardoor voel ik me ook eenzaam.
en het voelt gewoon alsof niemand me snapt..

9 nov 2012, 21:11, Riannee
3

Al zijn al je vriendinnen aanwezig.. dan kan je jezelf nog zo alleen voelen.

7 feb 2013, 15:02, Eefje
4

ik voel me soms zo eenzaam..
Ik heb op school 1 beste vriendin, waar ik bloed en leed mee deel, ik klamp me dan ook alleen aan haar vast, en wil alleen haar. Andere meiden wil ik helemaal niet, waardoor ik dus maar 1 vriendin heb eigenlijk. Als ze dan afwezig is ben ik helemaal alleen in school, en voel ik me in de steek gelaten. Ik weet niet hoe het komt, het zit gewoon in me.
Helpen jullie me?

25 mei 2013, 20:05, Lore
5

Ik voel me heel vaak eenzaam. Maar als ik dat voel ga ik gewoon afleiding zoeken. Bijv. muziek luisteren, een boek lezen, film kijken etc. Dan ga ik leuke dingen doen! Maar het stomme is dat als je geen afleiding meer hebt, alles weer terugkomt. Ik heb dan het gevoel dat mensen doen alsof ze me mogen enzo, maar achter me rug om over me roddelen.. x

7 okt 2013, 00:10, nina
6

Hoi, ik voel me heel onzeker want iedereen heeft iets te zeuren op mij (mensen uit de klas) ik heb maar 2 echte vrienden en ik weet niet hoe ik het moet stoppen. ik ben al een keer bedreigd. wat moet ik doen?

12 okt 2013, 00:10, reboegie
7

heejj ik ben heel erg verliefd op en jonge die pas hier is kome wonen ma hij lacht well soms naar mij ma wat moet ik nu doen ?

28 okt 2013, 08:10, Anoniem
8

Erg vaak zit iedereen samen en ik dan daarbuiten, helaas hoor ik er gwn niet bij. Op dat momenten voel ik me zo eenzaam en heb ik zin om te huilen.

28 jan 2014, 22:01, TJ
9

ik voel me ook vaak eenzaam. Dan denk ik: Waarom snapt niemand mij?? Maar op een ander moment voel ik me juist niet eenzaam juist heel begrepen ofzo

16 jun 2014, 17:06, carry
10

Ik voel me de laatste tijd zoo alleen. Ik had laatst een vriendje we waren zoo verliefd op elkaar. Ik wist het hij was de ware tot dat hij het uitmaakte. Ik voel me de laatste tijd zo depressief. Ik weet niet waarom hij het uitmaakte, maar inheb het gevoel dat ik te dik ben en hij het daarom uitmaakte. Ik word vaak ook buitengesloten in de klas. Ik voel me echt heel eenzaam. Ik ben 14 en ik weeg 43,7. Kilo en ik denk dat dat veelste zwaar is wie kan me alsjeblieft helpen

Xx mij....

3 nov 2014, 18:11, Hopeloze meisje
11

Ik kan het nergens aan verwijten, ik word niet gepest, ik ben redelijk tevreden met mijn uiterlijk, ik ben niet dom of raar, maar toch kan ik me nergens thuis voelen. Op school zit ik erbij alsof ik mijn klas niet ken, ik zeg totaal niks en ook thuis heb ik het idee dat mijn ouders liever mijn broertje of zusje hebben dan mij. Ik heb het idee dat niemand mij begrijpt, dat ik in mijn hoofd veel ouder ben dan ik eigenlijk ben, maar dat leeftijdsgenoten juist denken dat ik niks van de wereld snap. Waarom is het zo moeilijk om normaal te doen, de jongens of meiden me te laten mogen? Desperate for friend or boyfriend. Ik pas niet in deze wereld.
Yasmin (16jr)

9 nov 2014, 13:11, Princessingodseyes
12

hallo ik voel me ook wel eens eenzaam want als ik buiten ben dan speelen juultje en sienna met elkaar eerst vont juultje sienna kut maar nu zijn ze michien wel bff 's dan maar als dat zo is vint ik sienna en juultje *** ik ben 8 jaar
juultje is bijnna 9 jaar dus kan ik het niet maar sienna wel
want sienna is 7 jaar 7 jaar dat kan ik dus maar ik ben
8 jaar 8 jaar en juultje 9 jaar 9 jaar
en op dansles roddelen iedereen over mijn ik heb wel half vrienden zo als yara en luukas lachen ze mijn nou uit omdat ik blond haar met een beetje slag heb die tot de knie komt ja ja mijn haar komt echt tot mijn knie en ik verzin niks maar esmee en femke en senna en lisa en juultje en sienna zijn ***** en rooken is ook kut het kuttigste maar blowen is ook heel kuttig

***dit bericht is aangepast door de moderator***

21 dec 2014, 10:12, bdffbf
13

Eenzaamheid en of ik dat ken, overal alleen heen moeten,
Met mooiweer in je eentje op een terrasje zitten,zien dat iedereen al een partner of vriend heeft. Strand in je eentje
Vind ik helemaal niks,ga even zwemmen,even liggen en weer naar huis,geen leuke jonge man die eens met je flirt,of wel flirt,maar dan weer weg gaat,ba ba ba...en ik wordt ook vaak gepest,vroeger op school helemaal,soms zie ik het echt niet meer zitten, groetjes Hannie

22 jul 2015, 12:07, Hannie
14

Ik voel me best vaak eenzaam, dan heb ik een leeg gevoel, alsof ik iets mis. Ik heb wel vriendinnen, maar ze zeiden of ik wat minder bij hen zou willen staan. Ik heb gezegd dat ik het wel begreep, maar eigenlijk begrijp ik het niet echt...

31 okt 2015, 16:10, Just A Girl
15

Ik heb op school maar een vriendin en we hebben compleet andere interesses. We hebben laatst ruzie gehad en toen was ik ook helemaal alleen. Het is nu weer goed, maar niet zoals vroeger. Ze wordt best vaak boos op me om helemaal niks en ik irriteer me steeds meer om haar, omdat ik het gevoel heb dat ze me probeert te controleren en ik begin een beetje een hekel aan haar te krijgen, want ze is soms gewoon echt een aanstellerige bitch, die als zij iets goed doet dat de hele wereld het moet weten en als ik iets goed doe wil ze er niet eens naar luisteren. Maar ik wil haar ook niet kwijt, want ze is de enige die ik ken en we hebben ook goede momenten, dan is het echt gezellig en kunnen we lekker lachen. Dit is best irritant en ik ben ook heel erg onzeker over eigenlijk alles. Ik vind het echt verschrikkelijk dat niemand ziet hoe ik me voel terwijl ik tegelijkertijd niet wil dat iemand het weet. Ik wil gewoon dat er iemand is die me zo goed kent dat die weet wanneer het niet goed met me gaat, hoe hard ik ook probeer om niks te laten merken. Er is een jongen die ik leuk vind en ik denk soms dat hij mij ook leuk vind, en op andere momenten denk ik weer van niet, want ik snap ook niet echt hoe iemand mij leuk zou kunnen vinden... Ik ben nou niet echt bepaald knap en er is bijna niemand die de moeite neemt om me echt te leren kennen.

4 nov 2015, 18:11, Boekenmeisje
16

Ik ben heel erg eenzaam, niemand merkt me op in de klas. Ik had twee vrienden maar die negeren me nu compleet en haten me. Ik wil vrienden maken, maar al die meisjes in mijn klas zijn niet mijn type. Ik ben te verlegen om iemand aan te spreken. Er word over me geroddeld en iedereen haat me. Wat moet ik doen?

4 dec 2015, 13:12, Goldie
17

Reactie 10 (hopeloze meisje): ik ben 11 en ik weeg 47 kilo... ik denk eerder dat je Óf in het goede gewicht zit, Óf te lícht bent.. aangezien ik dus nog maar net in het goede gewicht ben(bijna overgewicht) denk ik wel dat je goed zit.
Maar je kunt ook een BMI test doen?
Succes!

30 jun 2016, 17:06, Ikke
18

Ik voel me soms eenzaam een paar vriendinnen van mij luisteren niet als ik wat vertel en het boeit ze niet en dat is frustrerend 😥 en soms mis ik mijn overleden opa

10 nov 2016, 21:11, Piepiep
19

Eenzaamheid,
iedereen is wel eens eenzaam,
iedereen voelt zich wel eens alleen,
maar als je echt alleen bent,
dan weet je pas wat eenzaam is.

Als niemand je mag,
als iedereen tegen je is,
als je vriendinnen had, maar die weg zijn,
als je ouders overlijden of nooit van je hebben gehouden,
dan weet je pas wat eenzaam is

Als je zwart ziet,
en misschien een heel klein puntje licht,
dan weet je pas wat eenzaam is.

En wat je er nou van vind,
van je eenzaam heid,
dat mag je altijd zelf weten,
maar je moet ook weten,
dat lang niet iedereen weet,
hoe eenzaam is.
En wat eenzaam is.

19 apr 2017, 18:04, Dichtertje

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer


close