Eenzaamheid

“Lekker de hele avond lol getrapt met mijn vriendinnen. Maar ze moesten eens weten”

Als je aan eenzaamheid denkt, denk je vaak aan oudere mensen, maar ook jongeren kunnen zich behoorlijk eenzaam voelen.

Hoe komt het?

Je kunt vast wel bedenken dat je je eenzaam kunt voelen als je net verhuisd bent en nog geen nieuwe vrienden hebt. Of wanneer iemand een vervelende opmerking maakt over hoe je eruit ziet, als je gepest wordt. Je kan ook eenzaam zijn omdat je geen familie en vrienden hebt echt naar jou luisteren. Dit zijn oorzaken die van buitenaf komen, door dingen die om je heen gebeuren.

Maar je kunt je ook eenzaam voelen door hoe je zelf in elkaar zit, door bijvoorbeeld onzekerheid. Je voelt je bijvoorbeeld anders dan je vriendinnen of het lukt je niet om met je vriendinnen te praten over waar je je zorgen over maakt. Of je hebt het idee dat je altijd maar vrolijk en leuk moet zijn.

Wat doet het met je?

Als je je niet begrepen en eenzaam voelt ga je vaak bewust situaties uit de weg. Of je gaat je anders voordoen dan je bent. Anderen kunnen niet aan je zien dat je eenzaam bent terwijl jij dit wel zo voelt.

Wat kun je doen?

De reden dat je eenzaam bent, is voor iedereen heel persoonlijk. Wat je het beste kan doen is bepaalde patronen doorbreken. Dat is vaak spannend. Je doet iets anders, dan je normaal gesproken zou doen. Stel je voor hoe jouw situatie is, als je niet meer eenzaam bent. Wat doe je dan? Met wie? Hoe gedraag je je?

Bedenk wat een eerste kleine stap zou zijn in deze richting. Wat kun je nu al doen om dit te bereiken? Doe dat dan. Kijk wat het effect is. Zet zo steeds een volgende stap, totdat je leven er meer zo uit ziet zoals jij dat wilt.

Voel jij je eenzaam?

Heb je vaak last van eenzaamheid en het je niet lukt er zelf uit te komen? Of heb je een andere vraag? Mail of chat dan met onze deskundigen. Wil je er met andere jongeren over praten? Ga dan naar het forum.


Meer informatie


Reacties

plaats reactie
1

ja ken ik

10 mei 2017, 20:05, .
2

Eenzaamheid,
iedereen is wel eens eenzaam,
iedereen voelt zich wel eens alleen,
maar als je echt alleen bent,
dan weet je pas wat eenzaam is.

Als niemand je mag,
als iedereen tegen je is,
als je vriendinnen had, maar die weg zijn,
als je ouders overlijden of nooit van je hebben gehouden,
dan weet je pas wat eenzaam is

Als je zwart ziet,
en misschien een heel klein puntje licht,
dan weet je pas wat eenzaam is.

En wat je er nou van vind,
van je eenzaam heid,
dat mag je altijd zelf weten,
maar je moet ook weten,
dat lang niet iedereen weet,
hoe eenzaam is.
En wat eenzaam is.

19 apr 2017, 18:04, Dichtertje
3

Ik voel me soms eenzaam een paar vriendinnen van mij luisteren niet als ik wat vertel en het boeit ze niet en dat is frustrerend 😥 en soms mis ik mijn overleden opa

10 nov 2016, 21:11, Piepiep
4

Reactie 10 (hopeloze meisje): ik ben 11 en ik weeg 47 kilo... ik denk eerder dat je Óf in het goede gewicht zit, Óf te lícht bent.. aangezien ik dus nog maar net in het goede gewicht ben(bijna overgewicht) denk ik wel dat je goed zit.
Maar je kunt ook een BMI test doen?
Succes!

30 jun 2016, 17:06, Ikke
5

Ik ben heel erg eenzaam, niemand merkt me op in de klas. Ik had twee vrienden maar die negeren me nu compleet en haten me. Ik wil vrienden maken, maar al die meisjes in mijn klas zijn niet mijn type. Ik ben te verlegen om iemand aan te spreken. Er word over me geroddeld en iedereen haat me. Wat moet ik doen?

4 dec 2015, 13:12, Goldie
Er zijn 20 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer