Gewicht

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

 

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

Ik ben een jongen van 15 jaar
Ik weeg 124 kilo ik ga met een vriend
Elke dag naar de patat zaak want dat vinden we lekker maar we als we naar gym gingen lachte ze óns uit maar dik zijn is niet erg ja we hebben hangbuik en tepels maar ik eet te veel boeit mij niks ik ga met mijn vriend naar de winkel om cola te halen en al ik drink legt hij zijn hand op mijn buik en dan voelt hij als ik wat dikker wordt. En bij mij thuis zitten op bed in onze onderbroek maar toen ik aan hem zat kreeg ik de stijve wat betekend dat .

24 jun 2018, 08:06, Jongen bloot
2

Hoi ik ben bijna 14 en ik ben 176cm en 55 kilo en Mn ouders willen dat ik aankom. Maar ik zelf wil juist afvallen help!

18 jun 2018, 11:06, De dunne dikzak
3

hoi,
ik ben 13 jaar bijna 14 en ik wil graag afvallen, ik heb overgewicht en daar ben ik niet blij mee. mijn beste vriendin is heel dun en naast haar voel ik me nog dikker ik probeer er mee te leven en dat heb ik ook gedaan alleen, ik wil gewoon trots op mezelf kunnen zijn meer dan dat ik al doe

16 jun 2018, 22:06, acricedroom
4

Hallo mensen
Ik wil graag rond de 10 kilo gaan afvallen hebben Julie aub tips voor mij.
Ik voel mij zo dik en zeker als ik naar 1 van mijn vriendinnen kijk zij heeft namelijk het perfecte lijntje .
Julie moeten mij echt helpen om zo rap mogelijk af te vallen pleas

11 jun 2018, 21:06, Gewoon iemand
5

Onzekere meid
Ik ben 12 en bijna 45 en 1.55m maar zou sws meer eten en ik ben een beetje te dik maar vindt het opzich niet zo erg ♥️♥️ Xx boterham met pindakaas😂

20 mei 2018, 18:05, Boterham met pindakaas
Er zijn 611 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer