Gewicht

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

 

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

Ik ben 13 jaar en ik weeg 58
Is dit goed mant ik huil iedereen dag omdat ik mezelf lelijk vind en ik durf het tegen niemand te verteken

24 sep 2018, 23:09, Schatje 123
2

Ik ben 11 jaar, 1,55 lang en ik weeg 33,2 ben ik te dik?

19 sep 2018, 16:09, LOLA
3

Ik ben 13 jaar weet 120 kilo en ben een 140 cm

16 sep 2018, 07:09, Anoniem
4

Ik ben een meisje van 12 en weeg bijna 60 kilo en ben hardstikke dik en kan geen kortebroeken meer aan wand daar scheur ik letterlijk uit en dat meen ik! Wat moet ik doen!!!?

1 sep 2018, 23:09, Iemand
5

Onzekere Meid jou gewicht past helemaal bij jou leeftijd en lengte ik ben zelf 11 bijna 12 ,1,58 en weeg 44.2kg dat is pas te veel😓

22 aug 2018, 13:08, Dikke
Er zijn 620 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer