Gewicht

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

 

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

komkommer kaas brood met speculaas en pindakaas en katchup en musterd zijn echt lekker

26 sep 2019, 16:09, J. Rietveld
2

Ik ben 13 bijna 14 en ik ben 1.67 meter en ik voel me zwaar en dik ik weeg 56.9 ik heb me eergister gewogen ik wil heel graag afvallen maar weet niet hou heb ik overgewicht?

11 sep 2019, 16:09, Anonieme
3

Ik ben 11 en ik weeg 16 is dat goed?
Ik ben trouwns 1 60

27 aug 2019, 19:08, Yndi
4

Hallo =^.^=
Ik ben 160 cm!
En ik ben 51 kilo!
M'n bmi zegt dat het goed is... Maar wat denken jullie ervan?
En nog als jullie willen weten dat jullie overgewicht of ondergewich. Ga dan zeker naar BMI!

26 aug 2019, 21:08, loolli
5

Haii. Ik ben een meisje 17 jaar 178 en 60 kilo. Ik ben in 2 maanden 10 kilo afgevallen zonder te sporten in heb op suikers en kolidraten gelet hoewel ik al wel snel afval maar als nog kan je snel afvallen als je op je eten let gewoon weinig eten en veel water drinken ik bdl btw niet niks eten maar gewoon weinig.

8 aug 2019, 00:08, Beau Renirie
Er zijn 640 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer