Gewicht

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

 

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

Iemand tips om aantekomen! Kom niet met meer eten want dat helpt niet als je geen eetlust hebt wat je niet expres doet! Ik ben een meisje van 16 jaar (bijna 17) ik ben 1,61 lang en ik weeg meestal tussen de 47-50 de ene x ben ik weer afgevalle na 47 en de andere x zit ik weer op de 50 iemand aub tips! Ik wil echt graag aankomen ik vind dat ook veel mooier dan dit dunnerige fedoe ik word er chagerijnig van

14 feb 2019, 00:02, Officialserenay
2

Hee mensen
ik wil jullie graag vertellen alle meiden of jongens hier zijn erg onzeker en ik ook ik eet weinig en kijk de hele dag in de spiegel met de gedachre dat ik een opgeblazen walrus ben maar ik wil dat jullie allemaal weten als er iets is ik kan jullie helpen❤️

1 feb 2019, 23:02, Roos
3

Hallo, ik ben 13 jaar, 1.68 en weeg 50 kilo. Ben ik te zwaar? Ik wil graag model worden maar hoeveel moet je daar voor wegen?

31 jan 2019, 16:01, Australia
4

hoi,
ik ben 21, en ik weeg 48kg en ben 1,54.
prima gewicht dus, Maar ik had altijd een strakke buik, en een klein vet randje heb ik al gehad sinds ik 15 ben ofs.
Maar ik ben in een maand 5 kg dikker geworden laatst.
ik denk dat het komt door het stoppen met roken, ik drink ook geen alcohol. (word je ook dikker van)
mijn tips en mijn ervaring zijn dus,
- Langzaam afvallen IS THE KEY TO HAPPYNESS.
- Veel water (alleen water)
Geen sappjes of colatjes, of Light drankjes!
-Bewegen (lopen, door het bos, en yoga elke avond voor het slapen gaan)
-Geen zoete dingen, of koekjes. (na een maandje word het verlangen minder ;)
- GROENTE (Niet te veel fruit!!)
Fruit bevat namelijk ook veel suikers, als je teveel ervan eet word je ook dikker.
-Noten eten (mandelen, is echt lekker hoor!)
-Geen brood, (Google Maar waarom)

En even terug komen op dat langzaam afvallen,
TAKE YOUR TIME, ik ben nu 2kg afgevallen in 1 maand.
daar ben ik echt tevreden over. en honger heb ik nooit.

x

29 jan 2019, 09:01, vica
5

Lieve allemaal,
Dit is echt niet stom bedoeld. Het geven van je gewicht en lengte aan iedereen.. Waar is dat voor nodig? Ik denk zelf persoonlijk dat velen zich gaan vergelijken met de anderen qua bmi. En het punt is dat als je gaat vergelijken de kans erg groot is dat je je eetstoornis minder erg vind omdat je bmi bijv. hoger ligt. Ik wil zeggen dat iedere vorm van eetproblematiek ernstig is/kan zijn en dan maakt gewicht niets uit!!!

Denk na voordat je op dit forum alles gaat onderzoeken, denk na of dit verstandig is en of het niet de eetstoornis is die wil dat je hier op zit. Doe voorzichtig.

15 jan 2019, 11:01, Femkesfoodies
Er zijn 630 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer