Gewicht

image

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

Ik heb ook weleens spijt van de vroegere verleden maar ik heb mcdd daar ben ik zelfs mee gediagnosticeerd maar voor nu even zachtjes doen ik kan niet slapen maar komt goed mvg stacey hörning Duitser Amerikaans en nederlands en half Maleisische Indische van mijn moeder ik weet dat ik soms angst heb en ook veel verdriet en dat ik soms prikkelbaar ben en dat er gisteren chaos in mijn hoofd was maar voor de rest gaat het prima mcdd ja ik wel

20 mei 2022, 03:05, Stacey hörning horning op het duits hoerning
2

hallo ik ben ...... ik ben net ongeveer 1 week 13 en weeg ongeveer 73 kilo en ben wel dik dat zit in mijn familie en ja soms heb ik het gevoel dat ik moet afvallen maar dat gaat best goed eigenlijk ik val heel erg snel af en ik doe er bijna niks aan ik fiets elke ochtend naar school dat is ongeveer 5 km en s'middag's weer naar huis en op school heb ik 2 uur per week gym en loop ik best wel veel trap en ik sport dus ik doe voor mijn gevoel genoeg kwa beweging toch? maar ik val dus wel af maar mijn buik word niet dunner maar ik vind dat niet erg en ga gewoon door met mijn leven en heb een leuk leven en genoeg vrienden en ben niet onzeker. ik heb wat tips voor de anderen als je denkt dat je niet goed gezond ofz bent ga dan naar een dokter en als die zegt dat t gewoon goed is ga dan gewoon door met je leven en heb gewoon schijt aan de rest je bent perfect hoe je bent dat is gewoon zo iedereen is anders niks aan te doen!! en miss probeer gewoon nieuwe vrienden te maken en laat de pesters ofz gewoon liggen en zoek combacks waardoor diegenen zich kapot kut voelt of zich schaamt maar niet dat het te erg is en wees positief in het leven allemaal xxx annoniem meisiee

10 mei 2022, 22:05, annoniem meisiee
3

Hoi kan iemand mij helpen ik ben 14 jaar en 1.65 lang en ik weeg super veel ik weeg 64 kilo. Dat is echt veel te zwaar ik probeer nu wat meer op mijn eten te letten heeft iemand Tips om snel gewicht te verliezen?

23 mrt 2022, 22:03, panda88
4

Lieve jongens en meisjes, ik ben op dit moment 12 jaar en word op 20 januari 13. Ik ben 164.5 cm lang en 36.8 (gwn 37 afgerond) kg zwaar. Hoeveel kilogram zou ik ongeveer moeten wegen?

23 dec 2021, 12:12, Eva
5

Hallo, ik maak me een beetje zorgen.
Ik ben 12 jaar en 1,60 lang, maar ik weeg maar 41. De laatste tijd heb ik het steeds sneller koud en heel soms ben ik een beetje duizelig. Ik vraag me af of dit normaal is op mijn leeftijd.

6 nov 2021, 08:11, Lama
Er zijn 687 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer