Gewicht

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

 

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

Ik ben 12 jaar en ik ben 1,67 lang. Ben 45 kilo is dat te veel?

8 dec 2019, 20:12, Anoniem
2

Hey ik ben sterra en ik weeg 29 kg dat vind ik best zwaar.
De kinderen op school zeggen dat ik dik ben en dat ik te zwaar bent,. Daarom twijfel ik er over.

6 dec 2019, 18:12, Sterra
3

Heyy
Ik ben een meisje van 15 jaar bijna 16. Ik voel me ook echt dik, maar vrienden zeggen van niet en dat ik best slank ben. Maar als ik op de weeg schaal sta zie ik iets anders. Ik ben nl 167 cm en weeg 62 kilo. Dit is best veel vind ik. Hebben jullie tips voor mij? Xxx een meisje

30 nov 2019, 12:11, Anonymouss
4

Hallo allemaal !

Ik ben 19 jaar en ben 1.60 lang.
Ik weeg 85 kilo.
Ik wil heel fraag afvallen. Ik sport 3x in de week maar niks helpt. Heeft er iemand tips voor me ?

12 nov 2019, 19:11, Kip
5

komkommer kaas brood met speculaas en pindakaas en katchup en musterd zijn echt lekker

26 sep 2019, 16:09, J. Rietveld
Er zijn 644 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer