Gewicht

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

 

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

hoi ik ben een meisje van 13 jaar ben 1.55 en ik weeg 61.5 kilo is dat te zwaar?? <3

30 dec 2019, 12:12, anonymousie
2

Ik lees zoveel berichtjes over meisjes, soms jongens die denken te dik te zijn, waarvan de meesten echt absoluut niet teveel en soms veel te ei nog wegen!

Je bent vaak nog in de groei, probeer gezond te eten, te bewegen, niet overdreven en te genieten, laat je gewicht alsjeblieft niet je hele leven beïnvloeden!
Het is maar een getalletje.

22 dec 2019, 10:12, C
3

Hey ik ben 13 jaar 171cm lang en 73kg iemand tips om veel af te kunnen vallen?!

20 dec 2019, 22:12, Anoniem
4

Ik ben 12 jaar en ik ben 1,67 lang. Ben 45 kilo is dat te veel?

8 dec 2019, 20:12, Anoniem
5

Hey ik ben sterra en ik weeg 29 kg dat vind ik best zwaar.
De kinderen op school zeggen dat ik dik ben en dat ik te zwaar bent,. Daarom twijfel ik er over.

6 dec 2019, 18:12, Sterra
Er zijn 647 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer