Gewicht

image

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

hey,
Ik heb besloten na 5 jaar te leven met een eetstoornis, te gaan voor herstel, maar nu dat ik weer ongesteld word en mijn leven weer terug krijg vind ik mezelf steeds weer te dik, tijdens de eetstoornis had ik hier juist niet zo veel last van. nu heb ik steeds weer dwang om af te vallen en het ging juist zo goed. maar ik weet niet hoe ik de stemmetjes nog kan negeren. ook omdat we nu tegen de zomer aanzitten en ik dan weer mijn oude terug wil hebben

8 mei 2024, 16:05, Anna2008
2

heyyy

ik ben heel onzeker over mezelf
En ben te zwaar ben 13 jaar en weeg 80
Ik wil juist veel afvallen, want ik wil er mooier uitzien.
Maar heb niet veel tijd om te sporten

Kan iemand mij helpen of tips geven 😟

13 apr 2024, 18:04, dream's wolk
3

Hoi Anoniempje
Ik heb overgewicht en je kan kijken op een site van dokters of je overgewicht hebt dan moet je je lengte en je geboorte en je gewicht enzovoort invullen en dan kan je dat zien

14 aug 2023, 00:08, Ongesteld
4

Dieke!!

9 jul 2023, 10:07, Bolle Sjef
5

hey Anoniempje145
je bent denk ik niet zwaar hoor want ik ben 11 jaar en weeg 50! lengte: 153. je lengte maakt je ook altijd zwaarder kijk als jij 56 weegt met een lengte van 166 en je vriendin van 50 kilo en 155 snap je dat?

4 mei 2023, 15:05, Fatty
Er zijn 982 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer