Gewicht

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

 

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

Hey, ik probeer al best lang af te vallen omdat ik mezelf echt dik vind iedereen zegt van niet dus ik twijfel heel erg aan mezelf ik ben 12 jaar en weeg 63 kilo en ben 1.65 m lang. Is dit goed of ben ik te dik?

15 jun 2019, 15:06, Anoniem.....
2

Hoi ik ben 14 jaar, 1,65 m lang en 67/68 kg. Is dit te zwaar voor mijn leeftijd?

13 jun 2019, 20:06, Anoniempieee
3

Hoi ik ben 13 jaar oud en ben 1.64 m lang en weeg 44 kg is mijn gewicht goed? Ben ik te zwaar? Ik wil het graag weten want ik ben er heel onzeker over men gewicht.

20 mei 2019, 20:05, Anoniem ♥️
4

Iemand tips om aantekomen! Kom niet met meer eten want dat helpt niet als je geen eetlust hebt wat je niet expres doet! Ik ben een meisje van 16 jaar (bijna 17) ik ben 1,61 lang en ik weeg meestal tussen de 47-50 de ene x ben ik weer afgevalle na 47 en de andere x zit ik weer op de 50 iemand aub tips! Ik wil echt graag aankomen ik vind dat ook veel mooier dan dit dunnerige fedoe ik word er chagerijnig van

14 feb 2019, 00:02, Officialserenay
5

Hee mensen
ik wil jullie graag vertellen alle meiden of jongens hier zijn erg onzeker en ik ook ik eet weinig en kijk de hele dag in de spiegel met de gedachre dat ik een opgeblazen walrus ben maar ik wil dat jullie allemaal weten als er iets is ik kan jullie helpen❤️

1 feb 2019, 23:02, Roos
Er zijn 633 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer