Gewicht

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

 

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

awh lieve Laura wat lief. Bedankt voor je lieve bericht. En ook fijn dat je de mensen zo god wilt helpen.

25 mei 2017, 20:05, Eva
2

hey justagirl bedankt voor je tips ik ben ook 13 en ben Laura. Natuurlijk is het erg. je bent dun maar kijk anders naar eva het heet je bent gewoon mooi

24 mei 2017, 14:05, laura xxxxx
3

De samenleving legt zo enorm veel druk op hoe we moeten zijn, hoe dun we moeten zijn en volgends welke regels we moeten leven om echt mooi te zijn. Denk er eens goed over na, de volgende keer dat je een tijdschrift kijkt en jezelf vergelijkt met het model op de cover, deze meiden zijn echt niet zo perfect en zijn niet haalbaar. Enorm veel fotoshop gebeurt er bij deze bladen/insta post. Daarnaast is ieder persoon anders in zijn eigen manier met zijn eigen lichaam. De ene persoon heeft grotere bovenbenen en de andere persoon heeft een iets andere neus dan Doutzen. Dit maakt diegene geen lelijk persoon, zorg er gewoon voor dat je gezond blijft en goed voor jezelf zorgt. En als je twijfelt of je te dun of dik bent, ga naar de huisarts voor hulp van een pro.

14 mei 2017, 22:05, Iemand met net wat meer ervaring ;)
4

Hoii Ik Ben 13 jaar en 1,68 en weeg al een tijd tussen de 41 en 42 kilo. Volgens de site heb ik ondergewicht maar toch vind ik mijn bovenbenen dik. Kan ik iets doen aan die dikke bovenbenen? :( Mijn buik is wel dun en ik merk ook dat ik lang niet ongesteld ben geweest, en vaak last heb van mijn buik.

12 mei 2017, 15:05, aGirl :)
5

Let alsjeblieft niet op hoe zwaar je bent. Maar als je jezelf een beetje dun of een beetje dik vindt dan kan je daar wat aan doen als je wilt, maar let alsjeblieft niet op hoe zwaar je bent. Je kan ook gewoon een perfect lichaam hebben terwijl je heel erg zwaar bent ;)

6 mei 2017, 13:05, Fg.2004
Er zijn 568 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer