Gewicht

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

 

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

Hoi ik ben 10 jaar en ik zit met een klas bijna school vol met slanke kinderen en ik heb een buik en wat ik ook draag ik voel me dik

3 dec 2018, 21:12, Zeemeerminnetje
2

lola je bent veel ste licht ga aan kimen ofz

15 nov 2018, 16:11, lola
3

Hii,
Ik ben 13 (bijna 14), ik ben een meisje, 1.63 ofzo en 51 kilo. Ik vind dat mijn buik erg “dik” is. Mensen zeggen ook wel dat als je ouders steviger zijn je er dan aanleg voor kan hebben. Ze zeggen niet dat ik dik ben maar zo voel ik me wel. Hoe kan iemand mij er bij helpen

27 okt 2018, 20:10, Onzeker meisje
4

Ik ben 13 jaar en ik weeg 58
Is dit goed mant ik huil iedereen dag omdat ik mezelf lelijk vind en ik durf het tegen niemand te verteken

24 sep 2018, 23:09, Schatje 123
5

Ik ben 11 jaar, 1,55 lang en ik weeg 33,2 ben ik te dik?

19 sep 2018, 16:09, LOLA
Er zijn 623 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer