Gewicht

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

 

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

Haii. Ik ben een meisje 17 jaar 178 en 60 kilo. Ik ben in 2 maanden 10 kilo afgevallen zonder te sporten in heb op suikers en kolidraten gelet hoewel ik al wel snel afval maar als nog kan je snel afvallen als je op je eten let gewoon weinig eten en veel water drinken ik bdl btw niet niks eten maar gewoon weinig.

8 aug 2019, 00:08, Beau Renirie
2

hey ik ben een meisje van 14 jaar en ik ben behoorlijk zwaar* ik haat mn lichaam t gaat niet langer zo
Groetjes

* Dit bericht is aangepast door de moderator.

14 jul 2019, 23:07, shortforrosemary
3

Hey, ik ben 11jaar 1.50 en ik weeg ongeveer 34 kilo. Ik vind mezelf een beetje aan de dikkere kant maar iedereen zegt dat ik erg dun ben maar ik weet het niet. Tipss?

28 jun 2019, 22:06, Anoniemm
4

Hey, ik probeer al best lang af te vallen omdat ik mezelf echt dik vind iedereen zegt van niet dus ik twijfel heel erg aan mezelf ik ben 12 jaar en weeg 63 kilo en ben 1.65 m lang. Is dit goed of ben ik te dik?

15 jun 2019, 15:06, Anoniem.....
5

Hoi ik ben 14 jaar, 1,65 m lang en 67/68 kg. Is dit te zwaar voor mijn leeftijd?

13 jun 2019, 20:06, Anoniempieee
Er zijn 636 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer