Gewicht

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

 

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

Hoi ik ben 12 jaar en vindt mezelf best dik
Ik weeg 50 kilo maar mijn moeder zegt dat ik dun ben maar mij riben steken veel uit dus ik lijk dik wat moet ik doen
Ps.onzeker

20 feb 2018, 22:02, Schatje123
2

ik begrijp je helemaal ik ben 14 en weeg maar 3
31 kilo😥

16 feb 2018, 18:02, youright
3

Hoi
Als je hier zo kijkt zegt iedereen: ik ben veel ste dik. maar bij mij is dat juist NIET zo. ik ben veel ste dun! iedereen zegt wel: was ik maar dun. maar als je t eenmaal bent wil je juist dikker zijn. dus kop op: zeur niet!
ik ben 12 jaar en 1.50 m lang. en ik weeg 24 kl.
dat vind ik veel ste dun!
het is best raar want ik eet best wel veel!

14 feb 2018, 13:02, mijntje
4

Ik ben 13 en weeg 95 kilo ik ben 1.60 ik weet nben veelste dik wil ook afvallen maar niks aan me ouders vertelle ze merke wel als het me lukt . Ik eet totaal nii veel of ongezond maar ik sport niet Wat moet ik doen ???

29 jan 2018, 23:01, Weethetniet
5

*** ik ben nog al dik ik ben 1.72 lang en weeg 138 ik wil hulp

Ik woon in *** in een flat. En **** ik wil dat ik in het programma obese kom. Ik pas niet eens door de deur

*dit bericht is aangepast door de moderator

23 nov 2017, 23:11, Dikkerd
Er zijn 592 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer