Gewicht

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

 

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

Ik ben 11 ik ben 1,50 lang en ben 41 kilo heb ik overgewicht?

29 jun 2020, 20:06, 😐
2

Hi ik ben 16 jaar 1.60 en weeg 65,5 kg
Ik probeer al heel erg lang af te vallen
Sport 4x in de week en eet niks geks toch wil het me niet lukken!
Iemand tipsz

29 jun 2020, 14:06, Redhead
3

Hoi, ik ben 13 jaar en 1.67 m lang en 56.6 kilo is dat goed of te veel. Iemand nog tips

23 jun 2020, 12:06, Jasmijnnn
4

Heej ik ben 14 jaar 167 lang en ik weeg 63 is dit gezond ben heel erg onzeker over mijn gewicht.

19 jun 2020, 14:06, Heyy
5

hallo, ik ben 16 jaar, 1,65m lang en weeg op dit moment 62kg. Ik probeer al een tijdje afvallen, maar elke keer als ik het probeer lukt het me niet. sinds de quarantaine heb ik veel vrije tijd en ben dus ook begonnen met sporten. Toch helpt niks. Kan iemand mij misschien helpen?

17 mei 2020, 14:05, anoniem
Er zijn 662 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer