Gewicht

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

 

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

Heyy, ik ben 13 en 173 cm lang ik ben 64 kilo. Mijn bmi is gezond staat er maar al mijn vriendinnen zijn veel lichter. Weet iemand of mijn gewicht oke is?

26 jul 2020, 15:07, Britt
2

Heyyy,

Ik ben een meisje van 11 jaar.
Ik vind van mezelf dat ik overgewicht heb.
Ik ben 144cm groot en 44.6kg zwaar.

Iemand tips?

17 jul 2020, 09:07, Anoniempje
3

Ik ben 11 en mij gewicht is 48 en ik ben 1,65 lang is dat goed

14 jul 2020, 20:07, ....
4

Ik ben 11 ik ben 1,50 lang en ben 41 kilo heb ik overgewicht?

29 jun 2020, 20:06, 😐
5

Hi ik ben 16 jaar 1.60 en weeg 65,5 kg
Ik probeer al heel erg lang af te vallen
Sport 4x in de week en eet niks geks toch wil het me niet lukken!
Iemand tipsz

29 jun 2020, 14:06, Redhead
Er zijn 665 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer