Gewicht

image

"Ik vind mezelf ietsje te zwaar"

Eline, 14 jaar: “Ik ben al een tijdje bezig met afvallen. Dat is niet omdat ik niet tevreden ben met mezelf, maar ik vind mezelf gewoon net ietsje te zwaar.

Dat zie ik vooral als ik naar mijn beste vriendin kijk. Wij leenden altijd elkaars kleren en dat ging prima. Tot ik laatst haar nieuwe spijkerbroek wilde passen. Ik moest echt zo m'n best doen om hem dicht te krijgen. Die zat dus veel te strak. Ik kon er echt niet mee over straat. Mijn vriendin vond het erg grappig, maar ik totaal niet.

Dus ik ben gewoon begonnen met minder eten. ’s Ochtends heb ik toch nooit honger dus ontbijten doe ik niet meer. Laatst voelde ik me wel wat duizelig, maar dat hoort er ook een beetje bij vind ik. Verder laat ik de koekjes en snoepjes staan.

Mijn vriendin vindt het allemaal zwaar overdreven. Ze zegt dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben. Ja ja, denk ik dan. Lekker makkelijk praten; zij komt geen gram aan terwijl ze de hele dag loopt te snaaien.”

Dit zegt de deskundige

De meeste meiden weten wel hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Bijvoorbeeld door meer te bewegen, gevarieerd en gezond te eten. Maar goed, als afvallen zo makkelijk was, hadden we allemaal wel een maatje minder. In de praktijk is het toch lastig om op een zo gezond mogelijke manier gewicht te verliezen. En vervolgens je nieuwe gewicht vasthouden is een behoorlijke klus. Wanneer je op een ongezonde manier te snel of teveel afvalt, kan dit allerlei gevolgen hebben voor je lichaam.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht of  ondergewicht en wat kun je eraan aan doen?


Reacties

plaats reactie
1

Halo, ik ben ..... en ik ben te onzeker zegt mijn bestie. Ze is zelf ook aan het afvallen maar minder dik dan mij. Ze heeft het perfecte lichaam. Maar ik deed in tegen. Ik ben 12 jaar 1,68m en weeg f^ck veel. Maar dus dit is zo spannend om dat aan iedereen zo te zeggen. Maar dus ik weeg ongeveer 77 kilo. Veel te veel dus. Lach me a.u.b. niet uit want ik ben al gepest geweest en word af en toe nog eens gepest! Ben nu net bezig om af te vallen en mijn doel is om 30 kilo af te vallen in een jaar. En a.u.b. beloof dat je me niet uitlach. Want bijna alle mensen vergeten dat de liefde niet aan de buiten kant zit maar in de binnen kant. Ik ben heel behulpzaam en wil iedereen helpen. 😘

21 jun 2021, 21:06, Anoniem
2

Ik lees heel veel reacties over mensen die willen afvallen, maar eigenlijk een perfect gewicht hebben. Praat hier zeker over met iemand!! En ook kan je altijd op websites je bmi zoeken doe dat zeker. Dan weet je ook of je dik bent of niet.

26 mrt 2021, 16:03, Anoniem
3

Ik ben 12 jaar oud en ongeveer 1,55 m.
Mijn zusje heeft ondergewicht en is heel erg dun. Ze noemt mij altijd dik en nu ben ik onzeker. Ik ben rond de 43 kilo. Ben ik te zwaar?

12 feb 2021, 22:02, emie
4

Ik ben net 14 geworden en weeg 46,8 kg en ben 163 cm lang mijn buik omtrek is 66cm maar toch ben ik heel erg onzeker over mijn gewicht en zie mezelf 100x groter ik wil de hele tijd afvallen en niet eten maar als ik toch eet wil ik meer ook al eet ik in de ochtend cornflakes zonder suiker en in de middag een cracker en avond wat de pot schaft maar wat moet ik doen?

3 feb 2021, 14:02, None
5

Hee iedereen die dit leest, het lijkt allemaal heel eng ik weet het. en afvallen kan heel lastig zijn. Mijn grootste tip is om vooral veel te bewegen in manieren dat kan. Je hoeft niet naar de sportschool en je hoeft ook niet elke dag vroeg op te staan. Ik zelf doe graag aan workouts. Ik heb een schemaatje gemaakt.

ma = hockey
di = cardio 10 min en legs workout
woe = hockey
do = hourglas workout en lower back fat burn
vrij = of cardio 10 minuutjes of 3 km hardlopen
za = hockey weddie
zo = cardio, waist en armen

ik ben 14 jaar en ik was begonen toen ik 12 was. Verder zou ik de honger/verveling snacks in fruit of in iets wat iets langer duurt om te maken verranderen. en probeer wat meer van je stoel af te komen om bijv. te stretchen.

mijn grootste tip is dus: niet alleen iets beter eten maar vooral je spieren trainen tot hoever je er blij van word.
je kunt het!!

ik ben trouwens 1,71 m en 50 kilo (niet dik niet dun) en ik heb ook vaak dat ik huil omdat ik mezelf te dik vind maar ik blijf hopen! xx

29 jan 2021, 23:01, anoniem
Er zijn 681 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer