chat met deskundige

Op 99gram.nl kun je elke werkdag chatten met een deskundige. De chat is gratis en anoniem. Je kunt ook 24/7 een bericht aan ons sturen, als je niet direct een chatgesprek hoeft.

Openingstijden chat

  • Maandag, woensdag en donderdag van 16.00 uur tot 18.00 uur en van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • Dinsdag en vrijdag van 16.00 uur tot 18.00 uur en van 19.00 uur tot 21.00 uur

chatbutton

Wil je alleen een bericht sturen?

Dat kan ook! Wanneer je een vraag hebt, maar je hebt geen behoefte aan een live chatgesprek, dan kun je ook je bericht achterlaten. Je kunt dan binnen 3 dagen antwoord verwachten. Je vult in het systeem je mailadres in maar wij zien dat nooit. Je bent dus volledig anoniem.

Stuur een bericht

Heb je een afspraak?

Wanneer je een afspraak hebt voor een chat, is dat altijd buiten de openingstijden om. Je kunt dan hier inloggen met je code:

Ik heb een afspraak.

Voor wie is de chat bedoeld?

De chat is bedoeld voor jongeren van 14 tot en met 23 jaar. Wanneer je ouder bent dan 23 jaar word je doorverwezen.

Hoe werkt de chat?

Voordat je gaat chatten krijg je eerst een aantal vragen. Door jouw antwoorden kan de deskundige je gericht helpen zodat je zoveel mogelijk hebt aan de chat. Je hoeft nooit je naam of andere persoonlijke gegevens door te geven.

Doel van het chatgesprek

Je kunt chatten over alles wat te maken heeft met eten, gewicht en uiterlijk. In  het gesprek kun je je verhaal kwijt, je vragen stellen en advies of hulp krijgen. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en de acties die je neemt.

De chat is niet bedoeld voor als je in een crisis zit. We adviseren je om dan zo snel mogelijk telefonisch contact op te nemen met je eigen huisarts of met bureau Jeugdzorg in je eigen regio.

Na afloop van het chatgesprek

Als je klaar bent met chatten krijg je nog een aantal vragen. Als je deze invult help je ons en andere jongeren om onze hulpverlening nog beter af te stemmen op wat er nodig is.

Privacy

De chat is zo goed mogelijk beveiligd. Wij gaan zeer vertrouwelijk met je gegevens om. Lees hier alles over in de privacy-bepaling. Door te klikken op ‘ga naar de chat’ ga je akkoord met de privacy-bepaling en disclaimer.

Ga naar de chat »