Chat

Op 99gram.nl kun je elke werkdag chatten met een deskundige. De chat is gratis en anoniem.

Openingstijden

  • Maandag, woensdag en donderdag van 16.00 uur tot 18.00 uur en van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • Dinsdag en vrijdag van 16.00 uur tot 18.00 uur en van 19.00 uur tot 21.00 uur

Wanneer je een afspraak hebt voor een chat, is dat altijd buiten deze tijden om. Je kunt dan hier inloggen met je code:

Ik heb een afspraak.

Voor wie is de chat bedoeld?

De chat is bedoeld voor jongeren van 14 tot en met 23 jaar. Wanneer je ouder bent dan 23 jaar word je doorverwezen.

chatbutton

Verbeteren van de chat

We zijn bezig met een onderzoek om te kijken op welke manier onze hulp via de chatgesprekken het beste werkt. Je kunt hier meer informatie lezen over het onderzoek. We gebruiken geen persoonlijke gegevens voor het onderzoek. Je kunt altijd anoniem bij ons chatten.

Hoe werkt de chat?

Voordat je gaat chatten krijg je eerst een aantal vragen. Door jouw antwoorden kan de deskundige je gericht helpen zodat je zoveel mogelijk hebt aan de chat. Je hoeft nooit je naam of andere persoonlijke gegevens door te geven.

Wanneer de chat niet open is kun je altijd mailen met een deskundige.

Doel van het chatgesprek

Je kunt chatten over alles wat te maken heeft met eten, gewicht en uiterlijk. In  het gesprek kun je je verhaal kwijt, je vragen stellen en advies of hulp krijgen. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en de acties die je neemt.

De chat is niet bedoeld voor als je in een crisis zit. We adviseren je om dan zo snel mogelijk telefonisch contact op te nemen met je eigen huisarts of met bureau Jeugdzorg in je eigen regio.

Na afloop van het chatgesprek

Als je klaar bent met chatten krijg je nog een aantal vragen. Als je deze invult help je ons en andere jongeren om onze hulpverlening nog beter af te stemmen op wat er nodig is.

Privacy

De chat is zo goed mogelijk beveiligd. Wij gaan zeer vertrouwelijk met je gegevens om. Lees hier alles over in de privacy-bepaling. Door te klikken op ‘ga naar de chat’ ga je akkoord met de privacy-bepaling en disclaimer.

Ga naar de chat »