Jij & anderen

image

"Zij liet zich niet voor de gek houden"

Merel, 18 jaar: “Ongeveer een maand geleden vroeg mijn vriendin Miranda of alles wel goed met me ging. Ik deed eerst net of ik niet doorhad wat ze bedoelde. Oké, ik zit al een poosje niet echt lekker in m'n vel. Mijn vriend had het onverwacht uitgemaakt. En daarna kwam ik er ook nog achter dat hij met een ander had gezoend. Terwijl we nog samen waren zelfs! En ik al die tijd maar denken dat we zo gelukkig waren samen. Ik schaamde me dood dat ik niet eerder doorhad hoe het zat. Maar goed, niemand hoefde te weten hoe rot ik het allemaal vond. Zelfs Miranda niet. 

Maar zij liet zich niet voor de gek houden. Ze kwam op een middag langs en ging er echt voor zitten. Toen heb ik er toch maar uitgeflapt dat ik me inderdaad niet heel goed voelde de laatste tijd. Dat ik zo baal van m'n ex en vooral dat hij is vreemgegaan. En dat ik sindsdien me steeds afvraag wat er mis met me is. Ik vond mezelf altijd best een leuke meid, maar dat zelfvertrouwen is nu wel weg.

Het was echt heel fijn om met haar te praten. Dat ze gewoon naar me luisterde en niet meteen met allerlei adviezen kwam. Ik weet nu dat ik echt bij haar terecht kan en daar ben ik heel erg blij mee."

Dit zegt de deskundige

Het is fijn als je vrienden hebt om dingen mee te ondernemen, lol kan hebben en dingen kunt bespreken die je dwars zitten. Het klinkt vaak heel vanzelfsprekend maar dat is het natuurlijk niet. Ook in vriendschappen kom je soms lastige situaties tegen. Je kunt onzeker zijn in vriendschappen, of je alleen voelen. Of je voelt je rot omdat iemand een vervelende opmerking maakt, of nog lastiger, als je gepest wordt.

Meer lezen over vriendschap? Wat kun je zelf doen tegen pesten?


Reacties

plaats reactie
1

Hoi soms voel ik me ook heel erg stom klinkt mischien raar maar ik zou jullie tips kunnen geven hoe je makklijker met zelf moord gedachtens om kan gaan ik wil voor jullie voorkomen dat jullie lelijke litenkens krijgen
1. Als je er aan denk dat je dood wilt zet harde muziek in je oren en zing lekker mee
2. Als je last hebt van beginende eetstornis ga naar je huisarts of vertrouwens persoon.

3. Als je het even niet zit zitten. Dan ga je lekker een hobby doen of films kijken enz enz

4. Als je er echt niet meer uit komt ga naar een huisarts.

12 nov 2019, 23:11, Natas
2

Hoi Zb,

Ik lees dat je het op dit moment heel erg moeilijk hebt. Zo moeilijk dat je wel eens aan dood gaan denkt.
Ik kan me ook goed voorstellen dat de hele dag duizelig zijn ontzettend zwaar is!

Als je wil, kun je eens met ons komen chatten op de site. Wij kunnen luisteren naar je verhaal en meedenken om jou op weg te helpen.
De chat is elke werkdag open van 16:00-18:00 en van 19:00-21:00.

Veel sterkte.
Groet!
Team 99gram

16 jan 2019, 16:01, Team 99gram
3

Ik moord zelf morgen as niemand ist toe

16 jan 2019, 15:01, Zb
4

Ik ziek ik kan niet meer aan ben heel dag
Duizeling wan maaar
Dood

16 jan 2019, 14:01, Zb
5

Hoi ik ben een meisje 13 en ik begin steeds meer gevoelens voor meisjes te krijgen en ik weet niet wat ik moet dan wand ik had een vriend en ik heb het met hem uit gemaakt omdat ik een meisje leuk vond en ik heb dat meisje verteld dat ik haar leuk vind en zij vond het raar wand ik ken haar al jaren is er iets mis met mij
Help mij xoxo mijntje

3 jan 2019, 18:01, Mijntje power
Er zijn 59 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer