Jij & anderen

"Zij liet zich niet voor de gek houden"

Merel, 18 jaar: “Ongeveer een maand geleden vroeg mijn vriendin Miranda of alles wel goed met me ging. Ik deed eerst net of ik niet doorhad wat ze bedoelde. Oké, ik zit al een poosje niet echt lekker in m'n vel. Mijn vriend had het onverwacht uitgemaakt. En daarna kwam ik er ook nog achter dat hij met een ander had gezoend. Terwijl we nog samen waren zelfs! En ik al die tijd maar denken dat we zo gelukkig waren samen. Ik schaamde me dood dat ik niet eerder doorhad hoe het zat. Maar goed, niemand hoefde te weten hoe rot ik het allemaal vond. Zelfs Miranda niet. 

Maar zij liet zich niet voor de gek houden. Ze kwam op een middag langs en ging er echt voor zitten. Toen heb ik er toch maar uitgeflapt dat ik me inderdaad niet heel goed voelde de laatste tijd. Dat ik zo baal van m'n ex en vooral dat hij is vreemgegaan. En dat ik sindsdien me steeds afvraag wat er mis met me is. Ik vond mezelf altijd best een leuke meid, maar dat zelfvertrouwen is nu wel weg.

Het was echt heel fijn om met haar te praten. Dat ze gewoon naar me luisterde en niet meteen met allerlei adviezen kwam. Ik weet nu dat ik echt bij haar terecht kan en daar ben ik heel erg blij mee."

 

Dit zegt de deskundige

Het is fijn als je vrienden hebt om dingen mee te ondernemen, lol kan hebben en dingen kunt bespreken die je dwars zitten. Het klinkt vaak heel vanzelfsprekend maar dat is het natuurlijk niet. Ook in vriendschappen kom je soms lastige situaties tegen. Je kunt onzeker zijn in vriendschappen, of je alleen voelen. Of je voelt je rot omdat iemand een vervelende opmerking maakt, of nog lastiger, als je gepest wordt.

Meer lezen over vriendschap?
Wat kun je zelf doen tegen pesten?


Reacties

plaats reactie
1

Hey allemaal,

Ik heb sinds een korte tijd een probleem. Ik ben verliefd. Maar niet op een knappe jongen. Maar op een meisje. En niet zomaar een meisje, mijn beste vriendin. Ik weet zeker dat ze niet op mij is, want ze is zo "straight" als het maar zijn kan. Ik weet niet wat ik met deze gevoelens moet.
Kan iemand me helpen?
Alvast bedankt!

27 jun 2017, 11:06, SiberianHusky
2

Ik ben heel dik ik heb 4 zakken haribo op
En 20 chocolade repen .Ik eet alleen maar

17 jun 2017, 23:06, Dikke
3

Ik ben 11 en weeg 34.3 en ik wil afvallen maar ik weet dat het niet hoeft maar gwn iets minder snoepen hahah😂

14 jan 2017, 21:01, Meisje.~~
4

Ik ben juist nog smoor verliefd op mijn ex vriendje maar hij heeft het uit gemaakt een dag voor valentijnsdag dat was stom want ik had een kaartje in zijn la gestopt

14 jan 2017, 21:01, Meisje.~~
5

en ik ben nu super blij

29 aug 2016, 19:08, gwn een vraagje
Er zijn 48 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer