Jij & anderen

image

"Zij liet zich niet voor de gek houden"

Merel, 18 jaar: “Ongeveer een maand geleden vroeg mijn vriendin Miranda of alles wel goed met me ging. Ik deed eerst net of ik niet doorhad wat ze bedoelde. Oké, ik zit al een poosje niet echt lekker in m'n vel. Mijn vriend had het onverwacht uitgemaakt. En daarna kwam ik er ook nog achter dat hij met een ander had gezoend. Terwijl we nog samen waren zelfs! En ik al die tijd maar denken dat we zo gelukkig waren samen. Ik schaamde me dood dat ik niet eerder doorhad hoe het zat. Maar goed, niemand hoefde te weten hoe rot ik het allemaal vond. Zelfs Miranda niet. 

Maar zij liet zich niet voor de gek houden. Ze kwam op een middag langs en ging er echt voor zitten. Toen heb ik er toch maar uitgeflapt dat ik me inderdaad niet heel goed voelde de laatste tijd. Dat ik zo baal van m'n ex en vooral dat hij is vreemdgegaan. En dat ik sindsdien me steeds afvraag wat er mis met me is. Ik vond mezelf altijd best een leuke meid, maar dat zelfvertrouwen is nu wel weg.

Het was echt heel fijn om met haar te praten. Dat ze gewoon naar me luisterde en niet meteen met allerlei adviezen kwam. Ik weet nu dat ik echt bij haar terecht kan en daar ben ik heel erg blij mee."

Dit zegt de deskundige

Het is fijn als je vrienden hebt om dingen mee te ondernemen, lol kan hebben en dingen kunt bespreken die je dwars zitten. Het klinkt vaak heel vanzelfsprekend maar dat is het natuurlijk niet. Ook in vriendschappen kom je soms lastige situaties tegen. Je kunt onzeker zijn in vriendschappen, of je alleen voelen. Of je voelt je rot omdat iemand een vervelende opmerking maakt, of nog lastiger, als je gepest wordt.

Meer lezen over vriendschap? Wat kun je zelf doen tegen pesten?

Waar kun je terecht?

Heb je kopzorgen, maar weet nog niet precies waar je ermee terecht kunt? Hoe groot of klein je probleem ook is, waar je ook mee zit, bij Jongeren Hulp Online vind je meer dan 20 hulplijnen die je snel, anoniem en gratis ondersteuning bieden.


Reacties

plaats reactie
1

heyyyyy Romee hier,
ik ben al best lang single en al mijn vriendinnen hebben al een vriendje behalve ik en vond het tijd voor een nieuw leuk vriendje. het liefst de leeftijd tussen de 12 en 15 ofzo!
ik hoor het graag. xxx ;)

overmezelf: hoe van dieren, ben 12 jaar, woon in Gelderland***

*** dit bericht is aangepast door de moderator

9 dec 2023, 20:12, Romee xxx
2

ik ben 13 en 1 52 lang en 38kg. is dat oke?

4 sep 2023, 01:09, niemand
3

ik ben 13 en 1 52 lang en 38kg

4 sep 2023, 01:09, niemand
4

Ik snapte nooit hoe mensen aan druks verslaafd konden zijn maar ik nu wel je snapt het meschien niet maar ik ga het nu uitlegen in 2020 ontmoeten ik iemand heel speciaal maar duister ze heet "Ana" ze vertelt wat ik moet doen zoals je moet zoveel maaltijden overslaan,zoveel calorieën, zolang sporten,16 uur fasten, elke dag meten en wegen, zelf straven, als je dat en dat niet doet gebeurt dit, met bebaalde servies en bestek en glazen eten,bepaalde volgorde eten en dit is niet alles
Maar Ana zij " na dit zal je gelukkig zijn en mag je stoppen" maar dat gebeurt niet....

Toch zie ik het als een kado van macht
Xxx -femke- 2022

11 aug 2022, 21:08, Femke
5

Hoi ik ben 13 over 2 maanden 14 ik voel me super dik en heb een buikje ik eet niet veel en ga elke dag te voet maar school ik snap het gewoon niet ik heb klasgenootjes en die nemen elke dag een zak snoepgoed mee naar school ik eet alleen maar 1 koekje tijdens de pauze in de middag eet ik een hele en een halve boterham een met vlees of hoemous dat is een soort bonen voor op de boterham en soms een halve pure choco Ik ben 1.70m en weeg rond de 80kg ik wil graag afvalen

10 mei 2022, 17:05, KYs ###
Er zijn 352 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer