Jij & anderen

"Zij liet zich niet voor de gek houden"

Merel, 18 jaar: “Ongeveer een maand geleden vroeg mijn vriendin Miranda of alles wel goed met me ging. Ik deed eerst net of ik niet doorhad wat ze bedoelde. Oké, ik zit al een poosje niet echt lekker in m'n vel. Mijn vriend had het onverwacht uitgemaakt. En daarna kwam ik er ook nog achter dat hij met een ander had gezoend. Terwijl we nog samen waren zelfs! En ik al die tijd maar denken dat we zo gelukkig waren samen. Ik schaamde me dood dat ik niet eerder doorhad hoe het zat. Maar goed, niemand hoefde te weten hoe rot ik het allemaal vond. Zelfs Miranda niet. 

Maar zij liet zich niet voor de gek houden. Ze kwam op een middag langs en ging er echt voor zitten. Toen heb ik er toch maar uitgeflapt dat ik me inderdaad niet heel goed voelde de laatste tijd. Dat ik zo baal van m'n ex en vooral dat hij is vreemgegaan. En dat ik sindsdien me steeds afvraag wat er mis met me is. Ik vond mezelf altijd best een leuke meid, maar dat zelfvertrouwen is nu wel weg.

Het was echt heel fijn om met haar te praten. Dat ze gewoon naar me luisterde en niet meteen met allerlei adviezen kwam. Ik weet nu dat ik echt bij haar terecht kan en daar ben ik heel erg blij mee."

 

Dit zegt de deskundige

Het is fijn als je vrienden hebt om dingen mee te ondernemen, lol kan hebben en dingen kunt bespreken die je dwars zitten. Het klinkt vaak heel vanzelfsprekend maar dat is het natuurlijk niet. Ook in vriendschappen kom je soms lastige situaties tegen. Je kunt onzeker zijn in vriendschappen, of je alleen voelen. Of je voelt je rot omdat iemand een vervelende opmerking maakt, of nog lastiger, als je gepest wordt.

Meer lezen over vriendschap?
Wat kun je zelf doen tegen pesten?


Reacties

plaats reactie
1

ik ben 12 en weeg 48 kilo ik wil zo graag afvallen iemand tips?

24 sep 2017, 13:09, help
2

mijn vader is niet zoals normale vaders...
ik heb een zusje die echt bijna alles mag van mijn ouders, maar ik mag eigenlijk niet zo veel en als ik iets kleins verkeerd doe dan wordt mijn vader helemaal boos op mij, maar als mijn zusje zoiets doet dan is hij helemaal niet boos op haar. en als er bijvoorbeeld ergens nog een lamp per ongeluk aanstaat dan kijkt hij mij eerst boos aan en dan de rest. en als ik bijvoorbeeld een onvoldoende heb dan zegt hij de hele avond niks meer tegen mij.
ik heb ook echt al heel vaak geprobeerd te zeggen dat ik het niet leuk dat ik steeds de schuld overal van krijg en mijn zusje eigenlijk nergens de schuld van krijgt of dat hij altijd tegen mij schreeuwt en nooit tegen mijn zusje zelfs mijn moeder heeft met hem daarover gepraat en uiteindelijk zei mijn moeder dat hij gewoon moe was, tuurlijk dan is hij altijd moe...
hij heeft me zelfs een paar keer geslagen of me aan mijn arm meegesleurd en buiten gezet ( toen ben ik naar mijn opa en oma gelopen ) ik heb kort geleden nog gekeken voor een internaat om naartoe te gaan zodat ik niet de hele tijd in hetzelfde huis hoef te leven met mijn vader.
maar mijn ouders vonden dat een onnozel idee toen ik zei dat ik het meende. alsjeblieft help

21 sep 2017, 17:09, iemand met een vader
3

meisje.-- bedoel je 34kilo want dan hoef je echt niet aftevallen je bent nu goed je bent echt niet dik als je 34,3 kilo bent voor en 11jarige is dat volgens mij normaal

5 sep 2017, 20:09, Sanne
4

Hey allemaal,

Ik heb sinds een korte tijd een probleem. Ik ben verliefd. Maar niet op een knappe jongen. Maar op een meisje. En niet zomaar een meisje, mijn beste vriendin. Ik weet zeker dat ze niet op mij is, want ze is zo "straight" als het maar zijn kan. Ik weet niet wat ik met deze gevoelens moet.
Kan iemand me helpen?
Alvast bedankt!

27 jun 2017, 11:06, SiberianHusky
5

Ik ben heel dik ik heb 4 zakken haribo op
En 20 chocolade repen .Ik eet alleen maar

17 jun 2017, 23:06, Dikke
Er zijn 51 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer