Kopzorgen

image

"Ik word gek van mezelf"

Sanne, 16 jaar: “Ik check echt de hele dag m’n mobiel. Volgens m'n moeder zit dat ding vastgeplakt aan mijn hand. Maar ja, ik verwacht ook niet dat zij het snapt. Ik kijk steeds of ik al een berichtje heb van Maarten, een jongen die ik heel leuk vind. We hebben al een keer een date gehad en ik hoop dat hij nog een keer wil afspreken.

Het ene moment ben ik bang dat hij niks meer van zich laat horen. Dan ben ik weer bang dat hij me ineens gaat bellen ofzo. Als hij dat zou doen, schiet ik helemáál in de stress. En wat ook zo irritant is; ik denk steeds dat ik niet leuk of knap genoeg ben. Of dat hij mijn vriendinnen misschien wel leuker zal vinden. Ik was echt nooit zo onzeker, maar dat is nu ook wel anders. De hele dag zit ik maar te denken aan wat allemaal mis kan gaan.

Ik zou hem wel super graag weer willen zien. Vooral nu het zulk mooi weer is. Maar ja, zwemmen is geen optie, dan ziet hij mijn buik. En ik wil liever ook niet met hem uit eten. Ik eet namelijk best veel en dan vindt hij me vast een vreetzak.

Ik kan hem natuurlijk ook zelf smsen, maar dan kom ik misschien te opdringerig over. Nee, dat doe ik niet. Ik wacht gewoon af, maar het duurt wel lang zo…”

Dit zegt de deskundige

Probeer maar eens een minuut nergens aan te denken. Dat is voor bijna iedereen onmogelijk. Gevoelens en gedachten hebben de gewoonte om de hele dag door je hoofd te schieten. En om het nog ingewikkelder te maken, alles wat je denkt bepaalt hoe je je voelt en andersom.

Heeft echt iedereen last van onzekerheid?
Wat doe je als je perfectionistisch bent?

Waar kun je nog meer terecht?

Heb je kopzorgen, maar weet nog niet precies waar je ermee terecht kunt? Hoe groot of klein je probleem ook is, waar je ook mee zit, bij Jongeren Hulp Online vind je meer dan 20 hulplijnen die je snel, anoniem en gratis ondersteuning bieden.


Reacties

plaats reactie
1

Die bruine of witte vlekken dat is vloed dat krijg je een paar jaar voor je ongesteldheid.

Xx

14 aug 2023, 00:08, Ongesteld puber
2

Hey, het gaat niet helemaal lekker meer met me, ik zit in een dip, mn huiswerk loopt niet lekker, toetsen gaan niet goed, ben vaak moe, niet vrolijk, genoeg van school hebben, genoeg van iedereen hebben… ect. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Heeft iemand tips? :((

31 mei 2022, 14:05, :(
3

Hoi ik ben 11 jaar, en heb al heel lang een bruinen vlek in mijn onderbroek ,soms is het ook wit,weet iemand wat dit is plss help ik durf het niet te vragen aan mijn moeder,dus vraag ik het aan julie.(ᗒᗣᗕ)՞

3 okt 2021, 19:10, Jadia
4

Hoi ik ben 11 jaar, en heb al heel lang een bruinen vlek in mijn onderbroek ,soms is het ook wit,weet iemand wat dit is plss help ik durf het niet te vragen aan mijn moeder,dus vraag ik het aan julie.(ᗒᗣᗕ)՞

3 okt 2021, 19:10, Anoniempppploveee
5

Hoi ik ben 11 jaar en heb al heel lang een bruinen vlek in mijn onderbroek soms is het ook wit weet iemand wat dit is plss help ik durf het niet te vragen aan mijn moeder dus vraag ik het aan julie sorry voor geen commas enzo

3 okt 2021, 19:10, Anoniempppploveee
Er zijn 354 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer