Kopzorgen

image

"Ik word gek van mezelf"

Sanne, 16 jaar: “Ik check echt de hele dag m’n mobiel. Volgens m'n moeder zit dat ding vastgeplakt aan mijn hand. Maar ja, ik verwacht ook niet dat zij het snapt. Ik kijk steeds of ik al een berichtje heb van Maarten, een jongen die ik heel leuk vind. We hebben al een keer een date gehad en ik hoop dat hij nog een keer wil afspreken.

Het ene moment ben ik bang dat hij niks meer van zich laat horen. Dan ben ik weer bang dat hij me ineens gaat bellen ofzo. Als hij dat zou doen, schiet ik helemáál in de stress. En wat ook zo irritant is; ik denk steeds dat ik niet leuk of knap genoeg ben. Of dat hij mijn vriendinnen misschien wel leuker zal vinden. Ik was echt nooit zo onzeker, maar dat is nu ook wel anders. De hele dag zit ik maar te denken aan wat allemaal mis kan gaan.

Ik zou hem wel super graag weer willen zien. Vooral nu het zulk mooi weer is. Maar ja, zwemmen is geen optie, dan ziet hij mijn buik. En ik wil liever ook niet met hem uit eten. Ik eet namelijk best veel en dan vindt hij me vast een vreetzak.

Ik kan hem natuurlijk ook zelf smsen, maar dan kom ik misschien te opdringerig over. Nee, dat doe ik niet. Ik wacht gewoon af, maar het duurt wel lang zo…”

Dit zegt de deskundige

Probeer maar eens een minuut nergens aan te denken. Dat is voor bijna iedereen onmogelijk. Gevoelens en gedachten hebben de gewoonte om de hele dag door je hoofd te schieten. En om het nog ingewikkelder te maken, alles wat je denkt bepaalt hoe je je voelt en andersom.

Heeft echt iedereen last van onzekerheid?
Wat doe je als je perfectionistisch bent?


Reacties

plaats reactie
1

Vriendje
Ik loop hier al zoo 1 jaar me rond ik wel toe aan een vriendje maar loop er nooit een voor het lijf ben erg onzeker hebben tips .

24 apr 2021, 23:04, Wil nog liever anoniem blijven
2

Hey AnoniemMeisje,

Een vriendin van mij had dat ook. Zij heeft ook al een paar keer haar eten er uit gekotst zei ze. Ik en een andere vriendin (wij waren de enige die het wisten) zijn toen privé even gaan praten tegen haar. Ik raad je aan dat ook te doen. En zeg ook dat als ze het niet tegen haar ouders wil vertellen, dat ze bvb naar haar mentor moet, of een vertrouwingspersoon op school. Die mogen namelijk volgens de regels niet iets tegen je ouders zeggen zonder dat jij dat goed vind. Ik hoop dat het snel beter met haar gaat! And remeber, youre beautiful just the way you are. ;)

29 mei 2018, 15:05, GekkeMeid
3

Hey...

Mijn beste vriendin is altijd al een beetje stevig geweest. Nooit dik. Ook hoorde ze er nooit echt bij, mensen vonden haar raar of arrogant... maar ze is super lief en rustig en heeft een goed gevoel voor humor. Ze heeft altijd tegen me gezegd: "Waarom heb je zo'n mooi figuur?" Of: "Waarom mogen mensen jou wel en mij niet?" Ik heb altijd tegen haar gezegd: "Blijf wie je bent, ze hebben geen idee hoe geweldig je bent." En dat meen ik ook oprecht. De laatste tijd, ongeveer sinds een maand of 4 loopt ze te zeggen dat ze dik is... als ik een koekje of broodje met haar wil delen neemt ze dat niet aan, iedere maand gingen we een keer naar een cafétje in de stad en een kopje koffie drinken met een gebakje. Nu is ze die dag altijd ziek of heeft ze een smoes waardoor we dat niet meer kunnen doen... ze gooit ook al haar broodjes weg en laatst heb ik haar gedwongen een broodje te eten en daarna is ze huilend naar de wc gerend en heeft ze de deur op slot gedaan.... ik voelde me zo schuldig, maar ze ziet er gewoon zo ontzettend slecht uit, ze begint best dun te worden en ze is heel bleek. Ik denk dat ze een eetstoornis krijgt, ik heb er al met haar over proberen te praten maar dan wordt ze boos... wat moet ik nu doen? Ik maak me zo veel zorgen!

Xxx Anoniem... :(

24 feb 2018, 11:02, AnoniemMeisje2001
4

ok

14 sep 2017, 14:09, lololollol
5

lol

14 sep 2017, 09:09, michael
Er zijn 63 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer