Kopzorgen

"Ik word gek van mezelf"

Sanne, 16 jaar: “Ik check echt de hele dag m’n mobiel. Volgens m'n moeder zit dat ding vastgeplakt aan mijn hand. Maar ja, ik verwacht ook niet dat zij het snapt. Ik kijk steeds of ik al een berichtje heb van Maarten, een jongen die ik heel leuk vind. We hebben al een keer een date gehad en ik hoop dat hij nog een keer wil afspreken.

Het ene moment ben ik bang dat hij niks meer van zich laat horen. Dan ben ik weer bang dat hij me ineens gaat bellen ofzo. Als hij dat zou doen, schiet ik helemáál in de stress. En wat ook zo irritant is; ik denk steeds dat ik niet leuk of knap genoeg ben. Of dat hij mijn vriendinnen misschien wel leuker zal vinden. Ik was echt nooit zo onzeker, maar dat is nu ook wel anders. De hele dag zit ik maar te denken aan wat allemaal mis kan gaan.

Ik zou hem wel super graag weer willen zien. Vooral nu het zulk mooi weer is. Maar ja, zwemmen is geen optie, dan ziet hij mijn buik. En ik wil liever ook niet met hem uit eten. Ik eet namelijk best veel en dan vindt hij me vast een vreetzak.

Ik kan hem natuurlijk ook zelf smsen, maar dan kom ik misschien te opdringerig over. Nee, dat doe ik niet. Ik wacht gewoon af, maar het duurt wel lang zo…”

 

Dit zegt de deskundige

Probeer maar eens een minuut nergens aan te denken. Dat is voor bijna iedereen onmogelijk. Gevoelens en gedachten hebben de gewoonte om de hele dag door je hoofd te schieten. En om het nog ingewikkelder te maken, alles wat je denkt bepaalt hoe je je voelt en andersom.

Heeft echt iedereen last van onzekerheid?
Wat doe je als je perfectionistisch bent?


Reacties

plaats reactie
1

ok

14 sep 2017, 14:09, lololollol
2

lol

14 sep 2017, 09:09, michael
3

Ik heb echt precies het zelfde ik kijk de hele tijd op mijn telefoon of mijn ex waar ik nog verliefd op ben iets hereft gestuurd en als het zo is ben ik alltijd heel blij hahahah 😂😂

14 jan 2017, 21:01, Meisje.~~
4

ik heb dat ook als ik weer eens ruzie heb gehad met mam
dan vind ik mij zelf dik en lelijk :{

25 aug 2016, 19:08, gwn een vraagje
5

Zoals mijn moeder altijd zegt: "het brein van een vrouw bestaat uit allemaal boxjes waarin allemaal informatie zit waar ze continu aan denken. Mannen hebben daarentegen nog een extra boxje "the nothing box" zij kunnen soms nergens aan denken." dat zou ik soms zoooo graag willen.. maar ja ik ben een meisje. ga een keer iets leuks doen en neem je mobiel expres niet mee, misschien helpt dat je van de drang af om de hele tijd op je mobiel te kijken. Eeeeennn als je die jongen zo leuk vindt, stuur hem gewoon een berichtje, jongens hoeven niet altijd de eerste move te maken. Hou het simpel een '' hoi'' is vast genoeg. (maak je geen zorgen dat je veel eet op een date het klink misschien onwaarschijnlijk maar veel jongens vinden het leuk als een meisje een beetje meer eet dan alleen maar op hun gewicht te letten ;P )

11 mei 2016, 20:05, SomethingLikeAGirl
Er zijn 60 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer