Bijna alles over eten, gewicht en uiterlijk

Kopzorgen

"Ik word gek van mezelf"

Sanne, 16 jaar: “Ik check echt de hele dag m’n mobiel. Volgens m'n moeder zit dat ding vastgeplakt aan mijn hand. Maar ja, ik verwacht ook niet dat zij het snapt. Ik kijk steeds of ik al een berichtje heb van Maarten, een jongen die ik heel leuk vind. We hebben al een keer een date gehad en ik hoop dat hij nog een keer wil afspreken.

Het ene moment ben ik bang dat hij niks meer van zich laat horen. Dan ben ik weer bang dat hij me ineens gaat bellen ofzo. Als hij dat zou doen, schiet ik helemáál in de stress. En wat ook zo irritant is; ik denk steeds dat ik niet leuk of knap genoeg ben. Of dat hij mijn vriendinnen misschien wel leuker zal vinden. Ik was echt nooit zo onzeker, maar dat is nu ook wel anders. De hele dag zit ik maar te denken aan wat allemaal mis kan gaan.

Ik zou hem wel super graag weer willen zien. Vooral nu het zulk mooi weer is. Maar ja, zwemmen is geen optie, dan ziet hij mijn buik. En ik wil liever ook niet met hem uit eten. Ik eet namelijk best veel en dan vindt hij me vast een vreetzak.

Ik kan hem natuurlijk ook zelf smsen, maar dan kom ik misschien te opdringerig over. Nee, dat doe ik niet. Ik wacht gewoon af, maar het duurt wel lang zo…”

 

Dit zegt de deskundige

Probeer maar eens een minuut nergens aan te denken. Dat is voor bijna iedereen onmogelijk. Gevoelens en gedachten hebben de gewoonte om de hele dag door je hoofd te schieten. En om het nog ingewikkelder te maken, alles wat je denkt bepaalt hoe je je voelt en andersom.

Heeft echt iedereen last van onzekerheid?
Wat doe je als je perfectionistisch bent?


plaats reactie

Reacties

1

dit is heel herkenbaar, ik denk de hele tijd over van alles.
Ik kan ook meetal in de avond niet slapen omdat ik alleen maar aan het denken ben.

xxx Choco

13 sep 2011, 10:09, chocomonster
2

ik ben verliefd op mijn bff
ik ben een meisje zei ook en ik durf het daarom niet te vertellen ik voel me elke dag deprisiever omdat ik het niet kan zeggen omdat ik me te onzeker voel =C

13 sep 2011, 17:09, /
3

Dat was mij ook ooit overkomen ! , Je hebt zeker een blackberry ? Ik ook XD . Achja , het komt natuurlijk wel weel goed hoor :D

x SaraahAngell

13 sep 2011, 17:09, SaraahAngell
4

Ik moet altij gelijk mijn hyves chekken. want ik heb nu met een jongen, we zijn heel ver weg van elkaar, maar ik will gewoon met hem chatten, ,mn moeder zegt dat ik verslaafd ben!

xx

14 sep 2011, 21:09, Cathy
5

Neem zelf het initiatief. Wees gewoon duidelijk met wat je wilt. En als hij er over moet nadenken, moet je hem de tijd gunnen om er over na te denken. En als het uiteindelijk niets wordt zwemmen er nog veel meer visjes in de zee. Don't Worry

15 sep 2011, 10:09, Maarten
6

Het is heel raar, maar met de test van mijn zelfvertrouwen ofzo scoor ik hoog XD en ik kan me ogen dichtdoen en ook gewoon nergens aan denken :) hahah, zo zie je maar, deskundigen hebben niet altijd gelijk.
Of ik ben gewoon nou eenmaal geweldig! ;)

28 sep 2011, 13:09, Deanne
7

En oja, ik wil nog wat zeggen,
In de vakantie heb je helemaal weinig tijd om een leuk vakantievriendje uit te kiezen want je bent uiteindelijk maar ong. 1 á 2 weken bij elkaar. Dus dan moet je ook niet wachten op wie wat gaat doen, natuurlijk niet gelijk erop af springen, maar het is wel leuk als je een romance hebt toch? laat hem dat merken! Met van die kleine hints komt een jongen echt nooit ver, vooral niet als je hem nog maar 2 dagen kent. Je straalt uit of je leuk bent of niet. Geloof in jezelf, ik denk dat jou jongen jou ook wel heel leuk vindt hoor! Gewoon geloven in jezelf, en in real, niets overhaasten? Is hij toch niet zo leuk, blijf dan niet hangen bij hem en ga gewoon voor andere leuke jongens! Wees vrij, nu je nog jong bent, neem het leven nog niet zo serieus. Dat komt later wel!

28 sep 2011, 13:09, Deanne
8

Ik snap precies wat je bedoelt..

Maar een jongen moet voor jou gaan, het gaat hem echt niet alleen maar om het uitelijk. Als hij echt een leuke jongen is , dan is dat niet zo! en trouwens.. je klinkt als een super aardige meid , dus geen zorgen;)
als je juist onzeker bent, maak je ook geen goeie indruk.. ik ben ook best onzeker maar daar los je niks mee op! gewoon zijn wie je bent dan bereik je het meeste!

xx

10 okt 2011, 17:10, xisa
9

het is best wel rot ja! je kunt hier best wel onzeker door raken denk ik, want als je iedere keer maar geen sms hebt gehad van hem, dan ga je natuurlijk denken dat je misschien niet leuk of mooi bent '

13 nov 2011, 19:11, Fidan
10

Heej,
Weetje wat ik heb geleerd (van mezelf best knap al zeg ik het zelf) als je maar de kat uit de boom blijft kijken schiet en niet zo op gewoon je kin om hoog en zeggen ik ben een leuke meid en dan vragen of hij met je uit wil.
Ik weet het ik heb makkelijk praten vanaf hier!
Maar weet je wat het is als je het gedaan hebt geen het een goed gevoel dat weet ik zeker.
Heel veel succes!

Liefs

22 nov 2011, 15:11, Luce
11

.....

5 jan 2012, 20:01, Lucy91
12

Ik ben ook erg onzeker.. Ik durf niemand te vragen.. Ik heb geen tips voor je, sorry.

3 feb 2012, 20:02, #pienn.
13

ik ben 9 en heb tietjes vase 3 is dat normaal oik heb nog geen bh hoor maar...

7 mrt 2012, 16:03, gigi
14

het is normaal dat je zo onzeker bent , dat kennen we allemaal wel , maar hoe meer jij je druk gaat maken over uiterlijk smsjes enz , word je helemaal gek . als jij hem een x smst ben je echt niet opdringerig want hij gaat ook denken mis vind ze wel dat ik er stalk of dat ik te veel vraag ens , het is niet dat wij er allen moeilijk mee hebben hoor die jongens hebben het ook niet makkelijk , mijn advies ;; wees minder onzeker want als dit bij elke jongen gebeurt word je gek , heb beetje vertrouwen in je zelf , en niet tegen je zelf zeggen dat je lelijk bent anders zou die tog helemaal niet met je op een date gaan want geef toe we kijken allemaal wel naar uiterlijk tog ?

3 apr 2012, 21:04, Chantaal.'
15

ik ben nog geen leuke jongen tegen gekomen en bij mij op school zijn er alleen maar lelijke jongens hihi en ben trouwens pas 12 jaar dus ben ook niet echt opzoek.

xx larissa

25 apr 2012, 16:04, larissa
16

Ik word helemaal gek van mezelf ik vind me lelijk ik vind me dik ik denk ddat idereen me gek en dom vind en ik ben veel te snel verliefdd elke week iemand anders duimpje omhoog als je vind dat ik normasl doe duimpje omlaag als ik dit moet verranderen

23 mei 2012, 23:05, Z
17

zie t maar zo; vroeger waren ze verslaafd aan drugs, sex, en rock&roll (als je weet wat ik bedoel)

en nu aan een telefoon. :D

23 jul 2012, 19:07, miranda1995
18

toch beter?
ik ben niet verslaafd aan me telefooon maar toch kijk ik ook elke keer op me telefooon of ik een sms heb maar dat ene meisje die verliefd is op haar bff ik kan je wel snappen hoor niet dat ik het ook ben maar ik snap dat je er onzeker over bent en het niet durft te zeggen ik zal er een keertje met je ouders of een vertrouwingspersoon over spreken en dan kijken wat het beste is ik hoop dat je hier wat aan hebt x

23 okt 2012, 12:10, loveyou x
19

Heel herkenbaar, laad je leven er niet onder lijden. Hij moet je nemen hoe je bent. Vraag via sms hoe het nu eindelijk zit, ga dan je douchen en als je terugkomt kan je het lezen. Zo ben je iets gaan doen, denk je er wel aan maarja.

3 nov 2012, 16:11, sophie way.
20

Dit herken ik heel erg goed,
heb dit ook altijd als ik een jongen leuk vind..

iedereen zegt me altijd ja je bent niet lelijk,
en je bent hartstikke leuk!
probeer eens in de spiegel te kijken en dan hun woorden te herhalen terwijl je jezelf aankijkt.

vooral voordat je op date gaat geeft dit je een zelfvertrouwen boost.

en nog wat, die jongen is al met je op date gegaan, dus hij vond je al leuker dan je vriendinnen anders ging hij wel met hun op date..

success!

1 dec 2012, 18:12, MaartjeMijnen
21

Hoi!

Heb je vragen? of problemen? of wil je gewoon met iemand kletsen?
Mail dan naar: ****

xx Joanne

Dit bericht is aangepast door de moderator.

4 dec 2012, 15:12, SnowWhite
22

Ik herken het, alleen ik heb het probleem met een vriend. die ik nu een paar weken niet meer gesproken heb. we hebben al een keer gehad, alleen toen maakte ik het uit. waarom weet ik niet, opeens ben ik zo verliefd op hem... ik durf hem niet te vragen, en steeds stuurt hij haatmails met: ,,ik hoef nooit meer met je te spreken bitch!,, ik mis hem zo... ik zal met hem wel een toekomst op willen bouwen, Oh, ik zoek hulp! Kuzziess een 19 jarig meisje Alicaa!

20 dec 2012, 16:12, Problempjes from Aliciaa!
23

Maak je geen zorgen, je zorgen zijn heel herkenbaar. Heel veel meisjes maken zich zorgen om dit soort problemen hoewel ze dit niet graag toegeven. Als die jongen je ook leuk vindt zal hij je wel snel contacteren, als hij het niet doet neemt hij jullie relatie niet zo serieus. Probeer vooral heel rustig te blijven, als het klikt komt het alleaal goed!!! EN als niet, dan is hij het niet waard.

29 dec 2012, 18:12, Annie
24

Heel herkenbaar.. Maak je niet te veel zorgen. Hij zal je maar moeten accepteren zoals je bent! Want lijkt het jou ook niet een beetje vermoeiend om je steeds anders voor te doen als je bent bij hem? Precies.. ja dus. Wees gewoon jezelf hij vind je vast leuk zoals je bent. Liefs.

6 feb 2013, 18:02, Eefje
25

Hoi Sanne,

Ik ben een Eric, een jongen van 17 jaar. Ik heb een paar vriendinnetjes gehad, maar nog niet de 'ware' gevonden. Ik was precies zoals jij. Ik was de hele dag bezig met: zou ze al bellen? Zou ik bellen? Uiteindelijk heeft zij het gedaan. Ik was te onzeker. Want ook jongens kunnen onzeker zijn! En wat ik zelf leuk vind is een meisje met een beetje pit, die zelfverzekerd is.

je moet je ook geen zorgen maken over je buikje. Als je eenmaal een paar jaar verkering hebt (wat je wil?) ben je toch wel een keer wezen zwemmen en heb je vast wel eens iemands buikje gezien. Dus maak je niet druk.

Je moet je ook niet voordoen hoe je niet bent. Als die jongen jou dan leuk vind, valt hij niet op jouw ware ik maar op jouw 'nepik'. Dat wil je toch ook niet?

Veel succes met je zorgen.
Eric

7 mrt 2013, 11:03, Ericc
26

Omg zo herkenbaar ! Ik heb echt hetzelfde probleem en zie echt overal tegenop..

7 mrt 2013, 19:03, Nicolexoxo
27

Ik heb 2 vriendjes .
De eerste heet noa . De tweede dean .
Ik ben op ze alle bij . Kan niet kiezen wie . Ze zijn allebei eve knap . Vind ook zielig als ik het uit maak.
Ik kan niet kiezen
Kannen juli me helpen gr nickie

4 mei 2013, 23:05, Nickie
28

Ik heb 2 vriendjes .
De eerste heet noa . De tweede dean .
Ik ben op ze alle bij . Kan niet kiezen wie . Ze zijn allebei eve knap . Vind ook zielig als ik het uit maak.
Ik kan niet kiezen
Kannen juli me helpen gr nickie

4 mei 2013, 23:05, Nickie
29

Ik heb 2 vriendjes .
De eerste heet noa . De tweede dean .
Ik ben op ze alle bij . Kan niet kiezen wie . Ze zijn allebei eve knap . Vind ook zielig als ik het uit maak.
Ik kan niet kiezen
Kannen juli me helpen gr nickie

5 mei 2013, 00:05, Nickie
30

Is het raar als je in de spiegel kijkt en verliefd op jezelf word?

1 jun 2013, 20:06, melissa
31

Als ik jou was zal ik me maar niet druk maken.
Je bent hartstikken knap!
En hij belt echt wel geloof me.
X XAnNoNiemX

8 jun 2013, 16:06, XAnNoNiemX
32

als je iemand al een jaar uit de eerste kent...en je maakt wel een grapjes...
wat moet je dan doen als je verkering wil hebben als je nog maar een week school hebt..
dinsdag toetsdag
woensdag sportdag
donderdag vrij
vrijdag walibi

het probleem is dat ik bang ben in achtbanen..maar stel nou dat hij dat niet is en je doet heel bang enzo...misschien neemt hij me mee in zijn wagentje en dan zen hand vastpakken is dat een idee???

24 jun 2013, 19:06, aysha
33

Jah dat kan je zéker doen of heel erg dicht bij hem zitten misschien kan dat ook wel en idee zijn ...x

28 okt 2013, 08:10, Anoniem
34

ik heb gevoelen voor iemand maar hoe kan ik wete da hij ze ook voor mij heeft ?

28 okt 2013, 09:10, prive
35

ik ben heel erg verliefd op en jonge die pas hier is kome wonen hij kijkt well naar mij ma tog)) hoe kan ik weten da hij me ook leuk vind ?? helpp

29 okt 2013, 12:10, anoniemmmm
36

Ik snijd mezelf en zit in een depressie door dat ik verliefd ben.

1 dec 2013, 21:12, martineStyles
37

Larissa
Ik heb precies hetzelfde alleen ik ben geen 12
Maar 10 over 4 dagen 11

1 jan 2014, 18:01, Vera
38

je moet jezelf echt niet gaan snijden! ik wist ook niet hoe ik mijn vriendje moest vertellen dat ik hem leuk vond. uiteindelijk heb ik het hem gewoon verteld toen we alleen samen waren. we hebben nu al bijna een jaar verkering!!! (hij is zooo leuk!)

21 jun 2014, 09:06, Carry
39

ik ben een vrouw van 59 en niet te dik 2 jaar geleden, op 31-01-2012 viel ik , brak mijn dijbeen en toen mijn heup op 1/2 jaar tijd. Dpprdat ik moet rusten en het mijn slecht been is ben ik tamelijk verdik, wil altijd 30 kg kwijt en wil er alles voor doen!! wie helot mij aub ?? IK KAN OOK GEEN SPORT DOEN OF GEWICHTEN HEFFEN MET MIJN BENEN

1 jul 2014, 15:07, LUCY
40

Denk er gewoon één minuut lang naar niets

5 nov 2014, 07:11, Slove
41

als een jongen je wil zalhij je het wel laten merken verspil je tijd niet met op hem te wachten ga iets anders doen jongens zijn jasgers en kunnen heel ver gaan voor een meisje die ze leuk vinden als hij jouw wil dan hoor je het wel

15 dec 2014, 21:12, jeryy
42

Wanneer ik en mijn vriendje verkering hadden zat ik konstand op mijn iPad. Ik stuurde hem steeds berichtjes. Heel veel en heel lief. Hij reageerde NOOIT! Ik was een beetje teleurgesteld. Totdat ik 1 dag geen berichtjes had gestuurd stuurde hij mij iets terug: "Ben je nog verliefd op mij." Ik vond het fijn dat hij had gereageerd. Ik was blij, en had door dat hij iedere dag keek, maar niks terug stuurde.

29 dec 2014, 18:12, Verliefdmeisjeee
43

Ik ben ook heel onzeker durf ook niet iemand verkering te vragen. Maar als een jongen je uitvraagt.Gewoon ja antwoorden (als het een leuke jongen is anders niet).
Hij vind jou leuk anders vraagt hij jou niet uit. Dus heb vertrouwen in jezelf. En zeg tegen jezelf dat je heel mooi bent. Want anders vraagt hij jou niet. Heb gewoon vertrouwen in jezelf en dan komt het goed.

veel succes

Xxxxxxxxxxx annem200

18 jan 2015, 12:01, annem200
44

Haai, ik houd mijn profielwerkstuk over nieuwetijdskinderen... zijn er misschien mensen die een paar vragen zouden willen beantwoorden? Groetjes, Nicole

***aangepast door moderator ***

22 jan 2015, 20:01, Nickoko
45

laat je telfoon af en toe liggen het is heel belangrijk om social contacht te maken dat zei mijn moeder ook tegen mij toen ik er ook aan vast geplakt zat

16 feb 2015, 21:02, bobie
46

Mijn moeder zegt dat we 'niet genoeg geld hebben' en steeds vaker, veel vaker dan normaal. ze is dirigent bij een koor en mn vader wiskundelaraar. Ik ben bang dat we het niet redden ofso..... HELP ME!!!!!!!!!

25 mrt 2015, 20:03, me
47

meis alsjeblieft blijf gewoon jezelf als hij jou niet leuk vindt zoals je bent heeft hij pech want je bent perfect zoals je bent iedereen is anders. blijf je zelf en leg die telefoon weg spreek lekker met je vrienden af ook gezellig

xx becc

14 mei 2015, 13:05, becc
48

Ik zit bijna nooit achter mijn mob, ik krijg namelijk alleen maar gezeur dat ik wat vaker online moet zijn, echt iritant, maar ik ben ook niet echt van het appen ...... Nou ja bijna niet altijd :) xxxox

28 jul 2015, 11:07, Galicy
49

Hoi allemaal.
ik wil erg graag van huis weglopen, maar ik weet niet waar ik heen moet of hoe ik daar kan komen. Ik wil weglopen omdat ik op school geen vrienden heb en ik kan het niet meer aan. Heeft iemand tips?

4 jan 2016, 10:01, Goldie
50

Oke

4 jan 2016, 16:01, Mia
51

Ik ben een jongen van 7 en ik heb fase 9/11 tietjes, Ik moet een BH dragen met Cup D

7 jan 2016, 11:01, Man boobs
52

@Goldie ,
soms zou ik ook wel eens van me problemen weg willen lopen. maar je maakt het alleen maar erger, mensen missen je, zijn bezorgd.
probeer erover te praten met je ouders, echt dat lucht op om alles kwijt te kunnen (ik spreek uit ervaring).
succes xx

16 jan 2016, 14:01, iemandd
53

Zet een speciale smstoon voor Maarten aan.
Neem je gsm overal mee naar toe.
Als je die smstoon hoort kan je direct antwoorden.
Als hij belt kan je zeggen dat het je vriendin is en verzin dan even tijdens het bellen wat ze had gezegd en je bent er van af.

18 feb 2016, 19:02, dokter An
54

een jongen die het waard is hoort je te nemen zoals je bent. en iedereen is bijzonder. jij dus ook

3 mrt 2016, 17:03, natasha
55

Ach jongens ooit zal je wel iemand tegen komen die jouw heel leuk vind en jij hem daarom moet het nu niet direct zijn wie weet kom je hem binnen een paar maanden tegen en vinden jullie de zelfde dingen leuk zoals muziek beluisteren,sporten ,zingen
Ooit vind je de ware!!
xxx

19 mrt 2016, 17:03, het peperkoekenhart
56

Zoals mijn moeder altijd zegt: "het brein van een vrouw bestaat uit allemaal boxjes waarin allemaal informatie zit waar ze continu aan denken. Mannen hebben daarentegen nog een extra boxje "the nothing box" zij kunnen soms nergens aan denken." dat zou ik soms zoooo graag willen.. maar ja ik ben een meisje. ga een keer iets leuks doen en neem je mobiel expres niet mee, misschien helpt dat je van de drang af om de hele tijd op je mobiel te kijken. Eeeeennn als je die jongen zo leuk vindt, stuur hem gewoon een berichtje, jongens hoeven niet altijd de eerste move te maken. Hou het simpel een '' hoi'' is vast genoeg. (maak je geen zorgen dat je veel eet op een date het klink misschien onwaarschijnlijk maar veel jongens vinden het leuk als een meisje een beetje meer eet dan alleen maar op hun gewicht te letten ;P )

11 mei 2016, 20:05, SomethingLikeAGirl
57

ik heb dat ook als ik weer eens ruzie heb gehad met mam
dan vind ik mij zelf dik en lelijk :{

25 aug 2016, 19:08, gwn een vraagje
58

Ik heb echt precies het zelfde ik kijk de hele tijd op mijn telefoon of mijn ex waar ik nog verliefd op ben iets hereft gestuurd en als het zo is ben ik alltijd heel blij hahahah 😂😂

14 jan 2017, 21:01, Meisje.~~

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer


close