Bijna alles over eten, gewicht en uiterlijk

Jaloezie

“Alle aandacht gaat altijd naar haar”

Je gunt het de ander heus wel, daar gaat het niet om. Maar toch voel je die steek van jaloezie. Hoe kan dat nou?
Een beetje jaloers zijn is niet erg. Het geeft je een boost om zelf dingen te ondernemen. Toch wordt jaloezie vaak gezien als een vervelende eigenschap en je hebt er zelf vooral last van. Hoe komt het dan dat je jaloers bent terwijl je dit eigenlijk helemaal niet wilt?

Hoe komt het?

Een ander heeft iets wat jij niet hebt, of wat je graag zou willen. Als je jaloers bent geef je vaak de schuld aan dingen die buiten jou om gebeuren; een vriendin die allemaal leuke kleren heeft omdat haar ouders zo goed verdienen, of bij wie de bikini zo goed staat omdat ze zich suf traint in de sportschool. Maar eigenlijk komt jaloezie van binnen. Jaloezie kan ontstaan als je weinig zelfvertrouwen hebt. Je voelt de angst om minder te zijn dan de ander. Je voelt jezelf minder mooi, leuk, goed enz. Het kan ook zijn dat je jaloers bent omdat je boos bent op iemand en iemand daarom iets niet gunt.

Wat kun je eraan doen?

Het is goed om te kunnen relativeren en je af te vragen waarom je jaloers bent. Je kunt werken aan je zelfvertrouwen of proberen iets aan je boosheid te doen. Maar bedenk ook dat het een normale emotie is waar iedereen wel eens last van heeft.

Teveel last van jaloezie?

Wanneer wordt jaloezie nou echt storend voor jezelf? Merk je dat je jaloezie je erg in de weg zit? Blijf je hangen in je boosheid of merk je dat je weinig zelfvertrouwen hebt? Kijk eens bij de tips&tricks of praat erover met andere jongeren op het forum. Heb je een vraag of maak je je zorgen? Mail of chat dan met onze deskundigen. 


Meer informatie


plaats reactie

Reacties

1

Hee !

Ik ben een meisje van 13 en ik heb een vriendje = ).
Maar ehh ik ben echt jaloers op me beste vriendin Sanne,
ze krijgt alles van haar ouders.
Ze is nog al kattig.
Ik wou eigenlijk vriendinnen met haar worden om te vragen wat voor mascara en zo ze gebruikt,
gisteren heb ik gehoord dat ze op mijn vriendje is verliefd.
Twan heeft het altijd over haar : (
Ik ben echt super jaloers op Rosa wat moet ik doen :o

xo Jaloerss meisje : $

13 nov 2012, 19:11, NinahartjeTwan
2

Sory had perongeluk Sanne ingetypt dat is me zus haha.
Rosa is het.
Falertt ben ik haahah.

xo Jaloerss meisje

13 nov 2012, 19:11, NinahartjeTwan
3

heyy, ik ben Anne

ik ben ook erg jaloers op andere meisjes, en als een meisje alleen met mijn vriendje PRAAT wil ik haar al wurgen! Maar Jaloers Meisje, het is niet zo erg om jaloers te zijn, het is soms juist goed. Van jaloersie ga je jezelf vergelijken, en ga je dingen steeds beter doen. Het is wel slecht voor je zelfvertrouwen, en meestal ga je dan op alle slechte dingen van mensen letten. Ik kan je nu een heel mooi advies gaan geven dat je er over moet praten, of dat vriendinnen gaan boven jongens, en dat je niet de beste hoeft te zijn en je vriendje je leuk vind om wie je bent...maar in het echt zit het niet zo. Je zecht ze is niet een goede vriendin? Dan moet ze met haar poten van je vriendje af blijven! Wij zijn meisjes, je komt niet aan onze haren, gezicht, mobiel en vriendje! Je bent vast bang dat als het uit gaat met je vriendje, hij dan meteen met Rosa gaat, maar dat doet hij zeker niet.
1. Je hebt die kat Rosa al zo bang gemaakt dat ze niet eens je vriendje durft aan te kijken!
2. Je hebt al zo erg over Rosa geroddels tegen je vriendje, dat hij nog liever met een boom gaat!
3. Je doet net alsof je BFF bent met Rosa, zodat ze het zielig vind om met je vriendje te gaan!
4. Je zoekt een hele, leuke, knappe jonge uit en koppelt hem aan Rosa, Twan is ze zo vergeten!
5. Als Twan dan met Rosa gaat, ga jij lekker met zijn beste vriend, en doet 10X liever en sexyer tegen hem als je tegen Twan deed. Maak hem maar eens jaloers!
6. Koop een kat, maak hem boos en gooi hem in het huis van Rosa. Wat, je hebt toch een uitlaat klep nodig?

En als iemand veel geld heeft, en ouders met een goede baan, zijn ze niet persee beter. Mensen met de minste gulde hebben de meeste waarde. Dus maak je niet druk, ze is heus niet de beste.

xoxo Anne

8 dec 2012, 21:12, jaloerse bitch
4

Heeii, ik ben Sarah, ik heb een super lief vriendje, hij heet David. ik hou zo veel van hem, en hij ook van mij.. Alleen, ik heb een bff: Alicia, ze is zo stikjaloers, Ze is ook op David... alleen David echt totaal niet op haar, maar zij beweert van wel. Oh, ik ben er zo klaar mee. ze zoekt steeds ruzie, ze heeft ook amper vriendinnen en flirt steeds met David!
xxx 16 Jarig meisje met veel probleempjuhs!

20 dec 2012, 16:12, Probleemjuh!?
5

heey ik ben faye
ik heb dit ook mijn verhaal slaat negens op denken julie omdat ik het onmogelijk helen maal kan vetrellen kort samen gevat
ik heb een helen leuken verzorg pony wij zijne echt beste maatjes ze doet echt van alles voor me mega goeden band maar er is achter mijn rug om een nieuw meisje bij gekomen
ik helen maal boos naar stal gegaan
omdat ik wou rijden en afkoelen
zit dat *****er op grrrrrrrrrrrrrrr
ik er op afgerend
gaat ze tegen mij schreuween dat ik HAAAAAAAR verzorg pony niet moest laten schrikken
ik heb haar uit woeden perongeluk ge slagen
maar niet zo zacht ook
ik was mega boos
haar moeder was er ook
(een vriendin van het baasje van vivi )
oeps nu mag ik inderplaaats van 6 keer per week nog maar 2 keer niet eerlijk
ik ben zo bang haar kwijt te raken *******je gaat nu denken wat gaart mij dit helepen
nou hier vind je pricies het zelfde in truch
ik ben toen wel
xjes faye p.s.geholpen daar iemand help echt ga praten echt doen

Dit bericht is gedeeltelijk aangepast door de moderator.

28 jan 2013, 19:01, faye
6

Ik kan mijn ex niet vergeten

Het is al bijna een jaar gedaan met mijn ex en mij, maar ik kan hem gewoon niet vergeten. Ik zie hem elke dag op school, en ik verlang zo naar een stevige knuffel of een zoen van hem. Ik ben zo verdrietig, nog na een jaar! Ik kan hem niet uit men hoofd zetten, maar ik durf hem niet aan te spreken
wat nu?

25 mei 2013, 21:05, Lore
7

wat je ook kan doen is gewoon op school naar hem lache) ik weet dat je het moeielijk hebt en ook om te lache naar je ex ma probeer het gewoon je weet maar nooit mss heeft hij nog gevoelens voor jou ??

28 okt 2013, 19:10, Prive
8

Hoe kan het dat je jongens niet snel uit je hoofd kan zetten ? En LORE ik heb het zelfde probleem ik heb in maart en juni/juli wat met een hele leuke jongen gehad maar hij maaktte het uit ik was verdrietig en nu vind ik hem nig steeds een lekker ding hij is zo lief leuk knap masr hij is een tikkeltje anders dan anderen maar hij wil mij niet wat moet ik doen ?

8 dec 2013, 12:12, hulpp
9

heey prive je kan niet veel doen je bent gewon verlieft en daar kan je niks aan doen ja proberen hem uit je hoofd t zetten en als dat niet lukt gewoon afwachten tot dat het weg is x

28 dec 2015, 21:12, elise_x
10

Ik heb een vriendje alleen er is een meisje die met mijn vriendje flirt en mijn vriendje staat dat ook gewoon toe hebben jullie enig idee wat ik kan doen?

7 feb 2016, 22:02, Plz reageer!
11

Ik ben soms jaloers xD maar dan ook wel erg en soms niet vooral omdat de meiden veel opscheppen over cadeau's een vriendin van mijn beste vriendin is zo opschepperig uuuuugh als zij wat doet geen probleem als ik wat doe verklikt ze mij dit is een voorbeeld echt gebeurd: ik had een hele strenge gymjuf die invalde in de klas ik moest naar de tandarts maar die juf wist dat niet de andere juf wel dus ik was weektaak ik had alles geregeld met de juf die er altijd is komt die meid tegen die gymjuf zeggen juf juf! Zij is er vandoor gegaan en heeft weektaak echt die komt overal mee weg!!! Volgende dag kreeg ik op me kop wtf

13 dec 2016, 23:12, JustSomeone

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer


close