Jaloezie

“Alle aandacht gaat altijd naar haar”

Je gunt het de ander heus wel, daar gaat het niet om. Maar toch voel je die steek van jaloezie. Hoe kan dat nou?
Een beetje jaloers zijn is niet erg. Het geeft je een boost om zelf dingen te ondernemen. Toch wordt jaloezie vaak gezien als een vervelende eigenschap en je hebt er zelf vooral last van. Hoe komt het dan dat je jaloers bent terwijl je dit eigenlijk helemaal niet wilt?

Hoe komt het?

Een ander heeft iets wat jij niet hebt, of wat je graag zou willen. Als je jaloers bent geef je vaak de schuld aan dingen die buiten jou om gebeuren; een vriendin die allemaal leuke kleren heeft omdat haar ouders zo goed verdienen, of bij wie de bikini zo goed staat omdat ze zich suf traint in de sportschool. Maar eigenlijk komt jaloezie van binnen. Jaloezie kan ontstaan als je weinig zelfvertrouwen hebt. Je voelt de angst om minder te zijn dan de ander. Je voelt jezelf minder mooi, leuk, goed enz. Het kan ook zijn dat je jaloers bent omdat je boos bent op iemand en iemand daarom iets niet gunt.

Wat kun je eraan doen?

Het is goed om te kunnen relativeren en je af te vragen waarom je jaloers bent. Je kunt werken aan je zelfvertrouwen of proberen iets aan je boosheid te doen. Maar bedenk ook dat het een normale emotie is waar iedereen wel eens last van heeft.

Teveel last van jaloezie?

Wanneer wordt jaloezie nou echt storend voor jezelf? Merk je dat je jaloezie je erg in de weg zit? Blijf je hangen in je boosheid of merk je dat je weinig zelfvertrouwen hebt? Kijk eens bij de tips&tricks of praat erover met andere jongeren op het forum. Heb je een vraag of maak je je zorgen? Stuur een bericht aan onze deskundigen. 


Meer informatie


Reacties

plaats reactie
1

Ik ben soms jaloers xD maar dan ook wel erg en soms niet vooral omdat de meiden veel opscheppen over cadeau's een vriendin van mijn beste vriendin is zo opschepperig uuuuugh als zij wat doet geen probleem als ik wat doe verklikt ze mij dit is een voorbeeld echt gebeurd: ik had een hele strenge gymjuf die invalde in de klas ik moest naar de tandarts maar die juf wist dat niet de andere juf wel dus ik was weektaak ik had alles geregeld met de juf die er altijd is komt die meid tegen die gymjuf zeggen juf juf! Zij is er vandoor gegaan en heeft weektaak echt die komt overal mee weg!!! Volgende dag kreeg ik op me kop wtf

13 dec 2016, 23:12, JustSomeone
2

Ik heb een vriendje alleen er is een meisje die met mijn vriendje flirt en mijn vriendje staat dat ook gewoon toe hebben jullie enig idee wat ik kan doen?

7 feb 2016, 22:02, Plz reageer!
3

heey prive je kan niet veel doen je bent gewon verlieft en daar kan je niks aan doen ja proberen hem uit je hoofd t zetten en als dat niet lukt gewoon afwachten tot dat het weg is x

28 dec 2015, 21:12, elise_x
4

Hoe kan het dat je jongens niet snel uit je hoofd kan zetten ? En LORE ik heb het zelfde probleem ik heb in maart en juni/juli wat met een hele leuke jongen gehad maar hij maaktte het uit ik was verdrietig en nu vind ik hem nig steeds een lekker ding hij is zo lief leuk knap masr hij is een tikkeltje anders dan anderen maar hij wil mij niet wat moet ik doen ?

8 dec 2013, 12:12, hulpp
5

wat je ook kan doen is gewoon op school naar hem lache) ik weet dat je het moeielijk hebt en ook om te lache naar je ex ma probeer het gewoon je weet maar nooit mss heeft hij nog gevoelens voor jou ??

28 okt 2013, 19:10, Prive
Er zijn 11 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer