Bijna alles over eten, gewicht en uiterlijk

Eetprobleem of eetstoornis?

Wanneer je in ernstige mate last hebt van  eetproblemen kan er mogelijk gesproken worden van een eetstoornis. Bij een eetstoornis heb je last van de volgende drie kenmerken:

 • Je eetgedrag is niet normaal. Je eet bijvoorbeeld heel veel of juist heel weinig. Of je kiest alleen maar eten waar weinig calorieën in zitten.
 • Je hebt een heel negatief beeld van je eigen lichaam. Je voelt jezelf bijvoorbeeld te dik of je vindt je lichaam niet mooi.
 • Je lichaam of je gewicht bepaalt voor een belangrijk deel hoe je over jezelf denkt.

Ook kan bij een eetstoornis horen dat je  ongezonde maatregelen neemt om dat wat je gegeten hebt zo snel mogelijk kwijt te raken. Zulke maatregelen zijn bijvoorbeeld extreem bewegen, braken of misbruik maken van laxeermiddelen.
 

De meest voorkomende eetstoornissen


Anorexia

De kenmerken van anorexia zijn:

 • Je weigert een normaal lichaamsgewicht te hebben.
 • Je bent heel erg bang om dik te worden.
 • Je denkt dat je veel te dik bent of je ontkent de ernst van je ondergewicht.
 • Je oordeel over jezelf wordt voor een groot deel bepaald door hoe je denkt over je lichaam en gewicht.
 • Je wordt niet (meer) ongesteld.
   

Sommige jongeren die anorexia hebben proberen af te vallen door weinig te eten, anderen hebben daarnaast soms eetbuien waarbij ze veel eten en dit vervolgens compenseren door braken, laxeren of heel veel te bewegen.


Boulimia

De kenmerken van boulimia zijn:

 • Je hebt eetbuien.
 • Je probeert op een  ongezonde manier je gewicht onder controle te houden, door bijvoorbeeld braken, laxeren of extreem bewegen.
 • Je oordeel over jezelf wordt voor een groot deel bepaald door hoe je denkt over je lichaam en gewicht.
 • Je bent meestal bang om dik te worden.
 • Je denkt dag en nacht aan eten, dik worden en je gewicht.
   

Eetstoornis NAO

Bij een eetstoornis Niet Anders Omschreven (NAO) heb je wel een aantal symptomen van anorexia of boulima, maar niet alle symptomen die bij deze specifieke eetstoornissen horen. Je kunt bijvoorbeeld alle symptomen hebben van anorexia, maar een normaal gewicht hebben. Een eetstoornis NAO is net zo ernstig als de andere eetstoornissen. Bij een eetstoornis NAO heb je net als bij de specifieke eetstoornissen veel last van piekeren over eten, je gewicht of lichaamsvormen. Meestal heb je last van een verstoord eetpatroon, een sterke wens om af te vallen en een grote angst om dik te worden. Je kunt eetbuien hebben, of op een ongezonde manier je gewicht onder controle houden, door bijvoorbeeld te braken, laxeren of extreem te bewegen.

De meeste jongeren met een eetstoornis vallen onder deze categorie.


Eetbuistoornis of Binge Eating Disorder (BED)

Officieel valt de eetbuistoornis onder de eetstoornis NAO, maar omdat hij zo vaak voorkomt wordt hij vaak als aparte eetstoornis beschreven. Een eetbuistoornis heeft de volgende kenmerken:

 • Je hebt eetbuien.
 • Je compenseert de eetbui niet en daardoor heb je bijna altijd overgewicht.
 • Je maakt je zorgen over je uiterlijk en je gewicht.
 • Je oordeel over jezelf wordt voor een groot deel bepaald door hoe je denkt over je lichaam en gewicht.

Waar kun je terecht?

Wil je weten waar je terecht kunt voor je eetprobleem en welke hulp ze daar bieden? Je kunt altijd terecht bij je huisarts en de GGZ in een stad bij jou in de buurt. Er zijn ook hulpverleningscentra, zelfhulporganisaties en online behandelingen  speciaal voor eetproblemen.

 

Heb je een vraag of maak je je zorgen? Mail of chat dan met onze deskundigen. Wil je er met andere jongeren over praten? Ga dan naar het forum.


Meer informatie


plaats reactie

Reacties

1

ik wil niet heel veel zeggen,
maar een eet buistoorenis heet niet zo, maar heet BED,
waar dat precies voor staat kan je wel op internet vinden
xx

1 nov 2011, 16:11, Anonien
2

ik snap het niet meer heb ik nou BED of boulimia???
ik heb eetbuien en dat kots ik soms uit maar soms ook als ik normaal eet dat deed ik vorig jaar een tijdje en nu weer maar ik heb ook overgewicht niet mijn hele leven maar sinds een paar jaar volgens mij ben ik van normaal gezond gewicht naar overgewicht gegaan omdat ik mijn gevoelens wegat .
maar wat heb ik nou???

9 nov 2011, 20:11, me
3

Beste @me,

Het kan inderdaad soms moeilijk zijn om te bepalen hoe jouw eetprobleem precies heet.

De grootste groep mensen met eetproblemen voldoet niet precies aan de criteria van een bepaalde eetstoornis. Dan zit je er een beetje tussenin, of je hebt wel kenmerken maar net niet genoeg om aan de officiële criteria te voldoen. Eetproblemen veranderen vaak ook door de tijd heen, zoals jij ook duidelijk omschrijft.

De naam zegt ook niets over ernst van je eetstoornis. Het is wel handig om te weten hoe je eetstoornis er uit ziet, om het goed te kunnen behandelen. Als je bijvoorbeeld weet dat je je gevoelens weg eet, dan weet je dat het je kan helpen om anders met je gevoelens te leren omgaan.

Alleen iemand zoals een psychiater of een gezondheidszorgpsycholoog kan echt de diagnose stellen. Dus als je het graag wilt weten, kun je bij je huisarts om een verwijzing vragen.

Als je er meer over wilt weten, mail of chat dan eens met één van de deskundigen.

@anonien: eetbuistoornis is de nederlandse vertaling van Binge Eating Disorder (BED). Dat is voor de meeste mensen een gemakkelijkere naam. Vandaar!

9 nov 2011, 21:11, moderator
4

Een beetje een oppervlakkig artikel voor een site die powered is by Accare, een instelling die ook eetstoornissen behandeld. Waar staat de NAO eetstoornis, waar de meeste mensen onder zullen vallen?

18 jan 2012, 21:01, Booh
5

@Booh je hebt gelijk, de meeste jongeren voldoen net niet aan de criteria van één van de specifieke eetstoornissen en dan noemen we het een Eetstoornis Niet Anderszins Omschreven (NAO). Deze zou hier dan ook genoemd moeten worden. Dit wordt aangepast! Bedankt voor je opmerking.

8 mrt 2012, 22:03, moderator
6

ik ben 14 jaar en weeg 45 kilo maar vind mij zelf veel te dik.
daarom geef ik over en eet ik heeel weinig.
Wat moet ik doen!?
heb ik nou een eetstoornis??

9 mrt 2012, 09:03, sammie8990
7

Dam ik heb veel overeenkomsten met boulimia en anorexia zoals braken en me dag laten bepalen door eten...........ik weet niet hoe erg het is maar ik wil wel hulp maar ik durf echt niet zomaar naar een huisarts te gaan en vragen of ik dat heb.

26 apr 2012, 19:04, muurtjee
8

Ik heb alle kenmerken van anorexia maar durf niet naar de dokter om te vragen of ik dat heb wat moet ik doen?!?

21 mei 2012, 20:05, Marina2000
9

@booh, het heeft even geduurd maar zoals je ziet hebben we de pagina aangepast. Nu is ie meer compleet! Nog bedankt voor je reactie op onze site!

21 mei 2012, 21:05, moderator
10

Goed om te zien dat er een kopje NAO onder staat!

22 mei 2012, 08:05, Alison
11

Bij mij is er op dit moment een sterk vermoeden dat ik een eetstoornis heb. Ik heb me vandaag ook samen met mijn hulpverlener aangemeld bij een centrum voor eetproblematiek.
Ik vin het heel moeilijk om deze lijstjes met kenmerken te lezen en dat zoveel herkenning erin te vinden.
Ik wil het blijven ontkennen, maar de feiten spreken helaas voor zich en met die lijstje wordt dat alleen maar meer de waarheid...

30 mei 2012, 23:05, foreverstrong
12

ik heb eetstoornis NAO.
Dat is sinds kort vastgesteld.

ik ben
Een meisje van 17 jaar,
is 173 cm lang
en weegt 50 kg.

en krijg in augustus hulp.
EINDELIJK!

na 4 jaar ben je het al spuugzat
gezeik in je kop over eten.
Moet me meer zorgen om jongens en uterlijk maken.
dat doe ik ook, maar vooral over het eten.

kan me niet schelen wat ik eet!
kan me niet schelen dat ik dik word!
kan me niet schelen dat ik dik of dun ben!
kan me niet schelen dat ik met een psychische stoornis leef

ik wil gelukkig zijn...x

20 jul 2012, 13:07, miranda1995
13

ik ben een meisje van 17 jaar ik weeg 50 kilo.
ik heb geen eetstoornis denk ik.
ik eet gewoon niet veel omdat ik niet veel lus en snel vol zit.
ik voel me goed in dit lichaam en ik vind mezelf niet te dik of te dun.
maar mama maakt zich zorgen omdat heel erg moe ben en vaak hoofdpijn heb. ik verslaap me bijna elke school dag en ik kom dood moe terug..

maar dit zijn toch geen symptomen van een eetstoornis?

onzekermeisjex.

13 sep 2012, 09:09, 1Dheartss
14

Ik ben een meisje van 15 jaar en ben 160 lang en weeg 50 kilo, dus ik heb geen ondergewicht, wel heb ik moeite met eten, ik eet bijna niks max. 400 kcal per dag. en ik sport elke dag een uur (ik skate en verbrand daarmee 370 kcal per uur) ik heb wel last van dat mn haar dunner word, ben extreem moe, heb veel pijn in mn botten, ziet er bleek uit, heb een hele droge huid, en ben veel misselijk heb het altijd koud en ben heel veel duizelig maar ik word nog wel ongesteld. ik maak elke dag een eetschema wat ik die dag ga eten en of ik wel ga eten. ik vind het moeilijk om te eten waar anderen bij zijn omdat ik me dan zoon vreetzak vind en ik vind mezelf ook dik. Ik wil heel graag afvallen en daar ben ik al mee bezig. ik gebruik geen laxeermiddelen en ook kots ik niet mn eten uit. maar ik weet niet zo goed wat ik moet doen! iedereen zegt dat ik niet dik ben maar ik vind van wel... ! kan iemand me helpen??? en heb ik een eetprobleem of een eetstoornis?? xx

24 okt 2012, 09:10, Lovebird
15

hallo,
ik ben 1,58 lang
en weeg 46.5 kilo
maar ik ben veel te dik.
eten gaat heel slecht en ik weet niet wat ik moet doen
mijn eetpatroon is
ochtend: Cracker
Middag: niets
avond: gwn eten
maar ik geef ook nog wel eens over (vinger in keel steken)
wat moet ik doen!?

11 nov 2012, 16:11, Anoniempje
16

ik ben een meisje van 16 en al een half jaar niet meer ongesteld geweest is dat erg?
ik maak me best wel zorgen, maar ik wil niet naar de dokter en naar m'n ouders. Ik weet dat ik eetproblemen heb. Ik wilde het eerst niet weten, maar nu weet ik dat ik iets moet veranderen wil ik weer ongesteld en fit worden.

1 feb 2013, 16:02, anoniem
17

hallo iedereen,
dit is eerste keer dat ik dit op internet zet, maar ik heb anorexia en wil er zo graag vanaf en weet gewoon niet meer hoe, ik ben er al 3 jaar tegen aan het vechten en wilt precies maa niet lukken, ik ben al is opgenomen geweest en dat heeft mij toen geholpen om structuur in mijn leven te geven en blijf nu wel altijd eten, maar kom gewoon biet op gewicht waar iki moet zijn de stem is er nog steeds en ben het beu, please help mij!!!

17 feb 2013, 20:02, katje
18

Ik heb een eetstoornis vanaf mijn elfde.
Ik ben nu veertien en heb inmiddels 2,5 aan therapie, opnames en ziekenhuizen achter de rug.
Ik heb op het randje van de dood gebalanceerd, omdat mijn hart ermee stopte omdat ik zoveel was afgevallen.
Deze jaren zijn vreselijk voor mij geweest. Ik heb zoveel gemist en heb er alleen maar ellende en vechten voor terug gekregen. Mensen denk er alsjeblieft aan wat de gevolgen kunnen zijn als je jezelf dwingt zo weinig te eten.
Ik weet hoe het is, en ik gun het niemand maar dan ook niemand om dit mee te maken. Alsjeblieft denk goed na over de keuzes die je maakt. X

24 feb 2013, 20:02, Eef
19

Hoi mensen,
Ik ben 15 jaar en ben 168 cm en ben 47 kilo.
Vanaf mijn 12e begon ik met afvallen, ik vond me zelf zo lelijk en dik. Begon veel te sporten en niets te eten.
Ik weet van mezelf dat ik Anorexia Nervosa heb, en vind dit echt heel moeilijk om dit soort symtonen weer terug te lezen. Ik moet een hele moeilijke keuze maken in me leven, ik heb uiteindelijk zelf de stap gezet om naar de huisarts te gaan en heb mijn vriend meegenomen omdat ik me daarbij veilig voel, de dokter zei dat ik terecht kon in Leeuwarden eetstoornis kiniek, zelf vind ik het heel erg moeilijk om me weer bezig te houden met eten, maar ik dwing me zelf om echt gewoon normaal te eten en gelukkig heb ik ouders die mij daarbij helpen, het heeft me hele leven verpest en ben er zo ongelukkig door geworden. Ik gun dit echt niemand!
Zet alsjeblieft de eerste stap om naar je huisarts te gaan, ik weet dat het heel erg moeilijk is! Maar uiteindelijk heb ik dat ook gedaan!

19 mrt 2013, 17:03, Elisa
20

ik wil super graag afvallen, maar het lukt me niet. ik vind mezelf te dik en anderen vinden me slank. ik wil niet slank zijn, ik wil dun zijn, mager zijn. ik vertel dit aan niemand omdat iedereen boos zou worden. "je bent facking dun! doe ff normaal!!" dat soort dingen, maar dat helpt mij toch niet? het helpt me ook niet echt dat mijn hele leven draait om meningen van anderen. ik eet ongezond en dat weet ik. ik eet 's ochtends niet, en krijg hierdoor smiddags een eetbui. ik wordt hierdoor alleen maar ongelukkiger. als ik het opschrijf klinkt het in mijn oren alleen maar minder erg. ik weet niet wat ik wil. wil ik hulp of wil ik verder gaan zoals nu, gewoon zodat ik geen dossier krijg? wat moet ik doen?!

6 apr 2013, 18:04, Wanhoop
21

BED betekend bing eating disorder. Eetbuistoornis is dus de nederlandse vertaling daarvan. Maar het is dus gewoon hetzelfde..

19 apr 2013, 15:04, eatingdisorder
22

ik ben een meisje van 13,
ik heb sinds groep 7 dat ik weinig eet: 's ochtends een activia of iets dergelijks, 's middags niets en 's avonds zo min mogelijk..
nu ben ik dit jaar (1e) echt een beetje door geslagen, ik had mijn vinger in mijn keel gestoken en was daar heel erg van geschroken maar durf toch niemand om hulp te vragen.. ik ben bang dat ze het niet begrijpen/geloven en dat ik een stempel opgedruk krijg..
wil er zelf ook niet aan dat ik een eetstoornis heb maar als ik dan die dingen lees herken ik heel veel van mezelf erin...

weet iemand wat ik moet doen?

25 mei 2013, 00:05, Beccc
23

Ik ben 11 ben best lang heb al borsten ben al ongesteld weeg 59 ben ik veelstemmig zwaar?
Xxx een meisje dat het niet meer weet....

18 jun 2013, 23:06, Meisjexxx
24

Meisjexxx ,
Dat ligt eraan hoe groot je bent, je kunt een bmi test doen om te kijken of je een gezond gewicht hebt

21 jun 2013, 19:06, .,.,.
25

ik heb best veel kenmerken van anorexia , ik ben 14 jaar en ben nog nooit ongesteld geweest zou dat daardoor kunnen komen?
Ik weeg 41 kilo en ben 1.67

21 jun 2013, 19:06, noortje
26

Ga jezelf geen diagnose geven maar ga naar de huisarts, is veel beter.

Zelf heb ik NAO, is mijn diagnose.

4 jul 2013, 14:07, kusjekusje
27

Ik weet niet wat ik heb.. Ik denk anorexia .. Ik tel mijn calorieen dwangmatig... Vind me zelf nog steeds niet slank genoeg... Ja soms wel.. Ligt echt aan mijn bui.. Ik eet veel te weinig maar ik kots niet... Mijn gemoedstoestand is helemaal afhankelijk van mijn gewicht... En ik ben vreselijk onzeker.. Wat is dit voor stoornis? Toch anorexia?

11 jul 2013, 08:07, Bianca
28

ik heb boulimia .....

11 aug 2013, 16:08, Marielle
29

ik heb denk ik BED... maar heb (nog) geen overgewicht...
ik eet best wel veel. en dan zit mijn buik nog te knorren met dat het honger heeft, ook al eet ik gewoon wat gezonds...

13 aug 2013, 17:08, chayennemetz
30

@chayennemetz
Misschien heb je gewoon een periode. Veel eten wijst niet direct op een eetstoornis! :)

26 nov 2013, 22:11, He-rmosa
31

wat erg allemaal. Allemaal veel sterkste!!!! xxxx een meisje

30 nov 2013, 08:11, hoi
32

hee, ik ben niet en ook niet dun. alleen ik vind me zelf te dik en probeer zo gezond mogelijk te eten. ik drink appelsider en probeer zoveel mogelijk te bewegen..

heb ik een vorm van anorexia? wat moet ik doen?

2 feb 2014, 16:02, ...
33

hallo

ik heb boulima...
ik eet super veel 5000 cal per dag en soms 6000
elke dag ga ik naar de supermarkt voor frikandelbroodje of chips en chocolade.
in het begin merkte ik niks. maar opeens begon het.
ik werd dikker van een mager meisje naar steeds dikker. ik graag grotere eetbuien mijn buik werd dikker en ik had een fijn gevoel.
mijn broeken werden te klein en 4 maanden later weer.. ik kreeg een muffin top en greeg overgewicht. ik was in 6 maanden 18 kilo aangekomen!!
het boeide me toen niet ik ging gewoon door met eten.
ik at 4 frikandelbroodjes en 6 repen chocolade en zakken chips leeg.
ik werd dikker en dikker ik kreeg een dikke buik.
maar ik ging gewoon door.
ik ging cola light drinken. het werd een verslaving aan cola!
elke dag 5 blikjes..
ik ging naveltruitjes dragen en korte broekjes.
en liep door de stad met een flesje cola

nu ben ik 16 en weeg 78 kilo en ben 169
is dat te dik ik zelf vind van niet?

21 feb 2014, 19:02, fatty
34

Hoe weet ik of ik een beginnende eetstoornis heb???

15 mrt 2014, 10:03, ...
35

Ik ben een vrouw van 27 jaar oud, ik heb 2 kinderen eentje van 8 en ander van 5 maanden oud. ik ben 156 lang en weeg 56 kilo's, 5 maanden geleden tijdens voor de bevalling woog ik 76 kilos. voordat ik mijn eerste kind kreeg woog ik 45 kilo, nu wil ik terug naar 50 kilos, iedereen zegt dat ik er goed uitzie voor iemand met 2 kinderen, maar ik zie het niet zo ik vind mezelf zo dik, ik sport 4 uren per week en ben in 5 maanden tijd 20 kilo afgevallen, ik eet heel weinig en steek vinger in mijn mond om de avond eten uit te kotsen omdat ik mezelf schuldig vind na het eten. ik ben naaast ook constant op mijn weegschaal te vinden, wat zou ik kunnen hebben?? xx groeten Mw. R

25 apr 2014, 14:04, Mommy
36

Ik vind het jammer dat er wordt gezegd dat als je geen ondergewicht hebt, dat je dan geen anorexia of boulimia hebt, maar NAO. Anorexia en boulimia worden ontwikkeld tijdens je gewichtsverlies. Het zou raar zijn als iedereen met anorexia of boulimia begint met ondergewicht, niet waar? Er wordt vaak heel statisch gedacht over anorexia en boulimia. Mager, niet eten/kotsen, geen ongesteldheid etc hoort wel bij het stereotype, maar er zijn ook veel mensen met een gezond gewicht, of zelfs overgewicht die anorexia of boulimia hebben. Ik vind dat we meer open moeten denken over dit beeld, en apart gedrag qua eten (maaltijden overslaan, na de maaltijd naar de wc, calorieen tellen etc) ook bij wat vollere mensen serieus moeten nemen. Anorexia/boulimia is in principe bij iedereen wel het zelfde, maar bij iedereen gaat het anders in zijn werk.

1 jun 2014, 18:06, Annah
37

Ik heb absoluut geen ondergewicht. Maar ik van wel snel af. Voor de rest heb ik alle kenmerken van anorexia. Is t nu niet erg omdat ik geen ondergewicht heb (wel een te laag vet percentage)? Of kan ik beter toch in actie komen?

11 jun 2014, 20:06, Mia
38

Hey wisten jullie dat jullie gewicht en lengte noemen een enorme trigger kan zijn voor mensen met een eetstoornis ?

10 jul 2014, 15:07, Elise
39

Op het moment dat eten of niet eten je leven gaat beheersen is het verstandig om hulp te zoeken. De namen die aan eetstoornissen gegeven worden horen helaas bij het zorgstelsel dat de criteria van de DSMIV moet hanteren ivm vergoedingen. Iemand die niet aan deze richtlijnen voldoet kan desondanks wel een eetprobleem hebben. Een gesprek met een psycholoog die meer over eetproblematiek weet werkt verhelderend.

14 aug 2014, 11:08, Psy
40

Ik ben 12.
Ik weeg 45 kilo
Dat is te veel!
En ik doe iedere dag 10,
Sit-ups en loop 6x per week hard.
Ik wil graag alles uit braken!
Maar ik heb daar angst voor hoe kom ik van
die angst af!!!!??

18 aug 2014, 21:08, Zenna_pro
41

Ik ben 21 jaar. 1.69 en ik weeg 52 kilo. Een jaar geleden begon ik met afvallen. Ik ben intussen zo'n 12 kilo afgevallen. Ik deed dat door erg weinig te eten. Ik mocht van mezelf niet meer dan ** calorieen per dag. Maar ik kreeg eetbuien en voelde me zo schuldig dat ik ging overgeven. Het is een tijdje goed gegaan maar wel eten niet eten is een onderdeel van mijn dag. Elke dag plan ik in wat ik wel of niet mag eten. Toch blijven die eetbuien komen ( naja en eetbui is voor mij 1 zak chips of een halve zak snoep) steeds vaker geef ik over maar er zijn ook dagen dat ik mezelf uithonger. Ik vraag me af of dit nu een eetstoornis is. Soms denk ik ik heb hulp nodig, maar ik heb geen erge ondergewicht en ik eet nog steeds. Wat moet ik doen??

26 sep 2014, 01:09, Anoniemxo
42

Hey Anoniemxo,
Dit is zeker een eetstornis.
Ik denk dat t onder NAO valt.
Je bent al heel veel op een ongezondere manier afgevallen. Eten beheerst je leven.
Mijn tip: zoek hulp!
Kus,

26 sep 2014, 08:09, Pheebe
43

Hoi,
Ik ben een meisje van 14 1.73 meter lang en ik weeg 70 kilo, ik ben veel te dik maar het lukt niet km afgevallen, ik heb last van eetbuien en daarna spuug ik het weer uit, ik weet niet wat ik moet doen xx

1 okt 2014, 21:10, haataanditleven
44

Ik weeg te weinig voor mijn lengte en al helemaal voor mijn leeftijd, maar toch vind ik mezelf te dik en wil ik afvallen. Vandaag wou ik gewoon eten alleen ik miste het gevoel van honger... heb ik anorexia? Duimpje omhoog voor dat ik het heb en omlaag als ik het niet heb

8 okt 2014, 21:10, anoniempjuuh
45

ik ben 18 jaar weeg 57 kg en ben 175 en denk dat ik net BED aan het ontwikkelen ben.
Ik heb namelijk minimaal 1 keer per dag last van vreetbuien, waar ik alleen maar ongezonde dingen eet, totdat ik me ongemakkelijk voel.
mijn maag en darmen voelen ongemakkelijk zelfs als ik honger heb.
Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet doen...
kan iemand mij tips geven?

29 okt 2014, 18:10, birdy
46

hey
ik ben een meisje van 13 over 4 dagen 14. Ik wil niemand triggeren ofzo maar ik ben 1.71 en weeg ongeveer 40.2 kg. Ik weet het het is niet zoveel maar ik vind mezelf nog steeds te dik en wil heel graag afvallen. Ik eet best wel weinig meestal minder dan x aantal calorieën en beweeg ook super veel. Heb ik nou anorexia of niet. ik denk zelf van niet maar dat komt omdat ik mezelf meestal anders zie dan anderen dat doen.

25 nov 2014, 20:11, Sophia
47

hoi ik ben 12 1.43 en weeg 43,4 kilo. Ik maak me best veel zorgen of ik te dik ben. Ik sla het ontbijt altijd over en ik sport veel, Maandag 2 uur gym, Woensdag 2,5 uur softbal en donderdag 1 uur paardrijden, maar ik weet niet wat ik moet doen en of ik te dik ben. Ben ik te dik? heb ik een eetstoornis???

Help me xx Wanhopig Anoniem Meisje

25 mrt 2015, 20:03, Anoniem meisje
48

hoe lang duurt een bahandeling voor eetstorenissen ?

20 apr 2015, 21:04, lll11
49

Hoi, ik ben een meisje van 12 jaar ik was altijd al druk bezig met mijn uiterlijk en ik probeer zo min mogelijk te eten elke avond probeer ik zo veel mogelijk buikspieroefeningen te doen. Ik vraag me welles af of ik een eetprobleem heb ik zoek vaak op internet hoe je zo veel mogelijk kan afvallen maar ik voel me best eenzaam en ik mis dat ik niet normaal kan eten mijn ouders weten niks ik durf het ze niet te vertellen wat moet ik doen? Ik ben een meisje van 12, 170 lang en ik weeg 46 kilo is dat te zwaar ik ben heel erg onzeker

23 apr 2015, 20:04, Anoniem
50

Hey, ik ben een meisje van 14 jaar, 1.87m lang en ik weeg 54 kg. ik ben altijd al heel onzeker geweest met een laag zelfbeeld, en de laatste tijd is dat nogal doorgeslagen; als ontbijt eet ik een klein beetje yoghurt, als lunch niks en als avondeten zo min mogelijk. Ik fiets elke (school)dag 1.5 uur en turn 5 uur in de week. Verder moet ik van mezelf elke dag minimaal het dubbele aantal calorieën verbranden als dat ik heb gegeten die dag...
Mijn vraag is, ben ik te dik en/of heb ik een eetstoornis ??
Liefs

30 apr 2015, 12:04, xoanoniempjexo
51

iedereen zegt dat ik anorexia heb of krijg zelf geloof ik er niks van maarja ik ben gewoon heel dik.

14 mei 2015, 13:05, fatgirl
52

Heey, ik heb nu al een flinke tijd last van eetbuien, ik geef daarna vaak over en sport ruim 2-3 uur elke dag wanneer ik weer een eetbui heb, ik ben nu in een jaar 2 kilo aangekomen, ik ben trouwens 180 en weeg iets van 67 kilo, ik vraag me af zou ik boulimia kunnen hebben?

15 mei 2015, 21:05, Meis
53

Ik ben 13 en heb anorexia , het begon 3 maanden geleden , ik was toen nog 12 en vond mezelf heel dik , terwijl ik heel slank was , mijn benen , buik en armen waren heel slank , behalve mijn kont had brede heupen en mijn kont was ook heel vol , en ik had gelezen dat als je wil afvallen aan je kont dat je moet overal afvallen dus ik begon met oefeningen maar dat hielp niet dus ik begon maaltijden over te slaan en ik at 2 maaltijdenen per dag : middageten en avond eten, na 3 maanden was ik broodmager , maar ik kon niet stoppen met afvallen dus alles dat ik at kreeg ik niet op en ik kwam niks meer bij , van mijn moeder moest ik naar de dokter , en blijkbaar heb ik anorexia , ik heb het nu nog steeds maar probeer het te overwinnen , ik wou magerder zijn maar nu ben ik ook niet echt blij , ik wou dan liever zo zijn zoal ik 3 maanden geleden was .... Want het doet verschrikkelijk veel pijn aan mijn botten want die komen helemaal uit mijn vel : mijn ribben , heupbotten, armbotten schouderbptten en mijn beenbotten .... Denk toch maar even na voor je jezelf uithongerd,,

21 jul 2015, 20:07, Onzekermeisjexx
54

Ik heb ALLES van boulimia 😷 en licht overgewicht heb het al een poosje maar durf het niet aan me moeder te vertellen iemand tips.?.

23 jul 2015, 21:07, lieske
55

Hoi,
Ik ben 49 ik heb een angststoornis. in het heel kort verleden jaar heb ik vanaf november tot februari met allergieën gelopen. het begon op mijn borst je moet je voorstellen dat het 3e graad brandwonden waren. Week in bij het ziekenhuis belandt. Kreeg prednison 20 mg en tavigil.
Ik was radeloos elke keer als ik voeding of wat anders nam
zat ik weer onder. je moet je voorstellen dat je het kunt het vergelijke met 3e graad brandwonden.
Dermatoloog kwam met de verkeerde analyse. Eczeem ik was het er niet met de patholoog eens, Het brandde als een gek. Elke keer als ik iets nam van voedsel of wat anders zat ik weer onder. Op een dag ben ik niet meer gaan eten en dronk alleen maar water zo bang was ik. Ik ben nu een jaar verder ik ben zelf Sociaal Agogisch Verzorgende. Na mijn nachtdienst reed ik naar huis kreeg een black out tijdens het auto rijden ik wist niets meer.
Ik ben 165 en weeg 39 kilo, ik realiseer mij dat ik hulp heb en met deskundige en met de juiste voeding om aan te sterken kom ik hier uit. Ik wordt behandeld door en eet kliniek en ik ben erg blij ik ben erg gemotiveerd om weer te worden als toen. Stap voor stap.

Lieve jongens en meisjes al ben ik stukken ouder dan jullie, ik wens jullie alle kracht toe en dat je omringt bent door mensen die van jullie houden.
Eens komt de omkeer in jullie leven. Heel veel sterkte en een dikke knuffel! Van Bella.

30 aug 2015, 19:08, Bella
56

He, ik ben 14 j-1,72 l- 36kg en voel me heel dik

26 okt 2015, 22:10, xoxoxox
57

Hey! Ik ben Kirsten! Ik ben over 3 maanden 12!
Ik ben 164 cm lang en weeg 54 kg... Ik ben echt VEEEL te dik!! Ik wil heel graag afvallen, ik wil mijn vinger ook in mijn keel steken ( braken ) maar ik durf het niet... Ik dans 1 keer per week 1 uur! En dit is mijn eet schema
S'ochtends: 1 boterham (pindakaas of pasta) met wat fruit en water
Tussendoortje: fruitkoekje
S'middags: 2 boterhammen (kaas of worst) met gewoon ranja
Tussendoortje: Snoepje/koekje
S'avonds: vaak eten we: aardappelen , worst en wat groenten

4 jul 2016, 00:07, XxKirstenxX
58

hai

ik eet heel weinig ik ben in een maand tijd 15 van me gewicht eraf en ik woog 70.
als ik eet emoet ik kotsen en ik heb ook als ik allen eral aan denk of ruik moet ik kotsen.
wat moet ik doen

14 feb 2017, 18:02, depris
59

iedereen denkt dat die anorexia heeft maar julie willen het gewoon

4 apr 2017, 20:04, tamaraaaa

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer


close