Menstruatie cup? Tampon?

Hey ik ben nu een jaar ongesteld, maar ik vind het erg duur. Ik gebruik altijd maandverband en ik gebruik zo'n 8 maandverband per dag en ben meestal een week ongesteld.
Ik wou laatst zwemmen dus ik pakte een MINI tampon, maar dat deed zo'n pijn. Ik drukte het er zo ver mogelijk in, maar hij wou niet heel erg diep, en als ik liep dan voelde ik hem naar beneden zakken....
Ik vind dus ongesteld zijn duur, dus ik wil een menstruatiecup kopen, maar ik ben bang dat hij er niet diep genoeg in kan.... en dat het dus niks voor mij is... heeft iemand tips

23 aug 2020, Menstruatiegirl


Reacties

plaats reactie
1

Laat je voorlichten door de verkoopster

25 aug 2020, 11:08, Bikinigek
2

Of iets voor jou werkt en prettig is, kom je helaas alleen maar achter door het te proberen. Meningen van andere kan je lezen en meenemen in je keuze, maar elke vagina en elke menstruatie is anders.
Het beste zou het zijn om deze in een winkel te kopen waar je geholpen kan worden. Er zijn namelijk toch wel wat verschillen te vinden tussen de merken van de cups, denk hierbij aan: maat, lengte, vorm, materiaal, het steeltje of bijvoorbeeld de rand.
Helaas heb ik in mijn omgeving geen verkooppunt waar verschillende modellen worden aangeboden en heb ik ze dus via het internet moeten bestellen. Tja helaas niets aan te doen.
Voor mij was het uiteindelijk niets, ik bloed relatief veel en onregelmatig. Met maandverband was dat geen probleem, maar met mijn cup moest ik beter opletten. Ik ben uiteindelijk weer terug naar maandverband gegaan.
Om kosten en vuilnis te besparen heb ik wasbaar maandverband geprobeerd. Dit werkte prima als ik thuis was, maar ik vond het met school ect. niet prettig. Maar misschien is dit ook iets om mee te nemen?

26 aug 2020, 12:08, kaaspannekoekje

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.