Ik wil roken maar ben bang dat ouders erachter komen

Ik ben 14 en ik wil graag roken (elektrische sigaretten, Juul pod enz) maar k ben bang dat als ik ze bestel mijn ouders erachter gaan komen en dan gaan ze heel boos worden enzo en ik weet dat het niet per se goed voor me is maar het is niet met die tabak maar meer die met “smaakjes” zoals mango of crème brullée enzo en jaa maar ik kan ze ook niet in de winkel kopen enzo dus hoe kan ik er dan aan komen zonder dat iemand erachter komt?

4 jan 2019, Anoniem


Reacties

plaats reactie
1

Bij een gewone sigaret wordt tabak verbrand, waarbij er 1000 carcinogene stoffen vrijkomen. Deze stoffen veroorzaken onder andere (long)kanker en hart- en vaatziekten. Elektronische sigaretten verdampen een vloeistof die meestal nicotine en een smaakstof bevat. De schadelijke stoffen in e-sigaretten zijn onder andere nicotine, propyleenglycol, glycerol, aldehyden, nitrosamines en metalen. Inhalatie hiervan kan leiden tot irritatie en schade aan de luchtwegen, hartkloppingen en een verhoogde kans op kanker. Vooral zware gebruikers hebben een grote kans op problemen met hun luchtwegen.

5 jan 2019, 08:01, juliatje.
2

Julia ik heb ook jou tips nodig.

5 jan 2019, 09:01, Help ik noet stoppen
3

Tip 1 Zet de redenen om te stoppen op een rij en hang het in je kamer op.
Tip 2 Weet in welke situaties je echt het liefst rookt.
Je moet deze situaties goed kennen (bijvoorbeeld na het eten) en vast een oplossing bedenken hoe je met die situatie om wilt gaan (bijvoorbeeld ik eet voortaan groente na het eten).
Tip 3 Bepaal je stopdag. Dat kan morgen zijn of volgende week of per 6 januari.
Tip4 Vertel je omgeving dat je gaat stoppen. Vertel het bijvoorbeeld aan een paar vrienden. Eventueel stop je met familie.
Tip 5 Ruim alles op wat je aan roken herinnert.
Tip 6 Stop radicaal, dat geeft de meeste kans op succes.
Tip 7 Verander je eet- en drinkgewoonten. Drink veel water, eet veel vers fruit,eet vegetarisch en eet een handje noten per dag. Pas op voor gezelligheidsdrankjes zoals: koffie, thee en alcohol. Het drinken van deze drankjes is erg vaak gekoppeld aan roken.
Tip 8 Zorg voor voldoende lichamelijke ontspanning. Wandelen, zwemmen,judo en fietsen bijvoorbeeld.
Tip9 Beloon jezelf met het geld dat je uitspaart. Ga leuke dingen doen of geef jezelf iets leuks. Stort het geld dat je uitspaart in een potje en koop er iets leuks van.
Tip 10Als je na gestopt te zijn er toch weer een opsteekt (terugval) geef de moed dan niet op! Ga na in welke situatie dat gebeurde en probeer te bedenken met welk ander (alternatief) gedrag je voortaan goed kunt reageren. Kom je de volgende keer wel door die situatie heen dan ben je alweer wat sterker geworden!
Tip11 Als je het op eigen kracht niet lukt, probeer dan samen met een hulpverlener te stoppen. Succes en zeg maar als je meer tips wilt

5 jan 2019, 13:01, juliatje.
4

Waarom wil je roken?

14 feb 2019, 23:02, Bikinigek
5

Hey
Ga niet roken.
Ik kan heel boos worden op mensen die roken, weet je waarom? Ik heb astma en zou heel graag goede longen willen, en anderen die goede longen hebben verprutsen ze vrijwillig en gaan dan later zeuren dat hun conditie slecht is en dat ze het snel benauwd hebben, echt swrieus, ga niet roken wees dankbaar voor de longen die je hebt!

Xx

15 feb 2019, 07:02, Girly
6

Zaag nie!!!!!!!!!!!!!

15 feb 2019, 16:02, M
7

Ik zou gwn niet roken, het is slecht voor je en het brengt allemaal drama met zich mee. Verder is het harstikke duur dus ik zou geen rede zien om het te doen

15 feb 2019, 21:02, Lol

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.