Avond eten

Hoi,
Ik eet gezond (volgens mij). Ik eet 's ochtends twee broodjes 's middags ook maar ik lust niet zo veel groente, groente die ik echt lust zijn wortels broccoli en bloemkool. Ik eet 's avonds een stuk vlees 1 en half aardappel en een beetje groente. Maar vaak eet ik dus ' avonds bijna geen groente omdat ik het echt niet lust. Dan word mijn moeder boos. Wat kan ik er aan doen dat ik niet zo'n goede groente eter ben of hoef ik er niks tegen te doen?

29 nov 2017, Anoniem


Reacties

plaats reactie
1

Mijn BMI is wel goed! en ik ben 11 jaar trouwens

29 nov 2017, 19:11, Anoniem
2

Lieve Anoniem, als je BMI goed is heb je al geluk. Als je geen groente lust, moet je fruit eten, of de wortels. Of probeer nieuw groente die je nooit hebt gegeten. Liefs Eva.

29 nov 2017, 19:11, Eva
3

Vraag aan je moeder ofdat ze wortels wil. Kopen moet je het echt eten
Pak een pepermuntje kf. Iets lekker sterk ruikend. Hou voor. Je neus en neem dan een hap het smaakt dan naar die geur

29 nov 2017, 20:11, QueenπŸ‘‘
4

Beslist geen extra fruit gaan eten om te weinig groente te gaan compenseren! Te veel suikerhoudend fruit per week eten is juist heel ongezond en kan een echte dikmaker zijn.

Wat kan helpen is om groente te combineren met andere smaken, bijvoorbeeld in een groenteommelet (smaakt naar ei) of in een groentesmoothie (smaakt naar de zuivel die je gebruikt en evt. naar het fruit en/of de kruiden die je erbij stopt).

Wat ook kan helpen is om groente op een andere manier te bereiden dan (saai) koken of rauw eten. Veel groente kan bijvoorbeeld prima gegrild worden. Ook met een zelfgemaakte (bloemkool)pizza kan je op een lekkere manier veel groente eten.

Tot slot kan er vrij gemakkelijk extra groente aan bijvoorbeeld een pastasaus of nasischotel worden toegevoegd, zonder dat je dit echt proeft. Zo kan je ook gemakkelijk meer groente binnenkrijgen πŸ˜‰.

Goed dat je wel veel broccoli en bloemkool eet: beiden zijn groente die helpen om vet op je benen makkelijker te verbranden. Voor iedereen die dus slanke benen wil krijgen of behouden: eet vooral veel koolsoorten, zoals bloemkool (en savooiekool, witte kool, spitskool etc.), radijsjes, spruitjes en broccoli πŸ˜‰.

29 nov 2017, 23:11, Richard
5

Richard ben jij nieuw?

30 nov 2017, 14:11, Lynn
6

Misschien kan je in je broodtrommel naast 2 broodjes ook nog wat worteltjes stoppen, en een lekker appeltje bij je ontbijt kan ook geen kwaad. Trouwens, eet meer aardappel en een half stukje vlees, das beter voor jou en het mileu.
XXX

30 nov 2017, 20:11, Appelflap

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.