Vicieuze cirkel

Ik zit met een probleem en een vraag. Ik ben enorm veel afgevallen in korte tijd en ben nu super blij met mijn nieuwe gewicht en lichaam. Alleen nu heb ik last van het blijven op gewicht met een volwaardig eetpatroon. Ik ben enorm bang om mijn patroon op te bouwen en hierdoor zit ik nu vast in een cirkel. Deze cirkel bestaat uit 1 of maximaal 2 volledige dagen met alles eten wat los en vast zit dus dna kan je echt denken aan 10 duizenden calorieën. Ik braak hier niet bij wat het extra lastig voor me maakt.
Vervolgens compenseer ik 2 volledige dagen erna en beweeg ik extreem veel. Tot slot val ik weer in een eetbui. Nu ben ik extreem bang dat ik nu ga aankomen door dit rare cirkeltje. Het valt me wel op, dat als ik na die eetbuien gecompenseert heb, ik na die compensatiedagen weer op mijn gewicht zit na de eetbuien wat me doet geloven dat ik door die compensatie zon eetbuidag kan hebben. Omdat ik het zelf toch weer kan rechttrekken met die comepnsatie dagen. Ben er zo kalar mee.
Maar ik vroeg me af of dit echt zo is, dat ik door compensatie weer op mijn gewicht kan blijven of dat dit uiteindeijk wel kan leiden tot gewichtstoename..

28 apr 2021, Vodyvody11


Reacties

plaats reactie
1

Hey, kan je ook zeggen hoe oud je bent, hoelang ben je en hoeveel weeg je nu, en hoeveel jij ervoor woog. Verder adviseer ik je gewoon meer buiten te zijn: buiten heb je geen toegang tot eten. Denk er ook minder over na.

28 apr 2021, 18:04, D
2

Um jawel, ik ben 166 en weeg nu 63.4, tenminste voor mijn eetbui vandaag.. dus vanochtend woog ik dat. ik ga me pas weer over 2 dagen wegen want dan heb ik gecompenseerd en dan is als het goed is, het weer 63,4 ong..

28 apr 2021, 20:04, Vodyvody11
3

Probeer als je veel trek hebt ipv te eten, wat warms te drinken, zoals thee, koffie, cappuccino of gewoon warme water. Dan krijg je voor een uurtje minder trek. Als je nog wel iets wil eten, eet dan fruit of groente, die neemt meer plek in, word je sneller vol van. Vlees is ook een aanrader omdat je dan heel snel een gevoel van vol zijn krijgt. Het kan ook raar klinken, maar als je gewicht niet verandert en jij alles goed kan doen(genoeg energie) kan het zijn dat je lichaam zo is. Veel dieren zoals leeuwen bijvoorbeeld, eten een keer in de paar dagen, maar veel. Dan gaan ze een tijdje niks meer eten. Hoop dat deze tips je helpen. Heb de tip met veel buiten zijn en drinken als je trek hebt, zelf gebruikt. Krijg zo veel minder trek.

28 apr 2021, 21:04, D
4

Ik zat in dezelfde cirkel maar ik ben eruit gekomen door te stoppen met compenseren dus de dagen daarna niet extreem te bewegen maar gewoon proberen te eten daardoor zijn m’n eetbuien weg gegaan en ik heb nu een normaal eetpatroon

29 apr 2021, 14:04, Jaslyn
5

Oké, ik heb nu dus 2 dagen achter elkar zulke erge eetbuien gehad. Zo erg dat ik dus gisteren volledige dag heb gehad dat ik allemaal pizzas heb gegeten, zoute shit, echt 1,5 pak brood met nutella ofzo, bak ijs, avond eten x 5, en nog veeeeeeeeeel meer. Nu heb ik ineens een heel erg opgezet hoofd echt serieus alsof ik bijna 10 kg zwaarder weeg lijkt het serieus, en mijn benen zijn oprecht ook dikker en buik is ook dikker en vettiger. Toen ik in een heel heet bad ging en ik zweette, toen voelde ik allemaal van die kleine bultjes op mijn buik en borsten. Dit kwam ineens toen ik begon met zweten. weet iemand wat dit is? is dit door de zout? ik heb echt nog nooit na een eetbui zulke erge last gehad dat ik ook echt een pijnlijke tong enzo heb nu en gewoon oprecht weer een dik hoofd. ik vind het zo erg. Trekt dit nog weg deze dagen als ik compenseer of is het nu voorgoed verpest ofzo

30 apr 2021, 19:04, Vodyvody11
6

Hoeveel weeg je nu na die eetbui? Want eten heeft tijd nodig om verteerd te worden en in energie omgezet, dus je buik kan misschien groter zijn, maar nog zeker niet vettiger, benen ook zeker nog niet vettiger. Vet komt pas na ongeveer een dag, misschien 2-3.

30 apr 2021, 22:04, D
7

Ik ben 2 kg aangekomen nu ik na een dag compenseren heb gewogen.. Maar ik zie het ook in mn gezicht die 2 kg en ik merk het aan mn buik. DUs ik hoop dat ik na 3/4 dagen weer een beetje op mn oude gewicht ben dus die 2 kg eraf. Het is wel maar 1 dag na de eetbui natuurlijk maar goed dan nog vind ik dit lastig om te zien want ik wou gewoon op het gewicht blijven voor de eetbui en ik vind het naar dat die nu steeds hoger wordt. en mijn benen zijn ook iets voller geworden maar dat kan ook vocht zijn allemaal want deze 2 eetbuien waren gehele dagen dus dat is veel voor het lichaam ook om te verwerken

1 mei 2021, 09:05, Vodyvody11
8

Hoe is het trouwens mogelijk dat je 2 kilo aankomt na 2 eetbui dagen en dit ook gelijk zo ziet aan jezelf..

1 mei 2021, 09:05, Vodyvody11
9

Het is meer psychologisch dat je dat ziet. Je hersenen weet dat je gaat aankomen, en je denkt onbewust dat je al groter bent. Eigenlijk is waarschijnlijk bijna niks veranderd in zo weinig tijd.

1 mei 2021, 09:05, D
10

Dat is fijn om te horen, ik heb vandaag ook weer voor het eerst na de eetbuien gepoept dus waarschijnlijk scheelt het nu ookal veel.
Ik heb nu bijna 2 dagen gecompenseerd dus ik verwacht dat ik morgen minder weeg maar ik laat het weten want anders was deze 2 kg gewoon inhoud van het eten enzo.
Ik voel nog steeds wel mijn gezicht dat t opgeblazen is maar wel minder nu. Ook ben ik gewoon echt iets ronder en dikker benen enzo en Mn armen voelen beetje raar aan alsof er lucht inzit heel raar dus misschien dat dat ook vocht is of gewoon vet idk.

Naja ik ga nu voorlopig weer even gezond eten want die eetbuien ben ik zo klaar mee en ik wil terug naar Mn oude gewicht. Ik denk dat morgen minder is en zoniet is get denk ik wel het aangekomen gewicht..

1 mei 2021, 14:05, Vodyvody11
11

Ik heb net weer een mini eetbui gehad. 8 broodjes met nutella en pindkaas en 10 snickers en wat zoute sticks :) wordt leuk dit morgen. ik durf niet eens te wegen. ik ben nu echt bang dat ik veel aan ga komen want dit loopt uit de hand. het compenseren ging zo goed..

1 mei 2021, 21:05, Vodyvody11
12

Probeer altijd met iemand anders erbij zijn, dan zal je minder snel een eetbui krijgen, en als die wel gebeurt, wordt die niet groot

1 mei 2021, 22:05, D
13

Tja ik blijf me nu steeds afvragen of ik nog de schade kan terugdraaien can deze eetbuien maar ik realiseer me zelf ook wel dat dit langzamerhand niet meer mogelijk is en de angst van aankomen werkelijkheid wordt want ik werk gigantische hoeveelheden naar binnen waar Mn lichaam alles van opslaat en daar valt niet meer teven te compenseren..
Wel is het zo dat ik elke dag 30.000 + stappen zet en echt de hele dag beweeg en buiten ben.
Dus in die zin ben ik erg actief elke dag en heb i ook echt mega erge bewegingsdrang.. maar toch knaagt dit aan me en ga ik me morgen ochtend even niet wegen.. want dat is weer dr schade van nu.
Ik baal er echt van want ik wil gewoon weer even afvallen maar op een of andere manier ben ik nu ineens steeds te zwak daarvoor en val ik terug in eetbuien.. snap t niet meer pff kut zooi

2 mei 2021, 01:05, Vodyvody11
14

Jij beweegt wel heel veel, dus het is logisch dat jij veel gaat eten, om genoeg energie te krijgen.

2 mei 2021, 16:05, D
15

Ik ben nu aangekomen en durf echt niet meer op de weegschaal te staan. Opzich is het ook wel logisch, na 1 week lang volledige eetbuien iedere dag, en mn lichaam zit dik in de spaarstand dus die houdt alles lekker vast. Ik heb ook allemaal van die witte vlekjes of bultjes op mn benen ik denk dat dit serieus vocht bultjes zijn of zout bultjes want ze prikken ook. Ik voel overdag ook mijn lichaam steeds prikken enzo en ik heb gewoon het idee dat het aan het groeien is.. Mijn buik is ook echt vettig geworden en mijn broek kan ook niet meer dicht.
Als ik zweet ruikt het mega naar ammoniak en ik krijg allemaal van die kleine kippevel bultjes als ik zweet. En gewoon alles is kut en klote, ik hou vocht vast en mn hoofd gloeit de hele dag door. k voel me zo kut en het is zo zichtbaar voor de buiten wereld.
Ik ben nu alweer mijn 2e dag aan het compenseren en ik heb het nu weer super koud en voel me energieloos en ik krijg alweer trek.. logisch als je niks eet. Maar ik wil gewoon dat ik niet meer aankom dus ik ben nu extreem bang om iets te eten en ik wil dit echt niet, kosten wat het kost.. ik wil gewoon mn broeken weer passen en een minder dikke kop.
Wat moet ik doen.. ik ben zo bang nu. Ik heb over 2 weken pas een afspraak met de dietist maar in die tijd kan zoveel gebeuren en ik wil gewoon echt echt echt niet weer op mn oude gewicht aankomen, daar heb ik niet zo hard voor gewerkt.. Maar dit kan niet. Ik ben ook bang dat als ik een 'normaal' voedingslijst eet, ik daardoor ook aankom omdat ik 3 maand lang crash dieet heb gedaan en serieus 1 stuk fruit per dag gegeten heb..
weet iemand hoe ik nu verder moet? ik wil de schade van deze week eetbuien verliezen, maar hoe? ik weet het echt niet meer....

4 mei 2021, 13:05, Vodyvody11
16

Misschien is het allemaal niet zo erg. Zonder dat jij je weegt, weet je ook niet zeker of je aangekomen bent. Dus ik raad je wel te wegen, misschien is dat gewoon psychologisch dat jij het denkt. Jij zit nu waarschijnlijk in de pubertijd (denk ik) en in die tijd verandert je lichaam, dus ook je zweetgeur, dus het kan ook daardoor komen. Verder kan bijna alles is worden beïnvloed door je hormonen, en mijn eerste tip is om minder te stressen.

4 mei 2021, 14:05, D
17

Ik ben 20 jaar dus geen puber meer, ik durf nog evht niet te wegen want ik weet gewoon dat ik sowiezo aangekomen ben dus volgende week zou ik dat wel willen proberen om te kijken of het echt zo is. Maar tot die tijd in ieder geval geen eetbui meer hebben zodat Mn lichaam hopelijk weer zoals voorheen wordt.

4 mei 2021, 17:05, Vodyvody11
18

Oke, dus twee tips: drink veel water en stress minder. Een crash dieet is trouwens niet een goede manier van afvallen: je verliest je gewicht, maar na een tijdje komt die weer terug, met nog wat extra gewicht. Dus probeer misschien nog tot weekend minder te eten, maar daarna moet je denk ik een menu maken, van wat jij per week elke dag gaat eten.

4 mei 2021, 18:05, D
19

Ahw.. thanks voor je lieve advies ik waardeer je moeite van je reacties. Ik ga nu inderdaad tot het weekend sowiezo minder eten en gezond eten en veel bewegen en veel water drinken. Ik hoop stiekem dat het me morgen energiek nog lukt om een dagje zwaar te compenseren want moet wel werken dus denk dat t niet lukt maar dan hoop ik in ieder geval dat ik tot vrijdag gezonde keuzes kan maken en hierdoor misschien mijn schade can eetbuien ook meer weg zijn..

Ik heb trouwens serieus op Mn beide benen overal van die kleine pukkeltjes en ik denk dat dat komt door de mega hoeveelheid zoutinname ofzo? Heel naar.. en ik zweet heel snel nu bij alles en dan ruikt het ziek erg naar ammoniak.. en dan kom je dus oo aan want dat gebeurd pas als je lichaam enorme hoeveelheden heeft gehad. Ik haat deze stress en ik haat het ongemakkelijke gevoel can mijn lichaam nu.. want ik voel Mn benen bijvoorbeeld helemaal prikken de hele dag en Mn armen enzo,
***
Kan het zo zijn dat ik na 3/4 dagen zwaar compenseren weer op gewicht ben? Want daardoor val je toch ook veel af ofzo lijkt me
* dit bericht is aangepast door de moderator*

4 mei 2021, 23:05, Vodyvody11
20

Oke ik heb net toch gewogen met de instellingen dat ik nou eenmaal gewoon wat zwaarder ben. Nu ben ik dus gewoon 63.4 KG en dat is precies hoe zwaar ik was voor de eetbuien vorige week.. ik heb zelfs op 2 weegschalen gestaan omdat ik het niet geloofde. Hoe kan dit kloppen? Ik heb letterlijk nu alleen maar 2 dagen gecompenseerd en verder daarvoor heeel veel dagen eetbuien gehad.. daarnaast voel ik aan nn buik en benen dat ze dikker en wat vettiger zijn door de broeken die niet passen.

Hoe kan dit? Ik geloof bijna niet dat het kan..

5 mei 2021, 08:05, Vodyvody11
21

Ik zei al, het was allemaal psychologisch. Nadat je veel hebt gegeten kreeg je brein een seintje dat je veel te veel hebt gegeten, en dat je veeeeel dikker bent geworden, maar het hoeft niet altijd te kloppen. Ik zou je vanaf nu aanraden om gewoon gezond en genoeg te eten, dan zal het niet meer misgaan)

5 mei 2021, 12:05, D
22

Maar kom ik dan ook niet aan als ik weer meer eet? Ik loop nu echt vast met wat moet ik allemaal eten om dit lichaam rn gewicht te behouden want ik wret t echt niet.. Mn lichaam is extreem weinig voeding gewend

5 mei 2021, 12:05, Vodyvody11
23

Uhm oke ik heb net geprobeerd om gezond met brood en avocado en tomaatjes te lunchen en ineens kreeg ik een vlek voor Mn ohen en gingen daar heel wat broodjes en crackers en beleg en koekjes in... nu ben ik een Bertje bang dat ik straks weer eetbui krijg vandaag omdat ik het nu toch al “verpest” heb.

Dit is echt de domste vraag ooit maar, kan ik vandaag ook weer compenseren waardoor Mn gewicht weer 64,4 zal zijn daarna? Of komt er ook een moment dat dat niet meer kan.. ik ben er zo godverdomme klaar mee.. heel de tijd die spanning door Mn lijf nu dat ik weer iets wil eten en ik kan nergens anders meer aan denken ook.. ik wil ook weer mega verl bewegen en wandelen zodat ik het enigszins kan compenseren maarja wtf ik ben er zo klaar mee.

5 mei 2021, 14:05, Vodyvody11
24

Je moet nu de norm van calorieën eten die je nodig heeft. Uit eerdere berichten maak ik een conclusie dat jij heel actief bent, en je hebt dus meer calorieën nodig dan iemand die niet zo actief is. Ik denk dat jij tussen de 2000 en 2500 calorieën nodig hebt om niet aan te komen en genoeg energie binnenkrijgen voor je dagelijkse leven. Als jij nog meer wil afvallen moet het niet kleiner dan 1800-1900 calorieën, anders zal je lichaam alleen maar meer vet maken, omdat die dan zo voor de toekomst zorgt. Dus samengevat: stress niet, drink ongeveer 2 liter water per dag, en eet tussen de 2000 en 2500 calorieën aangezien je veel beweegt (30000 stappen of meer zei jij). Over de bubbeltjes en ammoniak zal ik je raden om naar de dokter te gaan, want het kan door vele dingen komen. Het meest waarschijnlijke is dat je veel zout ophebt, en veel zweet. Daardoor kunnen die bubbels komen. Maar ik ben geen arts, die weet het sws beter

5 mei 2021, 14:05, D
25

Ik denk dat ik ook weer een eetbui kreeg vandaag omdat ik ziek veel honger had door de afgelopen 2 dagen biks eten en heeeel veel lopen. Misschien heb ik daardoor letterlijk alle schade rechtgezet ofzo.. ik weet niet.

Ik geloof nog steeds niet dat ik 63.4 woog vanochtend en ik geloof ook niet dat het zo kan want Mn benen zijn nu dikker en ze hebben van die striae ofzo omdat het nu zo hard groeit allemaal.

5 mei 2021, 14:05, Vodyvody11

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer