Jongeren met een kilotje meer

Hoi allemaal! Niet zo gek lang geleden was het weer in het nieuws: steeds meer jongeren hebben te maken met overgewicht. Hoe zit dat bij jou? Hoe lang/zwaar ben je? Heb je zelf overgewicht of hebben mensen in je omgeving dat? Ben je er bewust mee bezig of juist niet? Laat vooral van je horen, zodat we hier verschillende ervaringen kunnen verzamelen.

29 apr 2022, SNG


Reacties

plaats reactie
1

hii @SNG, ik ben Doo en ik ben ook erg aan de zware kant. zelf ben ik ongeveer 170cm lang en is mijn gewicht nu rond de 100kg nu, dit is obesitas. ik ben eigenlijk al sinds 2019 actief aan het ***, omdat ik het zelf erg leuk vind! en ik heb er ook best wel enige aanleg voor haha

*** dit bericht is aangepast door de moderator

29 apr 2022, 17:04, fat Doo
2

Hoi SNG,

Je kunt ook kijken in het topic onder dit topic, mensen die iets zwaarder zijn. Daar staan veel verschillende dingen. Anders komt er een dubbel topic. Schrijf gerust daar mee

30 apr 2022, 00:04, Lotte435
3

Hee Lotte435! Dat topic had ik wel gezien, thanks! Ik dacht alleen dat een nieuw topic misschien zou kunnen helpen om wat nieuwe en andere ervaringen te verzamelen. Bijvoorbeeld ook als je het juist meer om je heen ziet, in je klas en zo, vandaar dus.
@Fat Doo Je schreef dat je met je gewicht ook wel bewust bent bezig geweest? Op welke manier heb je dat gedaan? Zit hem dat in je eetkeuzes, of meer in bijvoorbeeld bewegen? En hebben die ook invloed op elkaar? Hoe zit het verder in je omgeving? Komt het daar ook voor?

30 apr 2022, 22:04, SNG
4

Ik zie om me heen redelijk wat jongeren met overgewicht en ook wel obesitas maar gelukkig het merendeel jongeren met een normaal gewicht. Zelf ben ik door mijn eetstoornis behoorlijk te zwaar geworden. Ik schommel nogal en de schommel gaat op dit moment weer omhoog. Ik zit rond de 110 kilo en ben rond de 1,65.
Mijn vriendin vindt mijn overgewicht wel lastig. Als ik bij haar slaap gaat het eten wel beter

1 mei 2022, 05:05, Lotte435
5

@fat Doo

Wat eet je zowel op een doorsnee dag en hoeveel calorien?
Kun je goed zien dat je bent aangekomen?
Hoe ga je nu verder?

2 mei 2022, 13:05, Tukker
6

Hey! Ik heb er zelf niet mee te maken, maar ik heb sowieso het idee dat mijn gewicht ongeacht wat ik eet best stabiel blijft. Om me heen zie ik het wel. Mensen die door de coronacrisis zijn aangekomen en die daar niet meer afkomen of zelfs nog verder aankomen doordat ze nu weer kunnen uitgaan en andere leuke dingen kunnen doen die niet perse gezond zijn. Ik vind dat zelf niet erg, zie mensen het liefst op zo'n manier dat ze genieten en als dat wat extra vetjes of zo tot gevolg heeft prima.

5 mei 2022, 11:05, B
7

@B ik denk er net zo over, iemand moet op zijn manier leven hoe hij dat wil qua Eten, Bewegen, Gewicht, Leefstijl en zich niet door de omgeving (vrienden, relatie, kennissen, familie, rest van NL ect) laten beïnvloeden.

De ene persoon leeft hun leven zonder er vaak over na te denken, de ander is er wel mee bezig om (bewust) af te vallen of aan te komen.
Bij de meesten is het doel een redelijk normaalgewicht maar sommigen ook overgewicht/obesitas of ondergewicht.

Ik vind dat iedereen zijn recht heeft. Maar je moet natuurlijk wel over de mogelijke consiquentie kunnen nadenken bij een ongezondere levenstijl.

Hoewel (vooral extremer)overgewicht en ondergewicht natuurlijk wel kansen op gezondheidsproblemen verhoogt.

18 mei 2022, 22:05, Tukker
8

Zijn er nog meer jongeren hier die ervaringen hebben met overgewicht, bij jezelf of bij mensen om je heen?

26 jun 2022, 12:06, B
9

Ongeveer 1,5 jaar geleden was ik zo’n 77 kg (met een lengte van 1.71) en dat was relatief zwaar voor mijn lengte. Geen zwaar overgewicht en heb ook totaal geen aanleg om dik te worden, eerder gespierd. Echter door minder bewegen en meer eten was ik behoorlijk aangekomen. Sindsdien afgevallen naar 72 kg wat echt wel te merken is. Ben een jonge(man) btw.

26 jun 2022, 21:06, Ruja
10

Ik ben ook wel benieuwd over er meer mensen zijn.

10 jul 2022, 14:07, Tukker
11

@B ik heb er ervaring mee maar wat wil je graag weten? Welke ervaring wil je graag horen?
Hoe het komt, reacties van anderen, waar je tegenaan loopt, reacties stage/studie, reactie ouders/financieel/hulp

Je mag niet voor alles kiezen

10 jul 2022, 20:07, Rachel
12

@b dikke ervaring Ó╭╮Ò

Wil je een speciale ervaring horen?

10 jul 2022, 22:07, Lotte435
13

Hey @Lotte435 en @Rachel het gaat niet zozeer om dat wat ik wil horen. Ik probeer meer een plek te creeeeren hier waar je ervaringen kunt uitwisselen en waar anderen misschien iets van herkenning, begrip, steun of whatever uit kunnen halen. Deel, als je dat wil, dus vooral dat waarvan je zelf denkt dat je er zelf iets aan hebt of waarvan je denkt dat anderen er iets aan kunnen hebben. Lotte435 heeft in best veel topics al gedeeld hoe het bij haar zo is gekomen en nu, godzijdank, ook hoe het langzaam de voor haar goede kant opgaat, Rachel volgens mij wat minder, dus ik zou me kunnen voorstellen dat hoe het zo is gekomen en hoe ze daarmee omgaat voor Rachel een aanknopingspunt kan zijn, maar goed, het gaat dus niet om mijn voorkeuren.

11 jul 2022, 13:07, B
14

@b ik kom uit een groot gezin. Vader, moeder, 2 broertjes en 3 zusjes. Ik ging vlak voor corona kwam op kamers. Ik denk nu achteraf dat ik me eenzaam voelde en steeds meer ging eten.
Ik ging naar feestjes want ook al mocht het niet, ze waren er wel. Ik voelde me daar niet fijn en ging steeds meer eten of at daar niets en ging dingen voor op m'n kamer bestellen.
Een tijdje heb ik gebraakt maar kom daar weer mee stoppen. Nu gebeurt het wel eens dat ik door al het eten overgeeft omdat ik zo vol zit.

Ik volg nu hier online het programma.

Ik kan het er thuis niet over hebben. M'n ouders vinden dat ik maar minder moet eten en vinden dat ik geen hulp mag zoeken. Ik schreef daar al eerder over

11 jul 2022, 22:07, rachel
15

ga pls door met ervaringen delen

13 jul 2022, 21:07, C
16

Ik ben 18 jaar en 1,81cm lang en ik ben wel bewust bezig met het aankomen. Eigenlijk eet ik de hele dag door maar dat komt ook omdat ik erbij blow waardoor ik een gigantische vreetkick krijg. Dat alles heeft geresulteerd met dat ik nu 122 kilo weeg. Ik merk wel echt dat bepaalde dingen nu een stuk lastiger geworden is om uit te voeren, zoals vooroverbukken kost me veel energie of bijvoorbeeld rennen is ook echt niet te doen. Mijn ouders maken het niet heel erg uit omdat ik altijd al wel dik was geweest, alhoewel mijn kleding tegenwoordig zo strak om mij heen zit en dat terwijl het XXL shirts zijn.
Toch vind ik het gevoel van dik zijn erg fijn dus zoek ik manieren om wat sneller aan te komen, gezien mijn gewicht nu blijft steken op 122 kilo

27 jul 2022, 14:07, Robo204
17

Nog een ervaring.

Ik ben nu op vakantie en waar ik tegenaan loop is is dat iedereen leuke rokjes en jurkjes kan dragen maar ik niet of ik moet er een kort broekjes onderaan trekken omdat ik mijn benen anders helemaal stuk loopt. Alleen zo'n broekje maakt het nog warmer.
Waar ik me wel emotioneel onder voel is dat ik voor het eerst merk dat mijn conditie echt een stuk minder is terwijl ik niet eens zo heel veel te zwaar ben. Ik heb soms moeite om in de hitte het wandelen bij te houden. Dat heb ik nooit gehad.
Iets wat waarschijnlijk vooral mijn gevoel is, is dat mensen bij het buffet naar me kijken als ik iets opschep. Echt zoiets ga naar de dieet hoek in plaats van dingen van het ongezonde buffet en laat staan het toetjes buffet te pakken

28 jul 2022, 11:07, Rachel
18

@Rachel dat van de conditie kan ik me goed voorstellen, warmer weer helpt dan vast ook niet mee. Ik vrees dat dat op het moment iets is waar je op vakantie niet heel veel meer aan kunt veranderen, behalve toch blijven bewegen, maar los daarvan hoeft wat zwaarder zijn natuurlijk niet per se tot een slechte conditie te leiden. Misschien is je ervaring nu een trigger om als je terug bent weer (wat meer) aan beweging te gaan doen? Elke dag een eind fietsen of wandelen kan al een hoop helpen. Ik zwem bijvoorbeeld zelf vaak met een vriend die echt flink overgewicht heeft en dat doet zijn conditie echt goed. Iets als zwemmen of de sportschool helpt dus natuurlijk ook, maar dat is natuurlijk wel weer meer een drempel als je al zo worstelt. Wat dat eten betreft: ook dat gevoel is natuurlijk super naar. Heb je daar al objectief om je heen gekeken? Je bent daar ongetwijfeld echt niet de enige die wat zwaarder is als je nagaat dat alleen al in NL zo’n beetje de helft van de bevolking te zwaar is, dus waarschijnlijk valt het de anderen echt niet zo op als je denkt. Bovendien, je bent wel wat zwaarder maar echt ook weer niet zo extreem dat je in de ogen van onbeschoftere anderen een attractie bent (hoop ik ten minste). Hopelijk kun je daar toch ook een beetje genieten.
@Robo2004 je schrijft dat je dik zijn fijn vindt. Heel fijn natuurlijk dat je dus niet met je huidige gewicht zit. Maar waarom zou je nog verder willen aankomen? Zoals je het nu schrijft moet je je lichaam echt forceren om dat voor elkaar te krijgen terwijl je al best zwaar bent en de ervaring hebt van het meer moeite krijgen met dingen. Is dat niet genoeg? Wat hoop je te bereiken door nog meer aan te komen? Dikke kans dat het je ook gaat belemmeren bij gewone dingen als lopen, fietsen, werken et cetera.

28 jul 2022, 12:07, B
19

Hoi allemaal, ik kom wel eens vaker op dit forum omdat ik het interessant vind om gesprekken te lezen over mensen die voller zijn en hoe ze hiermee om gaan. En ik wil nu kraag ook mijn verhaal delen. Zelf heb ik een fat fetish (ik kwam hier achter toen ik in de 2e zat van de middelbare). Vanaf de 3e ben ik zelf bewust gaan aankomen omdat ik dit prettig vond. Ik ben van 60kg naar 90kg in een periode van 3 jaar. De reden dat ik ben gestopt met gainen komt omdat ik met vrienden in de pauze altijd lekkere dingen ging halen in de supermarkt en doordat ik naar het HBO ging had ik geen toegang meer tot deze gewoonte en was de behoefte om te gainen ook ineens een stuk minder. De afgelopen 2 jaar heb ik me niet meer bewust bezig gehouden met mijn gewicht en toen ik me in het begin van het jaar had gewogen was mijn gewicht 70kg. Nu de laatste maanden ben ik toch weer wat meer gaan eten omdat ik me zelfverzekerder voel bij een wat hoger gewicht, mijn doel is nu tussen de 80kg en 90kg en daar zal het ook bij blijven. De mensen die ik om me heen heb zijn vaak wel wat kritisch op vollere mensen wat ik erg jammer vind. Ik vind dat iedereen moet kunnen en laten wat diegene wilt. Wat ik dan ook wil zeggen tegen iedereen is doe lekker je ding! Of je nu wilt afvallen of juist wilt aankomen, doe waar je je prettig bij voelt en laat niemand in je weg staan. Mocht je geïnteresseerd zijn in bepaalde dingen dan sta ik open voor vragen

29 jul 2022, 06:07, Jarvis
20

@b ik weet dat het vooral mijn idee is en vast niet iedereen kijkt maar het voelt echt zo. Ik ben niet zo zwaar als sommige hier. Ik ben ook niet zo groot en als iemand van 164 cm 90 kilo weegt staat dat heel anders dan iemand van 170 of 175 cm.
Als je foto's van me ziet, ziet het er wel heel obees uit. Mn hoofd is behoorlijk dik geworden en heb een dikke onderkin, veel striae, bovenbenen dik en zitten helemaal tegen elkaar aan. Ga zo maar door.
Ik heb tot 2 jaar geleden conditioneel geen last gehad en altijd gesport. Misschien dat dat juist nu ineens nu het echt warm is extra opvalt?

29 jul 2022, 06:07, Rachel
21

@Rachel ja dat klopt er zijn ook meiden van 1,80 of langer.
90kilo bij is 1.64 is een bmi van 33,5 dit is ongeveer hetzelfde als 109kilo bij 1,80 dat is een BMI van 33,6.

Gewicht zegt natuurlijk ook niet alles, je moet dan ook naar het vetpercentage en spierpercentage kijken en omvang.

Bij de een is het dikker worden redelijk gelijkmatig over het hele lichaam bij de ander vooral bij bepaalde lichaamsdelen waardoor het bij de zelfde gewichtstoename veel meer opvalt.

Ik vraag me ook af hoe @fat Doo dat ervaart die met 1,70 ongeveer 100kilo weegt en een redelijke vergelijkbare BMI heeft.

29 jul 2022, 11:07, Tukker
22

@Rachel het warme weer heeft wel degelijk effect op je uithoudingsvermogen. Een snelle Google kan je helpen als je wilt weten hoe het verder zit. Je zegt dat je niet zo groot bent maar persoonlijk vind dik 90kg en 164cm toch best wel zwaar. Ik denk dan ook dat dit de reden is dat je last heb van je conditie. Ben je altijd al rond de 90kg geweest en onderneem je al acties om je conditie te verbeteren?

29 jul 2022, 14:07, Jarvis
23

Hoi Jarvis, ik had na het plaatsen van mijn eigen stukje niet meer gelezen. Je schrijft over je dat fetish en ik was er wel benieuwd naar hoe je ouders hier op reageerden, of je geen last kreeg van lichamelijke klachten en of je daar niet bang voor was.
Weten mensen om je heen van je fetish?

@tukker, je ziet overal wel dat ik flink ben aangekomen. Het meeste vet zit om m'n buik. Daarom vind ik het ook zo vervelend want dat valt in mijn ogen het meest op en bij je buik is het natuurlijk het gevaarlijkst.

@jarvis ik ben zeker niet altijd zo zwaar geweest. Het is een beetje hoe het in m'n hoofd zit maar ik woog voor m'n examenjaar dacht ik iets onder de 60 kilo. In m'n examenjaar kwam ik iets aan en het echte probleem kwam toen ik op kamers ging en helemaal tijdens de corona epidemie.

Ik ging wel naar de feestje, at ongezond, at vooral veel tijdens online colleges om m'n aandacht er bij te houden en heb me erg alleen gevoeld. Om het alleen zijn niet te voelen ging ik eten. Denk dus dat ik in die 2 corona jaren ongeveer 30 kg ben aangekomen. Een beetje in een spiraal naar beneden terecht gekomen en uiteindelijk hier hulp gezocht.

Ik heb een begin gemaakt met de online hulp hier maar ongeveer 1,5 week geleden ben ik naar de huisarts geweest en die gaat na mijn vakantie hulp bieden. Zij heeft in een eetstoornis kliniek gewerkt . De poh heeft ook gewerkt binnen een andere instelling als sociotherapeut. Voordeel is dat het me dan geen geld kost en m'n ouders er. Niet achter komen . Ongeveer 1,5 week geleden woog ik bij de huisarts 87.4.
Dat was meer dan thuis
Nu ben ik op vakantie en ik ben me bij een soort apotheek gaan wegen toen ik zag dat ze een weegschaal hadden. Het was midden op de dag, ontbijt en lunch en veel water op en ik zat op 93,6 kilo. Ik weet hij bijna zeker dat het minder is. Dot getal kan gewoon niet.

Tijd om weer even van m'n telefoon af te gaan. Groetjes Rachel

30 jul 2022, 08:07, Rachel
24

Mijn ouders weten niet van mijn fetish af. Alleen twee goede vrienden weten het. Ik schaam me ook best wel voor mijn fetish. Toen ik actief aan het gainen was kreeg ik wel eens opmerkingen van 'he je bent wat aangekomen zie ik' en mijn moeder wou graag dat ik op een sport ging. Ik had geen lichamelijke klachten. Het enige verschil is dat ik (vind ik zelf) er gezonder uitzag en uiteraard nieuwe kleren moest kopen. Ook mijn conditie was wat verslechterd maar dat zag ik niet als een belemmering.

Over het wegen.... Voor het wegen is het belangrijk dat je dat je daar regelmaat in hebt. Doe het bijvoorbeeld in de ochtend zodra je opstaat. Als je gaat wegen voordat je naar de wc moet en veel hebt gegeten/gedronken kan dat aardig wat gewicht toevoegen. Hopelijk kan je huisarts je helpen met je eetbuien. Wil je weer terug naar de 60kg?

30 jul 2022, 14:07, Jarvis
25

Hoi Jarvis,

Dat wegen is een dingetje. Het lukte me thuis om minder te wegen maar hier is die controlebehoefte weer zo hoog dat ik elke dag ga kijken. Ben op die weegschaal deze week 2,5 kilo aangekomen. Ik weet dus wel wat er bij is gekomen maar niet precies was het nu is nu 96,3 en ik moet nog tot het weekend. Het eten gaat niet echt lekker. Ik merk dat het buffet zo lastig is, dat ik toch elke keer dingen eet die slecht zijn, wil ze niet pakken en toch doe ik het.
Bij het ontbijt niet de yoghurt met muesli/zaden die er is maar 2 croissants, een donut, een wafel en een stuk taart.
In de middag altijd patat of pizza erbij en minimaal 2 toetjes. Ik snap mezelf gewoon niet en word bood op mezelf en dat zorgt er juist weer voor dat het mis gaat.

Wat hoort precies bij jou fetish? Ik ken het helemaal niet en heb geen idee hoe het er uit ziet. Kun je dat eens uitleggen?

@tukker, de weegschaal hier zegt dat m'n vetpercentage 47,8% is. Als je een euro betaalt komt er zo'n bonnetje uit met spiermassa, vetpercentage metabole leeftijd, visceraal vet enz
Botmassa is rond de 2,5 kilo, visceraal vet 11 dat wisselt steeds vetpercentage en botte blijft steeds hetzelfde, vocht, spiermassa enz verandert steeds
Ik ga niet opzoeken wat het moet zijn. Wil het niet weten maar ga gerust je gang en plaats het. Wat je niet ziet bestaat niet. En zelf opzoeken is confronterender
Zo jammer dat je geen foto's kunt plaatsen. Maar heb het laatste bonnetje overgetikt

Er staat:
Gewicht 96,3
Vetpercentage 47,8%
Vetmassa: 44,6 kg
Vetvrije massa 48,7 kg
Spiermassa 46,2 kg
Lichaamsvocht 35,3 kg
Lichaamsvocht percentage: 37,8 %
Botmassa: 2,5 kg
BMR: 6448kj/1541 kcal
Metabolische leeftijd 36
Visceraal vet waarde 11
BMI:36,3
Ideaal gewicht 60,8
Mate overgewicht 36,6 kg
Mate van overgewicht 59%

Thuis maar weer zorgen dat het goed gaat en het programma van hier weer oppakken. Misschien vanaf vandaag maar weer opschrijven
Nu de koelte in van de airco en vanmiddag wat wandelen.

Hoe gaat bij de rest de vakantie? Veel eet issues of valt dat mee?

3 aug 2022, 13:08, Rachel
26

Hey @Rachel! Je metingen zijn natuurlijk ver boven gemiddeld maar dat wist je al zelf denk ik. Nu dat jij je vetpercentage hebt getypt begrijp ik wrm je toch je buik wil verstoppen enz. Want hij zou best wel wel groot zijn, maar nu maakt het niet echt veel uit. Je moet nu eerst zelfverzekering vinden, alleen dan zal het lukken om wat progressie te maken met afvallen. Wat ook opvalt is je lichaamsvocht, die is extreem laag, moet tenminste groter dan 55% zijn. Dus wat meer water drinken zou ik zeggen. Bij mij is de zomer juist een goede periode. Het is goed weer, en ik wandel vaak buiten (heb gisteren bijv. 35km gewandeld) of doe iets anders buiten, zit niet de hele tijd binnen met school en huiswerk, dus eet ik wat minder en beweeg ik wat meer, wat resulteert in 2-3 kg minder (zit nu op 69 vs 71 van mei). Ik hoop dat het nog gaat lukken om wat af te vallen! Suc6 ermee, en drink genoeg water:)

3 aug 2022, 20:08, Qwerty
27

Hoi Rachel,

Dat die getallen niet goed zijn weet je zelf ook en al zou je 5 of 10 kilo minder wegen dan is het alsnog veel te veel
Ik hoop dat je wel kunt zien dat dit veel en waarschijnlijk vertekend is. Je zit in een warm land, je weet helemaal niet of de weegschaal geijkt is en ook niet hoe je ze moet interpreteren.

Probeer voldoende water te drinken want dat heeft je lichaam nodig en het haalt honger weg.
Kunnen vriendinnen voor je opscheppen bij het buffet? Afspreken wat ze mogen pakken,?

Misschien toch goed ook op vakantie een eetdagboek ik te vullen.
Heb je er wel eens over gedacht om koolhydraat arm te gaan eten. Ik weet niet of je je buikvang al eens gedeeld had maar ik kan me voorstellen dat deze inderdaad vrij fors is (ik gok minimaal 110/110 cm);Het voordeel van minder koolhydraten eten is dat het je reserves aan gaat spreken en als je al risico op DM2 hebt is het helemaal zinvol.

Verder is je visceraal vet ook echt hoog. Dat is het vet rondom je organen.

Ik hoop dat het na je vakantie weer goed gaat en je snel weer in het eetritme komt.
1 grote misstap is nog geen verloren jaar

Wanneer moet je weer bloed prikken?

4 aug 2022, 04:08, Lotte435
28

Hoi Qwerty,
Bedankt voor je bericht. Ik heb juist dat ik in de zomer minder beweeg, zeker als het warm is. Normaal heb je de ritjes naar de uni enz maar nu alleen naar m'n bijbaantje. Daar zit het ook weer vol met verleidingen. Ik weet wat ik moet doen, een regelmatig eetpatroon aanhouden maar dat is nou juist wat zo lastig is

@lotte ook jij bedankt voor je bericht. Je schrijft dat het vertekent is maar als ik x kilo zwaarder ben op die weegschaal daar dan kan ik er toch wel vanuit gaan dat dat ook thuis er bij is?

Ik zou het wel aan vriendinnen kunnen vragen maar durf dat niet zo goed en schep liever zelf op zodat ik weer war er op m'n bord ligt

Het is inderdaad een goed idee om ook hierr een eetdagboek bij te houden. De schaamte voor overeten en het op moeten schrijven weerhoudt me misschien van slechte dingen pakken

Over koolhydraat arm eten heb ik niet nagedacht. In het online programma hier ligt de nadruk op alles eten en regelmatig eten.

Ik heb ooit mn buikomvang opgemeten en toen was het 107 cm maar toen woog ik wel 5 tot 10 kilo minder. Geen idee wat het nu iis. Ja, hij is toegenomen want ik pas mn broeken niet meer maar ik weet niet hoeveel
Je schrijft dat mijn visceraal vet te hoog is. Hoe krijg je dat naar beneden en wat heeft daar invloed op?

Ik zou na m'n vakantie weer bloed prikken. Ik denk dat ik het gelijk maandag doe dan ben ik er af.

4 aug 2022, 08:08, Rachel
29

@rachel je redenatie klopt wel maar je lichaam samenstelling is nu ook anders. Veel of weinig vocht beïnvloeden deze meting.
Goed dat je wil proberen weer een eetdagboek bij te houden. Misschien kun je hier eens je ochtend plaatsen zodat wij met je mee kunnen kijken en wellicht helpen.
Je buikomvang is inderdaad fors. een grote buikomvang is gevaarlijker dan een te hoog BMI. Na je vakantie goed opmeten en dat bijhouden. Overigens geeft een grote buikomvang ook een grotere kans op DM2. Zeker als je nog zo jong bent en dit eetpatroon hebt is het belyer iets aan te doen voordat het te laat is.

Ik zou niet gelijk na je vakantie bloed prikken want je hebt best kans dat het dan vertekend is.

Geniet nog even van je vakantie

4 aug 2022, 10:08, Lotte435
30

@lotte, zou dat bloedprikken echt zoveel schelen? Aan de andere kant het is wat het is en als het die dag te hoog is, dan is dat iets wat zo moet zijn.
Ik kan nu wel proberen dat te beïnvloeden maar als ik hulp wil moet ik niet de boel in de maling te nemen.

Ondanks alle voornemens blijft het in mijn ogen een slechte dag maar aan de andere kant zie ikenden nog meer eten dus ik weet niet wat nou normaal is

Als ontbijt had ik een schatje yoghurt met amandelschaafsel, walnoten, zonnebloempitten en rozijntjes. Ik had verse jus erbij. Maar de rest ging nog lekkere dingen halen en dan gaat het mis want dan haal ik ook een warme kaneel donut, 2 mini chocolade croissants, een muffin en een stuk worteltaart.

Als tussendoortje had ik een bakje met verse meloen en een blikje redbull en een mini donut en een mini muffin.

Als lunch had ik eerst een bak met komkommer, sla, tomaat, gekookt ei, olfijf en dressing en daarna toch weer meer en dan pak ik nog snel een pizzapunt en patat en 2 bolletjes ijs.

In de middag had ik een schaaltje vers fruit en een softijsje

In de avond had ik een vis gerecht met rijst en veel saus. Ik heb er nog patat bij gepakt en als toetje een bakje tiramisu, 2 kleine bakjes met witte chocolademousse en een donut.

Als ik het opschrijf denk ik wat veel maar als ik zie wat grote mannen opscheppen denk ik dat dit vrij normaal is. Ik heb geen idee wat een ander eet bij een all inclusieve concept. maar ik heb ook geen idee wat je nou aankomt als je dit eet.
Ik probeer zoveel mogelijk water te drinken en in de middag en avond een mocktail te halen. Verder geen zoete dingen aan drinken.

Ik ben gewoon blij als ik weer thuis ben maar zie er ook tegenop om op de weegschaal te gaan staan.

Hoe snel denken jullie dat je kilo's die je bent aangekomen weer kunt afvallen?

4 aug 2022, 19:08, Rachel
31

Hoi Rachel,

Ik hoop echt dat je vriendinnen om hulp durft te vragen want het klinkt bijna alsof je van eetbui naar eetbui gaat. Ik vind het echt heel naar voor je dat het eten zo loopt. Ik hoop dat je snel de juiste hulp krijgt want als dit zo doorgaat krijg je alleen maar meer lichamelijke klachten door je hoge gewicht. Ik heb snel gerekend en je zit met je ontbijt al rond de 1600kcal en 39 gram koolhydraten. Jij zit dus met alleen een ontbijt al aan je max wat op een dag goed voor je is

Ik denk dat je na deze vakantie er zeker een week tussen moet laten wil je een beetje je normale waardes terug hebben. Ik hoop dat alles meevalt.

Sterkte Lotte

5 aug 2022, 06:08, Lotte435
32

Bedankt Lotte.

Ik heb maandag om 8.30 een afspraak met de huisarts van 30 minuten en daarna een uur met de poh. Ik moet nuchter komen dus ik denk dat ik dan gelijk bloed moet prikken. Ik moet een eetdagboek meenemen dus ik schrijf vandaag en morgen op.
Om 15.55 vliegen we naar huis en zit de vakantie er op.

6 aug 2022, 06:08, Rachel
33

Succes vandaag bij de huisarts. Ik hoop dat je niet al te veel aangekomen bent op vakantie en alles goed is.
Is het eten verder goed gegaan?

Sterkte weer

8 aug 2022, 04:08, Lotte435
34

Hoi Allemaal,

Ik zie dat jullie geswitcht zijn van topic dus ik spring mee over naar dit onderwerp. Dat kilootje meer geldt helaas nog steeds. Het gaan nog steeds langzaamaan beter en nu we zo aan de trauma*z werken heb ik ook minder last van eetdrang. Het gaat echt nog te vaak mis maar de eetbuien zijn wel kleiner. Vanaf deze week mag ik nog maximaal 1x een eethuis hebben met 1 product.
M'n gewicht is nu redelijk stabiel maar wel echt veel te hoog. Na dit stukje therapie gaan we daar naar kijken want langzaamaan zijn er toch ook 2 pilletjes metformine bijgekomen.
@rachel, wat naar dat ze ook bij jou aan DM2 denken. Neem echt de medicatie als ze dat voorstellen want je gaat je er heel snel beter door voelen.

@lotte hoe is het nu tussen jou en je vriendin? Alles weer bijgelegd?

Liefs Maan

8 aug 2022, 05:08, Maan2004
35

Bedankt voor je succes wensen Lotte.

Maan, bedankt voor je stukje. Hoe bedoel je dat je je er beter door gaat voelen? Heb jij geen last van bijwerkingen? Ik zou me rot schamen als ik het in de apotheek op moet halen. Dat ik dit nodig heb omdat ik mezelf niet in de hand kan houden met eten en pas 21 ben terwijl dit iets is voor mensen van 70+ of misschien veel te zware mensen van een jaar of 50. Ik heb al bedacht dat ik het niet thuis maar bij een apotheek bij m'n kamer op wil halen, dan weten mensen uit het dorp het tenminste niet.

Bij de huisarts. Het was een fijn gesprek en we hebben afgesproken dat ik haar totdat het collegejaar weer begint elke week zie. Dat is dan vooral voor het fysieke stuk. Zij doet de controles en stelt medicatie in.
Medicatie vooral omdat het er erg naar begint te neigen dat ik net over het randje van dm2 zit. Ze wil sowieso met metformine starten ongeacht of ik wel of geen diabetes heb omdat het ook je hongergevoel minder maakt en er voor zorgt dat je insuline resistentie minder wordt en je dan beter af kunt vallen en hopelijk ook minder vet in je buik regio opslaat. Ze heeft mn buikomvang gemeten en die was 116 cm. Dat was flink slikken want ik wist wel dat ik niet onder de 100 cm zou zitten maar max 110 cm had ik verwacht. Ze zei dat als dit afneemt en je gewicht even stil staat dit misschien motiverend is om op moeilijke momenten vol te houden.
Ze heeft met een vingerprik gekeken hoe hoog mijn glucose nuchter was en dat was 7,4 Ze vertelde dat we nu weten dat het weer boven de 7 is en ik dm2 zou hebben alleen moet het officieel in een laboratorium bepaald worden. Dat bloed prikken wat al gepland stond moet ik vandaag doen en dan belt ze me aan het eind van de dag als de uitslag binnen is of ik officieel dm2 heb of op het randje zit maar net niet er overheen. Ik probeerde nog of ik niet een week mocht wachten omdat ik in m'n achterhoofd had wat Lotte zet maar ze wilde perse vandaag
Mn gewicht was ook flink omhoog gegaan maar dat was al bekend. Ik neem het getal van huis want bij haar was het nog hoger en dit vergelijkt makkelijker en het lijkt minder erg (╯︵╰,)

Op 18 juli woog ik 83,9
Op 8 Augustus woog ik 91.8

In 3 weken tijd ben ik 8 kilo aangekomen. Alleen maar door het eten op vakantie. De huisarts zei dat ze er vanuit gaat dat er deze week nog 2 tot 3 kilo af gaat omdat ik door de warmte vrij veel vocht vasthoud.
Mn bloeddruk was 130/85 en dat zit aan de bovenkant van wat mag maar spanning zorgt vaak ervoor dat deze wat hoger is.

Sorry voor het lange verhaal maar ik moest het even van me afschrijven want de eetdrang is zo hoog al vanaf dat ik thuis ben van vakantie. Het is me gelukt nog geen eetbui te hebben en dat moet ik volhouden, zeker vannacht omdat ik anders niet nuchter ben.

Iedereen een fijne dag vandaag en geniet van het mooie weer.

9 aug 2022, 02:08, Rachel
36

@Rachel ik snap dat het misschien mentaal heel erg voelt om medicatie op te halen bij een apotheek, maar hoe eerder je het doet hoe makkelijker het wordt om je gewicht etc. op orde te krijgen. Dus niet schamen en ga medicatie afhalen. En vaak denken we eigenlijk te veel over na. Ik ben 17 maar ik moet vaak bij een apotheek medicatie ophalen voor mijn opa, en niemand kijkt scheef naar mij als ik die medicatie vraag. Dus gwn doen, zal je alleen maar beter van voelen, medicatie is niet voor niets aan jou voorgeschreven.

9 aug 2022, 07:08, Qwerty
37

Hoi Rachel,

Je bent inderdaad de laatste maand flink aangekomen. Want kan het dan ineens hard gaan als die eetbuien de overhand nemen hè.
Je schrijft dat DM2 voor veel te zware mensen van een jaar of 50 is. Wat vind jij veel te zwaar? Met jouw lengte en gewicht zit je op een bmi van 34. Dat is bijna obesitas klasse 2. Als je daadwerkelijk DM2 hebt en 2 kilo zwaarder zou zijn ben je zelfs al zo zwaar dat je voor een maagverkleining in aanmerking komt.
Verder zegt leeftijd niets over het krijgen van DM2. Al is het wel zo dat vaak oudere mensen het krijgen .

Ik hoop dat je snel de uitslag hebt en wat qwerty zegt ben ik het ook mee eens. Zet hem op en ga zoveel mogelijk slapen

9 aug 2022, 18:08, Lotte435
38

Als ik positief begin kan ik zeggen dat het eten gister en vandaag tot nu toe goed is gegaan.
Wat minder goed was, was de uitslag van het bloedprikken en de chaos die dat nu in m'n hoofd geeft. Ik heb me voorgenomen na werk naar de apotheek te gaan en gewoon nog maar even niets tegen iemand er over te zeggen.
Gister wel een leuke avond met m'n vriendje gehad die ik nu wel vriend mag gaan noemen. Ik heb hem wel verteld over wat er is want hij wilde ijs gaan eten en dat paste even niet in m'n hoofd.
Vandaag afleiding van werk.

Het zonnetje schijnt! Geniet van de dag en al het moois om je heen

10 aug 2022, 10:08, Rachel
39

Wat balen dat je bloed niet goed was. Was het alleen je glucose of ook nog andere dingen? Wil je zeggen hoe hoog het was?

Waarom zou je het niet tegen mensen zeggen? Als je problemen met je hart zou hebben en daarvoor medicatie krijgt zeg je het toch ook?

Leuk een vriend! Gekke vraag misschien maar hoe gaat dat dan bij jullie qua geloof? Kun je later wel samen een weekendje weg?

10 aug 2022, 21:08, Lotte435
40

Alleen glucose die was 7.7 dus het is wel steeds ongeveer hetzelfde en verhoogd. Ik kan dus lastig nog zeggen het komt door een eetbui, de vakantie of iets anders.

Ik wil het liever niet zeggen omdat ik me er voor schaam en m'n ouders dan uiteindelijk er achter komen dat ik hier hulp heb gezocht in plaats van dat ik het meer besproken heb enz. Ik kan niet alles hier neerzetten maar psychische hulp zoeken ligt erg gevoelig. Problemen met je hart zijn niet je eigen schuld en dat is dit wel. De huisarts heeft ook heel duidelijk gezegd dat het komt door het enorm snelle aankomen en de eetbuien en een klein beetje door de pech dat mijn lichaam er kennelijk gevoeliger voor is dan het lichaam van iemand anders. Soms weten ze niet waarom mensen zo snel of jong diabetes krijgen en mensen die 150 kilo wegen nergens last van hebben. Ze zei wel dat mijn nadeel is dat al het vet in mijn buik regio zit (ik lijk serieus zwanger) en dat dat de kans enorm vergroot. Maar het blijft er op neerkomen dat wanneer ik niet zoveel gegeten had ik dit niet had gekregen. Daarom vind ik iets aan je hart anders dan dit.

Mijn ouders zijn er heel streng in, zijn ouders minder. Het is niet samen slapen en al helemaal geen intimiteit voor het huwelijk. Net als dat ik wel studeer maar ze het liefst zouden zien dat ik na het trouwen hopelijk kinderen mag krijgen en daar voor zorg.
Ook daar hebben we al wel eens discussies over want ik studeer niet voor niets. M'n moeder is momenteel weer zwanger en ik kan daar best geïrriteerd om worden. Je hebt al zoveel kinderen en geef die meer aandacht. Ik weet dat dat egoïstisch is maar ik denk het wel.
Zij vinden ook dat er gevraagd moet worden of ik getrouwd mag worden en samen een hele nacht in 1 bed dus ook niet, maar tot 5 uur bij elkaar en dan terug naar een andere kamer is geen hele nacht (。♡‿♡。)
Verder heb ik er nog niet over nagedacht.
Ik heb na het avondeten voor het eerst de metformine genomen. Ben nu wat misselijk en heb buikpijn maar dat kan ook stress zijn.

11 aug 2022, 01:08, Rachel
41

@Rachel wat ontzettend goed van je dat je ondanks de sociale druk/normen toch gewoon naar de huisarts en apotheek bent gegaan. Ik hoop echt dat het je helpt en dat je uiteindelijk ook een manier vindt om aan de oorzaken van de eetellende te werken. Dat zoiets als een hartprobleem niet aan jezelf zou liggen en een psychisch probleem of problemen veroorzaakt door een eetstoornis wel is overigens echt veel te kort door de bocht, ook een eetstoornis en psychische problemen zijn ziektes. Wat vervelend zeg dat in jouw directe omgeving er blijkbaar nog zo over wordt gedacht. Dat hoeft namelijk niet, ik ken zelfs mensen uit de orthodoxe hoek die zelf de psychologie zijn ingegaan. Ontzettend tof ook dat je een vriend hebt. Gefeliciteerd! En dat juist op een moment dat je zo onzeker bent/wordt over je eigen lichaam. Ik hoop echt dat hij je een beetje kan helpen bij het weer zekerder worden over jezelf, alle kleine beetjes in zelfvertrouwen en zo helpen immers. Wat de worsteling met de sociale druk uit het geloof betreft: je bent daarin niet de enige. Anderen hebben er zelfs boeken over geschreven. Misschien helpt het om eens een boek te lezen van iemand die er ook mee worstelde? Zoiets bespreken is natuurlijk not done, zijn er wellicht andere ingangen voor? Bijvoorbeeld, om inhoudelijke redenen, kiezen voor een minder zware kerkelijke stroming en dat inhoudelijk uitleggen, of moet bij jullie ieder zieltje voor de ‘juiste’ kerk worden behouden? Zet hem hoe dan ook weer op! Ondanks de vakantie ben je volgens mij wel weer op de goede weg.

11 aug 2022, 08:08, B
42

Hoi B,

Bedankt voor je berichtje. Een fijne reactie!
Vooral in mijn familie zijn ze zo uber streng. Bij mijn vriend bijvoorbeeld of mijn huisgenoten zijn hun ouders veel minder erg ook al zijn die ook wel streng maar echt minder ouderwets. Ik vind het ook heel fijn dat de huisarts zo meedenkt in bijvoorbeeld de pil in de praktijk ophalen en betalen ipv in de apotheek en me nu daar gesprekken aanbieden. Hoe mn ouders gaan reageren als de rekening voor de metformine komt weet ik niet. Het zal opvallen want ik heb nu en de ijzerpillen en dit en een bloed prikken gehad. Er moet dus iets betaald worden.
Het geloof geeft me ook kracht. Het klinkt hier misschien wel alsof het allemaal vervelend is maar dat is het zeker niet. Ik heb ook al wel gekeken naar christelijke therapeuten. Daar is een aparte lijst van.
Het gaat gelukkig veel beter dan vorige week. Ik werk nu en heb weer structuur en dat is erg fijn. Nu moet ik het volhouden en ik hoop dat ik dan zo van die pillen af ben want we hebben het er niet precies over gehad hoe lang ik ze moet slikken. Dus des te meer ik m'n best doe.....wie weet hoeft dat ophogen wat ze zei ook niet.

11 aug 2022, 12:08, Rachel
43

@rachel bedankt voor je reactie. 7,7 is inderdaad weer verhoogd maar het zijn wel waardes was je nog wat aan kan doen.
Het is inderdaad pech hebben dat dit jou is overkomen. Het is een chronische ziekte en het gaat nooit meer over maar je kunt wel proberen weer zonder medicatie te kunnen leven en het proces dat er meer cellen kapot gaan zo lang mogelijk uit te stellen.
Ik wil niet lullig zijn maar je bent wel serieus te zwaar en ik denk dat je echt voorlopig niet van de metformine af komt. Het wordt ook wel gebruikt om mensen met obesitas minder insuline resistent te maken waardoor je dat buikvet makkelijker kwijt kunt raken. Ik verwacht eigenlijk dat ze volgende week of over 2 weken weer verhogen.
Het misselijk zijn komt echt van de metformine! Na een paar dagen is het over.
Wat ingewikkeld hoe dat werkt in het geloof bij jullie. Knap ook dat je het zo volhoudt.
Hoe gaat het nu met eten? Weeg je jezelf ook? Ben je al weer wat vakantie kilo's kwijt?

Hier gaat het weer de verkeerde kant op. Helemaal vandaag was een slechte dag qua eten. Ik moet morgen maar in m'n bed blijven liggen dan kan ik ook niets eten.

12 aug 2022, 00:08, Lotte435
44

@lotte ik reageer morgen op je stukje.

Eerst een vraag aan iedereen.

Hoe vaak vinden jullie dat je een slecht/luxe tussendoortje mag hebben

Ik heb gister bv een klein zakje chips op en vandaag een cornetto en zo is er voor m'n gevoel elke dat wat. Hebben jullie een max in je hoofd hoe vaak dat mag?

13 aug 2022, 14:08, Rachel
45

Oef! Ikzelf mag dat wel elke dag, eet iig elke dag wel iets van een koek of zo. Maar wat en hoe groot hangt erg af van het seizoen, wat ik zo’n dag ongeveer aan beweging verwacht te doen et cetera. Zelf heb ik alleen geen overgewicht en het geluk om gewoon geen aanleg te hebben of emotioneel te eten, dus de luxe om dat elke dag vrij straffeloos te kunnen doen heb ik.

13 aug 2022, 23:08, B
46

Bedankt voor je reactie B.
Wat lijkt me dat heerlijk om die aanleg niet te hebben.

Ik ben benieuwd hoe anderen dit doen.

14 aug 2022, 00:08, Rachel
47

@lotte zoals beloofd een reactie op je vorige berichtje.

Het klinkt raar maar als je zo naar me schrijft dat ik een chronische ziekte heb, obesitas heb, insuline resistentie heb, teveel buikvet enz dan is het net alsof ik een bericht aan iemand anders lees. Alsof het niet over mij gaat. Ik weet niet of ik het niet wil weten of dat ik het nog moet gaan beseffen of dat het komt omdat het zo snel is gegaan maar het ene moment denk ik nergens anders aan en het andere moment is het alsof het niet over mij gaat.
Ik vind het nog steeds naar om te lezen. Net als verplicht langs de opticien moeten voor een netvliesfoto en m'n voeten die helemaal bekeken werden. Het voelt zo overdreven allemaal.

Ik blijf gewoon hopen dat het allemaal snel over is en ik kan stoppen met de medicatie. Artsen kunnen zo van mening veranderen dus ik hoop dat ze zegt dat dit gewoon acceptabel is en ik mag stoppen.

Het eten is deze week goed gegaan. Ik weeg mezelf weer teveel. Meerdere keren per dag Net voor ik naar bed ging woog ik 2,5 kg minder dan vorige week toen ik terug kwam van vakantie en zat ik op 89.3
Gelukkig weer onder de 90 want ik ben bang dat 90 ook snel weer 100 wordt.

Hoe gaat het bij jou?
Hier is het bedtijd

14 aug 2022, 00:08, Rachel
48

Hey iedereen ik heb zelf ook overgewicht (14 jaar 60cm en 80kg ik wil graag afvallen maar dat lukt niet snel heeft iemand tips

14 aug 2022, 19:08, Heyy
49

Hoi Heyy,

Weet je hoe het komt dat je te zwaar bent?
Is het aanleg, eet je zomaar teveel, heb je eetbuien, gebruik je medicijnen?

Kun je eens opschrijven wat je op een dag eet? Of bijvoorbeeld wat je op een goede/slechte dag eet of tijdens een eetbui als je die hebt.

Doe je ook iets aan beweging?

Meestal is snel afvallen niet de oplossing al moet ik heel eerlijk zijn dat ik dat ook het liefst wil.

Laat maar wat van je horen dan kunnen we reageren.

*******
@rachel probeer het niet te ontkennen maar erkennen want daar heb je veel meer aan. Het is even hard maar de harde waarheid is wel dat jij er mee aan de slag moet en wie weet helpt het zo hard zeggen je juist qua motivatie. Als je het niet fijn vindt zo toegesproken te worden laat het ook gerust weten.

Ik hoop voor jou ook dat je snel mag stoppen met de medicatie. Nog een extra motivatie om het eten goed te laten lopen. Ga je morgen weer langs de huisarts? Het was toch elke week? Heb je een specifieke afspraak met haar of gewoon even kijken hoe het met je gaat? Of helemaal niet, soms weet ik niet meer wat ik van wie waar heb gelezen.

Fijn dat het eten weer goed gaat en je onder de 90kg weegt.
Het gewicht van de weegschaal met het bonnetje op vakantie klopte dus niet?
Houd dit vol, dan zijn de kilo's er het snelst vanaf.

14 aug 2022, 21:08, Lotte435
50

Ik vind dat directe niet erg maar het is gewoon confronterend.

Morgen om 8 uur nuchter komen. Ze zou met een vingerprik naar m'n glucose kijken, m'n bloeddruk meten omdat die relatief hoog was een keer en me wegen. Verder weet ik het niet.

Die op vakantie gaf veel te veel aan. Gelukkig klopte dat niet want daarop was ik bijna 100kilo. Dat gebeurt me nooit.

De hele week is het goed gegaan maar net toch een eetbui gehad. Niet heel groot denk ik maar wel echt stiekem, veel en snel eten. Helaas, weer opnieuw beginnen.

14 aug 2022, 23:08, Rachel
51

Succes bij de dokter

15 aug 2022, 06:08, Lotte435
52

Bedankt.
Gesprek was wel goed maar nuchter zat ik net boven de 8. Ik krijg deze week nog een glucose tollerantie test en tot die tijd slik ik geen medicatie. Even geen zin om alles uit te leggen.

16 aug 2022, 23:08, Rachel
53

Je bent nooit verplicht om hier te schrijven!
Ah balen dat het nog weer iets hoger was maar die schommelingen zijn echt normaal.
Begreep ik nou goed uit je stukje dat je ook een eetbui had in de avond daarvoor?
Kan best daarom hoger zijn

Succes met de gtt! Ik heb het in het begin ook gehad toen ze dachten dat ik DM2 had.
Neem iets leuks mee om de tijd te doden want die 2 uur wachten is vermoeiend.

17 aug 2022, 14:08, Lotte435
54

Ja, had die avond een eetbui gehad.
Thnx voor de tip. Ik moet morgen om 8 uur.

17 aug 2022, 21:08, Rachel
55

Ik was kort geleden ook op vakantie, en ik kan zeggen dat jullie niet alleen zijn met obesitas enz. Heel veel jongeren om me heen waren ook flink dik. Hangende buikjes, dikke benen, vet van je bh/zwembh, echt bijna elke meisje die ik zag en ze was onder de 20-25 had flink vet. (Bijv meiden van 13/14 met al flinke buiken en borsten) En dat waren ook vooral meisjes, heb niet zoveel jongens met overgewicht gezien. En van die mensen waren vooral britse meisjes de dikke. Wat ik ook opvallend vond is dat die meiden hun vet niet aan het verbergen waren, dus gwn een beetje trots rondlopen en namen flinke porties bij het eten. Ik heb een paar van hen gesproken over hun gewicht, en ze zeiden dat het ze niks scheelt wat anderen ervan denken. Op de vraag of ze weten dat bet misschien hun gezondheid kan schaden zeiden ze dat ze hadden geprobeerd om af te vallen, maar het lukte niet en waren ze er mentaal gwn kapot van. Dus uiteindelijk het losgelaten, en gwn eten wat en hoeveel ze willen. Best een tegenstelling met jullie @rachel @lotte435. Maar ze waren wel blij met hun lichaam en hadden gwn van de vakantie genoten. Dus de probleem met overgewicht is niet alleen jullie overkomen, is best verspreid onder jongeren van nu.

18 aug 2022, 08:08, Spqr
56

Hoi spqr

Misschien is dat wel het verschil tussen alleen overgewicht en een eetstoornis hebben. Ik vind het knap als mensen zo kunnen denken.
Moet zeggen dat ik na vanmorgen ook wel wat meer vertrouwen er in heb. Ik had dat onderzoek met dat drankje en nuchter voor het onderzoek was mijn glucose 8.4 zag ik stiekem in de computer staan toen ze wat in gingen voeren om 10 uur dus dat is wel ongeveer steeds hetzelfde en om 10 uur prikten ze officieel maar ook even snel en ik probeerde te zien wat het was en ik dacht te kunnen zien dat het 9.3 was. Dat zou mooi zijn want dan is het na het eten niet te hoog en dat zou ook verklaren waarom die andere waarde, ik ben de naam even vergeten gewoon goed is. Die lange termijn waarde.

Ik hoop echt dat ik net als die meiden op vakantie dit lichaam durf te accepteren. Ik werk er hard aan met de opdrachten.

18 aug 2022, 14:08, Rachel
57

Hoi Rachel,

Wat zou het fijn zijn als dat inderdaad klopt. Ik wil je niet bang maken maar 19.3 zou ook echt nog kunnen hoor. Hopelijk heb je al wat gehoord.
Ik heb wel het idee dat het nuchter wel wat omhoog gaat bij je. Nu gaat het richting de 8,5 en je begon een punt lager en het gaat dan best wel rap.
Hoe gaat het eten nu bij je? Gaat dat wel wat beter dan op vakantie?

18 aug 2022, 21:08, lotte435
58

Hoi Rachel,

Ik hoop voor je dat het 9.3 was.
Moet je nog helpen bij introductieweken of ben je nu bij je ouders? Kun je nog merken dat het thuis of op je kamer beter gaat?

18 aug 2022, 22:08, Maan2004
59

Ik reageer later even. Ik ben nu weer in het zij bij de internist omdat het inderdaad 19.3 was maar nog een andere waarde was ook niet goed.
Als ik meer weet zal ik het schrijven.
De huisarts zei dat dit ook echt nog in een dm2 beeld past van iemand met forse insuline resistentie maar ze wil voor de zekerheid de internist even mee laten kijken

19 aug 2022, 08:08, Rachel
60

Hoe was het in het ziekenhuis? Viel hè een beetje mee?

19 aug 2022, 21:08, Lotte435
61

@Spqr

Volgens mij komt obesitas ook vaker voor bij meiden/jonge vrouwen en (licht)overgewicht juist weer vaker jongens/jonge mannen.

Hoe benaderde je die meiden in welke omgeving? Door eerst met ze over een ander onderwerp te beginnen en later daarover of meteen 'To the point'? Wat vonden ze van jouw gesprek? Ze droegen dus ook zomerskleding?
Aan wat voor gewichten moet ik dan ongeveer denken?
Was dat in een All-Inclusive Hotel?

20 aug 2022, 14:08, Tukker
62

Hey @tukker, bij een begon ik eerst een gesprek over iets anders, en we waren een beetje aan het rondlopen op het hotel terrein. Omdat het best warm was, ongeveer 35-36, vroeg ze al snel (5 minuten ofzo) of we misschien ergens binnen kunnen zitten, en dan begon ik over haar gewicht. Ik dacht dat ze boos of schamend zou zijn, maar nee, ze zei alles eerlijk en vond het oke dat ik het vroeg. Bij de tweede was ik al meer direct, maar het komt ook omdat we tegen elkaar zijn gebotst (ik ging om de hoek, en zij ging van de tegengestelde richting ook om de hoek). Logisch is dat ik haar heb aangeraakt als we tegen elkaar zijn gebotst, en mijn hand botste tegen haar buik die echt heel zacht was. Ik zei “zachte buik heb jij” (in het engels dan) en zo begon het met de tweede meid. Het eerste meisje was 15 (ik dacht dat ze ouder was door best grote borsten) en ze was ongeveer 1,63 lang en ze zei dat ze voor haar vakantie 200 pounds was (ongeveer 90kg) dus dan wss iets meer. De tweede meid was ouder, 19 jaar, 1,70 lang en ze zei dat ze voor de vakantie 260 pounds was(ongeveer 120 kg). Beide meiden hadden super korte broeken aan, bij de eerste was het vet in het broekje verstopt (zag er best dik uit), bij de tweede hing vet over het broekje heen. Bij de eerste een croptop, bij de andere een zwembh (was bij de zwembad). Het was idd een hotel met all-inclusive, en ze hadden de all inclusive armbandjes op.

20 aug 2022, 14:08, Spqr
63

Ja dat is inderdaad bij beiden al flink overgewicht die van 15 heeft een BMI van 33 en van 19 van 40.

Dus bij de 1e kwam het gesprek er vervolgens later over maar ze verbergde het meeste vet in de broek maar haar buik was wel zichtbaar.

En bij de 2e onverwachts door het perongeluk aanstoot moment (dat lijkt me wel ongemakkelijk) dat zal wel een flinke buik zijn geweest?

Vonden ze het gesprek leuk en heb je nog meer contact met ze gehad?
Heb je het nog over hun eten en leefstijl gehad?

Waren er daar veel meiden met een vergelijkbare dikte?

Wel goed om te zien dat ze zichzelf kunnen zijn en genieten en zich niet onzeker voelen om een mening van anderen.

20 aug 2022, 21:08, Tukker
64

@tukker ja, de eerste verborg haar buik in haar broekje, maar je ziet toch wel dat daar een buikje is, wordt daar veel groter in omvang. Bij de tweede was het idd een flinke buik, twee grote vetrollen, onderste hing zo naar beneden dat die bijna langer dan haar korte broekje was. Was eerst ongemakkelijk, maar we gingen lachen door het botsen (weet niet wrm, maar ging zo). En toen zei ik best zachte buik, en verder met gesprek over gewicht. Natuurlijk ook vragen gesteld over eten en leefstijl. Beide aten veel, de 19 jarige wel meer dan de 15jarige. Qua leefstijl was het een best luie leven bij beide, bijna overal met auto/ov en soms een beetje beweging. Ze zeiden dat ze het leuk vonden om zo te praten, we gingen dan nog een paar keer afspreken om te chillen/praten. En ik ging ook een keer naast de 19 jarige zitten tijdens het avondeten (er was geen plek, ze zat alleen en we hadden al een beetje gesproken, dus ging ik daar zitten), en ik denk dat je weet dat ze best veel heeft gegeten. Een paar borden friet met nuggets, salade, vlees enz. en 2-3 stukken taart. Er waren echt enorm veel meiden van vergelijkbare dikte, ik zou zeggen 1 op de 2 of 2 op de 3 was te dik.

20 aug 2022, 22:08, Spqr
65

Ja je kunt het op een bepaald moment toch niet meer verstoppen, bij die 15jarige is het een buikje? Maar dat is echt een enorme buik bij die 19 jarige.

Komen ze de afgelopen periode ook nog steeds veel aan of is het nu redelijk stabiel? Want ze zitten nu wel op een punt dat het behoorlijke obesitas begint te worden met grotere kans op gezondheidschade en slechtere conditie.

Dan eten ze denk ik gemiddeld wel 2x zo veel als een normaal iemand. Met nu misschien wel 3x zoveel als normaal is?

Heb je nu nog wel eens (online) contact met ze?

Je zegt dat 1/2 2/3 te dik is van de meiden maar er zit natuurlijk wel een verschil tussen 10/20kg te zwaar of als die 19 jarige met zo ongeveer 50kg te zwaar.

20 aug 2022, 23:08, Tukker
66

Bij de 15jarige was het vet te verstoppen dat die niet hangt, je zag nog echt heel goed dat ze flink te dik is. Op vakantie kwamen ze natuurlijk wat meer aan, maar zover ik hoorde komen ze ongeveer even veel aan. De 15 jarige was een jaar geleden nog ongeveer 70kg (ik denk dat het nu ongeveer 95kg al is na de vakantie) en 158 lang, ze zei dat ze altijd groter was geweest, maar na 13 jaar steeg haar gewicht sneller, ze schaamde niet dat ze dikker is en at wat ze wou. Ongeveer dezelfde verhaal bij de 19 jarige, een jaar net zo lang maar ongeveer 10-15kg lichter. Dus de dikkere kwam wat minder aan dan de dunnere (als je dat mag zeggen) maar komt ook nog wat aan. Wat ik van hen hoorde boeit het hun niks over de gezondheidsrisico’s, ze willen gewoon van hun leven genieten, en voor hen is dat lekker en veel eten. Ik denk dat ze normaal ongeveer 2-3x zoveel eten, op vakantie nog meer natuurlijk. Over andere meiden: de grootste deel van de meiden die dik zijn waren ook flink dik, 30 kg te dik minimaal denk ik. Een enkeling meiden waren net iets te dik, en dat waren ook meiden van 12/13, tenminste zo zagen ze op mijn gevoel eruit. Om ook eerlijk te zijn probeerde ik wat meer meiden (5) over hun gewicht te spreken, maar alleen twee hebben met mij eerlijk daarover gesproken. En de twee waren brits. Zoals ik al eerder zei waren er vooral britse dikke meiden, want ik liep een keer langs de zwembaden en probeerde iets van Hey/hallo aan de meiden met overgewicht te zeggen, om te weten waar ze vandaan komen, en meer dan 2/3 of zelfs 3/4 antwoordde met een brits accent (hoor je best goed). Ik heb een duitse, franse en belgische (eerst qua accent begrepen dat ze niet brits zijn, daarna gevraagd waarvandaan) meisje nog over hun gewicht proberen te spreken, maar die wezen het af en gingen weg, ze waren ook wat meer bekleed dan de britse meiden. Ik heb geen contact meer met hen, was echt een vakantie ontmoeting.

21 aug 2022, 00:08, Spqr
67

@spqr wat bijzonder dat ze zo dat gesprek met je aangingen.

Vanaf wanneer vindt jij iemand flink te dik? Je schrijft hier over 30 kg te zwaar. Ga je uit van BMI of ook buikomvang of gewoon hoe ze er uit zien?

Was dat ik ineens dacht waar val ik in jouw ogen dan onder (doet er eigenlijk niet toe maar ging door mijn hoofd) en toen vroeg ik me af waar jullie grenzen liggen omdat 25 kg teveel bij iemand van 1.65 heel anders is dan bij iemand van 1.80.

Wat jij schrijft over de borden eten en stukken taart zag ik ook veel op vakantie. Niet alleen bij jongeren maar ook bij volwassenen en dan vooral die te dik waren. Echt zichtbaar te zwaar.
Ik vraag me dan toch af of het mensen zijn die denken ik geniet van het leven of die net als ik moeite hadden om bij dat buffet niet door te slaan.
Ik vond het althans heel bijzonder dat het vooral de dikke mensen waren maar misschien was ik er teveel op gefocust.

@Lotte, de internist zei dat ze steeds meer jongeren met DM2 zien, helemaal na Corona omdat veel jongeren heel snel heel veel zijn aangekomen en totaal niet bewogen hebben en nu door hun overgewicht nog minder gaan bewegen, weer meer gaan eten en zo in een negatieve spiraal zijn gekomen .
Vooral de niet nuchtere waarde vond hij hoog maar gezien de nuchtere waarde zou het bij DM2 kunnen passen. Het kan ook een andere variant zijn die langzamer ontwikkeld meestal bij mensen met normaal gewicht boven de 20 jaar. Of het kan bij een andere auto imuum ziekte horen en ze hebben bloed geprikt.

Advies: stoppen met eetbuien en afvallen. Elk beetje helpt.

21 aug 2022, 22:08, Rachel
68

@spqr je schreef zij zijn wel tevreden met hun lichaam itt tot mij. Ik verberg m'n buik alleen niet meer hahaha.
Heb jij ook het gevoel dat dikkere meiden opener en gezelliger zijn en eerder een praatje maken? Minder met zichzelf en hun uiterlijk bezig zijn en daarom meer contact maken met mensen om zich heen

Ik heb besloten te proberen alles los te laten.
Ik heb vandaag nieuwe kleren gekocht want de nieuwe kleding die ik pas gekocht heb past niet meer :-( en ik wilde 2 jurkjes omdat het nog warm wordt en nog een reden ;)
Gelukkig is er nu uitverkoop en ik heb iets met een kort mouwtje gekocht zodat ik het straks ook met een legging aan kan. De Chantal tip.
Ik heb bij de Mac een mcflurry m&m met caramel gehaald omdat ik daar zin in had en een leuk notitieboek gekocht bij de HEMA. Even mijn verdiende geld uitgegeven. Was een lekkere zondag.

Ik heb ook een leuke meid ontmoet via een site voor lesbische meiden. Ik weet niet of zij iemand is om een relatie mee te hebben. Ik had heel eerlijk geschreven dat ik wat steviger ben dan gemiddeld en toen reageerde zij dat zij dat ook is. Ze is zelfs nog iets steviger dan dat ik ben dus het is niet iets waar ik me voor hoef te schamen.

@rachel wat spannend allemaal. Ik heb zelf Lada, een type 1 variant. Ze dachten bij mij ook aan type 2 maar dat was niet zo. Bij mij ging het heel snel omhoog maar sommige mensen kunnen nog jaren leven op metformine voordat ze insuline nodig hebben. Ik hoop dat je snel de uitslag hebt.

22 aug 2022, 00:08, Lotte435
69

Hey @lotte435 ja, heb ik zeker gemerkt. Eerlijk gezegd vond ik de 19jarige leuk, en hadden we soort van vakantie verkering (ben in juli 18 geworden). Ze was zo open, aardig en leuk, had ook dezelfde interesses, was best wel nice om met haar een praatje te houden, bovendien vind ik het niet zo erg als een meid wat extra kilo’s heeft, alle lichamen zijn mooi. Maar van jouw berichtje heb ik begrepen dat je hebt besloten om niet meer veel te struggelen met het afvallen, en gwn je lichaam accepteren zoals die nu is, is dat waar? Want vroeger schaamde je echt rot als je een ijsje at, nu zie ik dat niet in je bericht. Misschien is dat loslaten en gwn accepteren dat je altijd steviger zal zijn toch beter, je probeert al meer dan een jaar af te vallen, maar het lukt niet echt, en word je er mentaal veel slechter van. Gwn accepteren en van je leven genieten, zoals de meiden van vakantie.

22 aug 2022, 07:08, Spqr
70

@spqr ik wil dat proberen. Ik werd echt weer zo gek van de paniek om het eten, elke keer weer de eetbuien en dan geniet je niet eens dat ik nu ineens dacht van schijt ik heb nu zin in een ijsje. Ik ben alleen wel ontzettend bang dat ik veel aankomen.

Wat leuk een vakantieliefde heb je nog iets van contactgegevens?

22 aug 2022, 17:08, Lotte435
71

Nee lotte435, heb geen contact meer met haar.

22 aug 2022, 18:08, Spqr
72

@Lotte435 dat je zo over dat ijsje dacht zou 2 dingen kunnen betekenen. Ten eerste dat je door het uitgaan van je relatie en zo dermate ‘afgemat’ bent dat het je (even) niet meer interesseert. Dat zou heel zorgelijk zijn, helemaal als dat gevoel zich vermengt met emotionele eetbuien, want voor je het weet loopt het dan weer uit de hand. Ik hoop dat echt niet voor je. Het zou ook kunnen betekenen dat je iets ontspannener wordt rondom het eten. Een gevolg daarvan zou kunnen zijn dat de emotionele lading eraf gaat en dat zou zelfs een einde van je eetbuien kunnen betekenen. Van ijs en andere dingen eten val je dan natuurlijk nog altijd niet af, maar het zou zo fijn zijn als eerst dat emotionele deel maar is van je eetgedrag af is. Ik hoop enorm voor je dat dat gevoel dus het tweede betekent, maar wat denk je zelf?

22 aug 2022, 20:08, B
73

@spqr lijkt me jammer dat je geen contacteer hebt

@b het klopt alle twee een beetje denk ik. Het kan me even niet zoveel schelen en ik heb geen zin in therapie dingen meer. Aan de andere kant wil ik ook graag dat alles weer normaal wordt en omdat de eetbuien vanaf dat het uit is weer meer voorkwamen en groter werden moest ik iets bedenken. Ik heb nu 2 dagen geen eetbui gehad. Wel tussen de middag 2 chocolade croissants gegeten en vanmiddag een halve zak drop. Minder dan tijdens een eetbui maar niet verstandig want ik kom best wel weer snel aan. Toch kan ik het niet tegengaan. Ik wil de winkel al niet in en toch gebeurt het.
Ik hoop dus het tweede, dat dit het eind van de eetbuien wordt

22 aug 2022, 22:08, Lotte435
74

Je valt inderdaad niet af van een ijsje maar als je je zelf continu alles verbiedt werkt al het juist averechts, ja mag je zelfs soms ook wat lekker geven met maten natuurlijk maar dat geeft een betere relatie met eten.

22 aug 2022, 22:08, Thomas
75

Ja @lotte435, we waren van plan nummers te geven van elkaar op onze laatste dag daar, maar mijn vlucht werd onverwachts verzet (of ik heb het gwn fout onthouden, kan ook) dus ipv om 13 uur naar het vliegveld gaan moest ik al om 3 uur vertrekken. Ze was al aan het slapen(kon haar niet vinden, en ik wist haar achternaam niet, bovendien wouden ze haar kamer niet vertellen aan de receptie) , dus hebben we zo elkaar gemist. Maar ja, it’s life, ik denk dat dit nog vaker gaat gebeuren voordat ik echt goed verkering krijg. Ben sws geen voorstander van online verkering trouwens.

22 aug 2022, 22:08, Spqr
76

Wel jammer spqr. Ik dacht wie weet omdat ze Brits is. Ik weet niet (meer?) hoe oud je bent en redelijk contact houden met iemand uit Engeland had gekund

Ik ben een beetje gestresst want ik moet 8 uur bloed laten prikken en 8.30 bij de orthopeed zijn omdat ik steeds pijn in mijn knie heb. Dat is al wel heel lang maar de fysio wil dat de orthopeed meekijkt en morgen moet ik naar de dvk en ik dacht ook arts. Misschien krijg ik nog spontaan corona of rijdt het OV niet want ik heb niet echt behoefte aan een preek.
Ik ben de afgelopen tijd zoveel heen en weer gegaan in kilo's dat ik ook niet meer weet wat ik de laatste keer woog. Ik kan het opzoeken maar als het minder was ga ik alleen maar meer stressen. Volgende week na een jaar weer school geeft ook stress. Een nieuwe klas huiswerk maken enz. Ik moet niet stressen maar gewoon kijken hoe het gaat

23 aug 2022, 06:08, Lotte435
77

Ja lotte, het is idd best jammer. Maar ik wist ook niet hoe het verder zal gaan, online verkering is best moeilijk (voor mij tenminste) en ik moet nog mijn laatste schooljaar beginnen, vwo6. Dus verhuizen naar VK zal m ook niet worden. Maar ik heb wel een leuk week gehad met haar: lekker gekletst, een paar keer samen gegeten, samen gezwommen in de zwembad en zee, en ze vond het ook best leuk als ik haar vet ging trillen. Dus een paar keer s nachts ergens waar niemand is ontmoeten, en met haar vet een beetje gespeeld en gekletst, vond ik ook best leuk omdat ik dan begreep hoe zelfverzekerd ze is (en ik kon mijn hoofd erop leggen, het was heel zacht dus lekker liggen🙂). Suc6 bij de ziekenhuis en school lotte435. En eerlijk gezegd denk ik dat je beter nu het denken dat je veel zal aankomen door te eten moet loslaten, en gwn eten wanneer, wat en hoeveel je wil. Als je dan een maand ofzo zonder eetbuien zal hebben, kan je het aantal eten langzaam afbouwen. Want ik denk dat het belangrijker is om van de eetbuien af te komen, ipv nu 3 kilo te verliezen en dat er later 7 bijkomen. Maar nogmaals suc6!

23 aug 2022, 07:08, Spqr
78

Hé Spqr

Weet je al wat je gaat studeren?
Ik snap dat online verkering niets is.
Ook fijn dat je de ervaring hebt dat stevige mensen ook fijne kanten hebben. Het heeft dus ook voordelen voor mannen 🤣
Van dat aankomen heb je gelijk hoor, ik probeer het los te laten maar dit eten is al een hele stap en het is gewoon elke keer een ding waar ik zo tegenop zie alsof mijn doodsvonnis getekend wordt als ik ben aangekomen
Ik zei nog voor een grap of het OV rijdt niet en dat was nog bijna zo geweest. Het staakt bij mij in de regio alleen een andere dag.
Op naar morgen

23 aug 2022, 20:08, Lotte435
79

Bedankt Spqr

Waar ik zelf benieuwd naar ben is of je van de verslaving aan eten want zo kan ik het bij mij meestal wel noemen af kunt komen. Hoe denk jij/jullie daarover?

Haha klinkt misschien gek maar dat spelen snap ik ook wel. Ik haat m'n buik maar tegelijkertijd voelt hij ook fijn en onbewust zit ik er ook vaak aan net als het zachte vet aan de binnenkant van m'n bovenbenen. Daarbij ook omdat het fijn voelt.

Ik heb nu ook wel zoiets van dm1, obesitas, dan leef ik maar 10 of 15 jaar korter. Ik heb wel dingen gegeten en gedaan die ik leuk vond.

Ben wel toe aan een vriendinnetje. Mis de intimiteit, de knuffel en meer. Alleen wordt ook zo saai. Samen is meer afwisseling.

Eten levert wel weer veel gezeur op met m'n ouders. Die zien ook wel dat ik weer aankom en meer eet. Ze hebben de echt grote eetbuien nog niet door denk ik. Ik snap ook wel dat ze zich zorgen maken over hun dochter.

Ik moet gaan slapen. Lukt alleen nog niet echt. Ik weet wat beneden in de vriezer en kast ligt. Zelf niks gekocht maar het roept me.

23 aug 2022, 23:08, Lotte435
80

@thomas je schreef : ja mag je zelfs soms ook wat lekker geven met maten natuurlijk maar dat geeft een betere relatie met eten."

Ik vind alleen de soms best moeilijk. 1x per week, 2x per dag, 4x per week, wat vind jij nog normaal aan grotere tussendoortjes per week? Hoeveel vind jij voor je vriendin acceptabel?

Kan niet slapen. Sorry voor mijn getik hier.

24 aug 2022, 01:08, Lotte435
81

Hey @lotte435 ik denk dat op een gegeven moment jij van de verslaving aan eten af zal komen, maar daarvoor moet je echt jezelf niet inperken met tussendoortjes. Als je een tussendoortje neemt wanneer je voelt dat je honger hebt, is de kans op een eetbui best klein. En het maakt dan niet uit of het 10 tussendoortjes per dag wordt, want belangrijkste is om van de eetbuien af te komen. Wat ook belangrijk is, is om te accepteren dat je gwn wat steviger bent. Dus ik zou zeggen niet denken aan afvallen nu, daar wordt het alleen maar erger van(je wordt boos op jezelf dat je een tussendoortje nam en dat je een kilo bent aangekomen, ga jij je naar voelen, en dan komt er een eetbui). Snel afvallen is namelijk ook niet gezond, vooral met een eetstoornis (je kan dan makkelijk weer dikker worden, misschien zelfs dikker dan daarvoor, maar dat heb je denk ik al gemerkt). Dus mijn tip: als je iets wil eten, eet het. Denk nu eventjes niet aan afvallen, accepteer dat je (nog) wat dikker zal zijn. Als je dan van de eetbuien af bent, kan je gaan denken aan afvallen. Bovendien denk ik eerlijk gezegd niet dat je veel dikker zal worden door vaak tussendoortjes te nemen, ik denk dat je per week op een lagere aantal calorieën zal uitkomen dan wanneer je 1/2 eetbuien per week hebt. Suc6!

24 aug 2022, 06:08, Spqr
82

@Lotte435 afkomen van een ‘eetverslaving’ lijkt me best lastig. Het meest ingewikkelde is dat je wel moet blijven eten, waardoor verleidingen blijven bestaan. Maar in jouw geval is het volgens mij (nog) geen eetverslaving maar meer iets mentaals wat de eetbuien veroorzaakt. Ook daar is lastig van af te komen maar dat vraagt wel om een andere aanpak en een meer ontspannen relatie met eten kan daarbij helpen. Wat qua tussendoortjes nog mag/kan? Dat hangt heel erg af van de grote van die tussendoortjes. Ik vind zelf dat 3 tussendoortjes per dag helemaal niet gek is. Een koek halverwege de morgen, iets anders aan het eind van de middag en dan in de avond misschien nog iets. Maar dat moeten natuurlijk eigenlijk geen 3 pakken koekjes, 3 zakken chips of iets dergelijks zijn. Ik denk dat je voor jezelf een beetje moet experimenteren met wat er werkt. Werkt het bijvoorbeeld als je wel gecontroleerd een paar tussendoortjes per dag neemt om andere eetbuien de baas te blijven, of worden die tussendoortjes dan alleen extratjes bovenop toch terugkerende eetbuien? Hoe zien dagen er bij jou op het moment dan uit als je kijkt naar wat je eet, drinkt en aan beweging doet?

24 aug 2022, 09:08, B
83

Hoi @Spqr heb je zeker gelijk in want een eetbui is zo 8000-10000 kcal en dat 4 tot 5x pw en het is echt niet zo dat het de andere dagen bij 2000kcal blijft.
Als ik nu 10 tussendoortjes van 150kcal zou nemen zit ik op 1500x7= 10500 pw Dus veel beter de losse tussendoortjes.

@b ik snap je redenatie en dat klopt maar elke verslaving heeft met iets mentaals te maken. Wanneer is het een verslaving? Het lijkt er wel vaak op. Het beheerst m'n leven en ik moet eten hebben, word gek als het moet en er niet is. Ik lieg om er aan te komen enz. Vannacht heb ik een doos ijs op. Het was een rotnacht, ik zag zo op tegen het gesprek in het zkh en er ging van alles door m'n hoofd dat ze me weer zouden opnemen en in een kliniek stoppen en dat ga ik nooit meer doen. De doos heb ik daarna in de vriezer laten liggen alsof hij vol was zodat niemand wat zou merken en ik heb vanmiddag een nieuwe gekocht. Vervelende is ook dat ik gewoon steeds te horen krijg dat het echt belangrijk is hulp te blijven zoeken want m'n gewicht dit en weet ik wel dat...Gister de orthopeed die begon dat mijn gewicht ook niet meehelpt bij knieklachten, vandaag de dvk die misschien wel extra kritisch was omdat een co-assistent meekeek en ze haar echt alles uit het protocol liet doen terwijl we normaal mijn waardes bespreken, wegen en vaak bloeddruk en dat was het maar nu liet ze verschil DM1 en DM2 protocol bij jongeren zien en ze liet haar een combi van beide doen en vergelijken met toen ik daar kwam. In juli 2020 woog ik 85 kg en moest ik afvallen. Nu heel veel meer vragen en uitleggen hoe dat kan. ik vind het niet eens erg omdat ik graag heb dat een co assistent leert maar ik schaamde me voor mijn gewicht, bloeddruk, buikomvang enz. Ze zei wel dat dat niet nodig was omdat ik in tranen was maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De dvk gaat contact opnemen met m'n psycholoog over de eetbuien en m'n gewichtstoename en over 6 wkn moet ik al weer terugkomen. Ik wil het loslaten en iedereen zeurt maar aan m'n hoofd.

Je vroeg wat ik at.
Vandaag:
03.00 uur doos chantilly ijs AH
06.30 uur 2 boterham kaas en 2 beschuiten speculoos, grote mok thee
10.00 appel en blikje cola zero
10.30 reeptony chocolonely, halve zak drop en blikje red bull (stress na zkh)
11.30 2 Italiaanse bollen met rosbief en mok melk
13.30 8 crackers met pindakaas en hagelslag en glas cola zero
14.30 glas cola zero
15.00 rest drop en 2 glazen water
17.00 3 buritos van Knorr met de saus die er bij hoort. Schaaltje vanille yoghurt en 2 glazen water
20.00 kopje thee
21.00 glas cola light en 2 pakjes witte Oreo

Beweging: op de fiets naar de bus (ongeveer 4 minuten) lopen van bus naar trein en trein naar zkh en deze route terug. Lopen max 7 minuten.
Naar de supermarkt op de fiets 4 minuten en terug.
Verder vandaag niets.

Vanaf volgende week weer naar school. Dan wil ik kijken of het lukt op de fiets in plaats van met de bus. Dan komt er 15 of 20 minuten heen en terug bij.

24 aug 2022, 21:08, Lotte435
84

@ Lotte, wat vervelend dat je zoveel opmerkingen krijgt over dat je te dik bent.
Kon je iets merken aan de co assistent wat zij er van vond dat ze zo uitgebreid bij je moest kijken naar alles? Hoe zwaar was je nu dan want je zit nu toch op de 100 kilo? Als je het wil zeggen hoor. Als het je niet helpt niet.

@spqr ik zit zelf wel heel erg in over mijn lichaam maar ik merk dat mijn vriend onbewust ook wel juist tegen mijn buik aan komt zitten/liggen. We zijn verder nog niet intiem maar het wordt wel wat meer aan elkaar zitten en hij zit ook onbewust vaak met zijn vingers een soort van op mijn buik te tikken en dat voelt vooral rond mijn navel fijn en het lijkt op spelen met het vet daar. Had daar nooit zo bij stilgestaan maar nu je het zegt is het inderdaad zo. Morgen ga ik uiteindelijk al weer naar huis en zie ik hem. ik ga niks zeggen en kijken wat hij doet

24 aug 2022, 23:08, Rachel
85

@rachel ze vond het heel interessant en keek ook erg naar me. We hadden het er over dat het uit was met m'n vriendin en toen stelde ze ook al heel specifieke vragen. Ik dacht eerst dat ze ook lesbisch was door de vragen die ze stelde maar met het onderzoek was ze ook zo geïnteresseerd dus ik denk dat ze gewoon zo geïnteresseerd was.
Ze vond het wel lastig dat het zoveel met me deed en ze was erg op cijfers gericht. Waarschijnlijk omdat ze zich strikt aan dingen uit het protocol of de standaard adviezen wil houden. Als mijn buikomvang 113 cm is weet ik ook wel dat het teveel is en dat m'n bmi weer eerder richting de 40 gaat dan 35 zegt in elk geval dat ik nog ver van een gezond gewicht verwijderd ben. Het maakt mij niet uit of het dan 34 of 37,5 is het is toch teveel.
Zelfde als m'n suiker. Ze kunnen zo in de app meekijken wat mijn waardes zijn en eetbuien maakt ze niet echt lager. Dan komt het verhaal of ik wel weet wat het met me doet en vla bla bla. Ben er even klaar mee

Hoe gaat het bij jou? Lukt het zonder eetbuien? Op hoeveel metformine zit je nu en spreek je de huisarts nog?

25 aug 2022, 00:08, Lotte435
86

Hoi @Lotte435, hopelijk heb je weer wat betere nachten en bij gekomen van het ziekenhuis! Wel lastig om antwoord te geven op je vraag eerlijk gezegd, mijn vriendin hoeft niet af te vallen ofzo letten we daarom ook niet Mega op op het moment, zeker niet met dit soort dagen maar normaal zou ik wel zeggen echt max 1 keer per dag maar dan geen ijsbak ofzo wel iets kleiners, probeer wat gezonde snacks bij je te hebben zo heb je wel het gevoel dat je wat aan het eten bent.

26 aug 2022, 19:08, Thomas
87

Dan ben je inderdaad wel weer flink aangekomen. Is je buikomvang ook erg toegenomen of blijft dat redelijk gelijk?

Ik was vanmorgen bij de huisarts en mn glucose was met 7,3 lager maar nog wel boven de 7.
Ik was bij haar 1,4 kg afgevallen dus ze was tevreden. Ik heb geen bijwerkingen meer van de medicatie dus we gaan naar 500/500/1000mg. Als ik teveel bijwerkingen heb doen we een stap terug

26 aug 2022, 21:08, Rachel
88

@thomas bedankt voor je antwoord. Ik blijf dit lastig vinden. Ik probeer het eten nog steeds losser te laten maar het is dan erg lastig om maat te houden.

@rachel dat aankomen wacht niet op mij helaas
dat gaat gestaag door. Mijn buikmvang neemt inderdaad ook weer snel toe. Ik heb op 106 cm gezeten en nu was het 113 maar zij trok het meetlint vrij strak aan. Ik denk dat ik rond de 115/116 cm zit.

28 aug 2022, 00:08, Lotte435
89

@lotte hoe reageren jouw ouders dan dat je nu weer zo aankomt en vrienden? Hebben die er een mening over?

29 aug 2022, 21:08, Rachel
90

Vooral mijn moeder. Ze heeft inmiddels wel geleerd in de gezinsgesprekken hoe ze er mee om moet gaan.
Goede vrienden heb ik niet meer dus die zeggen niets

Hoe is het na het eetbui weekend. Kon me het erg op de weegschaal zien?

29 aug 2022, 23:08, Lotte435
91

hey ik ben 15 jaar 165cm en 39 kg maar dat komt ook vooral doordat ik anorexia heb

30 aug 2022, 20:08, bellaa280807
92

@lotte weegschaal was dramatisch.
Van 87,2 naar 89.6 in 1 week.

19 juli woog ik 83,9. Dat was het laagtst sinds ik met het programma hier ben begonnen.
Er is dus best wel veel bij. Ik je ook even op 91 gezeten. Het is dus nog erger geweest.

30 aug 2022, 21:08, Rachel
93

Zeggen ze hier bij de behandeling nog wat? Of zegt de huisarts nog iets?

Ik ben vandaag door m'n psycholoog gebeld dat we toch weer 2 gesprekken in de week gaan doen. 1 ftf en 1 online. Ik heb eerlijk gezegd dat het eten een zooitje is en ik bijna elke dag weer een eetbui heb. Het lijkt helemaal terug te komen.

Vandaag ben ik ook naar school geweest. Ik heb m'n rooster opgehaald en kennis gemaakt met m'n nieuwe klas. Vond het vreselijk spannend maar het ging wel goed. We beginnen donderdag ochtend met gym. Ik hoop zo dat er iets tussenkomt want die schande dat ik niks kan daar heb ik geen trek in.

30 aug 2022, 23:08, Lotte435
94

@lotte

De huisarts weet dit niet en hier in de behandeling zeggen ze volhouden, het kan niet in 1x goed gaan. Dat ook ik mijn eetprobleem kan overwinnen.

Jij succes morgen met gym op school.
Lukt het wat minder eetbuien te hebben?

31 aug 2022, 21:08, Rachel
95

@rachel

Vooral volhouden dan!!!!

Sinds ik probeer alles wat losser te laten zijn het in mijn ogen geen eetbuien. Wel momenten dat ik echt teveel eet.
Maar omdat ik door dat te veel eten wel aankom zeggen ze dat het eetbuien zijn ofzo.

Ja gym....ik twijfel nog steeds of ik ga

31 aug 2022, 22:08, Lotte435
96

Hey lotte, probeer mee te doen bij gym, en als het echt niet lukt ga gwn aan de kant staan, bij ons deed een meisje dat terwijl ze wel wat minder dik was (1,70 en tussen de 80 en 90kg)Suc6 iig, zal vast goed gaan!

1 sep 2022, 06:09, Spqr
97

Hoi spqr,

Ik heb meegedaan maar dat kwam misschien ook wel omdat we een hele fijne leraar hadden. Hij kwam naar me toe en zei dat hij mijn verhaal gehoord had en respect heeft voor hoe hard ik doorzet en dat hij wil dat ik elke les kom en dat we gewoon kijken wat lukt.
Vandaag ging alles redelijk goed. We deden veel kennismakings spellen en dat was vrij rustig. Aan het eind nog een soort tik/trefbalspel. Als je geraakt was moest je op de grond zitten en als een bal langskwam moest je opstaat en op iemand gooien maar je kon ook gelijk weer afgegooid worden door een ander. Dat opstaan is wel een ding want dan zit mn lichaam echt ik de weg. Misschien weer wat nieuwe motivatie om het eten nog beter te laten gaan

1 sep 2022, 19:09, Lotte435
98

Wat fijn dat het goed is gegaan met gym! Leuk dat spelletje, hoef je eigenlijk ook weinig te doen, heel snel afgegooid worden en dan lekker zitten, want ik kan voorstellen dat het voor jou echt veel te zwaar is om heel actief te zijn, dus langzaam beginnen is goed. Van mijn vakantie weet ik nog dat ik een paar keer richting het dikke meisje ging, en zij ging richting mij. Dan valt het echt op hoe alles trilt en beweegt: buik, bovenbenen, borsten, kont:) ik vond dat eigenlijk een beetje mooi, weet niet waarom, maar was best leuk. Dus als je wat blikjes krijgt is het niet altijd dat ze jou slecht en te dik vinden;) Suc6 verder op school!

1 sep 2022, 22:09, Spqr
99

Thnx Spqr. Of het bij mij meebeweegt hoef ik niet te vertellen denk ik. Bij mn borsten vind ik dat wel vervelend. Zowel dat je het ziet als dat je het voelt.

Je hebt in mijn ogen 6 groepen klasgenoten.
1) De "mooie" meiden maat 36, knap in de ogen van veel mensen. Strakke spijkerbroek, leuk truitje. Zeg maar het perfecte plaatje. Die kijken je vol walging aan, praten over je, zitten liever niet met je in een groepje
2) de meiden met een kilootje meer (steeds grotere groep). Willen zich voelen zoals de meiden uit groep 1 maar maat 36 gaat het niet meer worden. Buik net teveel over hun te strakke broek. De groep tot net niet obees zeg maar. Die willen wat zeggen maar doen dat niet.
3) de groep jongs die je uitlachen maar ondertussen stiekem kijken. Vaak zelf lopend met een meisje uit groep 1
4) de groep jongens net als groep 2 maar de groep jongens met wat overgewicht is bij ons wat groter
5) de groep meiden en jongens die het niets kan schelen en gewoon aardig doet
6) 3 jongens en 2 meiden + 2 twijfelgevallen die het leuk/interresant/mooi/aantrekkelijk vinden of zelf net zo zijn.

Het eten is gister ook redelijk goed gegaan. Ik merk dat ik me op school schaam om te eten en daarom liever niet eet maar ik heb zeker na gym wat nodig omdat ik anders te laag kom te zitten.
Het is wel goed dat ik weer wat structuur heb.

@tukker. Ik las op een andere site iets en vond het ook een goed idee. Ik weet dat jij daar schreefm Ik sta altijd open voor positieve dingen zolang het geen fetish ding wordt en privacy gewaarborgd is. Dat vind ik zo belangrijk. Iemand heeft iets gedeeld waar gister niks stond. Snap je het dan?

2 sep 2022, 10:09, Lotte435
100

Nou, vlgns mij zijn de meiden van maat 36 niet echt mooi, zien er niet heel goed uit. ** Ik zou dan liever iemand met overgewicht hebben (dikke meiden zijn ook mooi😉) **. Helpt een bh of sport bh niet met jouw borsten, die zouden het beter moeten vasthouden zodat het minder op en neer gaat (vooral sportbh, heeft een sterkere grip)? Alvast een fijn weekend!

** Dit bericht is aangepast door de moderator

2 sep 2022, 19:09, Spqr
101

Hoi spqr,

Ik heb wel een sportbh maar alsnog voel je het echt wel als je wat doet. Het is gewoon zwaar aan je lijf.
Mocht ik ooit kinderen krijgen wat ik wel hoop, dan wil ik daarna een borstverkleining want ik vind ze nu echt te groot. De kans is alleen groter dat tegen die tijd een vriendin zwanger raakt dan ik. Ik hoop tegen die tijd wel 30 tot 40 kilo lichter te zijn maar als dat niet zo is is zwanger zijn gevaarlijker en m'n diabetes heeft ook meer risico.
Als ik dan een gezonde vriendin heb kan zij als dag lukt beter zwanger zijn.

Echt rennen bij gym kan ik niet, het is meer een soort snel wandelen. Ik heb sws last van mn knie en enkel dus ik ga ook niet echt rennen.

2 sep 2022, 19:09, Lotte435
102

Ik heb vanaf donderdag al mega eetdrang die maar niet weg gaat. Hoe laten jullie dit zakken?

3 sep 2022, 21:09, Rachel
103

Ik heb niet de oplossing voor je.

Wat ik wel ooit in therapie geleerd heb is beter een gecontroleerde (semi) geplande eetbui dan 1 die gigantisch uit de hand loopt.

Dus bijvoorbeeld liever 4 chocoladerepen en die bewust opeten dan en chocola en chips en koek en pizza en een pot pindakaas enz. Het doorslaan voorkomen en voor jezelf bedenken wat zou ik eten en daar een beperkte hoeveelheid van kopen en je niet schuldig voelen daarna over de eetbui want je hebt hem ingepland en het is niet spontaan ontstaan

4 sep 2022, 04:09, Lotte435
104

Bedankt voor je tip. Het lukt me nog steeds zonder eetbui. Ik vind je tip goed maar ik heb die afspraak niet met de behandeling hier dus om zomaar dit te doen vind ik dan ook gek.
Morgen mezelf wegen.

4 sep 2022, 22:09, Rachel
105

Is iedereen weer begonnen op school/opleiding? Hoe is het om weer structuur te hebben?

Ik vraag me het wel fijn, het geeft meer regelmaat met eten.

6 sep 2022, 10:09, Lotte435
106

Hey lotte435, ja ik ben al begonnen met onderwijs, ik vind het wel fijn om weer lessen te hebben na de vakantie, je vrienden zien, bij elkaar komen enz. Het is ook wat beter qua structuur, hoewel ik wel structureel minder tijd krijg voor beweging:( ik maak nu ongeveer 10-15k stappen per dag tegen 20-30k tijdens vakantie, dus ja. Maar ook minder eten, heb daar simpelweg te weinig tijd voor😂 hopelijk gaat het met jou ook goed!

6 sep 2022, 21:09, Spqr
107

Het gaat hier wel beter door weer structuur te hebben. Wat ook een voordeel is,is dat de kantine een stuk gezonder is geworden. De gesprekken met m'n psycholoog toch weer even. Opschroeven is ook wel lekker.
Nu hopen dat ik de kilo"s ook weer kwijt raak want dat is echt weer hard nodig.
Nog steeds geen echte eetbui gehad dus dat is wel fijn naar normale porties of gezonde keuzes blijft een ding.

6 sep 2022, 23:09, Lotte435
108

Hoi allemaal

Ik ben nieuw hier en zat zo de berichten te lezen en wilde vertellen over mijn persoonlijke ervaringen.
Zelf ben ik veelste zwaar, laatste x dat ik mij gewogen heb woog ik 130 kg, met mijn 175cm is dit veelste veel. Ik ben vooral tijdens de corona veel aangekomen, ik studeerde net en was net uit huis, ben in deze tijd 40 kg bijgekomen…

8 sep 2022, 18:09, Saar
109

Oef Saar, heftig! Hoe gaat het nu dan met je, heb je er veel last van en heb je je leefstijl alweer een beetje onder controle?

9 sep 2022, 11:09, B
110

Hoi Saar,

Je zegt terecht dat je veel te zwaar bent. Vind je het heel erg of heb je zoiets het maakt me niet veel uit?
Heb je er geen last van?
Kom je nog steeds aan?

9 sep 2022, 22:09, Lotte435
111

@Lotte435, ik ben ook weer begonnen! Eerste weken van m'n minor zijn wel heel zwaar merk ik, na de rust van de vakantie begint alles weer in stoomtrein vaart dus t is echt bijbenen XO

@Saar dat klinkt eigenlijk best herkenbaar, goed dat je je ervaring deelt!

12 sep 2022, 17:09, chantalx
112

Ik ben ook weer begonnen en ben heel blij met de structuur. Het eten gaat veel beter. Vandaag even een misstap en een zak haribo kersen op maar verder gaat het gelukkig goed.

14 sep 2022, 21:09, Rachel
113

@chantal kan me voorstellen dat het weer even bijbenen is. Is het zwaar qua studie of ook lichamelijk zwaar dat je ineens weer naar college moet fietsen, moet studeren wat energie kost enz? Kan me ook voorstellen dat het conditioneel weer zwaarder is.

@rachel, wat fijn dat het beter gaat! Balen van die zak kersen maar het is geen grote eetbui geweest!

Hier is het ook weer wat beter. Deze week voor het eerst minder dan een halve kilo aangekomen. Lijkt zich allemaal wat te stabiliseren

14 sep 2022, 22:09, Lotte435
114

@Lotte435 ja studie maar lichamelijk ook haha
Ik merk gewoon dat het weer lange dagen zijn waar ik toch veel honger krijg omdat ik niet echt meer de hele tijd door kan eten enzo en weer meer beweeg omdat het weer allemaal op locatie is haha
Ik kreeg wel wat grote ogen merk ik van studiegenootjes die me niet heel veel hadden gezien afgelopen tijd haha

14 sep 2022, 23:09, chantalx
115

Eerlijk gezegd kan ik het me ook wel voorstellen dat mensen naar je kijken. Je bent toch vrij fors. Ik word al aangekeken en jij bent nog wat zwaarder.
Ben je niet bang dat je straks met een stage of later met een baan afgewezen wordt ivm je gewicht.
Ik weet dat dat bij mij een irreële angst is dat niemand mij mag omdat ik dik ben en mensen mij alleen op uiterlijk beoordelen maar ik vraag me af hoe de rest daar tegenaan kijkt.

Vandaag weer gym gehad op school. Vind dat zo lastig. Ook de aankondiging dat we volgende week piepjestest doen. Ik denk dat ik dan toevallig net naar de dokter of tandarts moet.

15 sep 2022, 12:09, Lotte435
116

@Lotte435 als ik puur ivm mijn gewicht geweigerd wordt is dat gewoon discriminatie en dat mag niet. Tuurlijk zijn er bepaalde beroepen die ik ivm mijn gewicht gewoon niet kan doen, maar die zal ik zelf ook niet zo snel opzoeken haha

Als ik jou was zou ik die piepjestest wel doen eigenlijk. Het gaat misschien niet zo goed, maar het toont wel doorzettingsvermogen als je mee doet en je zou, als je het over een tijdje nog eens doet, kunnen gebruiken om te zien hoever je conditie naar voren is gegaan :)

15 sep 2022, 15:09, chantalx
117

Je hebt gelijk dat het discriminatie is maar dat zullen ze nooit toegeven.

Weet het nog niet van die piepjestest. Mn conditie is momenteel echt bagger, zit qua gewicht zo goed als op m'n zwaarst ooit. Toch is het wel fijn dat ik geen eetbuien heb. Dat geeft zoveel rust. Dat afvallen komt ooit wel.

15 sep 2022, 18:09, Lotte435
118

@lotte hoe zwaar ben je nu dan ongeveer? Wat fijn dat je geen eetbuien meer hebt maar hoe ziet je dag nu er dan uit qua eten?
Hoe komt het dan dat je nog aankomt?

Ik zou de piepjestest gewoon proberen. Iedereen weet dat je conditie slecht is dus gewoon wandelen en wellicht snelwandelen. Je laat tenminste zien dat je inzet toont

15 sep 2022, 20:09, Rachel
119

Hey @lotte435 fijn dat het mentaal nu veel beter gaat, geen eetbuien meer! En je zegt het goed, afvallen komt wel ooit, nu is het belangrijk dat je geen eetbuien hebt. Ik zou de piepjestest ook gewoon doen, maakt niet uit dat je dan bij trap 1 wss afhakt, toont wel dat je strijdt en niet opgeeft! Suc6 verder op school, en negeer die nare blikjes van klasgenootjes, miss vinden ze jouw gwn leuk, en zo niet dan let er gwn niet op:)

15 sep 2022, 21:09, Spqr
120

@rachel 25 augustus woog ik 102 kg en maandag 106,8 kg.

Vandaag alleen wel weer behoorlijk teveel gegeten, vooral vanavond na een ruzie met m'n moeder

@spqr het is echt zo fijn. Mn stemming is echt beter en niet meer continu het gevoel van controleverlies. wie weet vinden ze me leuk haha kan het me niet voorstellen.

Ben wel weer 2 dagen bij m'n ex (klinkt zo raar want we zijn echt nog wel goede gewone vriendinnen) geweest. We missen elkaar. Daar ging oa ook de ruzie met m'n moeder over. Ook zoals altijd over eten. Maar dat is niets nieuws

@rachel mn eten van vandaag:

Ontbijt:
2 boterhammen met pure hagelslag en 2 boterhammen met kaas en ham en een plak ontbijtkoek met speculoos.

10.00 2 plakken ontbijtkoek en een banaan blikje cola light
11.00 blikje redbull light

12.30 2 boterhammen pindakaas en 2 boterhammen speculoos crunchy, 1 mars en een pakje chocomelk

15.00 banaan en zakje chips. 2 glazen cola light

16.30 5 speculaasjes

17.45 lasagna en schaaltje dubbelvla

19.00 -22.30 (alles los van elkaar en niet proppen)
stroopwafel en hand dropjes
Ongeveer 6 speculaasjes
4 crackers speculoos.
Zakje chips
Schaaltje lasagna (dan zit ik vast vol en snoep ik niet meer dacht ik)
2 schaaltjes dubbelvla.
Nu net nog een hand drop.

Overdag loopt het dus wel goed. Alleen vanavond is wel te veel maar niet meer dat gevoel van controle verlies en moeten proppen. Ik moet alleen wel weer wat met de hoeveelheden want dit is teveel.

Dat moet binnenkort maar eens gaan gebeuren.

Tips om het eten rustig af te bouwen zijn welkom. Weet niet wat het handigst is om mee te beginnen.

15 sep 2022, 22:09, Lotte435
121

@Lotte435 Ik vind het zo fijn voor je dat je je eindelijk weer zoveel beter voelt en dat je niet steeds meer dat gevoel hebt dat je de controle verliest. De gewone regelmaat van school helpt daar vast aan mee. Hopelijk voel je je daar ook weer fijn bij. Alleen als die basis stabiel is kun je volgens mij met afvallen beginnen, maar daarvoor moet de knop in je hoofd natuurlijk wel eerst om. Hopelijk duurt dat niet al te lang, want je krijgt nog best veel binnen op een dag. Hoe langer je dat doet, hoe meer je lichaam daaraan went en hoe lastiger het wordt om je lichaam weer wijs te maken dat het aan ietsje minder ook wel genoeg heeft.
Een paar dingen uit je lijstje die me opvielen: je neemt bij het ontbijt 5 items waarvan 3 zoet en 2 hartig, met 2 soorten hartig beleg tegelijk. Je drinkt t/m 15.00 uur al 5 glazen zoete drankjes, deels light, maar toch. Je kiest bij de momenten waarop je tussendoortjes neemt vaak voor een combinatie van verschillende tussendoortjes tegelijk of je plakt tussendoortjes aan gewone eetmomenten vast. Een banaan en chips, brood en een mars en stroopwafel en drop, bovendien kies je voor behoorlijk suikerhoudende toetjes. Ik weet natuurlijk niet waar dat door komt, of je zoveel honger hebt dat je dat allemaal nodig hebt, of dat je ook door blijft eten omdat het lekker is. Om dat laatste een beetje te voorkomen kun je proberen om (1) bij ontbijt/lunch nog maar voor 1 soort beleg te kiezen, (2) bij ieder tussendoormoment niet meer dan 1 soort tussendoortjes te nemen, (3) die frisdrank, zeker t/m de lunch (cola om 10.00 uur is echt geen goede gewoonte), te vervangen door koffie, thee, water of melk en (4) die zoete toetjes te vervangen door bijvoorbeeld yoghurt. Het is natuurlijk een beetje uitvinden wat werkt bij jou en hoeveel je tegelijk aankan, maar volgens mij zitten op die plekken nu de meeste kansen om iets te verbeteren. De rest komt dan daarna wel een keer. Wat die piepjestest betreft: je voelt je vast heel opgelaten als het niet gaat en je als eerste langs de kant zit, je voelt de starende blikken al, ook al zijn ze er niet, maar je kunt het beter wel doen. Inderdaad goed vergelijkmoment voor later en je toont je doorzettingsvermogen. Dat wordt altijd gewaardeerd en gezien, geef het desnoods eerst bij je gymleraar aan. Wat doe je op het moment aan beweging?

16 sep 2022, 08:09, B
122

Hoi B

Thnx voor je reactie. Ik denk dat het vooral is dat ik wil zorgen dat ik geen eetbui krijg dus ik "moet" mezelf lekkere dingen gunnen anders krijg ik wel die eetbui en krijg ik nog meer binnen. De angst voor de eetbui.
De lastigste stap gaat nu inderdaad worden om de tussendoortjes af te bouwen naar normale hoeveelheden.
Die frisdrank is vooral omdat ik gek wordt van water en thee.

16 sep 2022, 22:09, Lotte435
123

Vraagje: hoe doen jullie het als je door omstandigheden iets in huis hebt wat je eigenlijk niet wil hebben omdat de eetdrang enorm wordt. Ik kan het dan uiteindelijk niet laten liggen en schaam me dat het mis gaat terwijl het feitelijk meevalt.

Het ging om maar 2 pakjes Oreo maar vooral dat het me niet lukt het te laten liggen vind ik vervelend want ik had overdag ook al pakjes op.

Mocht iemand tips hebben dan hoor ik het graag.

Hoe gaat het met iedereen hier

21 sep 2022, 23:09, Rachel
124

Hoi Rachel

Als het kan kun je er voor kiezen om de pakjes open te maken, er zeepsop overheen te gooien en ze daarna in ce prullenbak te gooien en het liefst daar troep overheen. Dan weet je zeker dat je het niet meer pakt.

Hoe gaat het met je behandeling? Worden de eetbuien al minder?

Ik heb maandag een vrij heftig gesprek met m'n psych gehad. Ze zegt dat ik niks meer inzet van wat ik geleerd heb en 2 keuzes heb. Of ik ga me weer aan strenge regels houden qua eten, geen alcohol, niet braken enz of ze stoppen de behandeling.
Ze zegt dat ik nu mezelf toesta om eetbui na eetbui te hebben maar het vrij eten noem. Dat dit geen normale hoeveelheden zijn en dat de vraag maar is of ik niet eigenlijk de controle kwijt ben. Verder had ik ook gebraakt het weekend en vrijdag en zaterdag bij m'n vriendin (ja, ik ben weer terug bij haar) geslapen en vrijdag met een groep vriendinnen hadden we behoorlijk w
At gedronken en zaterdag weer iets.

Ik moet nu heel snel op de oude eetlijst zitten. En anders is het over qua behandeling. Ze. Evi. Ook nog over een opname. Dit maal in het eetstoornis deel ipv persoonlijkheid stoornissen waar ik hiervoor oa heb gezeten.
Verder was ik afgelopen weer ook weer 1,9kg aangekomen dus dat was ook wel kut.
Zit nu op 108,9 kg.

Heb geen keus en moet dus wel

22 sep 2022, 00:09, Lotte435
125

Wat jammer lotte dat je nu iets anders moet doen, het ging namelijk zo goed, je had al best lang geen eetbui. Ik denk dat als je weer veel te weinig zal eten dat je dan elke 2de dag een eetbui zal hebben… dus ja, hopelijk zal het niet zo zijn, suc6 ermee! En fijn dat je weer bij je vriendin is, hopelijk helpt het jou mentaal:)

22 sep 2022, 21:09, Spqr
126

@lotte bedankt voor je tip. Daar heb ik nog nooit over nagedacht. Zou wel raar voelen om zoiets te doen.

Het gaat veel beter met de eetbuien. Ik ga in de weekenden nog amper naar huis en dat helpt enorm. Verder heeft mn vriend ook een positieve invloed terwijl hij mijn gewicht geen enkel probleem vindt. Ik heb ooit al eens geschreven toen dat gevraagd werd dat hij onbewust ook aan mijn buik friemelt. Een soort van voelt/met zijn vingers om en om in mijn buik prikt/mijn buik/vet induwt. Wel is hij eerlijk dat ik wel aan mijn gezondheid moet denken en dat het goed is dat de eetbuien minder worden omdat ik wel heel dik ben geworden. Hij kent mij al heel lang en heeft dus ook zien gebeuren voordat we wat hadden.

Wat heftig je gesprek met je psycholoog. Lijkt me ook wel eng dat het nu goed gaan is of anders stoppen of een opname. Zie je een opname nog een keer zitten? Hoe zie je het zelf voor je nu je gewicht ook zo omhoog gaat?

22 sep 2022, 22:09, Rachel
127

Moet dus nooit meer zeggen dat het best goed gaat want vannacht ging het weer mis.

Combi van thuis zijn, ruzie omdat mn vriend was blijven slapen, stress omdat ik bij de huisarts was geweest en de labuitslag veel minder goed was (lees behoorlijk veel slechter) dan vorige keer.

Ik was al zo stom om een grote zak normale m&m's te kopen en die heb ik de hele avond dicht kunnen laten totdat het mis ging en toen heb ik ook nog 4 gevulde koeken, een hele rij speculaas en een grote hand drop op. Ik ben inmiddels terug op mn kamer. Dat is momenteel echt beter

24 sep 2022, 15:09, Rachel
128

@rachel

Ik zie een opname absoluut niet zitten maar dit gaat ook niet goed. Dan liever weer even 2 gesprekken in de week dan een opname.

Wat balen dat je uitslag niet goed was. Hoe hoog waren je waardes en wat slik me nu aan medicatie?

Naar dat je weer een eetbui hebt gehad. Gewoon weer opnieuw beginnen. Daar is het nooit te laat voor!

Weet je dat ze soms mensen met eetbuien insuline laten spuiten na een eetbui zodat je geen hyper krijgt. Als ze dat hebben voorgesteld echt doen. Wanneer moet je nu weer prikken?

Sterkte

25 sep 2022, 19:09, Lotte435
129

@lotte maar als een opname nou wel helpt? Straks gaat het nog slechter en moet je langer worden opgenomen of zelfs weer het ziekenhuis in.

Nuchter 9,2 en hba1c 52.
Ze zeiden wel dat hier die vakantie in zat die een grote eetbui was en de weken daarvoor en daarna die ook nog slecht waren. Ze weten niet zo goed hoe het komt en hebben met een ander ziekenhuis overlegd. Als het niet zakt moet ik daar heen. Ik slikte 1000/500/1000 metformine en ga nu gliclazide erbij slikken. Eventueel iets met 1 injectie per week maar dus eerst gliclazide proberen.
Over ongeveer 2 weken weer bloed prikken om te kijken of de nuchtere waarde naar beneden is.

25 sep 2022, 22:09, Rachel

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer