Vakantie gewicht

In de vakantie heb ik veel (ongezond) gegeten en gechilled zoals je doet tijdens een vakantie. Er zijn geen taken of dingen die je hoeft te doen en je kan de hele dag eten en lekker rusten als je wil. Dat is natuurlijk niet het enige wat ik heb gedaan maar ik heb wel wat van dat gedaan. Nu is het 7 weken sinds de vakantie en begin ik deze week weer met school maar ik heb foto’s terug gekeken van de vakantie en ik schrok van het verschil toen ik later in de spiegel keek. Op de foto’s aan het begin van de vakantie was ik een stuk slanker, bijna platte buik, een slank gezicht en m’n benen raakte elkaar net aan als ik stond maar nu als ik kijk in de spiegel zie ik een best flinke buik, in ieder geval niet plat en best een stuk overhangend, als ik zit heb ik rollen en steekt het nog meer uit en ik heb een muffin top, m’n gezicht is boller en ik heb als ik praat een kleine onderkin, en m’n benen raken elkaar best wel aan nu. Ik had dit niet door omdat ik vooral jurkjes en comfy dingen met stretch droeg in de vakantie maar ik heb wat broeken en tops aangepast die voor de vakantie paste en ik kreeg ze bijna allemaal niet dicht of ze zaten erg strak en m’n buik gaat er over heen en hangt er uit. Ik ben gaan shoppen voor nieuwe kleren voor het school jaar en ik paste niet meer in de maat die ik eerst was en moest 1 en soms zelfs 2 maten omhoog.

Sorry dat het zo lang is mar ik weet niet wat ik moet doen. Ik ben zoveel dikker geworden en niks past en school begint bijna. Ik weet niet wat ik moet doen en ik weet niet hoeveel ik ben aangekomen maar het is wel bizar veel en ben nu enorm bol en groei gewoon dicht.

Heeft iemand anders dit ook na de vakantie?

5 sep 2023, Hannah


Reacties

plaats reactie
1

Hey Hannah! Veel mensen komen in de vakantie wel wat aan, dus niet meteen iets om je zorgen over te maken. Gewoon weer teruggaan naar je oude ritme, sporten weer oppakken en de kans is vrij groot dat het dan weer normaliseert. Maar: meten is weten, dus begin er eens mee om jezelf te wegen. Als je weet wat je eerder woog zou je het is kunnen vergelijken. Aan de hand daarvan kun je ietsje objectiever vaststellen hoe serieus je aan de slag moet of kan. Dat werkt in ieder geval beter dan alleen afgaan op foto’s vergelijken, zeker niet als je al een beetje paniekerig bent over wat je ziet of denkt te zien.

5 sep 2023, 21:09, B
2

Ik weet dat aankomen in de vakantie best normaal is maar het voelt best wel excessief aangezien bijna geen enkel kleding stuk past en als het past moet ik het onder mijn buik dragen omdat het anders niet dicht gaat maarja weer in het ritme komen gaat hopelijk helpen en ik kan morgen of straks misschien wel even wegen en kijken wat het verschil is, ik verwacht dat het 3-5 kg is als het niet meer is,

5 sep 2023, 23:09, Hannah
3

@Hannah het zou natuurlijk ook kunnen dat het meer is dan eerder. Dat kan met van alles te maken hebben. Bijvoorbeeld met je leeftijd en uitgegroeid zijn, met hoe afgetraind je de zomer inging (misschien was je uitgangspositie al anders), door hormonale veranderingen of doordat je simpelweg een minder gezonde zomer hebt gehad dan eerder. Op zich hoeft het dus niet iets te zijn om stress van te krijgen. Ook een wat voller figuur kan hartstikke mooi zijn en dat heeft ook zo z’n voordelen en als je daar niet aan wil helpt, zoals ik eerder schreef, terugvallen naar je oude ritme misschien al genoeg en anders zou je nog wat meer op je eten/drinken kunnen letten en voor nog wat meer beweging kunnen gaan en de komende maanden in de gaten houden wat het effect daarvan is. Maar geen idee hoe je situatie wat dat betreft precies is natuurlijk.

6 sep 2023, 07:09, B
4

Ik heb gewogen en ben inderdaad 4-5 kilo aangekomen sinds eind juni/begin juli, ik weet niet of dat veel is om aan te komen in 1-2 maanden maarja, het klinkt niet als heel veel opzich maar het is vooral erg moeilijk verdeeld en dus vooral naar m’n benen ben buik waardoor m’n kleren niet niet fijn meer passen en mijn buik steekt erg ver uit over de rand van mijn broek en dat deed het eerst niet zo erg en het voelt en beweegt als vet dus ja ik weet het niet

8 sep 2023, 23:09, Hannah
5

Hey @Hannah ben ook wat aangekomen in de vakantie, ik gok in totaal 8 kilo ofzo, maar ik vind het niet erg. Ik was voor de vakantie al dik, dus mij maakt het niet zoveel uit. Ik weet niet hoeveel jij woog voor de vakantie, en hoe lang je bent, ***

** * dit bericht is aangepast door de moderator

9 sep 2023, 06:09, Riannetje
6

Fijn dat jij het niet erg vind en hebt genoten, ik vind dikke mensen niet lelijk maar ik vind het op mezelf niet zo mooi en het voelt niet fijn en het zit in de weg en ik voel me gewoon niet mezelf hoe dikker ik ben

10 sep 2023, 00:09, Hannah
7

@Hannah Probeer het te accepteren en van andere kanten te bekijken;) je zal je iig veel beter voelen als jij net zoals riannetje heel soepel met gewicht om zal gaan. Want anders voel jij je rot, en dat gaat al sws niet samen met gezond zijn.

10 sep 2023, 02:09, Qwerty
8

@Hannah Als het goed is heb je nu je normale leven weer opgepakt, nu de vakanties voorbij zijn. In dat leven zou je de vakantiekilo’s weer moeten kunnen compenseren als het goed is. Doe je iets qua sport/beweging? Lukt het om weer in je normale eetpatroon te komen? Als dat een beetje lukt dan komt het vast goed.

@Riannetje hoe gaat het inmiddels bij jou? Een paar weken geleden beschreef je in een ander topic hoe je gewichtstoename escaleerde in het notabenen op school uit een broek scheuren en hoe opwindend jij en je vriend dat vonden. Hoe is het sindsdien gegaan, met jullie, maar ook ten opzichte van de buitenwereld? Ik kan me voorstellen dat het bijvoorbeeld ook je ouders is opgevallen dat inmiddels kledingstukken zijn gesneuveld? Hoe ging het tijdens de onverwachts hete periode waarmee we begin september bovendien te maken kregen?

10 sep 2023, 09:09, B
9

sorry lang niet geschreven maar ik dacht ik doe even een update. Ik ben erg druk met school waardoor ik weinig beweging krijg maar mijn eet patroon is niet veranderd. Ik zou zeggen dat het zelfs meer is dan eerst en eigenlijk ook wel meer dan in de vakantie.

Ik moet mijn broeken eigenlijk allemaal wel onder mijn buik dragen omdat ze anders te strak zitten. Hierdoor steekt m’n buik meer uit en hangt hij meer en is m’n buik goed te zien omdat ik hem dus minder makkelijk kan verbergen. Hierdoor zijn strakkere topjes een no go en ook omdat ik meer rollen heb en ik het er niet mooi uit vind zien.

Ik kom terug omdat ik gister weer eerst geconfronteerd met m’n gewichts toename. Ik had namelijk een legging aan die eerst een beetje los zat niet heel erg maar een beetje. En hij is erg stretchy. Maar gister deed ik hem na lange tijd weer aan omdat ik het koud had en hij zat zo strak. Ik heb hem vandaag weer aan maar moest hem onder m’n buik doen om het een beetje draagbaar te maken. En nogmaals deze legging was een aantal maanden geleden te groot. Ook ging ik winkelen en paste ik een jas die een aantal maanden geleden goed had gepast en hij ging nauwelijks dicht. Ik voelde me zo een rolmops.

En ik heb na het schrijven van m’n eerste bericht een aantal foto’s gemaakt zodat ik progress kon zien maar als ik dat vergelijk met nu is het alleen maar progress van hoeveel ik aankom en niet van hoeveel ik afval. Mijn buik steekt nog meer uit, mijn gezicht is ronder, ik heb een onderkin en mijn benen zijn tegen elkaar aan. Ook ben ik nog eens iets van 5 kilo aangekomen sinds vorige keer. Dat is dus weer 5 kilo in iets minder dan 2 maanden. Ik heb ook het gevoel dat ik erg snel aankom en dat is natuurlijk mijn eigen schuld. Laatst had ik mij calorieën op een dag geteld en ik kwam uit op iets van 2800 kcal uit. Toen ik het opzocht stond er iets van dat ik 1700 moest eten om mij gewicht op dit moment te behouden en als ik zoveel zou eten als ik nu doe dat ik dan 1 kilo per week aan kom. Dat vind ik wel een eng idee als ik bedenk dat ik sinds juni 9-10 kilo ben aangekomen. Dat is echt niet goed en ik weet het maar ik kan niet stoppen ofzo. Maar ik moet wel want volgens het Voedingscentrum heb ik overgewicht en volgens andere sites heb ik zelfs (bijna) obesitas. En dat is natuurlijk niet gezond.

Maarja zoals ik al zei kan ik niet stoppen. Mensen hebben al wel wat gezegd van dat ik aankom en veel eet niet perse op een slechte manier maar ze zien het nu wel natuurlijk. Ik kan het niet echt verbergen voor andere en mezelf. Ook beginnen dingen wat Moelijk er te worden zoals dat mijn buik vaak in de weg zit voor dingen. Zoals ik al zei gaat het meeste vet naar mijn buik en is die dus een stuk dikker dan de rest.

Maar ik wil dus niet dat het meer wordt maar ik ben bang van wel ook met de feestdagen en alles. Ik ben in 5 maanden ongeveer dus 10 kilo aangekomen en dan met de feestdagen zoals Halloween, Sint-Maarten, Sinterklaas kerst en nieuwjaar en alles

29 okt 2023, 19:10, Hannah
10

Sorry het bericht was te lang

Wordt er nog meer gegeten. Dus wie weet dat ik in de komende 2-3 maanden aankom. Ik ben bang ook rond de 5 tot misschien wel 10 kilo. En ik weet echt niet wat ik dan moet doen.

Ik heb dus geprobeerd om af te vallen maar het lukte niet en ik dacht dat het wel goed zou komen maarja toen gebeurde dat dus allemaal gister en na het wegen schrok ik dus.

Ik ben iets van 73 kilo nu en ongeveer 172 lang.

29 okt 2023, 19:10, Hannah
11

Ik heb het uitgerekend en ik heb tussen de 70.000 en 77.000 kcal te veel gegeten de afgelopen 6 maanden dus dat is iets van 385-415 te veel per dag. Dat is echt schrikken want dat is een maaltijd. En een kwart meer dan wat ik moet eten om op dit gewicht te blijven. Als ik zo door ga weeg ik over een half jaar 83 kilo als het niet meer is. Ik weet niet wat ik moet doen. Nouja minder eten en meer bewegen maar dat is zo moeilijk

29 okt 2023, 20:10, Hannah
12

Hey @Hannah, ik weet niet wat je zegt, maar je gewicht is nog hartstikke prima, je hebt volgens de BMI meter nog een gezond gewicht. Ik zou het me niet kunnen voorstellen waar er een dikke hangende vetbuik van kan komen. Misschien heb je een fout gemaakt bij het opschrijven? Verder is het patroon van aankomen natuurlijk zorgelijk, maar je zegt 2800 kcal te eten, als je bijvoorbeeld 2300 gaat eten is het al genoeg om af te vallen.

29 okt 2023, 20:10, Qwerty
13

Hey dankje voor de reactie, misschien wel maar als ik het invul ook op deze site krijg ik overgewicht te zien. Niet mega veel maar wel wat. Ik ben 14 jaar, 172 lang volgens mij en rond de 73 kilo. En ik denk dat ik mijn gewicht gek verdeel. Mijn armen en gezicht zijn ook wat dikker en een onderkin enzo maar het meeste zit in m’n buik en daarna mijn bovenbenen. En toen ik het een keer telde was het 2800 ja ik weet niet of het elke dag zo is maar ik zal het bijhouden en dan zoals je zegt minder kcal eten dankjewel

29 okt 2023, 21:10, Hannah
14

Buik vet zit wel een beetje in de familie denk ik want niet veel mensen zijn erg dik maar als ze wat dikker zijn is het vooral hun buik. Mijn moeder ook bijvoorbeeld. Ze heeft een best dun lichaam en je ziet haar pols botten enzo maar ze heeft wel een grotere buik. Daarom is het moeilijk om broeken te kopen omdat ze een maat groter heeft bij haar buik maar dan is ie bij haar benen iets te los. Ook zei is aan het afvallen. Ik overhoorde haar zeggen tegen een vriendin dat ze tussen de 63-65 kg weegt en dat dat eigenlijk een beetje veel is. We zijn ongeveer even lang dus daar schrok ik van want ik weet nog 10 kilo meer dan dat. Maar volgens mij heeft ze geen overgewicht maarja

29 okt 2023, 21:10, Hannah
15

Ja op jouw leeftijd miss net iets overgewicht @Hannah maar als je volwassen bent is dat niet zo, dan heb je een gezond gewicht. Ik zou kijken bij wijde broeken, en broeken die laag eindigen met een lange trui als je het per se wil verbergen. Een persoon heeft ongeveer 2500 kcal nodig om stabiel te blijven, dus als je er net onder komt ga je langzamerhand afvallen. Een beetje meer beweging erbij en dan val je makkelijk wat kilo’s af.

29 okt 2023, 22:10, Qwerty
16

Oké dan hoop ik dat ik wat kan afvallen op die manier en niet zwaarder wordt als ik er uit kan groeien met leeftijd enzo. En ja ik draag wel wat wijdere kleding nu.

Ik probeer wel te minderen maar ik denk dat ik niet altijd door heb wat ik eet en hoeveel er in zit maar ik denk dat ik het wel een beetje ga bijhouden de komende tijd. Ik heb gewoon het gevoel dat ik altijd honger heb of dat ik niet kan stoppen of ik denk er niet over na ofzo. En elke keer denk ik van ach wat maakt een beetje meer nou uit en vaak zeggen mensen dat ook tegen mij maar dat telt natuurlijk wel op.

29 okt 2023, 23:10, Hannah
17

Kijk op zich is het ook niet erg om een paar extra kilo’s te hebben maar in ruil daarvoor wel je fijn voelen. Maar het ligt natuurlijk aan jou @Hannah . Je zou natuurlijk dezelfde denkwijze kunnen hebben als @Riannetje. Makkelijkste om eten te schrappen is in de avond, probeer dan net wat minder te eten of niet te snacken na het avondeten, dan ga je slapen dus krijg je niet extra neiging om te eten. Wel een tip van mij: probeer niet om in 1 keer al te veel te schrappen. Dat gaat alleen maar ergere gevolgen veroorzaken.

29 okt 2023, 23:10, Qwerty
18

Nogmaals bedankt voor de hulp en tips. Ja ik wil het wel zo zien want dat lijkt me fijn maar zoals ik al zei zijn er wel veel nadelen en die worden steeds groter als ik groter wordt.

Maarja ik ga proberen te minderen maar niet te veel. Ik dacht gewoon in de vakantie van oh het is vakantie dus het kan wel maar ik denk dat ik en mijn lichaam er te veel aan gewend raakte en dat ik nu moeilijk zonder kan ofzo. En zoals ik ook al zei zeggen mensen dat ik mezelf moet verwennen en alles. Daarnaast woon ik natuurlijk thuis en krijg ik eten van mijn ouders. Soms kopen ze dingen of geven ze die. Ik heb wel een beetje gehint naar dat ik te dik wordt maar ze zeggen van niet dus misschien zien ze het niet ofzo. Mijn ouders zijn niet heel dik maar zoals ik al zei heeft m’n moeder ook wel een buikje maarja ik weeg meer dan haar. Of als ik mijn oma zie dan geeft ze ook veel eten.

We gingen 2 dagen geleden uit eten en ik had een groot hoofdgerecht en zat best vol maar het was erg lekker dus ik stopte niet en ook kreeg ik van mijn familie stukjes eten. Dan zeggen ze dat het voor hun te veel is of dat ik moet proeven of alles. En ik zeg wel nee maar ze luisteren niet. Daarna hadden we een toetje en m’n moeder gaf haar restjes wat ongeveer de helft was aan mij. Ik zat heel erg vol en heb niet alles opgegeten maar toch wel wat. Daarna keken we tv en maakte mijn moeder een grote plank met eten. Van groente tot chocolade tot kaas en toast en zoute sticks. Je weet wel, en dan wil ze dat ik er van Eet en dat doe ik ook omdat ze haar best heeft gedaan. En het is ook een beetje mindless eten. Maar goed ik had ook al ontbijt, lunch en snacks op die dag. En dan komen er toch weer een paar 100 of zelfs een paar 1000 calorieën bij. En vaak heb ik dat achter af pas door. En natuurlijk kan ik de volgende dag dan een beetje compenseren maar dat doe ik dan ook weer niet dan eet ik gewoon weer normaal. Ik had zelfs kfc op en veel chocola.

Ik denk gewoon niet na. Pas achter af maar dat vergeet ik als ik weer eet. Dus ik denk dat at ik beter moet opletten op wat ik eet en ja ik weet niet wat ik aan die situaties en familie kan doen maarja

29 okt 2023, 23:10, Hannah
19

Ik kan niet slapen aangezien ik te veel caffeine op heb dus ik wou nog even wat meer vertellen.

Ik wil graag dunner zijn en afvallen en ik heb wel motivatie maar lekker eten motiveert ook om het te eten en dan kom ik aan. Ik weet zeg maar niet of ik misschien te weinig motivatie heb ookal wil ik het wel graag maarja ik wil ook lekker eten.

En het is zo makkelijk om te veel te eten. Want wortels zijn oké maar een zak m&ms is vaak lekkerder. En ja als ik eenmaal bezig ben kan ik best een zak leeg eten in een dag. Een zak pinda m&ms bijvoorbeeld. Die eet ik weleens leeg. Zo een 250 gram zak is rond de 1300 calorieën en die van 400 rond de 2000. En dat doe ik natuurlijk niet vaak maar soms gaat zo een zak wel in een dag leeg en anders wel in 2. En ik weet dat het slecht is maar ik kan niet stoppen en ik heb het niet door als ik het eet. En dat is toch de helft of je hele calorie behoefte van een dag en dan eet ik daarnaast ook nog een paar duizend calorieën aan maaltijden en soms nog andere snacks. Dat zijn dus erg veel extra calorieën. Of nu het dan bijna Sinterklaas is en er kruidnoten in de winkel zijn en vooral die met chocolade gaat het ook hard. Zo een zak chocolade pepernoten is namelijk ook iets van 1400 kcal. En die gaat ook erg snel leeg meestal. Of een zak chips die kan oplopen tot 1350 kcal.

Tja ik weet het niet ik zie het ook en het is natuurlijk dom maar ik kan niet stoppen. Het is zijn niet perse eetbuien denk ik maar gewoon maar blijven eten. Meer een soort verslaving achtig.

En ik weet dat ik ook een kleinere zak kan kopen van iets enzo en dat probeer ik ook maar vaak ga ik dan toch iets anders eten. Ik weet niet waarom ik het doe.

Maar ik ga m’n best doen

30 okt 2023, 01:10, Hannah
20

Hoi Hannah, wat vervelend om te lezen dat je ook na de vakantie blijft aankomen en dat je je er zo zorgen om maakt. Als je aankomt door te veel eten dan komt het op enorm veel zelfbeheersing aan om daaraan iets te veranderen, je bent niet de enige die het daar moeilijk mee heeft. Maar het is wel de enige manier om er iets aan te doen, als je echt wil. Een paar dingen die je nog zouden kunnen helpen:
- Schrijf iedere dag voor jezelf op wat je eet en drinkt. Dat zorgt er misschien voor dat je je er bewuster van wordt. Als dat meer in je hoofd zit, word je misschien minder getriggerd om die zak M&M’s, chips of chocolade kruidnoten open te trekken en leeg te eten;
- Stel een grens in gewicht. Waar wil je echt niet overheen en wat vind je eventueel nog aanvaardbaar? Dat kan een motivatie zijn om daar niet overheen te komen. Spreek eventueel een beloning met jezelf (en/of anderen) af als je langere tijd niet over dat gewicht heengaat;
- Ga meer bewegen. Je concentreert je helemaal op het eten in je berichten. Eten (en drinken) hebben veel invloed op je gewicht, maar bewegen natuurlijk ook. Sport je? Beweeg je verder? Kijk of je daarin dingen kunt veranderen;
- Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld nog 1 lekker tussendoortje per dag mag. Meer mag alleen als er iets bijzonders is. Op andere momenten dat je honger hebt neem je iets gezonds. Zo heb je wel elke dag iets lekkers om je op te verheugen, maar heb je misschien ergens in je hoofd een stok achter de deur om niet steeds veel te veel te nemen;
- Slaap genoeg. Klinkt gek, maar hoe minder je slaapt, hoe moeilijker je gewicht stabiel houden is;
- Bespreek het met je ouders (en eventueel ook met broers/zussen/goede vrienden). Geef aan dat je je er zorgen om maakt en vraag of jullie samen eens kunnen kijken naar gezonder maar wel voedzaam eten. Zolang je thuis woont kun je het niet helemaal alleen doen. Door het bespreekbaar te maken krijg je misschien juist wel steun. Misschien helpt het daarbij om wel echt de cijfers te noemen. Je ouders willen natuurlijk niet dat je in een eetstoornis terechtkomt en ze zien het liefst dat je lekker geniet. Als je ze laat zien dat je echt aan de bovenkant van een gezond gewicht zit, willen ze misschien eerder helpen dan wanneer ze denken dat je alleen maar om aandacht vraagt.
- Tot slot: wees trots op jezelf. Ook een voller lichaam is mooi. Als je jezelf daar niet fijn bij voelt moet je er zeker iets aan doen, als je maar niet denkt dat zoiets je per definitie lelijk maakt.

30 okt 2023, 06:10, B
21

Dankjewel voor de reactie en tips!

En ja ik denk dat ik niet genoeg zelfbeheersing heb. Ookal is dat niet leuk om toe te geven.

In de vakantie was er veel eten bij bijvoorbeeld restaurants en uitjes enzo en omdat het vakantie is verwende ik mezelf en was het zo van ik ga wel terug als het voorbij is maar nu blijf ik maar met dat ik mezelf mag verwennen en voelt het ook alsof het gewoon een gewoonte is weetjewel. En alsof ik het nodig heb omdat ik anders maar cravings for n honger heb. Ik denk een beetje dat ik m’n maag hebt vergroot ofz ik weet niet of dat kan maar zo voelt het.

Ik zal opschrijven wat ik vandaag eet enz en dan kijken ja.

Ik sport zoizo niet veel eerst maar nu eigenlijk niet. Nouja alleen naar school fietsen maar dan ben ik wel buiten adem en voor de rest niet echt iets. Ik heb er met school erg weinig tijd voor zeker nu het bijna toetsweek is en dan leer ik de hele dag en bij het leren eet ik.

Ik heb het geprobeerd op te brengen maar mijn moeder zegt dat het wel mee valt en dat zij ook wat te dik is maar dat het oké is. Ik heb geen nummers genoemd maar ik ben duidelijk een stuk voller dan haar. En ook andere mensen zijn zo ik denk dat ze niet onaardig willen zijn.

Mijn vader zegt wel steeds dat ik dikker wordt en dat ik moet stoppen maar hij doet niet echt veel ofzo.

Maarja misschien is het gewoon wat water gewicht of puberteit. Want ik eet veel maar ook weer niet zo veel denk ik.

Dit heb ik tot nu toe vandaag gegeten

Ontbijt: chocolade muesli en sinaasappelsap

Tussendoortje: banaan

Lunch: 1 boterham met pindakaas en 1 boterham met pindakaas en hagelslag

Tussendoor: m&ms pinda 150 gram zak en een blikje cola

Ik vind het best mee vallen en natuurlijk komt er nog wel wat bij met avond eten enzo maar dan nogsteeds. Ik weet dat m&ms dus best veel zijn maar de rest is wel oké volgens mij. Dus misschien is het niet alleen eten.

Maarja ik ben toch weer wat aangekomen sinds dat ik me woog een paar dagen geleden.

Ik weet niet hoe ik het vroeger deed want ik blijf maar eten ik heb steeds maar trek en ik heb ook het gevoel dat de trek groter wordt naarmate ik aankom. Een zak chips ging wel 2-3 dagen mee een aantal weken geleden maar nu is het in 1-2 dagen wel op.

Dankjewel voor de reminder. Ik zal het onthouden

30 okt 2023, 17:10, Hannah
22

Ohja ik heb mezelf gemeten en ik ben 170 cm Inplaats van 172 cm en ik woog vanochtend 73.8 en ben 14 jaar. Oud dus dat is mijn start gewicht voor het afvallen. Dat is een bmi van 25.5 wat helaas overgewicht is.

Ik had niet verwacht dat ik dat was of dat ik dat zou worden maar hopelijk gaat het er snel af.

Ik ben nooit super licht geweest meestal rond 58-63 maar het was wel oké en het viel niet zo op. Ik was redelijk plat en alles en ik denk dat at ik meer spier had maar nu begin ik wel steeds meer vet te krijgen en boller te worden

Maar goed dat is dus mijn stats op het moment

30 okt 2023, 17:10, Hannah
23

Hoi Hannah, bedankt voor je reactie. Goed dat je er zo serieus mee bezig bent, maar sla niet door. Op je gewicht hebben allerlei factoren invloed. Ook je leeftijd speelt mee: je lichaam is in ontwikkeling. Probeer daarom niet te vaak te wegen. Eens in de maand is meer dan genoeg. Zo voorkom je dat je bij iedere mini afwijking in de stress schiet. Geef jezelf ook niet te snel de schuld. Aankomen komt uiteindelijk vaak door verkeerd eten/drinken en niet genoeg bewegen, maar er speelt meer dan alleen zelfbeheersing mee. Denk alleen al aan je sociale omgeving. Als daar lekker eten de norm is, is het al veel moeilijker om maat te houden dan wanneer iedereen om je heen sport. Oordeel dus niet te hard over jezelf, maar pak wel aan wat niet goed gaat. Er lijken ook een paar dingen niet helemaal lekker te gaan. Ten minste, als je aankomen een probleem vindt. Zo is je excuus om niet te sporten wel heel gemakkelijk. Natuurlijk is het heel goed dat je veel leert, maar er is bijna niemand die 7 dagen per week van het opstaan tot naar bed gaan leert en als jij dat al wel doet dan moet je echt serieus nadenken over of je wel goed bezig bent. Bewegen is belangrijk. Niet alleen als je langzaam dikker wordt, maar ook om energie te krijgen, je gedachten even te verzetten et cetera. En sporten kan heel laagdrempelig. Iets in teamverband doen is leuk, maar als je dat niet ziet zitten: hardlopen kan gewoon vanuit huis, een uurtje een paar x per week. Overal zijn sportscholen in de buurt, zwemmen is ook heel goed en zélfs lopen kan al helpen. Bedenk alleen dat alle dingen die je niet in een team doet meer op jezelf aankomen. Maar misschien heb je wel vrienden die mee willen doen?
Ook wat eten betreft zie ik in dat wat je hebt gedeeld al een paar dingen waarvan ik denk, kan beter. Zo zijn je ontbijt en lunch eigenlijk best wel klein en best wel suikerrijk. Doordat eerste krijg je meer zin in (foute) snacks, door dat tweede krijg je wel suikers binnen, maar misschien net niet de stoffen waarvan je lichaam zegt “chill, daar kan ik wat mee!”. Probeer dus beter te eten/drinken. Neem geen chocolade muesli maar gewone, neem voor bij die banaan een boterham met beleg mee en lunch met meer brood (of iets anders) en minder suikerrijk beleg. Probeer ook zoiets als die sinaasappelsap niet te nemen. In sap zit heel veel suiker. Het is dan beter om gewoon een sinaasappel te eten met een kopje thee, melk, koffie of water erbij. Krijg je wel de vitamine binnen en een voller gevoel dan wanneer je alleen sap neemt. Dat je eens per dag een tussendoortje neemt is niet erg. Maar het telt wel op. Je neemt nu én M&M’s én sinaasappelsap én cola en je dag was nog niet om. Daar zitten wel wat dingen in waarvan ik denk, kan beter als je iets aan je gewicht wil doen. Maar het belangrijkste: probeer te bewegen en eet genoeg tijdens ontbijt, lunch en avondeten zodat je minder de snackbehoefte hebt.

30 okt 2023, 19:10, B
24

Hey @Hannah ** je bent 14 dus begint eigenlijk vrouwelijke vormen te krijgen, net wat ronder/boller, net wat zachter, borstengroei, begin van je cyclus enz. Dat kan ook ervoor zorgen dat je net wat bent aangekomen of dat je er net wat boller eruit ziet.

** Dit bericht is aangepast door de moderator

30 okt 2023, 19:10, Qwerty
25

@B dankjewel, ja ik weet het maar ik weet ook wel van mezelf dat ik niet veel discipline heb enz maarja. Dat is ook wel een van de redenen dat ik niet sport. Ik ga er niet meer door of het is ‘te veel werk’. Ik merk wel dat mijn conditie steeds meer achter uit gaat en dat alles steeds een beetje zwaarder wordt naarmate ik zwaarder wordt. Dus ik wil er wel aan wennen dus ik ga er over nadenken!

Ook heeft de omgeving een grote invloed ja. Zoals ik al eerder beschreef met dat m’n familie best veel eten geeft en maakt enzo. Ik denk omdat ze willen verwennen en ik wil geen nee zeggen en als ik dat doe luisteren ze niet. En ik denk dat ze merken dat mijn eetlust groter is geworden dus daar gaan ze ook op in door meer te geven.

Ik ga morgen denk ik met mijn moeder naar de winkel want ik heb nieuwe broeken nodig omdat ik ze niet meer goed pas. Ik ben bang dat ik weer een maat groter ben. Ik was eerst rond de 38 en toen het nieuwe schooljaar begon was ik rond de 40/42en dat is de maat die m’n moeder ook heeft volgens mij en ze zei dat het normaal was want zij had die maar ook. Maar nu ben ik bang dat ik rond de 42/44 zit en ik weet niet hoe ze daar op gaat reageren.

En met m’n vrienden eet ik ook vaak. Laatst gingen we naar een film waar ik at en daarna gingen we naar de Mac en toen heb ik thuis ook nog avond eten gegeten ookal zat ik al vol van de mac.

En qua eten heb je ook wel gelijk dat het te veel is en te veel suiker enzo. Ik heb ook nog een pizza gegeten en ijs. Ik heb het uitgerekend met een app en volgens de app is het rond de 3100 kcal voor vandaag Maar ik denk niet dat dat klopt. Misschien heb ik ergens een fout gemaakt want het kan niet zo veel zijn. Ik weet wel dat ik veel eet maar bijna het dubbele van wat ik nodig heb lijkt me sterk.

Maarja ik ga er op letten en niet te vaak wegen. En ik zal kijken naar wat beweging.

@Qwerty ik stress niet mega veel maar wel een beetje ja. Ik denk wel dat ik aan het einde van de puberteit zit want ik begon toen ik 10-11 was dus ik weet niet of dat het is maar het zou kunnen

30 okt 2023, 20:10, Hannah
26

Oké ik ben nu al een paar dagen bezig met afvallen. En het gaat up en down. Vandaag heb ik meer gegeten dan normaal. En ik ben nogsteeds aan het eten nu ik dit schrijf…

Ik voel me wel erg vol maarja. Ik moest ook wel even mijn broek enz los doen want hij zat er strak maar een keertje wat meer eten is niet erg.

Er is nog niet heel veel af en m’n buik en hele lichaam is nogsteeds erg bol en puilt uit enzo. Maarja ik ben pas net begonnen maarja dat is even een update denk ik

3 nov 2023, 21:11, Hannah
27

Wat goed Hannah dat je begonnen bent met afvallen. Het is helemaal niet gek dat het met ups en downs gaat. Na een paar dagen al het excuus gebruiken “maar een keertje wat meer eten is niet erg” is alleen niet zo’n goede houding. Afvallen vraagt om veel discipline en zeker als je het niet combineert met flink meer bewegen ga je het niet redden met die houding. Hoe ga je tewerk met het afvallen? Heb je een bepaald plan, volg je een bepaald schema of heb je daar misschien nog vragen over?

6 nov 2023, 16:11, B
28

Hoi sorry voor niet reageren, ik weet het en ik doe m’n best! Dankje voor me er op wijzen wel want je hebt gelijk.

Ik heb nog niet gewogen en ben wel een stukje ronder in m’n buik en benen vooral, maar misschien zijn dat gewoon spieren of bloating? Ik weet het niet. Ik denk dat het wel oké gaat maar er zitten dus wel wat slechtere momenten bij maar ik denk dat het wel mee valt.

28 nov 2023, 20:11, Hannah
29

Oké ik heb mezelf gewogen en ik ben wel een beetje geschrokken en teleurgesteld in mezelf en eigenlijk ook een beetje beschamend om het toe te geven maar het is nou eenmaal zo en ik moet mezelf verantwoordelijk houden.

Ik weeg nu 77,2 kilo… dus in de afgelopen maand 3,4 kilo aangekomen.. ik weet niet of dat veel is in die tijd enzo maar het is natuurlijk niet goed om aan te komen. En zoals ik zei merk ik het wel een beetje maar het kan nogmaals ook gewoon spieren zijn of bloated of water ofzo. Want spieren wegen meer dan vet rn ik heb wel een paar keer gesport.

Maarja ik moet wel beter opletten en dat ga ik ook doen. Ik moet namelijk ook weer nieuwe kleren kopen binnenkort omdat ze echt strak worden en ik wil niet alweer geld uitgeven aan kleding. Zeker als ik zo blijf daar gaan en over een paar maanden weer nieuwe moet kopen.
Het is wel moeilijk met de feestdagen maar we gaan het zien

28 nov 2023, 21:11, Hannah
30

@Hannah oh meid maak je je daar niet zo druk om, ik ben bijvoorbeeld 8 kilo aangekomen afgelopen maand en leef nog, sterker nog ik voel me het beste in alle tijd en geniet gwn van mijn leven. Sinds 21 juli is dat zelfs 27 kilo erbij haha. Qua kleding zou ik je adviseren om misschien een maatje (of 2) groter te nemen dan je moet, hoef je minder vaak te kopen, en oversized kleding is ook gwn heel nice en comfy.

28 nov 2023, 22:11, Riannetje
31

Oh ja dat is ook wel wat idd, niet slecht bedoeld natuurlijk!! Het is niet perse slecht vooral als jij je er goed door voelt!!

Ik vind het moeilijk want soms wil ik wel afvallen aangezien het wel meer het ideaal beeld is en ik veel dikker en zwaarder ben dan vrienden en klasgenoten en het is niet zo gezond en bepaalde dingen zoals bewegen zijn moeilijker en ja kleding dus ook maar wel goede tips dankjewel!

En ja dan wil ik het niet want je moet ook genieten en ik moet gewoon de hele dag eten ofzo, ik heb gewoon honger en m’n mond moet kauwen en het is gewoon lekker weetje

Dus ja moeilijk

28 nov 2023, 23:11, Hannah
32

@Hannah oh meid, let niet op dat “ideaalbeeld”, dat is echt alleen bedacht om jonge meisjes zoals jou depressie op te leveren omdat ze dan net iets dikker zijn. Wat maakt het uit als je dikker bent maar dat wel meer bij je past. Een vriendje vinden met een dikke lijf is ook makkelijk, ik heb al meer dan een jaar een super leuke vriendje en hij vindt me heel knap, ook omdat ik zelfverzekerd ben en durf mijn kilo’s te laten zien. Kreeg ook al van een paar jongens te horen dat ze me heel mooi vinden maar moest ze wel teleurstellen dat ik al een vriendje heb haha. Geniet gwn van je leven, je leeft maar 1 keer! Iedereen moet kunnen zijn zoals die wil!

29 nov 2023, 07:11, Riannetje
33

Daar heb je wel wat goede punten!

Moet ik dan niet afvallen?

29 nov 2023, 15:11, Hannah
34

@Hannah ik zou persoonlijk accepteren dat je zo bent, kijk ook meer naar de positieve kanten: je hoeft nooit meer te stressen over eten van “oh nee ik heb net 10 calorieën te veel gegeten”, je hebt het niet zo koud in de winter hihi, je bent meer zelfverzekerd, je hebt een trouwere vriendje (die kiezen jou voor hoe je bent en niet voor de looks vanwege die ideaalbeeld), je hebt meer tijd voor leuke dingen zoals chillen, netflix kijken enz. Ik zag er voor mij alleen maar voordelen in, want de kleine nadelen heb ik weggewerkt (** aangepast door moderator **). Dus als je mijn mening wil horen: leef zoals je wil ** aangepast door moderator ** geniet van je leven, er zijn zoveel lekkere dingen en je hoeft ook niet per se slank te zijn om te kunnen chillen, borrelen, leuke gesprekjes hebben, uiteten, netflixen, shoppen enz.

29 nov 2023, 16:11, Riannetje
35

Er zijn zeker voordelen ja, kwa personen en gewoon wat je met je dag kan doen enzo. Dankje voor die dingen zeggen want je hebt echt gelijk.

Ik ga de hele tijd een beetje heen en weer misschien zie je dat ook wel aan m’n reacties haha.

Ik heb wel wat nadelen van groter zijn en worden en steeds ronder en vetter worden. Zoals dat m’n lichaam altijd in de weg zit **aangepast door moderator ** Wat ik wel vervelender vind is dat m’n vet elkaar aanraakt. Dus m’n benen gaan tegen elkaar, m’n onderkin verbind m’n hoofd en nek, vet rollen die vormen, mn buik die deels op mn benen ligt, etc. Dat vind ik gewoon niet zo fijn voelen en dat ik bijvoorbeeld nooit om mn buik heen kan met bijvoorbeeld mn armen hoe ik ze ook houd mn buik zit waarschijnlijk in de weg. **aangepast door moderator**

**aangepast door moderator**

Ik merk wel dat de afgelopen kilootjes meer verandering maken. Als in nog groter maar ook is m’n onderkin vrijwel permanent er hoe ik m’n hoofd ook houd en kan ik m’n buik niet meer inhouden, in ieder geval niet meer zo veel en er blijft nog een flink buikje. En mn buik voelt ook steeds vetter en en strakker alsof er niet genoeg plek meer is **aangepast door moderator** En ik heb steeds meer honger voor mn gevoel maar eten is ook lekker als ik geen honger heb.

**aangepast door moderator**

En ik denk dat ik nog wel ga proberen ene beetje af te vallen misschien maar nog niet vanavond

29 nov 2023, 17:11, Hannah
36

@Hannah ik ervaar mijn buik niet als een belemmering ** aangepast door moderator** Met benen die elkaar aanraken dat is idd vervelend, maar ik draag altijd leggings dus dan heb ik er geen last van (geen zere plekken ofzo). Je zei dat je nu bij maat M zit. Dan is mijn advies om als je nu nieuwe kleding gaat kopen meteen bij de XL kijken, gaat langer mee, en anders is het gwn oversized, ook mooi en comfy. **aangepast door moderator**

29 nov 2023, 18:11, Riannetje
37

Haha ja dat is het wel eigenlijk.

Ik denk dat ik nu rond maar 40 zit dus L ik ben bang dat het 42 is eigenlijk maar ik ga hopen voor het beste!

29 nov 2023, 20:11, Hannah
38

@Hannah neem beter een te grote dan een te kleine, te groot zit lekker **aangepast door moderator **

29 nov 2023, 20:11, Riannetje
39

Oh ik zie dat de moderatie weer bezig was, jammer hoor. Wilde gwn aan een onzeker meid laten zien dat ze gwn haarzelf moet zijn en niet moet afvallen door het “ideaalbeeld”, dik is ook mooi, maar vooral de leuke punten van dik zijn zijn weggemodereerd. @Hannah mijn bericht voor je is nog steeds hetzelfde: leef zoals jij het leuk vindt, val niet af “voor het ideaalbeeld”, geniet van al het lekkere eten wat er is!

29 nov 2023, 21:11, Riannetje
40

Ja jammer maar heel erg bedankt voor de lieve woorden enzo. Ik denk dat ik maar gewoon zie waar het heen gaat en misschien probeer niet te veel aan te komen wnat ik ben wel een beetje bang om de 80 kilo aan te tikken. Aangezien dat wel erg hoog begint te worden dus dat is m’n doel denk ik. En ook omdat m’n ouders zeggen dat ze te zwaar zijn en m’n vader 70kg weegt en m’n moeder 64 kg ofz en idk maar het voelt fout om als 14 jarige zwaarder te zijn dan m’n ouders van 50 en 40 plus… en dat ben ik al maar ik weet niet 80 kg voelt wel als de max. Maar daar ben ik nog niet dus dat is een zorgen voor over een tijdje haha.

30 nov 2023, 17:11, Hannah
41

@Hannah meid, 80 kilo is echt niet veel hoor, dus geen zorgen erover maken :) dat je zwaarder bent dan je ouders is ook niet zo erg, ik ben een heel stuk zwaarder dan mijn ouders, misschien wel zwaarder dan zij samen, en toch leef ik en geniet ik van mijn leven, en is mijn mentale gezondheid het beste van altijd. Dus als ik jou was zou ik bij 80 zeggen “oh dat is niet zo erg”, ik kijk wel bij 100 hoe het is haha :)

30 nov 2023, 18:11, Riannetje
42

Haha ja dat kan ook, ik ben wel bang voor de reactie van m’n familie want het is nu soms al een beetje. Hoe ga jij er mee om?

30 nov 2023, 23:11, Hannah
43

@Hannah ik was er ook wel bang voor, maar gelukkig hebben mijn ouders het geaccepteerd (als je meer wil weten kijk in topic jong en overgewicht). Laatst bij mijn oma wel een grappig verhaal, we dronken thee samen, en ik had al 6 stroopwafels gepakt, en pakte nog een toen ze niet keek, maar liet hem per ongeluk vallen, dus ze hoorde dat en zag dat haha. Toen zei ze “jij bent echt dik geworden moddervetje”. Ze zei het wel aardig trouwens, en gaf dan ook meteen een paar extra koekjes mee hihi:) ook een zak kruidnoten van haar gekregen die ik meteen die dag ook heb opgegeten hihi, is zo lekker om niet te gaan eten :) ik zei dan ook “jij gaat me ook lekker vetmesten” en moesten we er even om lachen met haar, en toen gaf ze me nog gevuld speculaas met amandelspijt, die had ik de volgende dag ook wel op haha :) dus als je maar zeker genoeg in jezelf bent, zullen ze jou wel accepteren. Als je zegt “ik wil echt niet afvallen, ik voel me zo prettiger” gaan ze op een bepaald moment dat toch accepteren, ze kunnen jou niet voor altijd haten he ;)

1 dec 2023, 03:12, Riannetje
44

Dat is echt fijn voor je dat je familie zo goed er mee omgaat en het accepteert, en hopelijk gaat dat bij mij ook lukken! Dankje voor de tips. Ik begin de laatste tijd wel wat dingen te horen namelijk over dat ik dik ben / word. Maarja hopelijk stopt het ooit.

Ik wil eigenlijk nogsteeds wel afvallen in ieder geval ooit. Vandaag heb ik echter weer heel veel gegeten en zit nog vol van eht avond eten maar ben al weer aan het eten, ik kan gewoon niet stoppen haha, jammer dat ik er zo dik van word… ik heb vandaag een shirt aan wat me goed paste maar nu hangt m’n buik er letterlijk uit dus ja ik heb wat nieuwe nodig

1 dec 2023, 19:12, Hannah
45

@Hannah het is eigenlijk alleen mijn ouders en mijn oma die me zo accepteert. Mijn oma accepteert me eigenlijk door mijn nichtjes: zijn van die healthfreaks, drinken smoothies met komkommer, spinazie enz. en sporten non-stop. Maar ze zijn zo egoïstisch, denken alleen over zichzelf, zeggen hoe mooi ze wel niet zijn, “kijk hoe mooi mijn kont is, ik ga daarvoor 4 uur per week naar de gym”. En ik ben dan de aardige kleinkind, praat altijd met mijn oma, help waar ik kan enz. Ik werd een keer zo boos op haar omdat ze zo zichzelf goed zette en bespotte mij, dat ik zei “ik heb ook een mooie grote kont, zelfs groter dan jouwe, dus wie is hier de dombo, mijne heb ik makkelijker gekregen dan jij jouwe”. Mijn oom en tante zagen altijd bij mijn ouders dat ik echt moet afvallen omdat het echt niet uitziet enz. maar het boeit me ook geen ene reet. Ik weet niet of ik wil afvallen ooit, ik vind het gwn zo geweldig nu, heerlijk niksen en lekker eten, daar kan je toch geen nee tegen zeggen? Probeer maar los te laten dat het “slecht” “niet mooi” is en geniet een tijdje van het eten en niksen, je zal ervaren hoe lekker het is om zo te leven :) succes meid, als je ouders je een keer aanspreken over jouw gewicht moet je duidelijk op je punt staan dat jij het prima vindt en dat je niet wil veranderen :)

1 dec 2023, 20:12, Riannetje
46

Ik snap wel dat je oma jou dan leuker vind ja, van die mensen die zichzelf zo goed vinden zijn echt vervelend en jij hebt het veel makkelijker gedaan met je billen inderdaad haha, maar ja ik zal het duidelijk maken heel erg bedankt! En ik kan echt niet stoppen met eten de laatste tijd ik denk dat ik vandaag geen enkel moment niet gegeten heb bijna haha. En gister met Sinterklaas en dagen er voor heb ik ook bizar veel gegeten waaronder vandaag een chocolade letter van 1200 kcal…

Maar wel heel lekker alleen kom ik echt steeds sneller steeds meer aan. M’n broeken kunnen niet dicht en eentje is zelfs gescheurd dusja en ik pas nog wel in de grootste maat van veel winkels maar ik weet niet of dat nog lang duurt maar ik denk niet dat ik me kan in houden zeker met de andere feestdagen en bijna vakantie. Wel gek om te bedenken dat ik een jaar geleden 20-25 kilo lichter was… maarja ik doe er later misschien wel wat aan ik ga nu ook weer eten en daarna waarschijnlijk nog meer.

Het is wel onhandig op school omdat de stoelen kralen en m’n kleren erg strak zijn. Voor m’n broeken moet ik m’n buik inhouden en dat wordt steeds moeilijker maar ik ga binnenkort nieuwe kleren kopen denk ik. Ookal gaat m’n moeder dat niet leuk vinden omdat ze het zorgwekkend vind ofzo dat ik zo snel uit m’n kleren groei

6 dec 2023, 21:12, Hannah
47

@Hannah oh ik heb ook heel veel gegeten gisteren met sinterklaas hoor, dus maak je geen zorgen. 1 chocoladeletter is voor mij echt niks, paar dagen geleden nog 5 in een avond op, is zo lekker he:) en ja miss zal het vervelend vinden, maar als jullie dan alvast veel grotere kleding nemen dan is het voor een tijdje wel geregeld. Ik kan me ook niet voorstellen dat ik minder dan een halfjaar geleden 25 kilo lichter was, als ik nu terugkijk ben ik echt dun op de foto’s van de zomer, inmiddels al een goede 30 kilo erbij sinds midden juli haha. Maar ik word niet boos daarover, want belangrijkste is hoe je je mentaal instelt: ik heb me ingesteld dat ik vooral geniet van mijn leven en niet let op die sociale waarden van je moet geen enkel gram vet hebben en je moet je steeds uithongeren zoals die meiden op insta. Nee, ik zal gwn lekker eten en scheelt me echt niks wat anderen ervan denken. En die denkwijze raad ik jou ook aan;)

6 dec 2023, 21:12, Riannetje
48

Dankje voor de reminder! Ik waardeer het echt heel erg.

Ik heb net heel veel Mac gegeten en daardoor is de knoop van m’n broek gesprongen maar het was wel lekker haha

7 dec 2023, 21:12, Hannah
49

@Hannah haha dat is wel lekker ja. Toen mijn broek scheurde vond ik het best grappig haha, had jij bepaalde gevoelens? Wat heb je allemaal gegeten?

7 dec 2023, 21:12, Riannetje
50

Sorry voor zo lang niet reageren, ik heb het er in december erg van genomen met het idee dat ik in het nieuwe jaar zou afvallen maar ik ben juist meer gaan eten en de kilo’s vliegen er echt aan gewoon en ik merk het echt aan zo veel dingen.

Nouja een maat 42 zit me echt wat te strak maar de winkel waar ik meestal heen ga gaat maar tot 44…

Ook eet ik dus meer, zo neem ik altijd een extra bijgerecht bij de Mac en ga ik altijd voor groot, dus neem ik een groot menu met daarnaast een cheese burger of kipnuggets en friet en van alles en werk io echt de hele dag door van alles naar binnen

4 feb 2024, 21:02, Hannah
51

Normaal hou ik ook meer van low waisted broeken maar over de maanden moeten ze steeds hoger en nu echt high high waisted aangezien m’n buik er anders uithangt en ik heb wat extra support nodig om het allemaal in te houden en te dragen zegmaar. Alleen puilt het vet nogsteeds over de rand uit en alles ik word echt alsmaar dikker

4 feb 2024, 21:02, Hannah
52

@Hannah er is volgens mij nog een bericht verwijderd van jou, kon hem niet lezen. Hoeveel weeg je nu? En dat mac is natuurlijk heel lekker dus ik snap jouw keuze erg goed:) probeer jezelf te accepteren, je ziet dat afvallen niet erg goed lukt en dat het alleen maar stress oplevert, ga niet stressen;) ik voel me prima met mijn 133 kilo, zie er prachtig uit, net zoals jij meis:) en van extra kilo's word je niet lelijker, degenen die dat wel denken kennen jou niet goed dus!

4 feb 2024, 21:02, Riannetje
53

Zou kunnen, vervelend, maarja ik weeg nu tussen de 82-84 vgm en ben best wel Nouja bol en spekkie zegmaar, ja dat is zo en mensen vinden er wel wat van en dat zeggen ze wel eens maarja afvallen is zo veel moeite en aankomen veel minder haha maarja het begint wel steeds lastiger te worden dus een beetje stabiliseren of afvallen is misschien wel beter

4 feb 2024, 21:02, Hannah
54

Stabiliseren of afvallen zal voor je gezondheid beter zijn, @Hannah. Maar als je het alleen maar doet omdat “anderen” er iets van zeggen dan weet ik niet of dat voor jou de beste keuze is. Het is namelijk ook belangrijk om dat te doen waar jij je goed bij voelt. Ga dus inderdaad niet stressen of dingen doen waar je niet achter staat. Heb je er last van, dat je verder bent aangekomen?

5 feb 2024, 19:02, B
55

Ja dat is wel zo. En ookal probeer ik af te vallen ben ik nog meer aangekomen… en ja ik heb er wel wat last van aangezien niks meer past en dat is de hele tijd zo maar ik zit nu echt op een gewicht en omvang dat alles gewoon te klein is in de winkels. De grootste maten zitten erg strak en alles heeft een skinny pasvorm op mijn lichaam. Ik krijg m’n winterjas die vorig jaar nog groot was en een paar maanden/weken geleden nog oké paste niet meer dicht en dan voel ik ook dat ie steeds strakker werd en nu dus te strak. Maar door al het vet blijf ik wel warm dus dat is weer eennvoordeel haha.

En ik was op een kermis waar ik niet in een attractie kon omdat ik te zwaar was… en voor de rest gewoon niet in dingen passen en moeilijk bewegen en slechte conditie en overal tegen aan botsen.

En ik kan nog wel even doorgaan.

Maar eten is zo lekker en dat doe ik ook heel veel want hoe groter ik word hoe meer er in past haha.

Hier wat ik vandaag op heb:

- Kom cereal en een boterham met pindakaas en sinaasappelsap

- fruit en een halve chocolade reep en een stuk cake

-kfc Bucket voor 2 personen maar dan in m’n eentje opgegeten lol en een grote cola en een grote friet.

- hele pizza

- flinke koek

En tussendoor nog meer cake en chips en paaseieren en ik weet het niet nog meer maar het is zo moeilijk te onthouden ik denk gewoon niet na tijdens dat ik iets eet.

Ohja en ik wil dus wel afvallen en ik probeer het echt maarja, ik ga het morgen weer proberen

Ook omdat ik dus eigenlijk geen broeken meer pas en m’n moeder geen nieuwe wilt kopen steeds omdat ik zo snel door de maten heen ga….

4 mrt 2024, 20:03, Hannah
56

@Hannah voor mij is dat niet eens zo veel haha. Herken het volledig meis, eten is te lekker om niet te eten. Hoeveel weeg je nu? Je kan voor goedkope grote maten ook online zoeken bijv. op vinted of in de kringloop:)

4 mrt 2024, 22:03, Riannetje
57

Om eerlijk te zijn ben ik bang om te wegen maar ik denk rond de 85 ofzo maar het kan ook meer of minder zijn. Dat is wel een goede ik zal zo even kijekn.

En ja ik wil wel graag naar ik heb net ook een koek van 550 kcal in 10 min naar binnen gewerkt dus ja het gaat stroef haha

4 mrt 2024, 22:03, Hannah
58

Ik blijf nu ook maar eten terwijl ik m’n been niet goed kan neerzetten waar ik hem wil omdat mijn buik en been te dik is en ik schaam me daar wel voor eigenlijk zeker als
Ik het zo zeg maar dat is wel de realiteit helaas. En ook zag ik een foto van een jaar geleden waar ik een stuk dunner was en een foto van nu en ik lijk 9 maanden zwanger en helemaal opgeblazen.. ik draag ook een bril en m’n wangen duwen er helemaal in en tegen het glas aan aan de onderkant…

Ik ben in de afgelopen 2 maanden rond de 6-7 kilo Aangekomen denk ik

4 mrt 2024, 23:03, Hannah
59

Ik heb ff gekeken en op 29 oktober zei ik dag ik 73 kg woog en ik weeg nu zeker wel 10 kilo meer… in 4 maanden..

4 mrt 2024, 23:03, Hannah
60

@Hannah je hoeft je nergens voor te schamen meis. Ik weeg bijna 142 kilo en schaam me nergens voor, het is mijn lichaam, hoe kan ik hem haten? En als afvallen niet echt lukt, miss is het gwn jouw lot om wat voller te zijn (wat mij betreft ook wat mooier dus). Ik zou je aanraden om gwn te wegen, je kan het toch niet echt veranderen.

5 mrt 2024, 06:03, Riannetje
61

@hannah als je rond de 80-85 kg weegt zou je nog wel relatief gemakkelijk aan kleding moeten kunnen komen. Misschien dat je in de verkeerde winkels shopt? Verder zal iets aan het aankomen doen uit jezelf moeten komen. Als je het gevoel hebt dat je het niet meer onder controle hebt, dat het uit de hand loopt, zijn er allerlei manieren om daar iets aan te doen. Zelf, met hulp van je familie en vrienden of met medische en psychologische hulp. Hoe langer je daarmee wacht, hoe lastiger het uiteindelijk wel wordt omdat je natuurlijk wel doorgroeit. Wat ik me bijvoorbeeld afvraag: hoe kom je erbij om zo’n maaltijd van kfc te eten? Krijg je daar het geld voor van je ouders? Je zou het, als je er iets aan wil doen, bijvoorbeeld over dat soort dingen kunnen hebben om te beginnen. Jezelf accepteren is natuurlijk ook een optie, maar daar hoort ook het accepteren van het zien van je dikkere zelf bij en het aanvaarden van de nadelen nu en risico’s voor later die daarbij horen.

5 mrt 2024, 06:03, B
62

Ja misschien is het toch wat hoger dan m’n gewicht… of verkeerde winkels ja. Ik shop vaak met m’n vrienden en dan gaan we naar wat meer populaire winkels enzo zoals de bershka waar ik de grootste maten nauwelijks pas maarja ik zal even kijken naar andere winkels!

En ja ik denk dat ik wel controle heb maar gewoon niet genoeg doorzettingsvermogen ofzo. ik heb net ook een grote portie avondeten naar binnen gewerkt en eet nu een koek en een brownie van de alberthein bakkerij. Meestal koop ik het zelf of ik koop er extra bij bij wat we al in huis hebben. Eh ik weet dat ik zei dat ik vandaag ging proberen naar het is zo lekker haha

5 mrt 2024, 20:03, Hannah
63

Ik ben nu alweer aan het eten of Nouja nogsteeds eigenlijk en poehee ik voel me zo vol en rond en alsof ik ga knappen zo vol ben ik en ja het is misschien slecht maar aan de andere kant is het zo lekker en dat heb ik er dan wel over denk ik

Ik ga steeds heen en weer zodra ik aan het eten ben zoals nu dan denk ik van ach maakt niet uit en dan stop ik mezelf helemaal vol en soms tussendoor of als er iets gebeurd wat met mijn lichaam of gewicht te maken heeft zoals ergens niet langs of in passen of uitgeput raken van lopen ofzo dan denk ik van ik ga gezonder doen maar eigenlijk alleen als het me echt in de weg zit en dat ben ik alweer vergeten zodra ik wat eet.

Ik heb nu bijvoorbeeld als dessert meer dan 700-800 kcal gegeten maarja het was wel lekker. En ik hoop dat er ooit een plateau komt want ik las ook dat als je zwaarder bent dat je meer kcal verbruikt dus als ik op een punt kom waar ik rond de 4000-5000 kcal* verbruik ofzo dan komt het wel goed denk ik. Nu word m’n lust en trek alsmaar groter maar op een gegeven moment stopt dat wel denk ik

5 mrt 2024, 21:03, Hannah
64

Ik heb ff snel gerekend en ik heb vandaag al meer dan 4500-5000 kcal gegeten vandaag daar schrik ik wel van eigenlijk ik dacht dat ik meer een groot getal overdreven zei net maarja dat is wel veel. Ik denk dat het vooral komt door de paaseieren want die zijn zo lekker haha. Ik had vandaag een zakje van 250 gram gekocht en leeggegeten en dat is rond de 1500 kcal… maarja het was wel lekker

5 mrt 2024, 21:03, Hannah
65

@Hannah uiteindelijk ga jij over je lichaam. Maar je hebt maar een lichaam, denk dus goed na over wat je ermee doet en laat je niet alleen maar meeslepen door de impulsen van het moment.

5 mrt 2024, 22:03, B
66

Dat is waar en ik weet dat het beter is om wat af te vallen maarja ik ben erg impulsief en niet zo gemotiveerd enzo.

Ik heb net een erg groot avond eten gegeten met onder andere sushi, een pizza, een hotdog, een stuk lasagne en meer en ja dat is erg veel en dat voel ik ook zeker wel en ik had voorgenomen om het niet zo veel te maken maar dan denk ik steeds van ach dit erbij kan nog wel en dit maakt geen verschil maarja allemaal samen maakt het natuurlijk wel verschil

6 mrt 2024, 19:03, Hannah
67

geen probleem Hannah, ik denk dat er veel mensen zo over denken. Gewoon doen waar jij je chill bij voelt :p

6 mrt 2024, 20:03, Wessel
68

@Hannah ik eet ook zo veel, meer zelfs denk ik, ik vind het gwn leuk en lekker om te eten, en ik straf me niet daarvoor. Daardoor heb ik al meer dan een jaar de beste gevoel ooit, zo vrij en geen depressie. Dus mijn advies: laat het los, doe wat je lichaam wil:)

6 mrt 2024, 21:03, Riannetje
69

Dankjewel dat laat en wel beter voelen. Ik heb toch steeds de gedachten waarmee ik dit topic begon van oh een beetje aangekomen wat nu? Maar het is zo veel nu en ik had verwacht dat het na de vakantie wel weer minder zou worden zodra ik meer school doe maar zoals wel duidelijk is ben ik rond de 15 kilo aangekomen de afgelopen 5 maanden ongeveer dus helaas. En ik vind het idee dat ik over nog 5-6 maanden boven de 100 zit ook wel gek ofzo. Dan ben ik wel 15 maar toch wel veel weetje. En ook met de zomer is het zo warm en ik pas geen zomerkleding van vorig jaar meer dus dat moet ik gaan kopen

6 mrt 2024, 22:03, Hannah
70

Hoi! Ik meng me even in jullie gesprek! Ik wil even zeggen dat je hier op de site heel gemakkelijk zo´n BMI check kan doen! Dan weet je precies of je een gezond gewicht hebt! Super handig!
Ik snap dat je heel graag lekkere dingen eet, doe ik ook graag, maar mijn advies is toch om te proberen iets minder te gaan eten. Mijn tip is ook om je elke dag te wegen, ik denk dat je er superblij van wordt om op het gegevende moment te zien dat je minder weegt dan de dag ervoor! Misschien kan je het elke dag bijhouden in een boekje, extra tip, doe het op een vast tijdstip, bijvoorbeeld elke ochtend!
Ik zou als ik jou was meer gaan sporten! Als het echt lastig is om minder te gaan eten kan je proberen om meer te bewegen. Zit je nu op een sport? Anders kan je proberen om bijvoorbeeld een workout te doen met een filmpje op youtube. Begin met 3x per week en misschien kan je het opbouwen tot elke dag eventjes. Dan hoeft het niet lang te zijn, maar het is toch iets. Het is heel belangrijk om te denken waarom je het doet, stel een doel en bedenk wanneer je dat doel gehaald wilt hebben.

Ik wil nog even zeggen dat het natuurlijk volledig jou keuze is wat je met mijn advies doet! Ik heb bovendien niks te zeggen over jou lichaam, het is jou lichaam en jou leven!
Laat me snel weten wat je er van vind als je wil!! <3333

2 apr 2024, 16:04, xxx

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer