onzeker over mijn gewicht en uiterlijk

hii allemaal,
Ik ben heel erg aan het stressen over mjin uiterlijk en gewicht. Ik heb nog geen diagnose, maar ik vermoed dat ik een eetstoornis heb.
Ik vind mezelf te dik, en durf niet in de spiegel te kijken. ik ben 165 cm lang en ik weeg 49 kg. Ik twijfel ook heel erg over mijn uiterlijk.
Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Ik merk dat ik ook niet begrepen wordt in mijn omgeving en door de hulpverleners. Ik vroeg om een behandeling en dan is het advies om 3x per dag te eten.
Ik voel me erg machteloos en wanhopig, ik ben bang dat het erger wordt. :(

herkent iemand dit?

25 jan 2024, cemile17


Reacties

plaats reactie
1

Hey cemile17, wat ontzettend vervelend. Om met de feitelijke situatie te beginnen: met jouw lengte en gewicht ben je absoluut niet te dik. Onzeker over jezelf zijn is ook niet uitzonderlijk, daar hebben helaas heel veel mensen last van. Het wordt een probleem als het in de weg gaat zitten. Als je (met succes) blijft afvallen terwijl je al richting ondergewicht gaat. Als de onzekerheid leidt tot disfunctioneren of serieus depressieve klachten. Als daarvan sprake is dan moet je serieus actie ondernemen. Hoe moeilijk ook, bespreek het met vrienden, je ouders en vervolgens met je huisarts, als het bespreken met je ouders en vrienden niet genoeg oplevert. Probeer er ook achter te komen of er echt iets aan de hand is of dat je het jezelf een soort van aanpraat. Als dat laatste het geval is, kan dat ook door andere mentale problemen komen. Ook daarvoor geldt dat je die niet moet laten woekeren, maar misschien helpt daar een andere aanpak beter voor dan het aanpakken van een eetprobleem. Sowieso goed dat je hier een vraag durft te stellen. Zet hem op, je bent het waard om weer trots op jezelf te worden.

25 jan 2024, 19:01, B
2

Ik ding camille je bent niet dik heel mooi gewicht
Tegenover mij ik ben 11 en weeg 51kg
Dus geen zorgen maken

26 jan 2024, 17:01, BELLY
3

@BELLY je bent maar 2 kilo zwaarder, dus ook niet dik

26 jan 2024, 19:01, Bro
4

@bro ik ben 11 is dat geen overweight???

27 jan 2024, 12:01, BELLY
5

@BELLY nee geen overgewicht. Geniet van je leven ipv jezelf dood te verhongeren.

27 jan 2024, 19:01, Bro

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer