Mijn vriendin wilt dat ik meer aankom

Hallo, ik ben Sam 19 jaar. Ik heb al 16 maanden verkering met mijn vriendin Anna. Anna probeert eigenlijk al zins de eerste date mij veel te laten eten, wat ik een beetje vreemd vond maar nooit echt goed er over nagedacht. Nou heeft ze mij vroeger deze avond verteld dat zij een “feederism” kink heeft. En dat ze het dus opwindend vind als ik eet of zwaarder wordt. Nou heeft ze aan mij gevraagd of ik nog meer zou kunnen aankomen voor haar. Ik weeg 163,3kg met een lengte van 1,78m dus mijn bmi is al aardig hoog, nou heeft ze gevraagd om nog 7kg aantekomen, maar heeft verteld dat ze mij zo groot en zwaar mogelijk wilt. Naar mijn mening is 7kg niet heel veel dus wil ik dat wel aankomen, maar als ze me steeds zwaarder wilt houd het nooit op. Ik hou heel veel van haar en ik ben bang dat als ik niet zwaarder word dat ze het misschien uitmaakt. Dus wil ik om hulp/advies vragen.

10 aug 2023, Sam


Reacties

plaats reactie
1

Hey Sam,
Is een relatie die mogelijk afhangt van het gewicht dat de weegschaal aangeeft het je waard om verder aan te komen? Jij bent degene die het lichamelijk moet dragen. Niet alleen het verstouwen van (lekker) eten om te voldoen aan de behoefte van je vriendin, maar ook de gevolgen. Nu misschien niet meer zo mobiel zijn, als je verder aankomt alleen maar meer beperkingen en ook toenemende gezondheidsrisico’s. Volgens mij is het uitgangspunt van een relatie houden van elkaar en niet houden van elkaar als de een z’n lichaam maar (eindeloos) transformeert voor de ander. Dus met andere woorden: wil je alsmaar verdergaan om te voorkomen dat ze het misschien ooit uitmaakt? Zo ja: heb je een bepaalde grens in gedachten? Weet je wat er gebeurt als je die wel aanhoudt? Stel, je komt nog voor haar aan tot 200 kg terwijl je nu al twijfelt, je geeft dan aan ermee te willen stoppen en dan maakt ze het alsnog uit, wat dan? Ik denk wel dat het nu het moment is om dat open met haar te bespreken en om er anders zelf je consequenties aan te verbinden.

Je bent overigens al best wel zwaar. Merk je daar veel van in het dagelijks leven en ben je al veel aangekomen sinds jullie elkaar kennen? Is ze zelf ook te zwaar?

10 aug 2023, 06:08, B
2

Hey @Sam, ik sluit me aan bij de woorden van B. Wil je een relatie hebben die volledig afhangt van hoeveel kilo jij weegt? Als jij het wel leuk vindt dan is het op zich niet erg, maar ik zou bijvoorbeeld wel bespreken tot welke grens aan kilo’s wil je aankomen, bijvoorbeeld dat je niet zwaarder wil zijn dat 200 kilo. Een relatie is altijd om compromissen te sluiten, dus ik denk als jij vertelt dat je tot die gewicht om bepaalde redenen wil aankomen, bijvoorbeeld gezondheid of mobiliteit, zal ze jou wel snappen. En bovendien alleen al om die gewicht op peil te houden moet je aardig veel eten, dus dat je dan helemaal niks gaat eten hoeft ze niet bang voor te zijn.

10 aug 2023, 06:08, Adam
3

Bedankt voor de reacties B, Adam. Ik heb vandaag met haar gepraat over dat ik wel wat wil aankomen voor haar, maar als ik echt veel last krijg van gezondheidsproblemen ik inelkgeval stop met aankomen. Mijn gewicht belemmert me wel een beetje sinds ik snel buitenadem ben en ik merk dat voor veel zit plekken ik te groot ben, bijvoorbeeld school stoelen zijn meestal niet gemaakt voor mijn gewicht en daardoor ben ik wel eens er doorheen gezakt. Sinds ik samen ben met Anna ben ik ongeveer 40kg aangekomen, omdat zij mij altijd pushed om meer te eten, en vaak lekkernijen koopt die ik niet kan weerstaan. Anna is niet zo zwaar, misschien ligt overgewicht maar niets bijzonders.

10 aug 2023, 18:08, Sam
4

Heel goed van je @Sam, om meteen een gesprekje te hebben. Wat was haar reactie? Je zei licht overgewicht, kan je het iets concreter maken? Want als ik het met jou vergelijk is 100 kilo licht overgewicht, maar dat is wel echt flink te zwaar. Eet zij ook veel? Miss is het iets om haar te vragen om net zoveel te eten als jij, dat zij dan begrijpt dat het echt moeilijk is om zoveel te eten?

10 aug 2023, 19:08, Adam
5

Sluit ik me helemaal bij aan. Goed dat je het er meteen over hebt gehad. Kan me voorstellen dat zoiets niet heel gemakkelijk is om te doen.
Bij wat voor een inspanningen merk je nu al dat je er last van krijgt? Doe je nog iets/veel aan beweging? En hoe zit dat bij je vriendin?

10 aug 2023, 20:08, B
6

Ze respecteert mijn grenzen gelukkig, en was blij dat ik inelkgeval wat meer ga aankomen. De laatste keer dat zij zich woog was ze vlgm 86kg en is 1,72m lang. Zij eet meestal een stuk minder dan mij, wel eet ze altijd mee met mij waardoor het meeste wat ze eet ongezond is. Eigenlijk de enige beweging die ik heb is naar school gaan en soms uit gaan, en zij doet eigenlijk het zelfde. Mijn conditie is erg slecht, als ik een trap oploop of als ik 5 minuten wandel ben ik eigenlijk al compleet buitenadem, daarom probeer ik ook zo min mogelijk te lopen en altijd een lift pakken inplaats van trappen.

10 aug 2023, 23:08, Sam
7

@Sam heel fijn zeg dat ze je grenzen accepteert. Hopelijk blijft ze dat ook doen op het moment dat je daadwerkelijk aangeeft dat de grens is bereikt. Probeer voor jezelf ook van tevoren welke factoren bepalen dat je aan die grens zit.
Je beweegt dus echt vrij weinig. Wat vind je ervan dat je conditie zo slecht is en dat je van een kleine wandeling al compleet buiten adem bent? Kan me voorstellen dat dat wel impact heeft op je bewegingsvrijheid. Bijvoorbeeld op vrije dagen, zoals tijdens de zomerperiode en dat je ook wel snel zweet en zo. Hoe gaat je vriendin daar mee om? Kun je het aan haar conditie trouwens ook al merken?
Je schrijft verder impliciet dat jullie vooral ongezond eten? Hoe ziet dat er dan uit bij jullie en wat vind je/vinden jullie ervan dat je vriendin ook al tegen obesitas aanhangt?

11 aug 2023, 07:08, B
8

Hey Sam,
Goed dat je vriendin in elk geval eerlijk is en jullie er over kunnen praten. Ik denk dat je uiteindelijk goed moet kijken wat jezelf wil.
Wat eet je nu op een dag?
Voor je relatie was je ook al wat dikker, hoe keek je er toen tegen aan?

11 aug 2023, 07:08, M
9

Ik heb nooit echt negatief naar me gewicht gekeken, omdat ik altijd al zwaarder was ben ik wel gewend aan al de onhandigheden van zo zwaar zijn. Op vrije dagen spendeer ik de meeste tijd met mijn vriendin, meestal bestellen we dan wat eten of zij haalt wat lekkers van de supermarkt en kijken we series/films. Soms gaan we naar restaurants of de bios, gewoon leuke uitjes waar ik niet veel hoef te lopen. Haar conditie is ook niet geweldig maar vergeleken met mij is ze sportief. Ik weet niet precies wat ik op een dag eet, maar meestal eet ik 4-5 grote maaltijden en snack ik de hele dag door. Thuis maken mijn ouders vaak een gezond ontbijt en avondeten, de rest van de maaltijden en snacks zijn eigenlijk altijd ongezond (junkfood/fastfood).

11 aug 2023, 09:08, Sam
10

@Sam fijn dat je zelf nooit negatief tegen je overgewicht hebt aangekeken. Op dit forum staan genoeg bewijzen van mensen die juist veel last hebben van de negatieve gevoelens over hun gewicht en dat is geen pretje. Enige nadeel aan het ontbreken daaraan bij jou is misschien dat je de nadelige gevolgen bagatelliseert, maar goed, het is jouw lichaam en uiteindelijk jouw keuze.
Hoe ben je aan je overgewicht gekomen en hoe gaan je ouders daarmee om? Wel fijn dat je je vrije tijd het liefst niet al te actief spendeert, hoef je wat dat betreft dus niet te veel te laten. Hoe doe je dat praktisch, met naar dingen toegaan? Fiets je nog wel bijvoorbeeld?
Kan me voorstellen dat de conditie van je vriendin dan inderdaad ook niet al te best is. Is zij ook veranderd sinds jullie een relatie hebben? Hoe kijken jullie tegen haar overgewicht/figuur aan?

11 aug 2023, 11:08, B
11

Knap dat je positief bent. Ben zelf nog zwaarder als jij maar zo positief wauw , had gewild dat ik de helft daarvan had

X jasmijn

11 aug 2023, 13:08, Jasmijn
12

Hey @Jasmijn lang niet gezien, hoe gaat het nu met je? En hoe is het met je vriendje?

11 aug 2023, 13:08, Qwerty
13

Moeilijke periode achter de rug , daarom
Weinig hier geweest. Maar gaat nu goed hoor, met jouw?

11 aug 2023, 14:08, Jasmijn
14

Ook wel goed @Jasmijn. Hoe is het met je gewicht? Veel aangekomen? Of juist stabiel gebleven en miss zelfs afgevallen?

11 aug 2023, 15:08, Qwerty
15

Fors aangskomen.

11 aug 2023, 17:08, Jasmijn
16

Maar voel me wel fijner als vorig jaar. Nu nog aan mijn gewicht werken

11 aug 2023, 17:08, Jasmijn
17

Oh jammer @jasmijn , gelukkig voel jij je fijner nu. Hoeveel weeg je nu? Heb je al een plan om af te vallen?

11 aug 2023, 20:08, Qwerty
18

Februari hadden we een korte pauze. Maar miste hem zo erg , houd echt gewoon van hem dus pauze verbroken. Maar goed net als bij Sam vind hij me ook mooi als vol ben en lekker eten samen.

Afgelopen zondag gewogen, 228,7kg dus schrok wel enorm. Anderzijds had ik het kunnen weten

12 aug 2023, 07:08, Jasmijn
19

Ja @Jasmijn ik snap het. Wel fijn dat je door hem veel fijner voelt over je gewicht en minder stresst daarover. Dat getal is wel groot maar het is daarnaast ook belangrijk dat je je mentaal goed voelt, ****

** dit bericht is aangepast door de moderator **

12 aug 2023, 08:08, Qwerty
20

@Sam het beste is om met je vriendin is een keer te praten. Wat zegt jou omgeving ervan?

13 aug 2023, 11:08, Jasmijn
21

Sorry voor de late reactie. Mijn school zit aardig dichtbij dus fiets ik altijd (circa 15min). Hoe ik aan dit gewicht ben gekomen is eigenlijk vrij simpel, te weinig gesport en ik eet best veel/ongezond, mijn ouders zijn niet zo goed in streng zijn dus hebben ze me nooit op een sport geforceerd of op dieet gezet. Wel zijn ze altijd een klein beetje bezorgd geweest dat ik er door gepest zou worden, daarom hebben ze het wel vaker gevraagd of ik wil afvallen, ik zij altijd nee want ik heb niet veel zin om op dieet te gaan en te gaan sporten.

** dit bericht is aangepast door de moderator

14 aug 2023, 21:08, Sam
22

@Sam Dat van pesten zou ik me heel goed kunnen voorstellen, werd je dan ook gepest? En hoe ging het met gym?

** Dit bericht is aangepast door de moderator

14 aug 2023, 22:08, Qwerty
23

@Sam ik weet niet wat de moderators erg vonden aan mijn reactie dat het goed is dat jij je grenzen aangaf, dus hierbij nogmaals: goed dat jij je grenzen aangeeft, het is immers jouw leven, lichaam en gezondheid.

14 aug 2023, 22:08, Qwerty
24

@Sam wel fijn dat je ouders zich er op die manier mee bemoeiden. Ze hebben je dus wel vrijgelaten, maar tot op zekere hoogte wel oog voor de eventuele nadelen gehad. Ben je niet bang dat nog verder aankomen tot meer problemen en/of reacties van derden leidt, of ben je daar ongevoelig voor? Was je vriendin eigenlijk al aangekomen sinds jullie een relatie hebben en zo ja, hoe vind je dat? Heb je ook gedachten/voorkeuren over haar gewicht/figuur, zoals zij die nogal sterk over dat van jou heeft?

15 aug 2023, 08:08, B
25

In het gedeelte van mijn reactie die is weggehaald door de moderator vertel ik hoe ik en mijn vriendin hebben gekozen om nog wat meer aantekomen ik tot 190 zij tot 100 (ik erken dat dit ongezond is en moedig ik ongezond worden niet aan. Alleen vertel ik een essentieel gedeelte van mijn leven.). Ik heb nooit echt last gehad van het gepest. Omdat ik wel hou van zelfspot was het gewoon gezamenlijk lachen inplaats van gepest. Gym was altijd wel lastig maar ik dee gewoon mijn best en als iets te lastig was zoals een handstand of salto besloot ik om er niet aan mee te doen (daardoor wel wat geruzie met docenten gehad maar we konden er altijd wel uitkomen).

15 aug 2023, 21:08, Sam
26

@Sam Wel een voordeel dat je zo vol zelfspot/relativering in het leven kunt staan. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om met de mening van anderen om te gaan. Heb je nu, op je opleiding bijvoorbeeld, nog verplichtingen waarbij je gewicht je echt belemmert of een uitdaging vormt? Hoe gaat het met jou en je vriendin verder, sinds jullie die nieuwe afspraken hebben gemaakt?

26 aug 2023, 09:08, B

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer