Hulp gezocht

Hey allemaal,

Ik ben een 17-jarig meisje, 170 cm lang en momenteel weeg ik ongeveer 90 kg. Ik ben eerlijk gezegd een beetje in de war en heb wat hulp nodig. Ik ben recentelijk begonnen met afslankshakes van ***
maar ik was ermee gestopt omdat ik me misselijk door voelde. Hetzelfde verhaal met *** Ik neem geen afslankshakes meer door die reden.

Ik ben op zoek naar wat advies en misschien wel een gezondere manier om wat kilo's kwijt te raken. Ik heb gemerkt dat ik maar één keer per dag eet, maar het lijkt niet te werken. Hebben jullie suggesties voor gezonde methoden of alternatieven die ik kan proberen?

Ik schaam me hier voor dat ik een topic plaats op een forum, maar het voelt alsof ik alle opties al heb geprobeerd.

** aangepast door moderator

30 nov 2023, SunshineSeeker178


Reacties

plaats reactie
1

Hey @SunshineSeeker178! Afvallen door maar één maaltijd per dag te eten of door te experimenteren met shakes werkt op de langere termijn vaak niet goed. Het lijkt soms even goed te gaan, maar het is niet vol te houden en dus is de kans levensgroot dat je terugvalt in oude patronen. Daar komt nog bij dat één maaltijd eten per dag sowieso niet goed is. Je lichaam schiet daardoor in een soort spaarstand, bovendien is het risico op snackmomenten levensgroot. Het klinkt heel gek, maar misschien werkt het wel beter om sowieso weer gewoon regelmatig te gaan eten. Het liefst minstens 3 maaltijden per dag. Je zou kunnen overwegen om koolhydraatarm te gaan eten en drinken. Dat is een eetpatroon dat dichterbij een gangbaar voedingspatroon ligt en daardoor beter vol te houden is. Ook dat zal vragen om discipline, maar het werkt vaak wel, zeker als je apps gebruikt om alles goed bij te houden.

1 dec 2023, 12:12, B

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer