Belly

Hallo iedereen
Ik denk dar ik te veel weeg ik ben een meisje van 11jaar en ik ben 1.57 ik denk dat te veel weeg ik weeg 51kg en men buik is oom dik vind ik.... kan er iemand me advies geven

10 jan 2024, Eli


Reacties

plaats reactie
1

Je BMI is 20,7, dat is licht overgewicht. Je hoeft je heus geen zorgen te maken.

20 jan 2024, 16:01, Olivier
2

Je hebt precies een beetje overgewicht op dit moment. Beetje opletten de komende tijd is daarom wel verstandig.

Je gaat nog flink groeien de komende jaren. Als het je lukt om je gewicht in deze tijd (ongeveer) gelijk te houden, word je langer met hetzelfde gewicht, oftewel slanker per centimeter! Natuurlijk is het leuk als er een paar kilo gezond afgaan, maar je kan dus ook centimeters verliezen zonder echt te hoeven afvallen!

21 jan 2024, 16:01, P
3

Em buikvet die over je broek hangt??

29 jan 2024, 16:01, Eli
4

Hey Eli,

Ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken.
Op jouw leeftijd ongeveer kom je als meisje in de groeispurt. Dit verschilt per meisje wanneer ongeveer.
Ikzelf had rond jouw leeftijd ook wat overgewicht volgens de BMI, maar ik was toen ik net 11 werd ook al ongesteld, ik was iets eerder vrouwelijk dan mijn leeftijdsgenootjes, waar ik toen zeker ook onzeker over was, maar nu weet ik dat het niks uitmaakte.
Bovendien is BMI niet een compleet betrouwbaar item. BMI is ooit door een wiskundige (niet eens een arts dus) bedacht en hij heeft het alleen op mannen getest.
Er wordt bij BMI geen rekening gehouden met verschillen in bouw in verschillende soorten mensen, ook is het nooit accuraat getest op vrouwen. Daarnaast als jij heel veel spiermassa hebt, kan je volgens BMI alsnog overgewicht hebben. En soms als je alleen maar vet hebt en geen spieren, en niet per se gezond bent, kan je zelfs een normaal BMI of zelfs te laag BMI hebben. BMI zegt dus niet zoveel. Misschien alleen als je echt in de zeer zwaar over/onder gewicht zit. Maar alle tussenstukjes zeggen niet veel/bijna niks.
Dus ik denk dat als je gezond eet en leeft, dat je, zeker op jouw leeftijd, het bmi niet te serieus moet nemen en gewoon gezond moet leven, maar dat moet iedereen.

Als je gezond leeft, hoef je je geen zorgen te maken. Het kan best zijn dat je bvb wat eerder ontwikkelt (vrouwelijk wordt) bent (net als ik) dan je leeftijdsgenootjes of dat als je de lengte in gaat je slanker wordt.

Dus mijn tip, maak je niet teveel zorgen. Heb gewoon plezier en leef lekker je leven.
Maak gezonde keuzes (leef gezond, eet gewoon groente, fruit, volkoren producten, beweeg regelmatig) en dan komt het goed!

Liefs

23 feb 2024, 14:02, Reactie en tips
5

PS. Voor de mensen die zich beledigt en aangevallen voelen als ik het BMI grotendeels inaccuraat noem en hier een artikel over willen lezen.

Titel: Wordt het tijd om BMI achter ons te laten?
Datum/auteur: Geplaatst op 5 januari 2023 door Jessika
Waar: Op de website van PROCARE

Het forum staat mij niet toe om de link te delen helaas.
Dus als je de procare en de titel googeled krijg je het artikel.

23 feb 2024, 14:02, Reactie en tips
6

Dankje voor de tips maar toch kan het niet dat dat Spier massa is het is VET en het moet weg

PS:ben ook al ongesteld

23 feb 2024, 18:02, BELLY
7

HELP pls

10 mrt 2024, 10:03, Eli
8

Je hebt een gezond gewicht punt.

10 mrt 2024, 11:03, P

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer