Afvallen zonder dat ouders merken

Hoi,
Ik ben een meisje van bijna 13 jaar en ik ben 161 cm. Ik weeg 46 kilo en mijn bmi is 17,7. Ik wil graag 6 kilo afvallen zonder dat mijn ouders het merken maar hoe doe ik dit? Ik sport al 5 X in de week in totaal is dat 7 uur per week. Maar ik voel me dik als ik zit of lig kijk ik naar in mijn ogen: mijn veelte dikke vette buik. Maar in de ogen van mijn familie ben ik juist slank. Ik weet dat ik een gezond gewicht heb, maar ik heb altijd onder gewicht gezeten. En mijn vriendinnen zijn evengroot en 40/42 kilo.
Ik zou echt graag daarom 6 kilo willen afvallen om weer even zwaar te zijn.

WAT en HOE moet ik dit doen?

13 feb 2024, Nono


Reacties

plaats reactie
1

Ik zou het niet doen. Je lichaam kan zich niet goed ontwikkelen als je te mager bent, en ook je hersens komen tekort. Je hebt vet nodig! En alles wat je nu tekort komt in de puberteit, uit zich in ziektes op latere leeftijd.

Sterkte met het leren accepteren van hoe je eruit ziet. Je bent goed zoals je bent!

13 feb 2024, 09:02, Lea
2

Hey Nono,

Ikzelf vond vroeger ook dat ik dik was, ondanks dat ik ondergewicht had. Ik vond mijn buik er dik uitzien en mijn armen en alles. Pas jaren later, nu ik foto's terugzie, zie ik wat mijn ouders en alle mensen om me heen zagen. Ik was slank en mooi en hoefde niet af te vallen. Dat was van mijn 12 tot en met mijn 17e.
Ik weet dat je nu denkt, makkelijk praten want je kent me niet en mensen willen aardig zijn en ik ben echt dik dus kan best afvallen, het kan geen kwaad.
Maar ik meen het oprecht als ik zeg dat ik alle jaren waar ik alleen maar wilde afvallen en nooit tevreden met mezelf kon zijn en ondergewicht had, graag over zou willen doen.
Ik zit nu met chronische ziekte, waardoor ik niet eens een studie fulltime kan doen, die chronische ziekte komt helaas door die tijd waarin ik te weinig vet had en niet genoeg at en teveel sportte (ik ben nu 22).

Ik raad je dus aan om niet verder af te vallen. Zeker niet op jouw leeftijd, je hoort op jouw leeftijd te ontwikkelen tot vrouw, dit moet je niet willen tegenhouden en stoppen.
En dat je vriendinnen even groot zijn, betekent niet dat zij wel gezond (bezig) zijn.
Ik hoop oprecht dat je goed voor jezelf gaat zorgen en je niet dezelfde fouten begaat die ik beging, maar dat je een tienertijd mag hebben waar je op terug kan kijken met warme gevoelens, ipv de wens dat je meer plezier had willen hebben en meer had willen leven. Als ik had geweten dat mijn eetproblemen en ondergewicht in mijn puberteit voor chronische ziekte zou zorgen, had ik het zo anders gedaan en betere keuzes gemaakt. Had ik meer geleefd en plezier gehad. Had ik meer van mijn vrijheid willen genieten en het leven willen leven dat ik wilde, ipv het vooruit schuiven naar nu, nu ik het niet meer kan.

Mijn advies is dus "LEEF". Geniet van je leven, wat je hebt en wie je bent.. Geniet van jezelf, je bent waardevol en goed en mooi, precies zoals jij bent. En je bent het waard om te genieten van je vrije jaren en het leven te ontdekken en lol te hebben. Geniet van alles en leef het leven dat je wil.
Maar zorg ook goed voor jezelf, zodat je als je net zo oud (ik ben niet bejaard hoor, maar ik bedoel in je 20er jaren) bent als ik ook nog het leven kan leven wat je wil en niet beperkt bent door gezondheidsproblemen en chronische ziekten, omdat zoals Lea als zei wat je tekort hebt in je puberteit uit zich in ziektes op latere leeftijd.

Zorg voor jezelf en LEEF, je bent het waard!

23 feb 2024, 13:02, Lange paragraaf met mijn oprechte advies!

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer