Vriendin eet niet

Hallo,
Ik heb op school een vriendenclubje van 4 en daar zit ik ook altijd mee tijdens de pauze. Maar 1 van die vriendinnen eet dus nooit op school. Eerst dacht ik van ja laat haar maar doen misschien eet ze thuis wel heel veel, maar toen vertelde ze dat ze tijdens paardrijden was flauwgevallen omdat ze pas erna ging avondeten. Ik dacht misschien gaat ze nu wel eten maar dat deed ze niet. Mijn vriendinnen en ik bieden telkens in de pauze eten aan( koekjes, crackertjes, fruit etc.) maar dat neemt ze niet aan. Toen viel ze tijdens de dansles op school bijna flauw maar ze wilde niet gaan zitten en ging opeens naar de wc. De docent had ook niks door en toen ze terug kwam was het al voorbij.
Ik maak me dus best wel zorgen, weet iemand wat ik kan doen?

18 feb 2024, Anoniem


Reacties

plaats reactie
1

Hey anoniem,

Het klinkt alsof ze misschien probeert af te vallen. Dit is natuurlijk niet gezond om te doen op een manier van niet eten, zeker niet als je gaat flauwvallen.
Ikzelf heb vroeger eetproblemen gehad en kreeg hiervoor uiteindelijk therapie. Mijn vriendinnen maakten zich ook altijd zorgen om mij omdat ik niks at op school.
Ze hebben toen met mijn mentor op school gesproken (met zijn 3en, we waren ook een groepje van 4) en hebben hun zorgen geuit.
De mentor ging met mij in gesprek en uiteindelijk zijn mijn ouders erbij gehaald. Ik was eerlijk gezegd best kwaad, ik voelde me verraden omdat ik niet snapte dat ze zich zorgen maakten.
Maar achteraf ben ik ze heel dankbaar dat ze zo goed voor mij zorgden. Al zag ik het toen op dat moment niet.

Mijn advies is om met de andere vriendinnen je zorgen te uiten naar je vriendin. Maar zoals je zei, wil ze ook als jullie eten aanbieden niet eten.
En ik raad je aan om ook je zorgen te uiten naar een volwassene die je vertrouwt. Dit zou ik met je andere vriendinnen die ook bezorgd zijn overleggen en samen doen. Op die manier kun je elkaar aanvullen en heb je steun van elkaar. Daarnaast als jullie alle drie jullie zorgen laten horen, snapt jullie vriendin misschien ook dat er dan ook wel echt zorgen zijn.
De volwassene die je vertelt kunnen verschillende mensen zijn. Dit kunnen je ouders zijn, haar ouders, maar ook een betrokken docent op school of een vertrouwenspersoon of mentor op school. Die kunnen jullie dan nog weer verder helpen en jullie vriendin ook.
Dan hoef je de zorgen niet alleen te dragen.

Ik hoop dat het allemaal goedkomt en je eruit komt.

Ik hoor uit je zorgen dat je een goede vriendin bent, die graag wil dat het goed met haar vrienden gaat. Dat is een mooie eigenschap!

Liefs

23 feb 2024, 13:02, Lange paragraaf met mijn oprechte advies!
2

Hee ik zal het mis bespreken met een van je ouders of een leeraar. mis kunnen jullie haar helpen. Of gewooon met je andere vriendinnnen als het hun ook opvalt kunnen jullie samen naar iemand toe gaan

19 mrt 2024, 08:03, sasie

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer