Geen zelf beheersing bij eten

Heyy, ik zit ergens mee…

Ik kan mezelf niet beheersen rond eten. Ik blijf het maar eten de hele dag door. Als iets in m’n kamer ligt dan gaat het eigenlijk zonder na te denken op. Ik vergeet ook steeds wat ik al heb gegeten. Soms zit ik wel vol of voel ik me misselijk maar ik ga gewoon door. Een reep chocolade is binnen een uur soms al weg. Of laatst had ik een bak jelly beans van 550 gram van de hema. Erg veel dus. Maar die heb ik in 1-2 dagen leeggegeten… ik blijf maar meer pakken.

Dit heeft gezorgd voor veel gewichtstoename… ik ben in een paar maanden 11,5 kilo aangekomen. Puur omdat ik mezelf volstop met suiker en calorieën. Ik heb nu overgewicht/(zit tegen) obesitas aan. M’n hele lichaam is dikker maar vooral heb ik veel buikvet. Hierdoor heb ik een flinke Buikomtrek van 103. Dat is 23 centimeter meer dan het mag zijn…
Hierdoor zit m’n kleding erg strak.

Hoe kan ik dit stoppen????

Pls help

1 nov 2023, Keet


Reacties

plaats reactie
1

Hoi Keet,
Erg vervelend dat je hier last van hebt en je er zorgen om maakt. Zo’n vraag is heel lastig algemeen te beantwoorden omdat best veel factoren invloed hebben op je eetlust/eetgewoontes, hoe je lichaam op eten reageert en daarmee dus ook op je gewicht. Om te beginnen: hoe oud, lang en zwaar ben je? Kun je alleen niet meer stoppen als je toevallig eten in de buurt hebt, of ga je ook actief opzoek naar eten (kasten plunderen, actief naar de winkel en zo)? Past jouw eetgedrag bij je omgeving (familie, vrienden et cetera)? Zijn het bepaalde momenten waarop je zo bezig bent met eten? Zit er iets emotioneels achter, of helemaal niet? Wat levert het eten je op qua gevoel et cetera? Zomaar wat vragen die er misschien voor zorgen dat jouw vraag misschien gerichtere antwoorden oplevert dan “minder eten en lekker gaan bewegen”.

2 nov 2023, 06:11, B
2

Ik heb hetzelfde probleem, ik ben niet dik ofzo maar ik zou graag wat afvallen (ik wil heel dun zijn). Maar ik heb gewoon geen controle over mijn eten. Ik eet de hele dag door en het voelt alsof ik niet kan stoppen.

6 apr 2024, 20:04, Lilo
3

Lilo, als je al probeert om af te vallen dan is het niet zo gek dat je lichaam niet kan stoppen met eten. Vooral als je al een gezond gewicht hebt, door af te gaan vallen doe je je lichaam grote tekorten, die het later trouwens ook dubbel en dwars weer in gaat halen. Je kunt veel beter kijken naar wat er achter zit waarom je heel dun wilt zijn, vaak is het een onzekerheid of een ander mentaal iets. Dan moet je daarmee aan de gang. Geloof me dun worden gaat je niet gelukkig maken. Been there, done that.

2 mei 2024, 11:05, Jessie
4

Ahoy!

11 mei 2024, 01:05, Alumincep

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer