Advies behandeling

Hoi ik ben Ilja!
Ik kamp vanaf mijn 10e met een eetstoornis, let op ik zeg niks qua gewicht, liever jullie ook niet, dat triggerd echt oops. Maar in ieder geval het begon met emotie eten toen 'anorexia', tijdje stabiel, terugval en toen bolumia en nu weer enorme terugval iin het afvallen ect. Intussen heb ik her diagnostiek laten doen omdat anorexia niet meer passend was, ook niet met mijn gedachten gang. Nu heb ik diagnose eetstoornis NAO. Ik ben er overigens niet blij mee of trots op maar het voelt wel passend.

anyway, ik heb nooit behandeling ervoor gehad. Ja sonde, nutri en crisis dagbehandeling + dietist. Maar ik kom niet verder en denk dat ik meer nodig heb (schematherapie?).

Ik zit in een behandelkliniek nu 1,5 jaar voor mijn andere problemathiek, dat gaat nu goed dus is het tijd voor een volgende stap. beschermd of begeleid wonen. Maar ik heb nu zelf de opdracht gekregen om een behandelplan te schrijven met wat ik denk wat voor therapie ik nodig heb qua eetstoornis. Maar ik heb werkelijk waar geen idee.

Wat heeft jullie geholpen of lijkt jullie wat? Wat is ambulant mogelijk? Hoe hebben jullie deeltijd ervaren en mijn grootste vraag hoe hebben jullie een opname ervaren, daarbij bedoel ik een behandel opname en niet een lichamelijke crisis opname. Ik heb bij dat laatste veel angsten maar ben wel bang, zeker als ik zo door ga en lang moet wachten, dat dat nodig gaat zijn ook omdat ik er al 11 jaar mee kamp. Maar toch wil ik de opties van ambulant wel een kans geven, en dat zou natuurlijk veel mooier zijn zodat ik mijn dagelijkse activiteiten, die ik eindelijk na jaren kan doen, kan blijven doen. Als ik voor ambulant of deeltijd ga weet ik waar ik dat kan doen. Stel ooit zou ik of mijn hulpverleners een opname overwegen hoor ik graag waar jullie goede ervaringen hebben (18+)(liever niet de negatieve verhalen want dan kan hier discussie ontstaan, laat elkaar in elkaars waarde en iedereen kan iets anders als werkend ervaren.

Verder om toch hulp luisterend oor te hebben gebruik ik fanatiek de chat (al jaren) en dat is erg helpend!

Voor mede zoekende, hoop dat er straks ook iets voor jullie bij staat!

Groetjes Ilja

7 aug 2023, Ilja


Reacties

plaats reactie
1

PMT heeft mij heeeel erg geholpen met mijn eetstoornis en traumatherapie voor onderliggende trauma's :)

27 sep 2023, 00:09, Laura
2

Hey,

Ik herken mijzelf heel erg in jou verhaaltje wat je schrijft! Ik ben nog niet herstellende maar merk bij schema therapie dat het mij wel verder kan gaan helpen. Kan individueel of in groepsvorm. Niet alleen voor de eetstoornis, maar ook voor meerdere problematiek. Het is een fijne psychotherapie vorm om hardnekkige patronen te kunnen doorbreken. Het is erg breed en helpend!
Ik heb hier wel een persoonlijkheidsstoornissen test voor moeten afnemen, weet niet precies wanneer je deze therapie kunt krijgen. Misschien handig om naar te informeren of te vragen aan je behandelaren?
Ook heeft emdr en exposer therapie mij erg geholpen bij trauma’s van het verleden. Weet jou situatie natuurlijk niet, maar als er sprake is van trauma dan raad ik het zeker aan. Verder ben ik zelf ook nog opzoek naar wat verder nog helpend voor mij kan zijn. Hopelijk heb je hier wat aan en krijg je de passende hulp :)

7 nov 2023, 14:11, E

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer