Bijna alles over eten, gewicht en uiterlijk

Vriendschap

In vriendschappen kom je behalve de leuke dingen, soms ook lastige dingen tegen. Je maakt je bijvoorbeeld zorgen om een vriendin en je weet niet hoe je dit moet aanpakken. Je bent bang haar te kwetsen terwijl je haar juist wilt helpen.

Het klinkt allemaal zo makkelijk

Over de leuke kanten van vriendschap hoeven we het niet te hebben. Iedereen kan bedenken hoe fijn het is als je vrienden hebt om leuke dingen mee te ondernemen, om je hart bij te luchten en om lol mee te trappen. Maar dit is niet altijd vanzelfsprekend.

Het klinkt misschien logisch dat je alles met je vrienden kunt delen, maar de meeste mensen vinden het altijd nog knap lastig om echt te zeggen wat ze dwars zit. En wat doe je als je je zorgen maakt om een vriendin? Zeg je dan precies waar het op staat of heb je ook je twijfels omdat je bang bent dat je woorden verkeerd zullen overkomen?

Een goede vriendin

Ga er maar vanuit dat het voor de meeste mensen niet zo gemakkelijk is om alles maar te zeggen. Maar het is wel goed om te bedenken waarom het toch goed zou zijn. Als het gaat om jezelf dan is het fijn om dingen met anderen te delen. Het is lekker om je hart te kunnen luchten, er niet alleen mee rond te blijven lopen en samen weet je meer dan jij alleen.

Als het gaat om een ander is het soms lastig om dingen te zeggen, maar je kunt iemand er vaak echt mee helpen. Misschien is iemand zichzelf niet bewust van bepaalde dingen, of vindt iemand het moeilijk om er zelf over te beginnen. Het is altijd fijn om te weten dat je bij iemand terecht kunt en dat er iemand naar je luistert. Misschien heb je geen kant en klaar antwoord maar dit hoeft ook helemaal niet, alleen luisteren is al heel erg fijn en samen kun je kijken wat je ermee kunt doen.

Onzeker over vriendschap?

Misschien loop jij wel rond met heel andere vragen over vriendschap. Lukt het je niet om vriendschappen te sluiten of ben je onzeker omdat je vriendin maar niet terug belt? Heb je het gevoel dat je je altijd maar moet aanpassen aan anderen, of voel je je misschien wel eenzaam terwijl je veel vrienden hebt? Mail of chat dan met onze deskundigen. Wil je er met andere jongeren over praten? Ga dan naar het forum.


Meer informatie


plaats reactie

Reacties

1

Hoi ik ben Julia
Ik ben bijna 11
en ik zoek een vriendje ?

22 aug 2012, 17:08, Julia
2

tot wat voor leeftijd kan je hier iets kwijt

29 sep 2012, 18:09, eddje
3

Ugh ik heb echt haat een een meisje in mijn klas.. ze lacht een nep naar me, dat zie ik. Èn ze trekt de hele tijd aandacht van de jongens. Ik kan haar wel killen, bah wat een achterbaks kind is het toch. En niet alleen om deze redenen maar, omdat zij en ik heel vaak ruzie hebben en dan moet ik het weer goedmaken ja dikke doei.

12 okt 2012, 22:10, heybuddy
4

@eddje: tot je 23e ;-)

12 okt 2012, 22:10, heybuddy
5

mijn vriendinen zijn soms zoooo iritant ze gaan zich overal mee bemoeien

30 nov 2012, 16:11, epanda
6

hoihoi,

ik had een beste vriendin, maar die kreeg met een jongen en toen schoof ze mij aan de kant en kreeg ik ruzie met dr omdat ze vond dat ik slecht praate over haar vriend "NOT true"

28 dec 2012, 16:12, TeenSwag
7

Hoi, ik ben elf jaar en over een week 12. Ik help op een manege met een meisje die 14 is. Maar ze is super aardig enzo maar ze vindt mij ook wel aardig. Maar ik wil graag een goeie vriendin van haar zijn. Maar ik denk dat ze me daar te jong voor vind. En ik durf het niet te vragen! ;-(! Help me want voel me rot. XX anoniempje

3 feb 2013, 20:02, Anoniempje
8

beste @Anoniempje
ik ben 13 en 1 van mijn beste vriendinnen is 14 ze is een jaar en een paar maanden ouder en we vinden elkaar gewoon super aardig.
als ik jouw was zou ik gewoon er een beetje bij gaan staan of wachten tot ze gaat opzadelen en dan zou ik vragen of je kan helpen als ze ja zecht kunnen jullie misvhien tussen ddoor een praatje maken en zo kunnen jullie vriendinnen worden

26 dec 2013, 21:12, nootjes13
9

Ik ga na de Cito naar Schiermonnikoog met een van mijn BFF's maar we maken best veel ruzie de laatste tijd alleen ik weet niet hoe ik tegen haar moet zeggen dat ik miss niet wil dat zij meegaat. Pliez ik heb advies nodig !!!
Wanhopig meisje

28 jan 2014, 22:01, TJ
10

Ik ben best wel onzeker, en daarom vind ik vaak dat ik lelijk ben. Vaak vul ik voor mezelf ook al in wat anderen over me denken. Vriendinnen zeggen dat ik mooi ben zoals ik ben, maar ondertussen zijn ze zelf ook heel erg met hun uiterlijk bezig. Ook vind ik dat ik te dik ben, wat ook wel zo is volgens de dokter. Nu vind ik mezelf dus nog lelijker, en probeer ik aan één stuk door om af te vallen en make-up te proberen. Het ergste is dat ik mezelf lelijk blijf vinden. Vriendinnen worden vaak nagefloten, gevraagd of aangesproken. En dat heb ik nog nooit gehad terwijl ik er erg mijn best voor doe... hebben jullie misschien nog tips voor mij?

10 mrt 2014, 14:03, LittleMe
11

hoi iedereen ik heb ook een probleempje iedereen heeft altijd zo n spannend leven maar dat van mij is zo saai. ben ik de enige die daadrover zo denkt??

16 jun 2014, 17:06, anoniemeling
12

@anoniempje vriendschap kent geen leeftijd

7 feb 2015, 11:02, OMGLOL
13

@anoniemeling nee hoor zo denk ik ook wel eens maar weetje je moet het zelf leuk maken, ga een iets geks doen

27 mrt 2015, 21:03, aapjelisa
14

ik heb wel vriendinnen op school maar ik spreek nooit met ze af, ik praat ook niet zo veel want ik weet niet wat ik moet zeggen. mensen die ik ken maar die niet meer in mijn klas of iets zitten, die laat ik gaan zeg maar, als ik ze tegenkom groet ik niet, helemaal niks alsof ik ze nooit gekend heb. ik voel me best eenzaam want zij zeggen dus ook niks terug en ik heb dus het gevoel alsof ze mij vergeten zijn. ik weet eigenlijk niet of ik ze vrienden kan noemen, ik krijg het gevoel alsof we dat nooit geweest zijn, ik weet het gewoon niet. mensen zeggen ook dat ik verlegen ben maar dat wil ik niet! ik wil gewoon contact kunnen maken met mensen, ik durf/wil het meestal niet. ik zeg vaak ook te snel dingen en dan denk ik van waarom heb ik dat nou weer gezegd het slaat nergens op. kan iemand me helpen?

26 okt 2015, 22:10, 'lonely'
15

@lonely ik voel me hetzelfde en heb de hele tijd een soortvan leeg gevoel van binnen. In de klas heb ik het gevoel datik er niet bij hoor...

31 okt 2015, 16:10, Just A Girl
16

gelukkig voel ik me bij mn moeder (meestal, soms niet) niet zo, heb ik juist een warm gevoel

31 okt 2015, 16:10, Just A Girl
17

ik ben al sinds groep 1 bevriend met 1 van mijn beste vriendinnen. ik zit nu in de 2e maar wel op een andere school dan zij. We spreken elkaar nu wel minder vaak maar spreken wel vaak af. We zijn natuurlijk allebei heel erg veranderd maar we vinden het nog steeds leuk om met elkaar af te spreken. Soms vraag ik me af hoe het zou zijn als ik haar nu nog zou tegenkomen, zouden we dan nog steeds vriendinnen zijn?

11 mei 2016, 20:05, SomethingLikeAGirl
18

Heeey,
Mijn allerbeste vriendin ken ik echt al van het instap klasje en ze is echt super tof en het gaat altijd super gped tussen ons maar toen ik 5 was zijn mijn ouders gescheiden en nu zie ik haar echt super weinig en ik heb jet gevpel dat ze mij vpor haar alleen wilt wa't telkens als ik iets met iemand a'ders ga doen is ze jaloers en negeert ze mij echt de hele tijd of ze antwoord super grof weet iemand wat ik ka' doen wa't ze is echt super tof en ik wil haar echt nie kwijt maar ja de laatste tijd hebben we heel vaak ruzie en veel discussies dus zouden jullie mij kunnen helpen aub ik ben jullie echt dankbaar
Xxx

20 aug 2016, 23:08, Horse2000
19

Dit is niet echt pesten waar ik het over ga hebben.., denk ik dan mijn beste vriendin en ik als je het een vriendin kunt noemen
houden van de zelfde dingen alleen soms word ik volgens haar te snel boos... Om dat ze me bijvoorbeeld schopte ik heb er een blauwe plek van zelf mag ik het niet bij haar doen ik word het beu en als ik dat zeg gaat ze vrienden erbij halen die me gaan duwen en raar noemen morgen ga ik gelijk er tegen in! Als ik het durf tenminste ze ziet zelf niet dat ze me gewoon pest

13 dec 2016, 23:12, JustSomeone
20

hoi ik ben jason en ik bn 14 jaar ik zoek vrkering

7 apr 2017, 20:04, jason

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer


close