Binge Eating Disorder.

Ik ben een meisje van 19 jaar oud. Ik heb recent aan mijzelf toegegeven dat ik Binge Eating Disorder heb. Ik zit bij een eetstoornis kliniek om mijzelf te helpen. Ik heb het hier best wel moeilijk mee. Ook omdat niemand begrijpt wat er eigenlijk allemaal in mij omgaat. En ik heb gezocht naar een forum op internet met mensen die ook een Binge Eating Disorder hebben. Zodat er misschien wel iemand is met wie ik het over mijn stoornis kan hebben en wie mij begrijpt. Alleen kwam ik alleen maar pro ana sites tegen en dergelijke!
Nu vroeg ik mij af of er iemand is die met hetzelfde probleem rond loopt, of misschien wel een site/forum weet waar ik terecht kan?
Alvast bedankt!

21 mrt 2013, Sanne6377


Reacties

plaats reactie
1

Hey! Mag ik vragen wat een Binge Eating Disorder is? inhoud?

21 mrt 2013, 21:03, keyakinan
2

BED lijkt in vele opzichten op Boulimia Nervosa, Je bent dus geobsedeerd door eten, hebt eetbuien enz. Maar het grote verschil is dat iemand met BED na de eetbuien geen acties uitvoert om het eten ontdaan te maken (zoals braken). Wel komt er veel schaamte bij kijken en schuldgevoel. Mensen met BED hebben dus vaak heel erg overgewicht (obesitas)

21 mrt 2013, 21:03, Sanne6377
3

ik heb geen BED maar ik heb ook vreetbuien
wat ik ook heb als ik mijn buikspieren en mijn keel helemaal aanspan dat ik zonder mijn vinger in mijn keel te doen gewoon kan kosten. ik doe het maar weinig maar ik wil toch afvallen 1 of 2 kilo. soms heb ik schaamte maar ik heb er geen spijt van want dan zegt een stem in mijn hoofd: nou de chocolade is er tenminste uit en dan eet ik weer een tijdje gezond
het voelt wel chil om dit gezegd te hebben
xxx lover123$

22 mrt 2013, 07:03, lover123$
4

hoooi

er is op proud2bme ook een formum topic over bed en boulimia mischien kun je daar eens gaan kijken?

x

23 mrt 2013, 11:03, proud
5

Hallo,

Ik ben zelf 21 jaar oud en ben nu de strijd aan gegaan met mijn binge eating disorder. Ik was zelf ook opzoek naar een forum om te kunnen praten hierover en steun te kunnen vinden bij andere die snappen waar ik het over heb. Ik heb ook nog niks kunnen vinden en vroeg me af of het jou wel gelukt is om nu iets te vinden?

X

29 mrt 2013, 11:03, Ansie
6

Hoi Ansie,

Ik heb nu zelf ook een forum aangemaakt op proud2Bme met de naam Binge Eating Disorder. Ik hoop dat ik daar meer reacties krijg van mensen die met hetzelfde probleem zitten.

Ik vroeg me af of je ook in behandeling zit bij een eetstoornis kliniek?
Liefs

1 apr 2013, 17:04, Sanne6377
7

Hoi Sanne,

Ik ben inderdaad in behandeling, maar zit niet in een kliniek. Ik ga 1 keer in de week naar en psychotherapeut om erachter te komen waar mijn eetbuien vandaan komen en kijken wat ik kan doen om ze te stoppen en voorkomen. Ook leer ik daar een normaal eetpatroon te krijgen en heb ik nog wat andere doelen erbij. Ik heb ook nog 1 keer per week psychomotorische therapie (PMT). Hier leer ik om positief naar mijn eigen lichaam te kijken.
Ik ben erg blij met de hulp en kan na ongeveer 2/3 maanden al zeggen dat ik erg blij ben dat ik hulp heb gezocht. Ik maak al heel wat vooruitgang!

Ik ga je opzoeken op het andere forum. Ik hoop dat je aan mijn reactie al wat gehad hebt.

Xx

1 apr 2013, 19:04, Ansie
8

Hey iedereen,

Nu ik dit artikel lees, dan ben ik bang dat ik het ook heb.
Ik kan om de dag een vreetbui hebben en er vervolgens niets aan doen. Dan gaat er ook echt heel veel doorheen, over de 5,000 calorieën denk ik..

Hoe weet je zeker dat je BED hebt?
xx

1 apr 2013, 22:04, RenaateLovess
9

Hey,
Ik ben ook 19 jaar oud, en begin ook toe te geven BED te hebben. Het is erg lastig, en tot nu toe weet alleen mijn moeder het. Zij steunt mij met het online programma op deze site. Ik hoop met dit online programma genoeg ondersteuning te hebben om het te overwinnen. Ik ga ook sowieso op die andere website kijken. Sterkte met de strijd. Je staat er in ieder geval niet alleen voor :)
x

7 apr 2013, 19:04, speechless
10

Ik heb miss BED. En sowiso heel vaak eetbuien. Als ik eet kan ik gewoon moeilijk stoppen. Ik denk vaak laat maar... Maar daarna heb ik spijt. ik MOET afvallen het liefst 10 kg of meer. Nooit geef ik het op.

20 aug 2014, 14:08, FuckingBEDmoetafvallen
11

ik ben gelukkig ongeveer van BED af. Ik zat echt in een vroeg staduim ervan volgens mij. Ik had elke dag een vreetbui en kwam veel aan. Ik heb nog steeds wel eens een vreetbui maar het gaat beter

24 aug 2014, 20:08, bed-recovered
12

Heyy,
Ik ben 18 en ik heb ook BED.
Ik was eerder al een jaar lang naar een diëtist geweest, op een gegeven moment was is weer heel erg aangekomen. Ik heb m'n laatste afspraak afgezegd en ben er nooit meer naar toe gegaan, omdat het toch niet hielp. Voor de zomervakantie ben ik naar de huisarts geweest. Hij verwees mij door naar een psychotherapeut. En zij verwees maar weer door naar iemand die daar gespecialiseerder in was. Daar zijn ze er uiteindelijk achter gekomen dat ik BED heb.
Ik heb het aan twee hele goeie vriendinnen verteld maar ik krijg niet echt steun van ze.
De laatste tijd voel ik me ook echt heel erg down hierdoor. Ik heb het gevoel dat ik heel erg in de steek ben gelaten.

26 okt 2014, 20:10, R.
13

Hallo allemaal,

Ik ben 18 jaar en denk dat ik sinds een paar maanden een vorm van BED heb. vooral omdat ik totaal geen zin meer heb in masturberen en ook amper geil ben als ik seks heb met mijn vriend. Ook heb ik last van vreetbuien en wil dan vooral ongezond eten. Ik vind het lastig om hier met iemand over te praten maar ben wel van plan om naar de huisarts te gaan.

29 okt 2014, 11:10, birdy
14

@sanne6377

Ik heb het ook en volg de online behandeling op deze site ik ben ook erg dik obesitas. En schaam me dood ik ben echt veel te zwaar en wil wil heel graag van mijn probleem af

30 okt 2014, 15:10, Anoniempje....
15

Hallo Sanne,
Door jou bericht en de vele reacties merk ik dat ik niet de enige ben met BED. Ik ben 17 jaar en had een half jaar geleden nog last van anorexia. Ik ga nu naar de ggz en begin langzaam weer in een normaal leven te geloven. Het is heel lastig maar ik weet dat jullie allemaal sterk genoeg zijn om er tegen te kunnen vechten (en te winnen)
Mijn tip is: praat erover

10 nov 2014, 22:11, psychostick
16

Ik binge ook...

14 aug 2018, 00:08, Aa

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.