Als iemand met anorexia niet meer ongesteld wordt, wordt diegene later nog ongesteld of kan dat niet meer?

Als iemand anorexia heeft word diegene soms niet meer ongesteld, maar betekent dat dan dat diegene na een periode niet meer ongesteld worden NOOIT meer ongesteld wordt en dus geen kinderen meer zou kunnen krijgen of later wel weer als diegene weer gezond eet?

27 dec 2018, Nieuwsgierig


Reacties

plaats reactie
1

Hey nieuwsgierig!

Wat een goede vraag van jou!

Wanneer iemand te weinig eet, krijgt het lichaam het signaal dat er te weinig energie voorhanden is voor lichamelijk processen. Om energie te besparen worden bepaalde lichaamsprocessen stopgezet, waaronder de menstruatie bij meiden. Het lichaam probeert op die manier zoveel mogelijk energie beschikbaar te houden voor de meest vitale lichaamsprocessen, zoals ademhaling, hartslag etc.

Zodra het lichaam weer ruim voldoende energie beschikbaar heeft en helemaal hersteld is van de eetstoornis, zal de menstruatie ook weer op gang komen. Het kan dus wel even duren voordat het weer terugkomt, omdat het lijf vaak veel tijd nodig heeft voor het herstel.

Is je vraag hiermee beantwoord?

Liefs, Amy

27 dec 2018, 13:12, Amyxx

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.