Te dik voor collegezaal zitjes

Hoi,

Misschien hebben anderen hier ook ervaring mee, maar ik studeer sinds afgelopen studiejaar en ik ben altijd best wel flink geweest maar ik ben nu zoveel bijgekomen dat ik niet meer in de collegezaal banken pas. Dat zijn van die uitklapbare tafels en ik zit volledig klem als ik deze uitklap. Mijn buik ligt dan over de tafel heen, vreselijk beschamend!
Ook heb ik inmiddels bijna twee stoelen nodig omdat ik er gewoon echt niet op pas

Heeft iemand misschien een idee of ervaring ermee? Afvallen duurt nog wel even en ik moet toch naar mn lessen

5 okt 2023, Emma


Reacties

plaats reactie
1

Hoi Emma, ik kan me voorstellen dat dat wel een onprettige ervaring is. Ik herken het, maar dan vooral doordat ik zelf lang ben, niet zo zeer vanwege m’n breedte. Voor de beeldvorming: hoe lang en zwaar ben je en wat vind je daar op zich van, los van het opgepropt zitten in die collegebankjes? Is het vooral het praktische waar je last van hebt, en/of meer het mentale, het idee dat anderen er iets van vinden hoe jij in die bankjes zit? Het hangt een beetje daar van af welke tips/ervaringen je helpen. Heb je wel eens gekeken of er in jouw colleges of in de colleges voor/na jullie in dezelfde zalen, anderen zijn die vergelijkbaar dik zijn? Misschien sowieso een idee om bij hen eens te checken hoe zij daarmee omgaan. Omdat je zelf waarschijnlijk ook zichtbaar fors bent, kun jij dat aan anderen wel op een niet bedreigende manier vragen. “goh zit jij ook zo krap in die bankjes? Hoe doe jij dat?”

6 okt 2023, 12:10, B
2

Hoi! Echt super herkenbaar. Ik probeer zelf vaak op de achterste rij te zitten, omdat in mijn collegezalen daar vaak normale stoelen staan met een soort bureautje, of als daar geen plek is ga ik vaak op de eerste rij zitten, hier hebben ze vaak geen tafeltje, maar zit ik in ieder geval niet klem!

6 okt 2023, 14:10, Chantalx
3

@B Ik zou het kunnen vragen, geen idee eigenlijk…
Ik ben 1.75cm en rond de 140kg

@Chantalx ahh wij hebben dat in sommige zalen, enkel de nieuwste. De oude zalen hebben dat niet en die zijn echt uit 1970 ofzo

6 okt 2023, 18:10, Emma
4

@Emma ah check. Ik kan me voorstellen dat het dan fysiek wel een uitdaging is. Hoe sta je, los van dat ongemak in de collegezalen, tegenover je gewicht? Het irritante is inderdaad dat zeker bij faculteiten/opleidingen van universiteiten en hoge scholen die in de centra zitten, de zalen oud zijn. Bij mijn universiteit zie je dat bijvoorbeeld bij de zalen van Rechten en Letteren. Als het gewicht verder geen taboe voor je is en je geen mogelijkheden in die oudere zalen ziet dan zou je het eens met een studieadviseur kunnen bespreken. Misschien dat die iets kunnen regelen. Een paar aangepaste plekken in die oudere zalen bijvoorbeeld. Hoe ben je aan dit gewicht gekomen?

6 okt 2023, 18:10, B
5

@Emma, wat ik soms doe als ik weet dat er geen plekken zijn voor mij is kijken of ik het college terug kan kijken of online kan volgen, of soms dat ik niet een tafeltje probeer uit te klappen voor me, maar naast me om daar dan aantekeningen op te maken (als ik die maak)

6 okt 2023, 23:10, Chantalx
6

@Emma, hoe gaat het nu?

9 okt 2023, 15:10, Chantalx
7

Daar ben ik ook erg benieuwd naar, @Emma. Hopelijk zit je niet te veel met die uitdaging in de collegezalen.

10 okt 2023, 06:10, B
8

Hey @Emma ik zit nog niet op een universiteit, maar was op zaterdag in Rotterdam op de open dag. Daar hebben ze best brede zitplekken en geen armleuningen, waardoor je dus eigenlijk op 2 stoeltjes kan zitten als je daar net niet op past. Dat deed ik, een beetje onhandig omdat een deeltje dan toch een beetje zakt in de plaats tussen de twee zitjes, maar verder eigenlijk heel goed. Ik had ook geen problemen met de tafeltjes, die zijn best ver en mijn buik paste er tussen, een grotere zou er ook wel tussen passen met een paar manipulaties :) ps. Ben 163 cm lang en weeg ongeveer 100 kilootjes :)

10 okt 2023, 07:10, Riannetje
9

Hoe was dat voor jou, @Riannetje, om met die bijna(?) honderd kilo voor het eerst in zo’n nieuwe omgeving rond te lopen en te zitten? Ben je daar op zo’n moment nog mee bezig? Heb je nog anderen gezien zoals jij, of juist niet? Weet je al wat je gaat studeren? De gebouwen van Rotterdam zijn overwegend relatief nieuw, dus die zullen qua collegezalen beter zijn dan de universiteiten in de oude stadscentra (Leiden, Utrecht, Groningen, Maastricht en zo).

10 okt 2023, 16:10, B
10

Hey hey iedereen, ik zit nu nog op de middelbare school, maar herken jullie problemen heel erg. Ik heb zware obesitas (160 cm, 161 kg) en die stoeltjes op school zijn oprecht gemaakt voor kinder lichamen. Ik heb hier echt dagelijks veel last van, dat stoelen te klein zijn of dat de ruimte tussen de stoel en de tafel veel te weinig is.

10 okt 2023, 16:10, Lara
11

@B vond het totaal niet erg om met mijn gewicht en lichaam rond te lopen, wrm zou ik als ik mijn lichaam mooi vind. Ik heb wat meiden gezien daar die net zoals ik een beetje te dik zijn, * Ik denk dat ik wel bij Rotterdam ga studeren, ik woon hier in de buurt, en wil nog thuis blijven wonen. Ik weet niet zeker wat ik wil studeren, twijfel tussen rechten en liberal arts and sciences. Bedrijfskunde lijkt me ook leuk. @Lara klopt sommige stoelen zijn wel een beetje klein. * Heb geen problemen met schrijven, mijn buik valt naar beneden en brengt geen ongemak bij het schrijven bij mij. Wel zitten mijn borsten soms in de weg, maar ja, anders zou mijn buik in de weg zitten. **

*dit bericht is aangepast door de moderator

10 okt 2023, 18:10, Riannetje
12

@Riannetje dat erg vinden zou natuurlijk ook niet nodig moeten zijn, maar een andere omgeving, veel nieuwe mensen, de confrontatie met op twee stoeltjes moeten zitten en misschien het gevoel krijgen dat mensen blikken op je werpen hadden het natuurlijk kunnen veranderen. Fijn dat dat bij jou niet het geval was. * Klinkt als leuke studies. Ook de mijne zit ertussen haha. *
* Dit bericht is aangepast door de moderator

10 okt 2023, 18:10, B
13

@B ze denken er hetzelfde over, die van **is eigenlijk bewust bezig met het aankomen, zei dat ze wil aankomen. Ik wil mezelf gwn los laten gaan, dus iets minder extreem. Dus eigenlijk zelfde leefstijl, vond het heeel leuk met hun, we konden lekker eten en kletsen :) qua gewicht ***dus een psychologische grens bereikt, en ik vind het prima dus ik ga door hoe ik nu leef. Conditie en leefstijl ongeveer gelijk gebleven, miss iets meer eten, op die open dag zelf, en we hebben vanavond gebeld en gebabbeld samen met lekker eten en een film gekeken, dus miss net iets meer eten? Maar dat weet ik niet zeker.
* Dit bericht is aangepast door de moderator vanwege het aanzetten tot ongezond gedrag*

10 okt 2023, 23:10, Riannetje
14

*Deze reactie is verwijderd door de moderator.
Het topic is hierna gesloten omdat er een gesprek is ontstaan met reacties die niet allen aansluiten op de vraag die gesteld wordt in het topic.

11 okt 2023, 06:10, B

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.