Ontzettend onzeker over mijn gewicht..

Hoi allemaal,

Ik heb lang getwijfeld om dit bericht te plaatsen maar doe het nu toch omdat ik graag tips / mening wil van jullie. Ik ben 15 jaar, 170, 49 Kg en echt ontzettend onzeker over mijn lichaam. Elk moment van de dag moet ik er wel aan denken, en ik word er gek van dat ik steeds naar andere meisjes hun benen loop te kijken om te checken of die van mij wel dunner zijn.. Ik wil er zo graag mee stoppen maar mijn brein doet het automatisch inmiddels. Ik weet dat ik in geen eetstoornis zit doordat ik niet eten wil uit spugen en soms ook wel iets lekkers eet. Tevens weet ik ook wel dat ik niet dik ben en er prima uit zie maar mijn hoofd vervormt mijn lichaam steeds weer als ik voor de spiegel sta. Daar een vetje, hier een vetje. Elke avond voel ik me wel weer slecht als ik denk aan alles wat ik heb gegeten en ik ben als de dood dat ik aankom.
Het gene waar ik het meeste mee zit is het feit dat ik vorig jaar nog 47,5 Kg woog en nu dus best wel ben aangekomen. Ik weet niet zeker of dit door de puberteit komt of omdat ik gewoon teveel heb gegeten, alleen ik voel me hier zo slecht door. Ik wil echt heel graag wil terug naar dat gewicht, gewoon voor het cijfertje op de weegschaal. Ik heb er echt moeite mee en hoor graag hoe jullie hier in staan / of ik lot genoten heb. Wat is jullie gewicht? (meiden van 15 jaar). Ik word echt gek van het feit dat ik telkens maar naar andere mensen moet kijken, nooit strakke kleding aan durf en bij gym.. Laat ik het daar maar niet over hebben.
Het enige in mijn lichaam waar ik blij mee ben is mijn ruggengraat, borstkas en polsen omdat ik die kan zien... (Voor degene die echt denken van wat, je bent gek?! Ik weet het, ik word er ook gek van)

Ik hoor graag jullie mening, zijn er andere die hier ook mee leven? veel liefs.

2 jan 2018, Myceliummm


Reacties

plaats reactie
1

Je hebt ondergewicht zelf joh. Niet zo onzeker ikk ben ook onzeker en iedereen wel. Zelf heb ik gewoon goed. Niet zo onzeker je ebnt gewwoon goed.

3 jan 2018, 07:01, Queen👑
2

Lieve meid, het is toch ongelofelijk dat je in paniek raakt van 2 gelallen. En je kan een stoornis met eten hebben hoor. Iedereen heeft wat, alleen geen eetstoornis bijna nooit. De meeste zijn over hun verkering, proefwerk cijfers, kleding onzeker. Maar jij hebt hier een obsessie voor. Meid, niemand is perfect. En als je zelfvertrouwen hebt kom je er ook beter uit. Ik zal je wel wat tips geven:
- Kijk niet na de rest, en weet dat het een beetje een gevoelige vraag is van gewicht. Dus niet vergelijken.
- Ga je gevoelens tekenen, tekenen is gewoon goed voor alles wat je voelt.
- Ga iets doen wat je ontspant. Zoals parfum maken.
- Ga eerder slapen.
- Weet dat foto's van dunne modellen nep zijn. Het is bewerkt met fotoshop.
Hopelijk heb je er wat aan.

3 jan 2018, 11:01, Eva
3

Ik ben even oud als jou 1,60 en weeg meer dan jou en krijg altijd complimenten dat ik slank ben niks om je druk over te maken en eerlijkgezegt vind ik het niet zo mooi als je de ruggengraat of ribben ziet

3 jan 2018, 12:01, Nickname
4

lieve schat, ik wil even zeggen dat je extreem dun bent voor jou lengte en leeftijd. i ben 3 cm langer dan jij, 15 jaar en 59 kilo. ik ben zelf dun, maar wel gezond. ik weet bijna zeker dat je een eetstoornis hebt, dat hoeft niet perse te betekenen dat je overgeeft, (dat is meer boulimia) maar het betekent wel dat je een extreem slecht zelfbeeld hebt en probeert af te vallen of wilt afvallen. ik zou adviseren om naar je ouders, vriendinnen, mentor of dokter te gaan en bespreken wat er aan de hand is. ik weet dat het moeilijk is, ik heb zelf anorexia gehad en ik ben zo blij dat ik er vanaf ben! zoek hulp en probeer jezelf elke dag een beetje mooier te vinden. xxx

3 jan 2018, 13:01, mady
5

Mensen spiermassa is zwaarder dan vermassa dus dat zegt niks. Kijk gwn in de spiegel en als je lichaam er oke uitzien boeit je gewicht niks. Ik weeg bijvoorbeeld 55k en een een meisje uit mijn klas die even lang is als mij weegt 70k maar ze heeft gwn veel spieren en bijna geen vet.

3 jan 2018, 18:01, Laura_2003

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.