Een beetje aangekomen

Hoi iedereen, ik heb best een dingetje, ik ben wat aangekomen. Ik ben 17 jaar oud, weeg nu 85 kg en ben 163 cm lang. Precies 1 jaar geleden woog ik 60 kg, 25 kilo aangekomen in 1 jaar tijd. Ik schrok er best van, ik zag wel dat ik wat aangekomen was, maar dacht niet dat het zo veel was. Heb me besloten om te wegen nadat ik gisteren mijn broek heb gescheurd toen ik bukte om iets op te pakken. Heb nu een paar foto’s gevonden van mij in een hoodie 1 jaar geleden, die was heel erg groot en oversized en nu zit hij echt heel strak. De rest van mijn kleding van toen past niet meer, maar ik merkte niet dat ik een paar maten grotere kleding nam omdat ik de oude niet meer leuk vond en nooit mijn maat onthou en gwn altijd pas wat goed zit en die neem ik dan. Vroeger moest ik van mijn ouders altijd sporten en op mijn eten letten, maar 1 jaar geleden viel ik tijdens het hardlopen en had ik problemen met mijn been gekregen. Daardoor hoefde ik niet meer te sporten van mijn ouders, ook een vrijstelling voor gym op school gekregen. En ja, daardoor begon ik aan te komen. Eerst voelde het raar en wilde ik minder eten om af te vallen, maar daarna liet ik het voor een tijdje los.* Ik had altijd kleine borsten, nu zijn ze wat groter geworden, en kont en benen zijn wat groter en ronder.* Nu is het natuurlijk al lang voorbij met mijn voet maar ik zeg aan mijn ouders dat ik er nog steeds last van heb zodat zij mij niet forceren om weer te gaan sporten. * en ik vind eten heel lekker. Is dit raar? Ik heb ook een vriendje gekregen sinds een paar maanden, terwijl ik vroeger altijd alleen zat en niemand wilde met me praten. Mijn vriendje zegt dat hij me mooi vindt zoals ik ben, van hem hoef ik niet af te vallen of aan te komen * maar als ik wilde afvallen zou hij me steunen en nog steeds leuk vinden. Wat moet ik doen? Ik weet dat het gezonder is om af te vallen, maar dat wil ik eigenlijk niet,*

* Dit bericht is aangepast door de moderator.

21 jul 2023, Riannetje


Reacties

plaats reactie
1

Hi @Riannetje, je vraagt wat je moet doen, maar dat hangt af van of je het een groot probleem vindt en wat je wil doen. Zelf zeg je dat je niet wil afvallen, wat heel goed te begrijpen is aangezien dat heel moeilijk wordt. Maar zie je je overgewicht ook als een probleem, heb je er last van? Je bent wel echt heel snel aangekomen, gemiddeld meer dan 2 kilo per maand, wat eet je dan op een dag en wat doe je aan beweging?

23 jul 2023, 07:07, Nout5170
2

Hoi @Nout5170 ik heb er eigenlijk niet heel veel last van. Nu word ik met de auto naar school gebracht en hoef ik niet te fietsen, wat ik heel chill vind (moest vroeger wel fietsen). Het enige is dat mijn conditie niet top is, maar ik heb er geen last van. Qua beweging doe ik eigenlijk niet veel, soms lopen naar de supermarkt, 5-10 minuten, door het huis lopen, en soms even naar een parkje, ook een minuut of 10 lopen. Als we iets met mijn vriendje doen brengt hij me op zijn scooter, dus dan hoef ik gelukkig niet veel te lopen. Hier is wat ik gisteren heb gegeten: voor ontbijt 3 boterhammen met jam, croissant, banaan, appel, een glaasje sap en koekjes. Dan tussendoor naar de winkel gegaan en een doos autodrop met 2 muffins gehaald, was voor lunch op. Voor lunch was ik bij mijn vriendje, we hadden pizza’s, ik had een italian size pepperoni van de domino’s met cola. Dan tussendoor nog 2 stroopwafels met thee en wat chips bij een film. Voor het avondeten waren we bij de mac, ik had een big mac menu (plus wat frietjes van mijn vriendje gepakt) met een aardbeien milkshake en een mcflurry, als we thuis waren heb ik nog 2 taart puntjes gegeten (mijn vriendje had er geen zin in dus ik vroeg of ik ook zijn stukje kon nemen, hij zei dat het mag)

23 jul 2023, 09:07, Riannetje
3

Hoi Rianne, helaas is je startbericht aangepast door de moderators, dus misschien is niet je hele verhaal duidelijk. Je vraag is volgens mij wat je het beste kunt doen, gezien het feit dat je best wel fors bent aangekomen. Wat Nout5170 ook zegt: het hangt erg af van of je het zelf als een probleem ervaart, helemaal omdat als je het niet als een probleem ervaart afvallen erg lastig wordt. Maar daarbij moet je wel een onderscheid tussen 2 zaken maken: (1) je gewicht en het feit dat je aankomt en (2) dat wat je eet/drinkt. Natuurlijk hangen ze met elkaar samen, maar aankomen doordat je simpelweg wat te veel eet, aanleg hebt of doordat je te weinig beweegt is wat anders dan aankomen door te veel ongezond eten. Dat laatste is, als dat wat je gisteren zegt te hebben gegeten waar is en vaker voorkomt, in jouw geval wel een aandachtspunt. Want op één dag koekjes, een doos autodrop, 2 muffins, pizza, chips, stroopwafels, Mac, ijs en 2 stukken taart eten en dat wegspoelen met onder andere cola, sap en een milkshake is echt wel redelijk extreem, dat veroorzaakt aankomen, maar je krijgt op die manier ook wel erg veel suiker en zo binnen. Het kan dus denk ik geen kwaad om daar eens kritisch naar te kijken. Waarom heb je al die dingen op een dag genomen? Is er iets wat dat veroorzaakt? Dat je bijvoorbeeld voor én pizza bij lunch én mac bij avondeten kiest?
Wat bewegen betreft: vind je het echt chill dat je ouders je naar school brengen? Je bent 17 schreef je, is het dan nog fijn om zo afhankelijk te zijn? Wat vind je zo erg aan bewegen? Tussen een stukje fietsen en actief sporten zit een heel verschil zou ik denken, dus misschien is het wel verstandig om het gewone bewegen weer een beetje op te pakken?

23 jul 2023, 10:07, B
4

Hoi @B niet echt iets wat het veroorzaakt, hou gwn van lekker eten. Ook werd ik vroeger ingeperkt door mijn ouders van wat ik mocht eten, dus miss speelt dat ook een rol. Ik heb ook vaak gwn honger, en dan eet ik tot ik me vol voel, maar achterna blijkt het dat ik toch net te veel heb gegeten. Maar ik kan niet echt tussendoor stoppen, ik wil die hongergevoel weg hebben want ik vind hem niet fijn. Ook een kort tijdje nadat ik toch al veel gegeten heb heb ik weer honger (de tussendoortjes) en wil ik iets zoets als een soort van toetje. En als ik nu toch te dik ben vind ik het niet erg om iets lekkers te nemen ipv iets niet lekkers zoals broccoli of boerenkool. Ik vind het echt heel chill dat ik gebracht word, heb geen zin in fietsen met regen en wind. Ik vind het lopen gwn niet lekker, veel zweten en moeite, raak snel buiten adem en dan is lopen niet lekker. Ik ben bezig om mijn rijbewijs te behalen, dus dan hoef ik niet meer van mijn ouders afhankelijk te zijn, maar ik vind gebracht worden veel chiller dan zelf fietsen. Als ik dan zelf moet rijden vind ik het ook niet erg, zolang het maar geen fietsen of lopen is, heb daar een hekel aan omdat het zoveel moeite kost. Fietsen zit ook niet lekker, de zadel zit niet lekker doet pijn, en mijn buik komt een beetje in de weg waardoor ik eigenlijk hem steeds optil met mijn benen. Ik doe wel wat lopen, soms naar de supermarkt en parkje, soms nog wat met mijn vriendje als ik er zin in heb (niet vaak, alleen bij lekker weer en niet te ver) ik gok in totaal 3 km per dag.

23 jul 2023, 12:07, Riannetje
5

Bedankt voor je reactie @Riannetje. Als ik je dus goed begrijp vind je het bewegen zo vervelend dat je het afhankelijk zijn van je ouders voor lief neemt. Dat fietsen en lopen je zoveel moeite kost is wel heftig. Is dat puur door je conditie, of ook nog door die blessure?
Wat eten en het te dik zijn betreft: het is jouw lichaam en jij gaat er dus over hoe je daarmee omgaat. Ook een voller figuur kan hartstikke mooi zijn, maar hoe dikker je wordt, hoe groter de risico’s wel worden op problemen. Zeker als het komt door een combinatie van erg veel ongezond eten en vrij weinig bewegen. Dat je zoveel honger hebt, is dat iets wat al lang speelt of is dat vrij nieuw? En neemt dat ook toe? Misschien wel handig om dat in de gaten te houden, niet dat je een extreme eetverslaving ontwikkelt zeg maar. Want lekker eten is super tof, maar hoe meer je lichaam eraan gewend raakt, hoe lastiger het ooit wordt om het weer te veranderen.
Tot besluit: hoe gaan vrienden van je om met je snelle aankomen en het minder mobiel worden? En welke rol speelt het eten in je relatie? Hoe gaat het vandaag trouwens qua eten, bewegen en zo?

23 jul 2023, 14:07, B
6

@B ik heb er gwn geen zin in, plus het is lastig door mijn conditie, miss speelt mijn blessure ook een rol, maar dat denk ik niet. Ik had altijd wel veel honger, alleen moest het vroeger inhouden van mijn ouders, nu hoeft dat niet meer. Vlgns mij stijgt mijn honger niet echt. Mijn vrienden begrijpen me, sommige vriendinnen zijn ook een beetje dik, ik ben wel de zwaarste van de groep. Dat minder mobiel zijn merken we niet, als we samen gaan is het of bij iemand thuis waar we lekker eten en praten, of we gaan met de scooters, sommigen hebben al een rijbewijs en dan gaan we achterop. In mijn relatie speelt eten geen rol, geen feeder relatie, hoewel mijn vriendje het wel lekker vindt om met mijn vet te “spelen”. Qua eten tot nu toe: ontbijt 4 boterhammen (2 met jam, 1 met boter, 1 met kaas) yoghurt met fruit en cruesli en ontbijtkoek. Als tussendoortje 2 pakjes sultana’s en kersen. Voor lunch had ik 2 frikandelbroodjes met salade. Was onlangs in de winkel en haalde een pakje donuts, 1 at mijn vriendje, ik had de rest op(3) met een ijskoffie. Naar de winkel ging ik lopend, en nog naar de postkantoor gelopen, nu 5k stappen volgens mijn telefoon. Ben wel echt dood nu ik thuis ben en heb erg veel honger door het lopen, dus ik ga nu even iets zoeken om te eten, wss een gevulde koek. Dat is ook wrm ik haat bewegen, ben echt dood na elke keer als het veel is, moet dan even bijkomen, een uurtje liggend op de bank met wat eten nodig om bij te komen vaak.

23 jul 2023, 17:07, Riannetje
7

Hoi @Riannetje bedankt voor je bericht. Hoop dat je de rest van de dag gisteren goed bent doorgekomen en ook weer een beetje bent bijgekomen van de wandeling. Het leek gisteren wel iets minder extreem te zijn qua eten, hoewel het nog steeds wel veel was, of niet? In ieder geval fijn om te lezen dat er niet een externe factor is zoals je vriend of de vriendengroep die je met verkeerde bedoelingen aanmoedigen of zo. Wel fijn dat het in je vriendengroep ook geen probleem is en dat je vriend (onbewust) wel bezig is met je vet. Is hij zelf ook stevig? Heb je erover nagedacht hoe je dit verder wil laten gaan? Het staat natuurlijk wel vast dat je verder zult aankomen als je op deze manier doorgaat. Hoe kijk je daar tegenaan? Nu is het 85 kilo, maar wat als het doorschiet naar 90, 100 of nog verder?
Wat bewegen betreft: zou het ook kunnen dat je conditie door je blessure helemaal is verdwenen en dat die nu niet meer echt verbetert doordat je geen zin hebt om hem weer op te bouwen? Hoe reageert je lichaam nu op zoiets als zo’n wandeling? En hoe gaat dat bij andere dingen? Een trap oplopen, een stukje fietsen, op hoger tempo lopen et cetera? Ik zou me kunnen voorstellen dat het wel vervelend is om steeds tegen je grenzen aan te lopen, tenzij je natuurlijk echt het liefst de hele dag op de bank hangt haha. Anders zou je toch iets van begeleiding bij bewegen kunnen overwegen. In een sportschool of zo

24 jul 2023, 08:07, B
8

Nou ja eigenlijk zou ik het liefst de hele dag op de bank hangen, dat vind ik het leukst @B, gwn lekker niksen, wat netflix/tv/YouTube kijken en lekker eten. Leren voor school vind ik ook niet erg, hoef dan niet veel inspanning te doen, ga volgend jaar naar de zesde en sta nu voor alles 8-9-10. Mijn vriendje is niet echt dik, gwn normale gewicht, miss net iets boven het gemiddelde. *
Miss zou het aan de blessure kunnen liggen, maar eigenlijk was de blessure alleen maar een aanleiding, ik wilde al jaren minder sporten omdat ik het niet leuk vond, en die blessure gaf me een “smoesje” om dat niet te hoeven doen. Ik vind zo’n wandeling gwn heel vermoeiend, alles schuurt tegen elkaar, helemaal bezweet, en niet zo lekker als op het bank liggen eigenlijk haha. Een trap oplopen kan ik wel, bij een hoge trap raak ik wel buiten adem, dus ik neem het liefst een lift als die er is. Fietsen doe ik bijna niet, en als ik dat doe voelt het vreselijk, want zit niet lekker en niet fijn. Op hoger tempo lopen doe ik al helemaal niet meer hahaha, wil ik gwn niet, is nog vermoeiender dan gwn lopen. *

* Dit bericht is aangepast door de moderator.

24 jul 2023, 08:07, Riannetje
9

@Riannetje *** Hoe gaat het de laatste dagen? In je openingsbericht schreef je nog wel dat je was geschrokken van je gewicht en vroeg je wat je moet doen. Hoe gaat dat nu? Zijn er nog vragen of dingen waarmee we je in dit topic kunnen helpen?

*** dit bericht is aangepast door moderator ***

26 jul 2023, 10:07, B
10

Ja het was meer dat ik zo veel meer niet had verwacht, maar op zich vind ik mijn gewicht niet erg @B. Het gaat de laatste dagen ongeveer hetzelfde, gisteren wel iets meer dan gemiddeld gegeten. *** Ik denk dat ik nu wel weet wat ik ga doen, ik vind het nu veel beter dan vroeger, dus ik ga doen wat ik beter en fijner vind. Ik wilde het ook een beetje delen om te laten zien dat dit ook mag, om niet alleen dat perfecte lichaam te verspreiden.

*** Dit bericht is aangepast door moderator***

26 jul 2023, 10:07, Riannetje
11

hoi
ik ben ook en beetje, aangekomen. maar dat kan kloppen, ben ongesteld aan het worden ....

26 jul 2023, 19:07, lies
12

Hey allemaal dacht dat het nu miss even tijd is om een update te schrijven. Was 2 weken bij mijn vriendje thuis en een weekje met hem op vakantie, en dat heeft zijn gevolgen gehad: weeg nu 91 kilo. Zijn ouders zijn echt veel chiller met het eten, mijn ouders zeuren soms wel dat ik niet veel hoef te eten, bij hem kon ik eten hoeveel ik wilde hihi. Zijn ouders kochten dan ook alles wat ik vroeg, wilden dat ik me fijn voel bij hun. Wel best snel aangekomen, maar ik denk dat het nu iets minder snel zal gaan nu ik thuis ben en bijna weer naar school moet. Heb nu wel een beetje moeite met de hitte, vind het veel te warm, dus lig alleen maar als ik buiten ben, of in water zitten. Op het strand kreeg ik soms wel blikken van jij past hier niet in je bikini met je vette buik, maar dat boeit me niks.

20 aug 2023, 15:08, Riannetje
13

@Riannetje fijn dat het goed met je gaat. Wel een beetje zorgelijk natuurlijk dat je zo snel aankomt haha. Hoe reageert je vriendje daar nu op? Is het hem al opgevallen? Hoe zag je vakantie er verder uit qua eten en bewegen? En lukt het je denk je wel om weer terug te schakelen?

20 aug 2023, 22:08, B
14

@B mijn vriendje is het natuurlijk opgevallen, hij vindt het prima als ik me verder fijn voel, vindt me mooi zoals ik ben, zegt ook altijd “van een paar extra kilo’s word je niet slechter”. Tijdens de vakantie deden we eigenlijk wat ik het leukste vind: lekker voor de tv chillen, heel lang in bed liggen, lekker (en veel) eten, naar het strand, zonnen, drijven in water, een paar keer naar de bios geweest. Op vakantie waren we in een all inclusive, zijn ouders betaalden, dus daar heb ik maximaal gebruik van gemaakt: de hele tijd of in het restaurant of bij het zwembad met een lekkere snack. Idk of het lukt om terug te schakelen, vind het niet heel erg als het niet lukt, mijn vriendje zegt dat het mijn keuze is en hij me volledig zal steunen wat ik maar kies.

20 aug 2023, 22:08, Riannetje
15

@Riannetje fijn dat je in je vakantie vooral hebt kunnen doen wat je het leukste vind. Maar als ik het goed begrijp heb je dus erg weinig aan beweging gedaan, op dat zwemmen na misschien? Ergens is dat wel een beetje zorgelijk… Kun je dat ook aan je conditie en zo merken na zo’n vakantie? Heel fijn ook dat je vriend je zo volledig steunt en zelfs vindt dat je van een paar extra kilo’s niet slechter wordt. Qua uiterlijk heeft hij daar ongetwijfeld gelijk in, maar het zijn bij jou natuurlijk wel wat meer dan een paar kilo’s geworden… Heb je er over nagedacht hoe je hiermee verder wil gaan? Je groeit thuis vast niet met 6 kg per maand door, maar doorgroeien doe je zo natuurlijk wel. Hoe gaat het sinds terugkomst met eten? En hoe gaat het met je vriend zelf? Is hij ook aangekomen?

21 aug 2023, 08:08, B
16

@B nee niet erg veel aan beweging gedaan klopt. Ja ik merk het wel aan mijn conditie, liep naar de supermarkt en moest tussendoor even stoppen bij een bankje om bij te komen, maar was ook erg warm. Vind het op zich niet erg zorgelijk, eigenlijk ook wel een beetje opwindend, dat ik zo moet zitten met mijn grote buik en even bij moet komen. Tja, hoe ik ermee verder wil gaan… het liefst hou ik het gwn zo, vind dit gwn zo fijn, en vind beweging en inspanning echt niet leuk, maar snap ook wel dat dit niet erg gezond is enzo.

** dit bericht is aangepast door de moderator **

Met mijn vriend gaat het prima, hij is nauwelijks aangekomen, minder dan een halve kilo. Hij heeft een erg snelle metabolisme en eet best veel zonder aan te komen. Sinds ik terug ben eet ik wel wat minder, ik schat ongeveer 30% minder dan bij mijn, en miss zelfs de helft van wat ik at in de all inclusive.

21 aug 2023, 08:08, Riannetje
17

@Riannetje ik kan me voorstellen dat de warmte voor je uithoudingsvermogen niet echt bevorderlijk is nee. Maar op zich zou je met genoeg drinken natuurlijk wel een eind moeten komen. Als je dan de supermarkt al haast niet meer haalt word je conditie wel slechter haha. Hopelijk heeft het geen commentaar opgeleverd. Heb je nog geen last van (overmatig) zweten en zo? Het klopt natuurlijk wel dat er veel meer jongeren zijn met een vergelijkbaar gewicht. Op dit forum zijn onder andere Fat Doo die hier eerder wel eens reageerde en Maxime voorbeelden van meiden die al dan niet bewust op vergelijkbare gewichten zitten/zaten. ** aangepast door moderator** zeker bij jouw lengte, natuurlijk al wel flink wat extremer. Hoe heb je die grens bepaald (is het meer dan gewoon een getal dat nog lekker ver weg klinkt?) en heb je die al eens naar anderen uitgesproken? *** .........**** dit bericht is aangepast door moderator ***

21 aug 2023, 18:08, B
18

@B ik heb zeker last van veel zweten, drm probeer ik ook niet te veel te bewegen, ga dan minder snel zweten. En als ik lig zweet ik wel maar heb er niet veel last van.

** aangepast door moderator **

21 aug 2023, 19:08, Riannetje
19

@Riannetje Vind je het zweten niet vervelend, bijvoorbeeld voor je vriend? Kan me voorstellen dat het zich langzaam maar zeker ook meer ophoopt tussen je toenemende vetplooien, zelfs als je je niet veel inspant. Sommigen anderen hier, die meer worstelden met hun gewicht, klaagden daarover. ***
Verder vroeg ik wat je op een dag als vandaag dan hebt gegeten/gedronken en hoe zich dat verhoudt tot je vakantie. Gewoon om een indruk te krijgen over welke impact je keuzes nu hebben op je dagelijks leven in vergelijking met anderen. Ik bewonder je keuze (om je eigen weg te kiezen) enorm (even los van de best extreme keuzes daarin), maar ben, zeker op zo’n forum als deze, wel benieuwd naar je beweegredenen, de gevolgen en de consequenties dus vandaar al mijn vragen, juist om het voor zo’n forum wat meerwaarde te geven.

** Aangepast door moderator

21 aug 2023, 21:08, B
20

@B ik vind het zweten niet erg vervelend, droog het wel af bij mogelijkheid met een doekje. Als ik lig te niksen merk ik dat niet echt, die zweetplooien, bij het bewegen wel. *** Vandaag had ik ongeveer zo’n dag als ik eerder had beschreven, miss iets andere eten maar qua hoeveelheid ongeveer hetzelfde, heb geen zin om alles uit te typen. Op vakantie bij mijn vriendje was het eigenlijk dat de maaltijden ongeveer even groot waren, maar veel meer snacks, omdat zijn ouders dat kochten. Op de all inclusive was het eigenlijk soort van hele lange “dates” met mijn vriendje: we kwamen ongeveer aan het begin van het ontbijt naar het buffet en bleven bijna tot het einde, lekker kletsen en eten, gedurende iets van 3 uur. Tussen de maaltijden door bij het zwembad/strand gelegen, en dan eigenlijk ook altijd wel iets aan het eten, ijsjes, fruit, snoepjes, dessertjes etc.***

*** Aangepast door moderator

21 aug 2023, 23:08, Riannetje
21

@Riannetje ik denk dat je houding wat betreft ‘gewicht is bijzaak’ wel een goede is. Je ziet op dit forum helaas maar vaak genoeg dat juist het getal heel belangrijk wordt in hoofden en dat kan heel ongelukkig maken. Vaak juist in extreem afvallen, soms ongelukkig door het aankomen, soms te veel bezig zijn met doelen bereiken. *** Wel knap dat je zo relax met het zweten enzo omgaat. Ik voel me nu met warm weer zelf na 5 minuten al vies haha en ben altijd als de dood dat ik dan ook nog eens een zweetlucht ga verspreiden. ***

*** aangepast door moderator

22 aug 2023, 07:08, B
22

De eerste paar dagen was het trouwens wel moeilijk om om te schakelen van all inclusive naar huis, had heel de tijd honger, zo’n naar gevoel, kan er heel moeilijk tegen @B

22 aug 2023, 07:08, Riannetjr
23

@Riannetje ik kan me voorstellen dat het wel lastig was om weer om te schakelen naar je normale ritme. Dat is het voor mensen met een maar iets afwijkend eetritme al, laat staan als je echt veel meer bent gaan eten terwijl je daar ook bewust zo extra van geniet. Ik weet niet of je school alweer is begonnen, maar zo ja, kun je het daar nog een beetje volhouden nu, qua conditie, eetbehoefte et cetera? *

*** Aangepast door moderator

23 aug 2023, 22:08, B
24

@B wel een beetje lastig met lokalen wisselen zonder pauze, maar gelukkig mag ik de lift nemen op school, ik begin niet eens aan traplopen met mijn buik haha. Met eten krijg ik wel wat honger tijdens de les, ik neem wel genoeg snacks mee dus bij elke leswissel eet ik een pakje stroopwafels/gevulde koek/paar snickers/bounty bijvoorbeeld. Bij elke pauze wel uitgebreid eten met een paar boterhammen, wat lekkers uit de kantine (broodje hotdog, kaasstengels, croissantjes), wat fruit en nog iets wat mijn vriendje meeneemt (we zitten samen te eten en als mijn eten op is vraag of ik nog iets van hem mag eten, hij geeft bijna altijd dan een paar boterhammen aan mij en wat koekjes.) Naar huis reed ik nu met mijn vriendje, achterop op zijn scooter (een beetje lastig maar lukt nog net wel). *

*** Aangepast door moderator

24 aug 2023, 06:08, Riannetje
25

@Riannetje Als je vriend daar zo op reageert vindt hij het waarschijnlijk inderdaad helemaal geen probleem. Heb je het er al met hem over gehad, over de manier hoe hij daarop reageerde en hoe hij dat vindt? Op dat platform Feabie zou je zulke ervaringen ook kunnen delen. Wat het eten betreft: klinkt alsof je er tussen alle lessen door wel behoorlijk mee bezig bent. Levert dat geen commentaar op van anderen? En is dat allemaal wel een beetje te betalen, lijkt me toch best duur allemaal. Wat dat achterop meerijden met je vriend: past dat nog wel een beetje en voel je je dan niet te afhankelijk? Pas wel op dat je hem niet te veel claimt natuurlijk.

25 aug 2023, 08:08, B
26

@B bijna alles wat ik eet neem ik van huis, dus dat betalen mijn ouders, of neemt hij van huis, dus nog wel betaalbaar. Commentaar van anderen maakt me niks uit, ze kunnen hun mening lekker voor zichzelf houden. Achterop rijden past nog net wel, een beetje vet van mijn kont en benen hangt wel, maar ik zit nog wel daarop. Ik voel me niet echt afhankelijk, heb zelf al mijn rijbewijs dus kan ook zelf rijden als ik een scooter heb. Met hoe mijn vriendje erop reageert had ik het gisteren over, hij zei dat hij me leuk vond niet door mijn lichaam maar door wie ik ben, een mooie lichaam is in zijn ogen een leuke extraatje.*

***Dit bericht is aangepast door de moderator

25 aug 2023, 08:08, Riannetje

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.