wat eten jullie op een dag

hallo allenmaal ik eet best wel veel op een dag maar ik weeg niet super veel fso nu 47. ik ben benieuwd wat jullie eten? groetjesss

8 okt 2019, en meisje


Reacties

plaats reactie
1

miss niet echt een goed voorbeeld maar ik eet overdag niets en smiddags na school een beetje en avondeten

8 okt 2019, 20:10, Blair
2

Hoe veel je eet en weegt heeft ook te maken met je leeftijd, maar zodra je het woordje "te" er voor zet is het ongezond, voor de rest miet je veel groente en fruit binnen krijgen. Neem eiwitten en zorg dat je voldoende ijzer binnen krijgt om geen bloedarmoede te krijgen. (Heb er ervaring mee....) als je denkt dat je te veel eet probeer te denken aan bijvoorbeeld een keertje een gezinde smoothie te maken!
Ingrediënten:
1, sinaasappelsap, liefst zelfgeperst
2, banaan
3. Aardbei, deze hoeft niet kan ook zonder
4, vanillesuiker kun je kopen bij de bakproducten
5. Yoghurt
Alles in de blender en klaar! Als je tips of vragen hebt kun je ze gerust stellen of vragen. Hoop dat je hier wat aan hebt! 💜

8 okt 2019, 20:10, I ❤ Harry Potter
3

Ik ben 1.70m en weeg 50 kg (ik vind mezelf veel te dun maar ik eet opzich wel goed denk ik) mijn eetschema is:
Smorgens: 2 stukken brood en 2 stukken fruit zoals een appel en banaan en drink dan veel water. Later in de morgen eet ik een paar koekjes.
Smiddags: eet ik weer 2 stukken brood op school en als ik thuis kom, eet ik walnoten en neem ik een lepel olie (best vies hahah) en soms bak ik een ei en neem ik vaak iets lekkers zoals chips en snoep en kan ik niet meer stoppen hehe
Savonds: bij het avond eten, eet ik vaak aardappels met groentes.

Nog steeds kom ik niet aan wat ik heel jammer vind. Maar hopelijk heb je hier iets aan hahah

10 okt 2019, 20:10, Anoniemmmm
4

Hoi ik ben lies ik eet smorgens een eitje en een tosti met veel mayo daarna onderweg naar school koop ik meestal iets en smidags eet ik 2 hamburgers met en groot pak friet savonds iet ik meestal ongezond kebab of friet ofzo daarnaar eet ik meestal nog veel koeken en soep

13 okt 2019, 15:10, Lies
5

Beste, Lies niet gemeen bedoeld maar je eetpatroon is niet echt gezond een ongezond eetpatroon verhoogd de kans op hart en vaat ziektes en nog vele andere narigheden krijg je met een ongezond eetpatroon, hoe jij nu eet verhoogd ook de kans op voedingtekorten. Hier wat gezonde leeftips:
1 Eet maximaal 500 gram vlees per week, gezond veganisch eten kan helpen om gezonder te worden
2 Drink 1.5 liter water per dag(weet niet hoe oud je bent)
3 Vervang bewerkt eten door vers eten
4 Maak je eigen gezonde sausjes
5 Vervang friet door:Zilvervliesrijst,zoete aardappel en volkoren producten

13 okt 2019, 21:10, Juliatje.
6

Ochtend: twee bananen, yoghurt, lijnzaad, thee met melk
Middag: 6 boterhammen met margarine en pindakaas, smeerkaas, tomatenspread...
Namiddag: zak wortels/mueslibol/een grote appel met yoghurt rozijnen en kaneel
Avond: 2 borden minestrone soep of pastasalade of aardappels met groente en een vleesvervanger
Tussendoortje: glas warme chocomel + bak yoghurt/ijs of 2 boterhammen

31 okt 2019, 23:10, Laura
7

^^ mening???

31 okt 2019, 23:10, Laura
8

denk wel normaal eetpatroon voor gemmidelde tiener

2 nov 2019, 09:11, mika
9

Is het echt niet te veel? Een keer per week eet ik ook nog een zak chips leeg. Ik voel me wel best dik ik ben 180 lang en 70 kilo.

2 nov 2019, 21:11, Laura
10

*170 lang

2 nov 2019, 21:11, Laura
11

Beste Laura vetpercentage zegt meer en dat kan je dan het beste door een dokter laten bepalen en zelf denk ik dat je net overgewicht met je gewicht hebt maar gewicht zegt niet alles. Maar over je eetpatroon: het gemiddelde eetpatroon bestaat niet maar of het gezond is: Je eet genoeg fruit en dat is mooi, naturel yoghurt zonder smaakje is gezond als je dat neemt en anders raad ik aan om voortaan naturel yoghurt te nemen,ik weet niet wat voor brood je eet maar suikerbrood en wit brood raad ik af om te eten,bij smeerkaas en tomatenspread is het beste om de minst bewerkte variant te eten en 100% procent pindakaas eten is het gezonder, een musilibol bevat veel suiker en veel toevoegingen dus beter kan je dat vervangen door roggebrood,volkoren brood of spelt brood bijv. ,Goed dat je groente eet, het beste is om je pasta salade zelf te maken ook je soep kan je beter zelf maken Dan is het ook minder bewerkt, probeer ook zo veel mogelijk te variëren dus bijv. Een keer couscous met peulvruchten en groente, vleesvervangers uit de supermarkt bevatten veel vet en zout normaal het beste kan je eigen vleesvervanger maken noten,preulvruchten,bonen,tauge,zeewier,algen,tofu en spirulina zijn goede vleesvervangers, het is gezonder om pure chocolademelk te drinken beter is nog om het te vervangen door sojamelk(suikerloos),melk,havermelk of andere zelfgemaakte plantaardig drinken, Je eet wel veel brood voor een persoon misschien kan je een paar broodjes vervangen?, een bak yoghurt ijs is niet super gezond het beste is om naturel yoghurt te nemen. Maar stress,depressie,slaap,medicijnen,genen,trauma,hormoonstorende stoffen en aandoeningen kunnen een gezond gewicht verhinderen. Hoeveel beweeg je eigenlijk? want hoeveel je beweegt heeft ook invloed op hoeveel je moet eten Maar succes en zeg maar als je meer info wilt.

7 nov 2019, 19:11, Juliatje.
12

Heel erg bedankt juliatje ik volg bijna al je tips al wel op behalve die brood en chocomel tips. Dat eet en drink ik omdat brood handig is tijdens school, en chocomel is voor als ik heel veel zin heb in chocola, wat ik elke dag wel heb. Want een beker chocomel is beter dan een reep chocola denk ik. Met slaap en stress en reuma en depressie etc. zit het allemaal wel goed. Qua beweging fiets ik op schooldagen naar school heen en terug, = ongeveer een half uur, en ook doe ik elke dag 5-10 min buikspieroefeningen. Ik heb niet heel veel spieren ofzo dus mijn betpercentage zal wel aan de hoge kant zijn. Ik ben bijna 17 trouwens. Als je nog meer (afval)tips hebt dan hoor ik die graag.

7 nov 2019, 23:11, Laura
13

Dankje.Dat snap ik, je kan ook een salade maken voor jezelf dat is ook gezond of je kan bijv. wat noten meenemen. Een beker chocomelk is niet gezonder dan een reep maar als je met mate het neemt is geen probleem. Maar je beweging is wel oke misschien wat variatie kwa beweging is beter?
1 Vraag je omgeving om hulp.
2 Zet gezond eten in het zicht en ongezond eten buiten het zicht.
3 Ga met de trap in plaats van de lift.
4 Hang een motivatielijstje boven je bed.
5 Gebruik geen hormoonstorende stoffen dat vertraagd je afvalproces.
6Drink 1.5 liter water minimaal per dag thee en koffie(geen ijskoffie) kan je ook drinken maar veder raad ik het af om andere dingen te drinken, een smoothie zonder toevoegingen zoals suiker, plantaardige melk zonder suiker en kokoswater raad ik aan met mate te drinken.
7 Zit niet te lang en loop een stukje elk half uur.
8 Wacht 3 uur voordat je weer wat eet.
9 Voeg geen suiker en zout toe aan eten.
10 Vervang zout door verse kruiden.
11 Eet zo min mogelijk bewerkt.
12 Sport op muziek om sporten leuk te maken.
Maar succes en zeg maar als je meer tips wilt.

8 nov 2019, 18:11, juliatje.
14

8 stukken brood met chocomel en yoghurtdrink.
4 keer een tussendoortje. (Zoals fruit en koekjes)

12 nov 2019, 18:11, Yum
15

Niet een heel goed voorbeeld maar laat ik eerlijk zijn
Ik eet alleen s'avonds avondeten omdat ik de rest van de dag gewoon geen honger heb

12 nov 2019, 18:11, anoniem
16

Ik eet 's morgens twee boterhammen, 's middags ook twee. 's avonds eet ik gwn avondeten. En ook nog twee keer tussendoortjes. Maar ik heb eigenlijk nooit honger ofzo.... Kent iemand anders dat probleem ook?

3 dec 2019, 14:12, the thin girl
17

Ik eet in de ochtend een getoast broodje, tussendoor eet ik een appel. in de middag eet ik 4 boterhammen. Na school eet ik iets lekkers zoals chippies.. En ja in de avond wat de pot schaft

20 dec 2019, 14:12, Unicorn
18

Iinne
Ik eet smogens 1 boterham af en toe is zoet of vlees tussen en groenten en1 kofie met melk
En smidag 2 boterham met groenten of kaas of mage of soep of tomaatje en water en avent eten 1 schepje groenten en beetje aardappelen of beetje bataat en 1 van de2 en drinken 1 kofie of 1 van de 2 thee

22 dec 2019, 07:12, Inne Peeters
19

Ik ben 1.69 en weeg 55 kilo. Ben best normaal en nuet al te dik vind ik zel
Als ontbijt eet ik 1 broodje en drink wat thee.
Op school eet ik meestal 1 broodje, een mandarijn, een halve appel en een koekje. Als ik thuis kom en ik had een fijne dag eet ik nog een appel ofzo en als ik verdrietig ben nog een koekje. Dan eet ik nog avond eten. En in de avond nog een bakje chips s ofzo. De hele dag door drink ik ook nog water

2 jan 2020, 00:01, ... Anoniem...
20

Hoi! Ik eet best regelmatig en gevarieerd, dus eigenlijk nooit hetzelfde. Soms bestel ik wel eens lunch *** als ik geen tijd heb om eten mee te nemen. Normaal eet ik in de ochtend crackers of yoghurt en op werk een sandwich of gezond broodje. Soms heb ik echt zin in een salade, die bestel ik dan wel vaak omdat ik daar in de ochtend geen tijd voor heb. Ik denk dat je gewoon gevarieerd moet blijven eten en ontbijt, lunch en avondeten niet moet overslaan ;)!

*dit bericht is aangepast door de moderator

26 feb 2021, 14:02, Janneke
21

1. Glaasje water
2. Ontbijt, smoothie met aarbeien banaan en vanille yoghurt
3. Wat haribo banaantje met een glas water
4. Pannenkoeken als lunch met een glas water
5. Glas water
6. Glas water met muslireep(150 calorieën ofzoiets, wat echt belachelijk veel is voor een reepje van 25 gram)
7. Avond eten met een glas water
8. glas water
9. M&m en sinaasappelsap

21 mrt 2021, 12:03, Ewaa

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.