Wat eten en drinken jullie op een gemiddelde dag

Ik ben wel eens benieuwd naar wat jullie op een gemiddelde dag eten en drink. Of het nou weinig, veel, gezond of ongezond is? Zit er bij jullie veel verschil tussen doordeweekse en weekenddagen?
Hoe vaak hebben jullie een zogenaamde cheatday?

Mijn voorbeeld van vandaag:
ontbijt
3 boterhammen met appelstroop
2x koffie

Lunch
-2 boterhammen met gebakken ei
-bakje kwark rond 200ml met mandarijn/appel en muesli
-1x koffie

15.00 uur
Thee en paar speculaasbrokken ik denk 50gram

Avondeten
-zelfgemaakte pizza van Deegpak uit koeling 1/3e deel. Met o.a. olijven, mozzarella, tomaat, Franse kaas, ui. Tomatensaus.
-2 maïskolven
-half bord veldsla
-3 kipkluif stukjes

20.00 uur
-1x koffie
-speculaas stukken ik denk 50gram

Daarna ( straks) denk ik nog
2/3 beschuiten met kaas
2 glazen frisdrank

12 okt 2023, Björn B


Reacties

plaats reactie
1

Ik eet in een dag ong
Ontbijt Groot bakje yoghurt met chocolade cruslie
Tussendoor een appel (moet op school)
Middag 3 broodjes chocolapasta
Tussendoor ongeveer 25 snoepjes
Lekker
Avond eten pizza bestellen meestal
Chippies en dan naar bedje
Ben eigenlijk best zwaar komt dat door me voeding denk je

12 okt 2023, 21:10, Eloise
2

Het wisselt bij mij wel een beetje, maar dit is het gemiddelde op een dag dat ik thuis ben. Ik ben trouwens jongen, 1,93 m lang en net iets onder de 80 kg voor het beeld.
Rond 07.30 uur: ontbijt. Meestal 2 crackers met kaas en een bakje vruchtenyoghurt of kwark, een stuk fruit en 1 of 2 koppen koffie of glazen thee;
Rond 10.00 uur: koffie plus iets lekkers. Vaak een grotere koek (ah cookies, appelkoek, notenkoek, appelflap of zoiets);
Rond 12.30 uur: lunch. 3 of 4 boterhammen met kaas of (vegan) vleeswaren, 1 of 2 stukken fruit en een glas melk of water.
Rond 15.30 uur: stukje chocola of zoiets en water;
Rond 17.00 uur: soms een pakje minicrackers, soms ook niks;
Rond 18.30 uur: avondeten. Sterk wisselend, maar ik ben wel een grote eter dus een flink bord. Daarbij water en vaak nog een toetje. Pudding, yoghurt/kwark, ligt er een beetje aan;
Avond: niks. Na het avondeten eet ik normaal gesproken niks meer. Ik drink daarna ook alleen nog water. Water drink ik ook de hele dag naar behoefte.
Op weekenddagen verschilt het niet heel sterk. Natuurlijk, als ik wegga zal ik een ander soort broodje als lunch nemen, ander soortig avondeten eten en andere dingen drinken.. Zo neem ik in het weekend weleens alcohol, maar extreem veel ongezonder of gezonder wordt het bij mij in het weekend niet. Ik probeer een beetje naar m’n lichaam te luisteren. Van ten opzichte van hierboven veel meer, vetter, zoeter, minder of juist gezonder gaan eten voel ik me minder fijn.

14 okt 2023, 11:10, B
3

ik ben 11 jaar en 1.58
ontbijt: bakje pap
school: fruitbakje ongeveer 1.5 fruit
lunch school: raar bakje meestal 2 gezonde muffins een stukfruit en nootje.
avondeten: 2 of 3 borden van wat we eten

18 okt 2023, 16:10, fruit
4

Waarom werd het bericht dat @Riannetje stuurde verwijderd.
Was dat een gemiddelde dag?
Ik zag dat je s'morgens broodjes met chocoladepasta en appelstroop at hoeveel zijn dat er en hoe dik belegd?
Ook at je 's middags met de lunch behoorlijk veel. ik denk wel bijna 2000kcal?
Eet je elke middag dan zo'n 3/4 van zo'n zak kruidnoten?
Eet je ook elke dag taart?
Ik denk dat je zo aan 7 a 8000 kcal zit.
Eet je nu meer als een maand terug?

19 okt 2023, 12:10, Björn B
5

Het zal vast zo zijn dat je langzaam aan meer eten gewend raakt. Hopelijk pas je, @Riannetje, wel een beetje op dat het niet een soort obsessie/verslaving wordt? Gelukkig ben je in ieder geval dus nog wel te houden als een verpakking eenmaal open is en prop je het dus niet als een gek naar binnen. Hoe voel je je op zo’n moment dat je net te veel hebt gegeten en hoe ga je daar vervolgens mee om? Gebeurt je dat vaak en leer je daar iets van?

19 okt 2023, 15:10, B
6

@B als ik te veel heb gegeten heb ik niet echt erge gevoelens, moet dan alleen een uurtje gaan liggen haha. Gebeurt bijna altijd, ik weet niet of ik er iets van kan leren, ik vind het niet heel erg.

19 okt 2023, 15:10, Riannetje
7

Mwah, ik zou me kunnen voorstellen dat je van de ervaring van overeten leert om rustiger te eten bijvoorbeeld. Je lichaam heeft tijd nodig om eten te verwerken en een signaal naar je hoofd te sturen dat het genoeg is. Als je langzamer eet, kom je dus minder snel in zo’n situatie van te veel gegeten hebben terecht. Ik weet niet of @Riannetje een snelle eter is, maar dat zou kunnen helpen. In ieder geval fijn dat @Riannetje er geen misselijkheidsklachten en zo door krijgt. Dat gebeurt mij zelf soms als ik te snel eet. Vreemd genoeg gebeurt me zoiets altijd in restaurants en zo, terwijl ik daar toch niet per se heel veel eet.

19 okt 2023, 16:10, B

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.