Puberteit

In de puberteit verandert je lijf. Je krijgt onder andere meer vet op je heupen en billen. Je krijgt borsten en je wordt ongesteld. En ja, dat is vaak even wennen. Je wordt je ook nog eens meer bewust van je lijf dan vroeger. Hierdoor kun je behoorlijk onzeker worden over je uiterlijk. Bijvoorbeeld omdat je bang bent te dik te worden door al deze veranderingen aan je lichaam. 

Wat vinden anderen?

Juist in deze periode vind je het vaak belangrijk wat anderen van je vinden. Dat kan ervoor zorgen dat je probeert aan de verwachtingen van anderen te voldoen en dat is al moeilijk genoeg. En als je dan ook nog een vervelende opmerking krijgt over je uiterlijk of je wordt steeds geconfronteerd met superslanke modellen is het logisch dat je steeds meer onzeker wordt.

Deze combinatie van onzekerheid en de ontevredenheid over je eigen lijf maken je kwetsbaarder voor het krijgen van eetproblemen. Je probeert dan misschien heel goed te worden in afvallen. Of je wilt persé voldoen aan het slankheidsideaal. Hierdoor probeer je te bereiken dat je geaccepteerd en gewaardeerd wordt.


Meer informatie