Lekker bewegen

Lekker bewegen!

Ben jij iemand die houdt van actief bezig zijn? Ben jij altijd in de weer?  Of kun je uren op de bank liggen met een boek, op insta, pinterest of voor de tv. Voor je lichaam is het goed om regelmatig even lekker te bewegen. En niet alleen voor je lichaam! Door af en toe lekker te bewegen voel je je fitter en krijg je een goede conditie. Je krijgt meer zelfvertrouwen en je hebt minder last van stress. Van bewegen word je gelukkiger!

Teveel of te weinig?

Ja, je kan ook teveel bewegen... of te weinig. Meestal beweeg je al best voldoende wanneer je op de fiets naar school gaat, aan de gymlessen mee doet, enz. Sommige jongeren sporten daarnaast ook nog. Dat kan hartstikke leuk en lekker zijn! Maar als je zo’n strak trainingsschema hebt dat je het vaak (bijna) niet haalt, dan kan het knap frustrerend zijn. Dan word je er eerder ongelukkig van. Of als je niet meer spontaan leuke dingen kunt doen, doordat je steeds het gevoel hebt dat je nog moet sporten. Dan krijg je er eerder nog méér stress van.

Misschien ga jij wel altijd op de scooter of met de bus naar school. En misschien hou je helemaal niet van sporten. Word jij al ongelukkig als je er aan denkt dat je in een sportpakje moet, of zakt de moed je in de schoenen als je aan een sportschool denkt.

Maar... denk je wel bij jezelf als je hijgend boven aan de trap staat: “Oef, ik zou eigenlijk iets meer aan beweging moeten doen”? Of heb je stiekem wel respect voor die hardlopers die door weer en wind naar buiten gaan, ook al doe je dat zelf liever niet? Dan kun je misschien iets hebben aan wat meer creatieve ideeën om in beweging te komen. Zodat je wel actief bezig bent, maar op een leuke manier!

Wat kun je doen?

Er is van alles te doen, ook als je niet bij een sportclub zit. Hieronder vind je allerlei ideeën om bewegen leuk, relaxt of gezellig te maken. Probeer maar eens wat uit! Als je zelf nog meer suggesties hebt, laat ze dan achter onder aan deze pagina.

Bowlen

Huur met vrienden een bowlingbaan en leef je uit!

Hockey

Dat kan binnen en buiten. Geef je op voor een kennismakingscursus. Of ga gewoon eens op een pleintje achter je huis, met een oud hockeystick van de rommelmarkt. Ook leuk!

Yoga

Bij een yoga school, of gewoon thuis op je eigen kleedje met een yoga dvd.

Skaten/skateboarden

Heel leuk! Je komt niet alleen sneller vooruit, maar je kan je ook nog uitleven in het leren van allerlei trics.

Fietsen

Lekker een stuk fietsen, in de stad of in de natuur, alleen of met vrienden. Het kan altijd!

Wandelen

Wat heel goed schijnt te zijn is elke dag even wandelen. In plaats van op de bank te ploffen met iets lekkers na het eten, even een frisse neus halen! Maar ook een flinke wandeling in een bos met aan het eind ergens warme chocolademelk is echt een aanrader.

Schaatsen

Nu alvast binnen oefenen en dan straks als het echt gaat vriezen... laat je iedereen versteld staan wanneer je op natuurijs je eerste rondje schaatst.

Tafeltennis

Dit kun je professioneel aanpakken bij een vereniging, maar gewoon met een boek en een oude tafeltennistafel op school kan het ook prima! Je hebt alleen een balletje nodig. Met het rond-de-tafel spelletje trek je behoorlijk wat korte sprintjes.

Sneeuwballengevecht

Oke, het sneeuwt nog niet. Maar áls het sneeuwt, dan is een sneeuwballengevecht echt een ultieme work-out!

Paardrijden

Mooi, leuk, gezellig, actief, spannend, ontspannen… probeer het eens uit!

Foto’s maken in het bos

Als je graag door een lens naar de wereld kijkt, kun je heel goed op pad gaan en nieuwe plekjes zoeken waarvan je prachtige foto’s kunt maken. Wandel uren rond en kijk goed om je heen!

Zwemmen

In veel zwembaden heb je speciale uren waarop je baantjes kunt trekken. Dan zijn er geen andere mensen die stoer komen doen op de duikplank ofzo. En let op! Er zijn bijna altijd wel mensen die ook liever niet poseren in bikini en/of langzamer zwemmen dan jij.

Heuvel beklimmen

Voor als je in de buurt van heuvels woont: het gevoel dat je krijgt als je boven bent en naar beneden kijkt, naar de plek waar je vandaan kwam. Dat is altijd heel belonend!

Softbal

Een teamsport voor mensen die niet bang zijn voor de bal!

Tennis

Je kunt altijd tennissen, binnen of buiten. Je kunt zelfs alleen starten met het slaan met een balletje tegen een muur, om het gevoel een beetje te krijgen. Best een uitdaging, om het balletje altijd terug te slaan!

Hieronder kun je meer lezen over:


Meer informatie


Reacties

plaats reactie
1

ja in wc, kamer, kelder allemaal geheime plekjes

4 nov 2018, 00:11, wil je vingeren
2

Hai ik wil graag lekker vingeren maar mijn ouders mogen daar niet achter komen hebben jullie een rips?

5 apr 2017, 21:04, Geheime meid
Er zijn 2 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer