Fit worden

Heey guyyys,

Ik stel me even voor. Ik ben 14 jaar en 178 cm lang en weeg 52 kg.

Ik wil graag tips van jullie om fit te worden, mooi strak lichaam en een gezonde levensstijl. Ik ga als t nieuwe schooljaar begint gezond eten en veel sporten! Hebben jullie toevallig tips om gemotiveerd te blijven of een goede workout? Ik zou het namelijk graag van jullie horen. Alvast bedankt voor jullie hulp!
Kusjes
Fitbyme

4 jul 2017, Kusjes


Reacties

plaats reactie
1

allereerst: ik zou niet gaan afvallen. je zit 2 kilo onder een MINIMAAL gezond gewicht en ik raad je eerder aan om aan te komen (kan ook in spieren).
ten tweede: WAAROM wil je dit? om er mooier uit te zien? om je minder onzeker te voelen? want dat moet echt niet. meiden van jouw leeftijd moeten gewoon lekker hun gang gaan. alles eten wat ze willen (alles is gezond als je het maar met mate neemt) en sporten doen die je ZELF echt leuk vindt. Als je dit doet om fitter en (misschien) meer spieren te kweken zou ik het vooral doen! maar ik wil nietdat je van jezelf gezond MOET eten en moet sporten. alleen als JIJ het ZELF echt wil.
ten derde: (áls je wil gaan sporten enzo)
qua eten: eet gewoon lekker alles wat je wil. dat is het aller allerbeste. zorg gewoon dat je genoeg groente, fruit, zuivel en noten binnenkrijgt, dan is er heus wel ruimte voor 1 of 2 wat minder gezonde dingetjes. ook raad ik nakd bars sterk aan als gezond tussendoortje.
qua sport: doe gewoon wat je leuk vind! daar train je vanzelf al een heleboel spieren mee! trampolinespringen, skeeleren(heel goed voor de beenspieren!),volleyballen, paardrijden, noem het maar op! als je echt "spieren wilt kweken" is krachttraining of POP pilates een aanrader, maar nogmaals; alleen als JIJ dat leuk vindt.
bij het sporten kun je ook clif bars nemen. dit zijn een soort energierepen (and they taste like heaven) die ook bijdragen (volgens mij) aan spieropbouw. je kunt ze vgm gewoon bij de appie halen!
qua motivatie; je moet er allereerst echt ZELF aan beginnen. dus je moet het voor jezelf willen doen en sterker+fitter willen worden. niet alleen voor "dat mooie strakke lichaam". dan houdt je het sowieso al langer vol. ten tweede moet je van bijvoorbeeld "workouts" of gewoon sportdingen "speciale momenten" maken. leg je kleren klaar, doe je haar er speciaal voor, plan alvast iets lekkers wat je erna gaat eten, koop mooie sportkleding, verheug je op dat "speciale moment". zie het niet als moeten maar als willen. ik wil graag een rondje skeeleren. niet ik moet. jij moet niks. alleen als je er zin in hebt moet je het doen.
ik wil je hiermee vertellen dat fit en sterk zijn een goed streven is. maar als je het doet omdat je niet tevreden met je lichaam bent (als dat zo is) zou ik niet te veel hier mee bezig. goed onthouden; JE MENTALE GEZONDHEID IS NET ZO BELANGRIJK ALS JE GEESTELIJKE GEZONDHEID!

4 jul 2017, 21:07, mens
2

Dankjewel. Ik doe het eigenlijk om sterker en soepeler te worden. Maar Tyy voor de tips.

4 jul 2017, 23:07, Kusjes
3

WowWw maar jouw gewicht is veulste weinig?! Als je spieren wilt zou ik gaan sporten maar niet gaan afvallen‼️

5 jul 2017, 09:07, ⚜️
4

Ik ben 14 en 6 kilo zwaarder dan jij en 6 vm kleiner! Zelfs ik heb een gewoon mooi lichaam hoewel er best een kleeinnn beetje vanaf mag.. maar jij ben langer en veeeeel dunner waarom zou je willen afvallen ofzo? Het is goed als je spieren wilt trainen maar een strakke buik heb je zoiezo al!

7 jul 2017, 11:07, Hio

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.