kan je een trauma vergeten en daarna herinneren?

hoi. alsjeblieft lees dit hele bericht en help. ik heb altijd al een soort angst gehad voor als er iemand achter me staat die langer is dan mij. een soort gevoel dat ik onmachtig ben weet je wel? er zit een soort gat in mijn geheugen tussen de leeftijd 7/9. ik snapte nooit waarom ik me gewoon bijna niets meer kan herinneren van die leeftijd. alsof ik het gewoon nooit heb meegemaakt! maar als ik eerlijk ben boeide het me ook weer niet zo veel en stond ik er nooit echt bij stil. ik dacht gewoon dat het normaal was. tot ik een paar maanden geleden een soort flashback kreeg. het was echt een hele vage herinnering, maar het kwam erop neer dat ik best wel jong was en ik ergens stond in een donkere ruimte. er komt een groot mannelijk figuur achter me staan en hij begint met aante raken op mijn hele lichaam (ik droeg geen kleding). en hij fluistert ook nog eens iets in mijn oor. what the fuck?! ik heb geen idee of ik helemaal gek aan het worden ben, of dat dit echt is gebeurd. ik wil gwn weten of ik gek ben of niet! want dit is echt een beetje een lullig verhaal, dat weet ik. maar het is meer gwn dat ik wil weten of je je een trauma opeens weer langzaam kunt herinneren... okay ik hoop dat iemand de moeite wilt doen om dit te lezen, maar anders snap ik het ook, groetjes van mijjjj xxxx <3

24 mrt 2024, gewoon meisje


Reacties

plaats reactie
1

Het lijkt erop dat er op een bepaald moment in je kindertijd, rond de leeftijd van 7 of 9 jaar, een traumatische gebeurtenis heeft plaatsgevonden die je vervolgens hebt verdrongen in je geest. Dit verdrongen trauma kan zich op onverwachte momenten of in bepaalde situaties manifesteren, zonder dat je je er bewust van bent.

Mijn professionele advies is dat als dit trauma je dagelijks leven te veel beïnvloedt, of als je er vanaf wilt komen, het raadzaam is om de hulp van een psycholoog in te schakelen. Helaas kunnen ikzelf of anderen via deze communicatiemethode je niet adequaat helpen bij het vinden en behandelen van de oorzaak van dit trauma.

Het verwerken van een onbewust trauma is mogelijk, maar het kan een langdurig proces zijn dat geduld en toewijding vereist. Het is belangrijk om professionele begeleiding te zoeken om dit proces op een gezonde en effectieve manier te doorlopen.

26 mrt 2024, 06:03, Nice guy

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer