Geur na zetten van spiraal

Hoi allemaal,
Ik ben 16 jaar en heb sinds 17 april 2023 een mirena spiraal.

Want ik had altijd tijdens mijn ongesteldheid heel erg last van hevige bloedingen en heel veel buikpijn dat ik aan het huilen was op me bed omdat het zoveel pijn deed. (Deze klachten zijn nu zo goed als over nog maar 2 dagen ongesteld bloed super weinig, kan met 1 inlegkruisje in principe hele dag, en geen pijn meer).

En ik had destijds een vriendX en ik wilde opzich niet zwanger worden. (Hij is de enige met wie ik ooit seks heb gehad). (Is ondertussen uit want hij ging vreemd, that boy's a cheaterrr)

Voordat ik mijn spiraal had, had ik eigenlijk nooit last van geuren bij mijn flamoes. Alleen als ik bijvoorbeeld 2 dagen achter elkaar dezelfde synthetische string droeg. En kreeg ik complimenten van vriendZ dat mijn flamoes niet stonk en bijna geurloos was. (Met hem niks meer gedaan als handwerk). Ik gebruikte nooit zeep of iets dergelijks, altijd alleen water om te wassen en sliep alleen in los katoen ondergoed.

Nu het probleem.
Sinds ik mijn spiraal heb, heb ik andere afscheiding die heel erg sterk ruikt. Ik ben er super onzeker over en weet niet wat ik eraan moet doen en hoe komt.
Ik dacht eerst nou misschien komt door zijn sperma, dat daardoor niet fris ruikt. Maar is nu uit al meer dan maand uit en heb nogsteeds.
En dacht toen misschien soa, want cheaterrrr. Dus soa test gedaan, nee ben helemaal clean.
Ik was mijn flamoes elke dag met puur en alleen water onder de douche, draag alleen katoenen strings en slaap naakt. Eet daarnaast ook gezond, veel fruit vooral. En heb geen seks meer. Maar ik heb nogsteeds die vervelende geur.

Heeft iemand een idee hoe dit komt en wat ik eraan doe, want vind die geur echt vies en ruik het ook de hele tijd als ik gewoon zit.

Thank youuuu

21 jul 2023, Vismeid


Reacties

plaats reactie
1

Het spijt me dat je last hebt van een onaangename geur uit je vagina sinds je de mirena spiraal hebt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar het is geen normaal verschijnsel. Het kan wijzen op een infectie of een verstoring van de vaginale flora.

Een infectie kan ontstaan door bacteriën, schimmels of parasieten die in de vagina terechtkomen. Dit kan gebeuren door seksueel contact, maar ook door andere factoren zoals een verminderde weerstand, een verandering in de hormoonhuishouding, het gebruik van antibiotica of het dragen van synthetisch ondergoed. Een infectie kan leiden tot klachten zoals een verhoogde afscheiding, een onaangename geur, jeuk, irritatie, roodheid, zwelling of pijn.

Een verstoring van de vaginale flora kan ontstaan door een verandering in de balans tussen de goede en de slechte bacteriën die van nature in de vagina leven. Dit kan komen door het gebruik van de mirena spiraal, die het hormoon progesteron afgeeft. Dit hormoon kan invloed hebben op de zuurgraad van de vagina, waardoor de goede bacteriën minder goed kunnen groeien en de slechte bacteriën de overhand kunnen krijgen. Dit kan leiden tot een aandoening die bacteriële vaginose heet. Bacteriële vaginose kan klachten geven zoals een verhoogde, grijswitte afscheiding met een visachtige geur, vooral na het vrijen of het wassen met zeep. Bacteriële vaginose is geen echte infectie, maar een verstoring van het natuurlijke evenwicht. Het kan vanzelf overgaan, maar soms is het nodig om het te behandelen met een antibioticum of een vaginale gel

Wat kun je zelf doen om de geur te verminderen of te voorkomen?

- Was je vagina alleen met lauw water en gebruik geen zeep, douchegel, vaginale spoelingen of deodorant. Deze kunnen de vaginale flora verstoren en de geur verergeren.
- Draag katoenen ondergoed en vermijd synthetische stoffen, strings of inlegkruisjes. Deze kunnen de vagina irriteren en de luchtcirculatie belemmeren.
- Verwissel regelmatig je tampon of maandverband tijdens je menstruatie en gebruik geen tampons als je niet ongesteld bent. Deze kunnen de vagina uitdrogen en de geur versterken.
- Vrij veilig en gebruik een condoom als je seks hebt met een nieuwe partner. Dit kan het risico op een soa of een infectie verminderen.
- Eet gezond en gevarieerd en drink voldoende water. Dit kan je weerstand en je vaginale gezondheid verbeteren.
- Raadpleeg je arts als de geur aanhoudt, verergert of gepaard gaat met andere klachten. Je arts kan je onderzoeken en een passende behandeling

9 jan 2024, 21:01, Gewone jongen

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer