Schaamte bij kleding kopen

Hoi,

Ik vroeg me af hoe meiden met een maatje meer zich voelen bij kleding kopen.
Ik vind het sowieso lastig om leuke kleding te vinden en omdat ik niet zo heel lang ben (1,65m) val ik qua lengte in een s maar qua omvang in en XXL.
Ik moest nieuwe spijkerbroeken hebben en had bij 1 maat 44 en bij de ander 46. Ik schaam me al voor de verkoopster maar helemaal als je in het hokje staat en je perse in die 42 wil wurmen en ze zegt (en in mijn hoofd hoort iedereen het en kijkt iedereen naar me) ik zal even een 46 pakken want die 42 is echt veel te klein.
Of een opmerking als je kunt die broek ook onder je buik dragen en een langere trui dan valt het minder op dat je wat zwaarder bent. Die vrouw hielp me echt fantastisch maar ik schaamde me. De volgende keer bestel ik gewoon van alles weer 2 maten. Wat is jullie ervaring hiermee

29 aug 2021, Maan2004


Reacties

plaats reactie
1

Hé Maan,

Ik zag dat je dit topic had geopend.
Ik herken me er helemaal in. Ik ben iets groter dan jij bent (weet ik uit een ander topic) maar qua gewicht schelen we bijna niets.
Ik probeer thuis te laten bezorgd of ga met m'n vriendin de stad in zodat zij kan adviseren
Ik heb ook maat 44/46 en heb bij sommige dingen 48 gehad.
Je kunt ook in een grote maten winkel winkelen. De ms mode heeft hier een winkel en alles begint pas bij 42 geloof ik. De dames die daar werken kijken nergens van op en er zijn ook best veel jongeren altijd omdat overgewicht en obesitas best wel een ding is.
Zou dat helpen zo'n winkel of een vriendin mee?

29 aug 2021, 08:08, Lotte435

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.