Ben ik lelijk?

Ik heb vaak het gevoel dat ik dik ben of dat mijn gezicht lelijk is ookal weet ik dat ik waarschijnlijk niet dik ben omdat ik best veel sport (9,5 of 10 uur perk week) ook had ik vaak overgewicht nu goed maar wel net aan. Toch elke keer als ik naar mezelf kijk denk ik dat ik teveel vet heb en dat er wel wat vet van af kan. Ook denk ik dat mijn gezicht lelijk is maarja hier kan ik niet zoveel aandoen maar ik vroeg me af of er meer waren die dit hebben en hoe je minder het gevoel kan hebben dat nooit iemand je leuk gaat vinden (jongen verliefd)
Gr. Raar meisje

25 mei 2018, Raar meisje


Reacties

plaats reactie
1

Oeps heb een foutje gemaakt met typen er moest niet over- maar ondergewicht staan (klein verschil. :) )

25 mei 2018, 21:05, Raar meisje
2

Lieve Raar meisje, ik ben Eva, 13. En ik ben heel blij met mezelf, als je goed over jezelf denkt word je steeds mooier. En met sporten heb je spieren geen vet. 💋💋💋💋

26 mei 2018, 09:05, 🍫
3

Hey Meisje,

Wat vervelend dat je zelfbeeld niet zo positief is en je onzeker bent over jezelf.
Heel veel meiden lopen met deze onzekerheden rond, dat hoort een beetje bij de leeftijd. Naarmate je ouder wordt, neemt je zelfvertrouwen vaak ook toe. Maar daar heb je nu natuurlijk niet zoveel aan!
Ik wil je op het hart drukken dat je je niet onzeker hoeft te voelen over jezelf. Ieder mens is uniek. Ik weet zeker dat jouw uiterlijk ook hele mooie kenmerken heeft. Die zie jij nu misschien (nog) niet, maar ze zijn er wel degelijk en dat zien anderen ook.
Los daarvan, is uiterlijk misschien niet het belangrijkste waar je je op moet focussen. Ik bedoel, je houdt toch ook van je vrienden en vriendinnen om hun persoonlijkheid en niet vanwege hun uiterlijk? Misschien helpt het je om je meer te richten op de lieve en leuke meid die je bent. Wanneer je happy en tevreden met jezelf bent, straal je dit ook uit. Juist dat maakt mensen mooi :)
Kortom, love yourself, be happy and start shining ;)

ps: als de onzekerheid over je lichaam aanhoudt en de overtuiging dat je teveel vet hebt terwijl je al erg licht bent qua gewicht, is het verstandig om hier hulp voor te zoeken. Kun je je ouders of een vertrouwenspersoon op school ofzo hierbij om hulp vragen?

26 mei 2018, 09:05, Amy
4

hey meisje!

ik ben ook vaak nog onzeker. bijvoorbeeld over mijn kont en mijn benen, die zijn wat voller in verhouding met de rest van mijn lichaam. Meisjes kunnen daar opmerkingen over maken van dat meisje met die dikke kont. maar ik kom er steeds meer achter dat veel jongens mijn curves juist waarderen. en tuurlijk zullen er mensen zijn die het niet mooi vinden of jongens die mij niet aantrekkelijk vinden maar ik vind toch ook niet alle jongens aantrekkelijk. dat is smaak! maar dat maakt iedereen zo uniek. Iedereen heeft onzekerheden en iedereen kijkt strenger naar zichzelf dan een ander. iemand met krullen wilt stijl haar en iemand met stijl haar krullen.

een vriendinnetje van mij werd door meiden van school (die nogal veel kritiek hadden op iedereen) lelijk gevonden. überhaupt, NIEMAND is lelijk maar oké dat vonden ze. mijn vriendinnetje boeit dat 0. ze zegt dat dat meer wat over de schoonheid van die meiden zegt dan dat iets over die van haar. mijn vriendinnetje heeft gewoon een super leuke persoonlijkheid en heeft misschien wat puistjes en BLIJKBAAR een groot voorhoofd maar WHO CARE"S?!?! mij was het nooit opgevallen! we moesten lachen in de spiegel toen we hoorde dat mijn vriendinnetje een TE groot voorhoofd had volgens deze meiden van school! een TE GROOT VOORHOOFD hoe kom je erop! maar in ieder geval, we zijn nu wat ouder en dit vriendinnetje heeft nog steeds het zelfde voorhoofd en wat onzuiverheden in haar gezicht maar ook nog steeds dr TE LEUKE persoonlijkheid. & rara wie alle jongens om haar heen heeft tijdens het uitgaan? zij! kill em with kindness! iedereen is uniek en dus ook knap! wie bedenkt wat knap is? dat is een persoonlijk iets! maar het belangrijkste is dat het gaat om persoonlijkheid!

dus meisje alsjeblieft be happy with yourself! het leven is zoveel leuker als je stopt met jezelf te vergelijken of jezelf te bekritiseren. en haters will hate maar be yoU! je bent prachtig hoe je bent !

27 mei 2018, 02:05, YEAH
5

Het meisje,
niemand is lelijk echt niet je bent vast een prachtig meisje die zich nergens zorgen over hoeft te maken. en zekerweten dat er wel jongens zijn die je leuk vinden en anders komen die zekerweten nog wel.
xxx Fatcat

27 mei 2018, 16:05, Fatcat
6

Hey ik vind je niet lelijk hoor juist knap meschien een relatie samen

10 jun 2018, 06:06, Mitch
7

ik het het gevoel als of ik op een olifant lijk :(

17 feb 2021, 20:02, 10 jaar oud
8

hey meisje, het is zeker normaal dat je niet altijd blij bent met je lochaam, dat hoort bij je leeftijd. Al mijn vriendinnen zijn ultraslank en ik voel me tegenoverhen altijd te dik maarja! leg je erbij neer ge zijt wie ge zijt! Jegeraakt nooit meer van je lichaam af! BOEIEND!!!

21 feb 2021, 21:02, USJFN

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.