Afvallen werkt niet, tips?

Ik ben 14 jaar, 170Cm en ik weet 53kg. Ik ben vanaf deze zomer enorm onzeker geworden om van alles. Volgens mij begon het met dat ik en mijn moeder ruzie hadden en ze me dik noemde. Het kwam hard aan en ik wou gelijk alleen zijn. Sinds die dag vindt ik mezelf echt te dik. Ik probeer al een tijdje mijn buik weg te krijgen met buikspieroefeningen en ik eet gezonder. Maar ik heb het gevoel dat niks werkt. Het kan liggen dat ik te weinig drink maar dat lijkt me niet logisch. Ik zit te denken om voor een week bijna alle maaltijden te schrappen en alleen nog maar ‘s avonds te eten. Maar ik weet niet of dat zo handig is dus vraag ik voor handige tips.
Bedankt als je het einde hebt bereikt.

15 mrt 2021, Saar


Reacties

plaats reactie
1

Dat moet je zeker niet doen!! Misschien dat dit helpt ik ben 172 cm en 63 kg dus je bent echt niet te dik want zelfs ik heb nog lang geen overgewicht

18 mrt 2021, 18:03, Yara
2

Hi Saar,
Sorry dat je zo voelt tegenover je moeder en dat ze je zo heeft genoemd! Je moet echt oppassen, want dit gedrag lijkt heel erg op het gedrag van iemand die anorexia heeft. Ik zeg altijd: je kunt een innerlijk probleem niet oplossen door het uiterlijk te veranderen. Innerlijk voel je dat misschien je niet geliefd bent door iemand (bijvoorbeeld je moeder), waardoor je denkt dat door iets af te vallen, je eigenlijk meer geliefd zal worden. Dit is niet waar! Je bent geliefd voor wie jij bent en je bent beter dan het nummer op de weegschaal! Misschien is het belangrijk om over je gevoelens te praten met je moeder, een vriendin of een leerkracht.

Hopelijk helpt dit!
Pop

20 mrt 2021, 05:03, Pop
3

Het getal op de weegschaal maakt mijn niet heel veel uit. Maar als hij groter wordt voel ik me er niet fijner bij deze week is hij naar 55 gegaan.dit betekent niets denk ik. Het is meer dat ik lange benen heb en een kort bovenlichaam. dit zorgt er voor dat ik iets meer een buikje heb. Ik heb banalers geprobeerd om er vanaf te komen maar ik weet niet wat ik moet doen. Als iemand me met dat kan helpen dan kan ik weer verder zonder zorgen.

Bedankt voor het lezen en reageren

21 mrt 2021, 00:03, Saar
4

hi, soms, in ieder geval dat is bij mij moeder zo, hebben vrouwen last van hun schildklier en als die te snel of te langzaam werkt kunnen die moeite hebben met afvallen. ik weet niet of dit in jou familie ook een probleem is, maar denk niet meteen dat dit het is want daar hoeft het helemaal niet aan te liggen. je bent 14 en weegt 53 kg, mij lijkt dit een prima gewicht, maar dit is voor jou natuurlijk anders. je moet zeker niet niets eten op een dag. je hebt namelijk genoeg voedsel nodig. je bent een werkende machine en om je dagelijkse dingen te doen heb je brandstof nodig, eten. als je dan toch wel wilt afvallen zorg dat je elke maaltijd wat eet. je zou je ook aan een dieet kunnen houden, dit kan je altijd op internet opzoeken. maar zoek geen diëten op waarbij je niks eet of bijna niets eet, want dat is helemaal niet goed voor je lichaam, wat ze ook zeggen.
ook moet je je echt niks van je moeder aantrekken. je bent knap zoals jij bent en niemand kan wat anders daar van maken. laat haar je niet gek maken.

17 apr 2021, 00:04, amateur die eigenlijk best veel weet
5

Wowww woww pls afvallen is echt niet nodig! Vooral niet op jou leeftijd. Doe je het afvallen echt om gewicht te verliezen of om vet te verliezen want dan heb ik wat tips! Kusjeessss

20 apr 2021, 17:04, Liekb
6

ik wil graag afvallen in vet. het getal op de weegschaal boeit me niet zo veel. wat me wel boeit is mijn buik, ik wil hem een beetje weg werken. maar ik niet. ik wil niet een rondje alleen skeeleren omdat ik dat raar vindt. ik wil heel graag afvallen maar ik wil niet dat iemand me het ziet doen. ik weet niet waarom maar ik wil niet dat iemand maar ook iets merkt. met een dieet heb je weer allemaal eten nodig wat of niet thuis is of wat ik nooit eet. heeft iemand misschien tips. kijk je kan van alles zeggen dat ik niet moet afvallen maar ik wil het graag en ik ga het daarom dan ook doen. en als je zegt dat ik het niet moet doen dan probeer ik het zelf en als dat niet goed is dan moet dat maar.

1 mei 2021, 23:05, saar
7

Ik zit nu te denken om gewoon 5 weken lang alleen nog maar te lunchen en avond te eten. Zou ik daar goed van afvallen? Natuurlijk als ik echt honger krijg eet ik wel een cracker. Ook wil ik elke dat 2x buikspieroefeningen doen van 5 minuten. Zou dit werken?

5 mei 2021, 23:05, Saar
8

Beste Saar,

Mag ik je vragen waarom je zo graag wil afvallen? Waarom is het volgens jou zo slecht om een klein beetje vet op je buik te hebben? Heeft het te maken met hoe je jezelf ziet?

Deze gedachtes zijn gevaarlijk. Ze kunnen lijden naar eetstoornissen. Luister, je bent mooi zoals je bent. Wie jij bent als persoon is hoe mooi je bent. Ik weet zeker dat je een lieve en mooie meid bent. Je hoeft jezelf niet te veranderen, want je bent al goed genoeg zoals je bent. Misschien is het tijd om hierover te praten met iemand. Zij kunnen je misschien helpen met deze negatieve gedachtes over je lichaam.

Veel liefs,
Pop

11 mei 2021, 04:05, Pop
9

Bedankt pop voor je reactie

Zelf voel ik me niet comfortabel in me lichaam. Ik merk dat het getal op de weeg schaal alleen maar omhoog gaat hij stond opeens op 58kg. Ik weeg steed sop het zelfde moment dus daar kan het allemaal niet aan liggen. Ik wil niet dikker worden maar het lukt me niet om af te vallen. Ik wil afvallen voor me zelf niet voor andere ik heb een flinke buik en die moet er wel een keertje af gaan. Ik heb wel tips nodig want wat ik nu probeer lukt echt niet.

27 mei 2021, 00:05, Saar
10

Saar, in de tijd dat jij probeerde af te vallen ben je 5 KG aangekomen. Is dat misschien niet een teken dat jij het juist niet moet doen? Trouwens, een avond eten wordt het meeste opgeslagen in vet

27 mei 2021, 06:05, D
11

Als je te weinig eet gaat je lichaam in spaarstand en juist meer vet opslaan. Dat komt doordat je minder caloreeen gaat verbranden om te kunnen overleven want je lichaam krijgt niet meer. Je kunt beter gewoon wel genoeg maar gezond eten. Dan past je lichaam zich vanzelf aan aan het gewicht waarop het het best functioneert. Kijk maar eens op het Voedingscentrum naar wat je moet eten op een dag. Daar kun je je geslacht en leeftijd invullen en dan krijg je eetlijsten van hoeveel en wat je ongeveer kan eten om je lichaam goed te laten functioneren! En af en toe iets lekkers kan er ook wel bij hoor! Succes!

27 mei 2021, 09:05, Lise
12

Heeyy ik heb bij het forum lichaam en dan “mooie figuur schema” die heb ik gemaakt die kan je ff lezen voor tipss xx

8 jun 2021, 07:06, Lientjee

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.