Myrthe

uploaded

Myrthe over de online behandeling van 99gram.nl

"Mijn eetstoornis liep flink uit de hand en uiteindelijk heb ik de beslissing genomen tegen iemand te vertellen over mijn eetstoornis. Hierna heb ik het aan mijn ouders verteld en hebben we me samen opgegeven voor de online behandeling op 99gram.nl.

Voor mij viel er een hele last van mijn schouders

zodra ik eenmaal begon met de online behandeling. Ik kreeg nu ook goede hulp van iemand die wist hoe het zat, wat voor mij al een extra steuntje was. Zo hoefde ik het namelijk niet alleen te doen.

Ik vind het erg fijn dat de behandeling online is

omdat ik het moeilijker vind om recht tegen iemand te zeggen waar ik mee bezig ben. Op deze manier heb ik contact met mijn behandelaar via gesprekken in de behandelomgeving zonder dat ik word beoordeeld op wat ik doe.

Verder voel ik me goed begrepen

en wordt mijn eigen kijk steeds beter door het positieve commentaar. Waar ik eerst dacht 'dit gaat niet lukken', denk ik nu 'de volgende keer beter' en soms zelfs 'Ik kan het!'.

Dankzij het eetdagboek

wat ik nu bijhoud, krijg ik ook langzaam een beter inzicht in wat ik eet en ben ik door de opdrachten, waar ik goede feedback op krijg, op weg naar een beter eetpatroon.

Ook al moet ik nog een lange weg

dankzij het programma van 99gram gaat het al een stuk beter dan eerst!"

*Myrthe heet in het echt anders

Lees ook de verhalen van andere jongeren


Reacties

plaats reactie
1

Hoi Rianne,

Als je bovenaan onze site klikt op online behandeling kom je op de pagina terecht waar je, als je naar onderen scrolt, kunt klikken op 'start test'.

Hopelijk lukt het zo! Anders mag je weer reageren of ons een mailtje sturen!

Groet,
Renate

18 jan 2015, 19:01, Moderator
2

Hoe kan je die test doen?

18 jan 2015, 18:01, rianne
3

Hoe lang duurt het ongeveer voordat je een mail krijgt nadat je de test hebt gedaan en hebt aangegeven dat je graag online hulp wilt?

25 jul 2013, 09:07, esmenoan
4

hoi corazon, als je naar www.99gram.nl/online-behandeling/ gaat, dan kun je met de zelftest kijken of je in aanmerking komt voor de behandeling.

groetjes

10 jan 2013, 11:01, moderator
5

waar kan ik deelnemen aan zo'n online behandeling?

9 nov 2012, 16:11, -Corazon-
Er zijn 5 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer