Hanneke

uploaded

Hanneke over de online behandeling van 99gram.nl

"Mijn naam is Hanneke. Ik heb anorexia nervosa, of nou ja, ik had het. Ik ben al een heel eind op weg in mijn herstel. Ik eet 3 maaltijden op een dag en neem ook 3 tussendoortjes. Ik denk dat ik nu meer in de categorie 'eetstoornis NAO' val. Maar ach, die stomme labeltjes, daar gaat het natuurlijk allemaal niet om. Het gaat om wat er in mijn hoofd rondspookt, om mijn eetgestoorde gedachtes.

De behandeling op 99gram.nl

heeft mij heel erg geholpen deze eetgestoorde gedachtes onder controle te krijgen. Vooral het feit dat je iemand hebt om mee te praten als het eventjes iets minder gaat, geeft een goed gevoel.

Het gevecht tegen een eetstoornis is een eenzame strijd

Natuurlijk zijn er in mijn omgeving super lieve mensen die mij willen helpen, maar het is heel moeilijk voor hen om zich voor te stellen wat er precies in mij omgaat. Ik begrijp mijzelf soms al amper, laat staan dat zij dat doen. 

Bovendien is het voor mij moeilijk om het over mijn eetstoornis te hebben. Mijn ouders en vriendinnen staan er heus wel voor open, maar ik zoek toch meestal als eerste hulp bij de behandelaar omdat deze drempel minder hoog is, ik wil mijn ouders geen pijn doen.

Mijn behandelaar  weet mij altijd op net een andere manier naar de dingen te laten kijken.

Ook geeft ze me altijd het gevoel dat ze trots op me is, dat ik al zo ver ben in mijn herstel en ook bij terugvallen heeft ze goede tips. Dit helpt mij als het ietsje minder gaat. Want ik wil nooit meer terug naar hoe diep ik vroeger zat!

Zit je ook in de knoei met eten?

Dan is deze behandeling jou zeker aan te raden. Want iedereen is het waard om gelukkig te zijn. En geloof me, met een eetstoornis is dat stukken lastiger dan zonder!"

Lees ook de verhalen van andere jongeren


Reacties

plaats reactie
1

Wat leuk om mijn eigen stukje zo terug te lezen! ;)

23 okt 2012, 20:10, Hanneke
Er zijn 1 reacties. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer