Ezra

uploaded

Ezra over de online behandeling van 99gram.nl

"Ik had al ongeveer een jaar problemen met eten en willen afvallen. De enige die er van wisten, waren twee goeie vriendinnen. Zij wilden heel graag dat ik hulp zou zoeken en krijgen. Ik wilde zelf eigenlijk geen hulp, ik vond mijn probleem niet erg genoeg en ik wilde ook niet dat mijn ouders het wisten. De online behandeling kwam als een hele goeie oplossing, omdat die ook anoniem kan. Voordat ik aan de behandeling kon beginnen, moest ik een zelftest doen. Daaruit bleek dat ik symptomen van boulimia heb. 

Door de behandeling kreeg ik een beeld van mijn probleem

en zag ik in dat het toch allemaal wat erger was dan ik dacht. Ook helpt het me om een regelmatig eetpatroon en een normalere "relatie" met eten te krijgen.

Ik volg de behandeling nu een paar maanden

Mijn ouders weten het nu over mijn eetprobleem. Dat is iets wat ik voor de behandeling niet verwacht had. Ook weet ik nu wat een normale hoeveelheid is om te eten, let ik er meer op dat ik van alles genoeg krijg en ik geniet ook weer van eten.

Ik raad andere meisjes aan om te praten

Praat met een vriend(in), met je ouders of iemand op school. Als je niet praat, ga je alles opkroppen en word je helemaal gek van je eigen gedachtes en gevoelens. Je kan je ook heel alleen gaan voelen, terwijl je dat echt niet bent. 

Het is ook zeker een goed idee om de zelftest te doen. Misschien kom je in aanmerking voor de behandeling en kan je geholpen worden. 

Het allerbelangrijkste wat je niet moet vergeten

is dat je nooit op moet geven. Je bent het waard om gezond en gelukkig te zijn."

*Ezra heet in het echt anders.

Lees ook de verhalen van andere jongeren


Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer