Valentijn

To love or not to love..

14 februari de dag van de liefde. Of gewoon de enige dag in februari die een rol van betekenis speelt in deze koude maand?

Er is veel gezocht en geschreven over de oorsprong van Valentijn, maar hoe het nou precies zit, dat weet niemand.

Wat we wel weten is dat Amerika een van de landen is, waar Valentijnsdag groots gevierd wordt en dat het zo een beetje is overgewaaid naar Nederland. Waar het in Nederland vooral gaat over een anonieme liefdesbetuiging of iets liefs doen binnen een (liefdes)relatie, gaat het in Amerika meer over liefde in het algemeen. De mensen om je heen laten weten dat je aan ze denkt en van ze houdt. Mooi toch?

In Nederland gaan we ook steeds meer die kant op, in Finland is het zelfs geen Valentijnsdag maar Vriendendag.

En tja… is er nou echt een dag nodig om te laten weten wie je lief hebt? Dat zou je toch het hele jaar door kunnen doen?Klopt! Maar ja, soms is er bij stil staan best oké en is het mooi om te vieren dat er liefde is en dat er mensen zijn die van je houden en dat er mensen zijn waar jij van houdt en dat je niet alleen bent en dat je iemand kan verrassen en dat.. oké, ik draaf door..

Misschien een leuke uitdaging: laat deze maand aan tenminste 3 mensen weten dat je ze lief hebt en/of blij met ze bent en kijk wat dat je oplevert. Laat je het weten in een reactie hieronder? Ook als je zelf verrast bent, horen we het graag!