A whole new year

De laatste oliebollen zijn gegeten, de (kinder)champagne is leeg en het vuurwerk is op.. kortom: 2018 is begonnen!

Goede voornemens

Hoe je het ook probeert te vermijden, overal lees, zie en hoor je over goede voornemens. Waag jij je hier ook aan, dan is het goed om te weten waar je aan begint en hoe je ervoor zorgt dat je volhoudt!

Een nieuw jaar betekent voor velen: een schone lei. Je kunt het dit jaar allemaal anders doen, opnieuw beginnen en alles van 2017 achter je laten. Een perfecter moment om je dingen voor te nemen bestaat niet, althans, dat zou je denken…

Januari blijkt namelijk helemaal niet de gunstigste maand te zijn om je gewoontes te veranderen en nieuwe dingen te proberen! De maand augustus schijnt hiervoor het meest geschikt te zijn: na een (lange) vakantie moet je namelijk altijd weer even wennen aan de routines zoals ze waren. Je kunt er dan net zo goed een paar veranderen of toevoegen.

Teveel van het goede

Ook is uitgezocht dat het beter is om je voornemens over het jaar te spreiden. Dus mocht je 3 goede voornemens hebben, start dan niet met alle drie in januari. Gezien bovenstaand fact, zou je beter in januari kunnen starten met het voornemen wat het minste moeite kost en in augustus met het voornemen die het meest van je gaat vragen. Kortom: maak een plannetje en wil niet te veel in één keer. Want hoe meer voornemens je hebt, hoe meer je van je brein vraagt. En een uitgeput brein heeft minder wilskracht, zo bleek uit een onderzoek van de Stanford University. Proefpersonen die een getal van zeven cijfers hadden moeten onthouden, gaven eerder toe aan de verleiding van een chocoladecake dan degenen die maar twee cijfers hadden moeten onthouden.

Stay strong!

Tot slot nog een goede tip voor een goed voornemen: meer slaap! Slaaptekort en wilskracht gaan niet samen! Volgens Stanford University zorgt te weinig slaap voor een verstoorde werking van de prefrontale cortex. Dat is nu juist hét hersengebied dat onder meer verantwoordelijk is voor beslissingen nemen, doelen stellen en impulscontrole. Best handig om dat op orde te hebben, ook wanneer je je dit jaar hebt voorgenomen om niet aan goede voornemens te doen!

Wij van 99gram wensen jullie een heel mooi, gezond, avontuurlijk en spetterend 2018 toe.

Make it happen <3