Wat moet je eten als je wilt afvallen?

Zoals je hierboven ziet: wat is goed om te eten als je graag wat kilootjes kwijt wil? Plaats even een reactie als je iets weet (:

4 feb 2019, Anoniempjexx


Reacties

plaats reactie
1

- geen hoofdmaaltijden overslaan.
- zorg dat er in iedere hoofdmaaltijd eiwitten voorkomen.
- ontbijt met groente en goede vetten (salade met vis of kip, boerenommelet met avocado of groene smoothie met noten en/of zaden erdoor, bijvoorbeeld) en ontbijt zonder koolhydraten (brood, havermout, muesli, fruit, etc.).
- Beperk extra’s (koek, snoep, chips, cake, taart, ijs, frisdrank, gefrituurde producten, chocopasta, pindakaas, speculoos, hagelslag, maar ook fruitsap, -jams en -stroop, etc. etc. etc.), tot het absolute minimum. Extra’s zijn bedoeld om op speciale momenten samen écht van te genieten, niet om ze dagelijks ‘uit gewoonte’ weg te eten.
- Vraag aan degene die bij jou thuis kookt of ze bij de avondmaaltijd witte rijst en pasta willen vervangen voor quinoa, teff, boekweit of courgettespaghetti of bloemkoolrijst bijvoorbeeld. En of degene de gewone aardappel wil vervangen voor de bataat-aardappel (zoete aardappel).
- Vraag aan diegene die bij jouw thuis kookt om geen kant-en-klare maaltijden of maaltijdonderdelen te gebruiken (kant-en-klare soepen, sauzen, etc.). Laat diegene ook opletten met het toevoegen van de hoeveel zout in de hoofdmaaltijd.
- Eet geen suikerrijk toetje na het eten, ook dit is een extraatje. Áls je dan perse een suikerrijk toetje wil eten, eet dit dan voor je hoofdmaaltijd. Liever ook geen suikerhoudend fruit (alle rood, oranje en geel fruit) meer na de avondmaaltijd eten, maar ervoor.
- let ook op de hoeveelheid suikerhoudend fruit per week: max. 10 stuks per week is zat. Te veel suikerhoudend fruit kan je, ondanks dat fruit ook gezond is, ook dikker maken.
Succes!

4 feb 2019, 17:02, Timo
2

Groene thee,watermeloen,appel,druiven,tomaat,rauwe groenten,olijf en kokosolie en havermout helpen vetverbranden.Maar het beste is om en elke dag te sporten en gezond te eten.Het beste is ook producten te schrappen met toegevoegde suiker broodbeleg,chips,borrelnootjes,crakers,toastjes,wraps,frisdrank,jam,yoghurtdrank,yoghurt,pasta,saus,fruit in blik,toetjes en brood bevatten vaak suiker(er zijn nog veel meer producten met toegevoegde suiker) en het beste is om gezonde vervangers te kiezen bijvoorbeeld: inplaats van toastjes, havermout of in plaats van frisdrank hazelnootmelk(zonder suiker) Veder is het goed om een paar keer in de week kracht traning te doen en ook anderen te informeren van jou afvaldoel.Ook moet je altijd meer dan 35 keer per hap op je eten kauwen zodat je eten goed verteerd.En moet jezelf niet met radio en tv bijvoorbeeld afleiden en verder kan samen eten ook helpen om gezonde keuzes te maken.Probeer ook elke uur ff op te staan om een stukje te lopen zodat je verbranding sneller gaat en probeer de trap te nemen in plaats van de lift.Succes en zeg maar als je meer advies wilt.

4 feb 2019, 17:02, juliatje.
3

Hoi anoniempje,

Als je je zorgen maakt over je gewicht of als je wilt afvallen, is het goed als je dit bespreekt met iemand. Bijvoorbeeld één van je ouders. Zij kunnen je hier goed bij helpen of kennen iemand je goed kunt helpen. Iemand die ik ken krijgt bijvoorbeeld hulp van een diëtiste. Diegene kan met jou kijken naar wat jij nodig hebt. Ieder lichaam is namelijk anders en heeft andere dingen nodig. Dat ligt aan je leeftijd, je geslacht en heel veel andere dingen.

Het is nooit verkeerd om te proberen gezonde keuzes te maken. Bijvoorbeeld iedere dag een stukje wandelen, een stuk fruit eten in plaats van een koek, enzovoort. Maar vaak hoef je geen brood of pasta te laten staan, dat kan gewoon deel uitmaken van een gezond eetpatroon. Het gaat er vooral om dat je gezond eet en niet dat je weinig eet.

Als je meer informatie wilt die bij jou past, is het dus goed om met iemand te praten die je die tips kan geven.

4 feb 2019, 18:02, Bodine
4

Wat moet ik dan eten in plaats van brood? Het moet wel mee naar school kunnen.

4 feb 2019, 20:02, Anoniempjexx
5

Als het brood geen suiker bevat en bruin brood is en niet te bewerkt is dan kan je het eten(suikernamen zijn onder andere dextrose) en je kan altijd noten,fruit,snackgroente,mini yoghurtjes(gezonde plantaardige yoghurt zonder onodige toevoegingen en suiker) ,edamame bonen,stukjes kokos met havermout,eieren,salade(zonder saus) ,zaden en pitten en gezonde soep zonder vlees

5 feb 2019, 11:02, juliatje.
6

En anders de restjes van je avondeten

5 feb 2019, 11:02, juliatje.

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.