Wanneer eerste keer ongesteld

Heyy
Ik ben 13 jaar en nog niet ongesteld geworden maar bijna iedereen uit de klas al wel.
Ik begon met borsten en haar krijgen in groep 7, en al sinds groep 8 slijm (discharge in het Engels)
Wel heb ik laatste week vaak buikpijn in m’n onderbuik.
Maar weet iemand wanneer je kan merken of je voor het eerst ongesteld word, en of ik het misschien bijna word?
Alvast bedankt x

14 dec 2021, Renate08


Reacties

plaats reactie
1

hay Renate, als je ongesteld bent kan je in je onderbroek bloedderig slijm vinden. Je zal van zelf merken wanneer je ongesteld wordt en de kans is groot dat het er al bijna aankomt. Als het zover is, praat met je moeder er over (met je vader is het heel cringe), zij heeft het al een keer meegemaakt. Aan het begin kan het best schrikken zijn en er komt echt veel bloed naar buiten. Maar geen zorgen, dat hoort erbij. Ook zou ik nog even wachten met tampons en beginnen met maandverband (wel goed schoon houden daar beneden), maar iedereen heeft zijn eigen manieren van starten. Veel suc6 en ik hoop dat je het doorstaat! Ps. de tweede menstruatie kan wel tot 6 maanden duren en de derde tot 4 maanden. Geen zorgen als hij een keer te laat komt, je lichaam moet wennen aan de hormonen.

16 dec 2021, 21:12, Bestievaniedereen
2

@Renate08 @Bestievaniedereen
Ik had prescies het zelfde probleem Renate, ik probeer het ook een beetje uit te vogelen. Heeft iemand nog tips???

18 dec 2021, 21:12, Isa(ik ben echt heel mooi)
3

Je kan krampen, hoofdpijn, een opgeblazen gevoel, buikpijn, misselijkheid, pijnlijke borsten en meer drang om lekkere dingen te eten wardoor je aan komt krijgen voor en tijdens je menstruatie. Je moet ook veel vaker naar het toilet terwijl je helemaal niet hoeft te plassen en te poepen.

20 dec 2021, 08:12, Anno

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.