vwo

ik doe havo maar mijn ouders willen dat ik vwo ga doen. daarvoor moet ik allemaal hoge cijfers halen. dus bij de eerste onvoldoende moet ik naar huiswerk begeleiding. ik wil dat echt niet en de druk om te presteren is mij te groot. ik was laats wat vergeten op een toets maar ik was eerlijk tegen mijn ouders dat dat gebeurd was. daar waren ze niet blij mee en tijdens het eten zei mijn moeder allemaal spotende dingen zoals: jij vwo ha gaat je echt niet lukken. Of: als jij later een goede baan krijg dan geef ik je een auto. het erge is dat ik voor een wiskunde toets een 5,5 had. ik heb dit niet gezegt want ik ben bang voor de gevolgen. 5,5 is een voldoende maar hier is ze niet tevreden mee. uit mijn klas heeft bijna iedereen een 4 dus zo laag is het niet maar het is niet genoeg voor vwo.

als ik naar huiswerkbegeleiding moet dan loop ik weg. ik weet niet voor hoelang maar dan ga ik weg.

heeft iemand tips over wat ik kan doen. Ik wil het niet zeggen tegen mensen dus praten is geen optie.

7 sep 2020, someone


Reacties

plaats reactie
1

Ik zou het even met je mentor op school overleggen. Misschien kan hij je helpen of met je ouders gaan praten. Je kan ook een brief schrijven als je het eng vind om te zeggen. Schrijf daar gewoon in hoe je je voelt en dat je gewoon geen vwo wilt doen. Het is jou leven, jou school en ze moeten dus jou keuze hierin accepteren.

8 sep 2020, 12:09, Lau
2

Het is jou leven dus jij bepaalt, zoals lau zij naar mentor gaan is handig. En het is onzin dat met vwo je alleen een goede baan krijgt. Vroeger was schoolniveau ook lager. Maar met elk niveau kan je een baan scoren en de 'goede' baan bestaat niet. Maar je moet ook voor jezelf leren opkomen en anders oefen je voor de spiegel?

8 sep 2020, 16:09, juliatje.
3

Ik heb nu een groot probleem ik had een nacht niet geslapen. Dat komt omdat ik bang voor muggen ben beetje dom maar daardoor heb ik de hele nacht op een krukje in de trappenkast door gebracht. Die volgende dag had ik twee toetsen een van Duits en de ander van Engels. Voor Engels had ik al twee tienen niks te klagen maar ik was gewoon te moe en ik vulde maar wat in en uiteindelijk kreeg ik een 5. Duits snapte ik helemaal maar de toets snapte ik gewoon niet. Ik heb niks tegen mijn ouders durfen te zeggen maar mijn moeder wilt nu wel in magister kijken. Ik weet niet wat ik moet doen. Want om te vragen om de toetsen opnieuw te maken. moet ik waarschijnlijk uitleggen wat er fout ging. En om nou te zeggen: ik was bang voor muggen dus ging ik in een hok zitten. vind ik zelf erg ongeloofwaardig.

Wat moet ik nu doen. Tegen mijn ouders zeggen durf ik echt niet, Ik ben te bang om van deze school te moeten.

17 sep 2020, 19:09, someone
4

Hi someone!

Niets zeggen en niet praten is altijd een slechte oplossing. Alleen valt er weinig voor je te winnen helaas.

Het best is het om dit inderdaad met je mentor te bespreken, lukt dat niet is er altijd een vertrouwingspersoon aanwezig binnen de school. Naar je mentor toe stappen klinkt misschien heel eng, maar ik kan je in vertrouwen zeggen dat zij ook gewoon mensen zijn. Is je mentor niets, kan je altijd naar een docent toestappen die je vertrouwd. De meeste docenten willen je echt wel helpen hoor!

Ik ben huiswerkbegeleider geweest en ik had helaas veel leerlingen van ouders met te hoge verwachtingen. Dat wisten we natuurlijk, dus we hielden er rekening mee (niet te veel pushen ect.) Huiswerkbegeleiding is, in de gevallen waar ik het heb gegeven, echt niet zo erg hoor. Je maakt er je huiswerk en je leert voor je toetsen. Ben je klaar? mag je waarschijnlijk naar huis en hou je meer tijd voor jezelf over. Natuurlijk is er ook hulp voor je moeilijke vakken!

Dus als je ouders je daarheen sturen, is dit niet meteen een reden tot weglopen. Sterker nog, je kan in gesprek gaan met je huiswerkbegeleider en samen opzoek gaan naar een oplossing. Ik heb wel een leerlingen "ontslagen" uit de huiswerkbegeleiding omdat ze het niet nodig hadden en een niveau hoger er niet inzat. Meestal hield het gedoe met de ouders hierna ook op.

8 okt 2020, 14:10, Auriane

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer