Taille omtrek..

Hoii! Ik heb een taille omtrek van 73 cm. Een heup omtrek van 105 cm en mijn borst omtrek is 95 cm. Is dit goed? Mijn lengte is 173 en mijn gewicht 66. Ik heb medere dingen opgezocht, maar op alles kwam weer een ander antwoord uit. Dus ik dacht; laat ik het hier maar op vragen.

21 jun 2020, Jacky


Reacties

plaats reactie
1

Ja top leuk

13 aug 2020, 01:08, N
2

Ja je hebt perfect rondingen๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

14 aug 2020, 01:08, Biqieen
3

Een arts heeft daar het meeste verstand van!

15 aug 2020, 08:08, juliatje.
4

Dit is gewoon prima hoor!

Met die lengte en dat gewicht is je bmi gewoon goed vgm.
En het zijn mooie maten! Zandloper figuur :)

26 jan 2021, 02:01, Sleeplessgirl21
5

Prima vrouwelijk lichaam

1 feb 2021, 01:02, Bikinigek
6

Voor je taille geldt dat tot 80 cm is prima gezond. Voor je buikomtrek geldt tot 88 cm is prima gezond. Voor je heupomtrek geldt tot 105 cm is prima gezond lichaam.

Deze waardes zeggen veel meer over je lichaam dan je gewicht, zeker wanneer je veel spieren hebt. Meet dus deze waardes op een vast moment (bijv. iedere eerste zondag van de maand voor het ontbijt) en noteer deze waardes, zodat je deze ook kan terugkijken en hiernaar kan handelen. Dit om je doelen te bereiken/ te handhaven. Je gewicht is helemaal niet zo belangrijk als iedereen denkt!

Je taille is het smalste deel van je romp. Het bevindt zich net onder de onderkant van de onderste rib. Een handig hulpje kan zijn: buig naar links of rechts met gestrekte benen, daar waar de huid zich op natuurlijke wijze plooit, is je taille. Bij de meeste mensen is dit ong. 2 cm boven je navel.

Je buikomvang meet je op het dikste punt van je buik. Dit is tussen de onderste ribben en het heupbeen. Het ligt eraan of je een appel- of peerfiguur hebt, waar dit precies is. Bij een appelfiguur is dit rond de navel, tot
max. 1 cm onder de navel. Bij een peerfiguur is dit 1 tot 4 cm onder de navel. De buikomvang dient gemeten te worden bij een normale uitademing. De buik moet dus niet extra bol worden gemaakt, maar ook niet worden ingehouden. Meet recht, eerlijk en op een vast moment ('s middags is je buik altijd dikker dan 's ochtends).

Gebruik altijd een flexibel meetlint (lintmeter wordt zo'n ding ook wel genoemd), geen rolmaat. Dit werkt niet. Bij woningwinkels en doe-het-zelf-zaken kan je gratis papieren meetlinten meenemen, hoef je deze niet eens te kopen ;). Geen meetlint voorhanden? Neem dan je maten met een veter of touwtje en meet de gevonden afstanden na (dit kan wel met een rolmaat of met een liniaal bijvoorbeeld).

*Dit bericht is aangepast door de moderator

1 feb 2021, 18:02, Timo
7

...Ik ben bij mijn post er wel vanuit gegaan dat je een meisje bent. Ik zie nu dat Jacky ook een jongensnaam kan zijn. Voor jongens gelden anderen waarden.

1 feb 2021, 19:02, Timo

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.