Stiekem eetbui in therapie

Ik wilde de vraag eigenlijk in het kopje eten stellen maar ik kan dat kopje niet vinden.

Wie heeft er wel eens een eetbui.gehad tijdens de behandeling en vooral tijdens je opname? Wat voor straf staat daar meestal op want ik durf het straks niet te vertellen.

Bij mij ging het vannacht mis en ik heb dingen als beleg, een pot pindakaas en tussendoortjes gegeten. En ook gebraakt. Ik heb wel veel verschillende dingen en hele pakjes van de vleeswaren en kaas en een hele pot pindakaas gegeten zodat het niet opvalt dat er 1 ding weg is en verpakkingen zijn op mijn kamer en niet in de prullenbak zodat het hopelijk niet opvalt maar ik ben gewoon zo bang dat ze er achter komen en me naar huis sturen terwijl het echt veel beter gaat maar ik kon het gewoon niet meer tegenhouden.

Wat zullen ze doen als ik niks zeg en ze er achter komen? Of als ik het wel zeg? Zou dat uitmaken?

9 apr 2021, Lotte435


Reacties

plaats reactie
1

Hee Lotte, als het goed is zit je daar om uiteindelijk van die eetbuien af te komen. Zoiets gaat met vallen en opstaan. Ze zullen je proberen te trainen om dat vallen steeds beter te voorkomen. Daarom en omdat eerlijkheid het langst duurt zou ik het gewoon eerlijk vertellen. Probeer daarbij ook te vertellen waarom het misging. Natuurlijk zullen ze streng zijn en dus misschien ook streng reageren, dat moeten ze wel, want je bent er om eraf te komen, maar ongetwijfeld zullen ze je ook helpen om die zwakke schakel die ervoor zorgt dat je toch weer een eetbui kreeg bloot te leggen zodat je er iets aan kunt doen. Ik zou het daarom gewoon vertellen als ik jou was, maar breng het dan zo dat je op zoek bent naar een manier om jezelf op zulke momenten beter onder controle te krijgen. Benadruk hoe vervelend je het zelf ook vindt en probeer het niet bozig of verdedigend te brengen. De reacties die dat kunnen uitlokken zijn uiteindelijk veel vervelender.
Hoe gaat het daar verder? Heel veel succes en sterkte.

9 apr 2021, 08:04, B
2

Hoi Lotte

Ik hoop dat je het echt hebt durven vertellen en als dat niet gelukt is, de het dan alsnog. Alleen dan kunnen ze je Helen. Als je het moeilijk vindt om het te vertellen. Kun je het ook altijd mailen aan je begeleider.

Bij ons staat er geen “straf” op maar is de consequentie voor iedereen anders. Het zijn individuele afspraken en sancties. Ik heb 1x een motivatie opdracht gekregen en mocht een dag geen therapie volgen. Ze noemde het een time-in. Je moet niet weg zoals bij een time-out maar volgt geen therapie en moet uitschrijven wAt er mis ging, hoe je het gaat voorkomen en waarom je van de eetbuien af wil.
Probeer het echt te vertellen.

Succes

11 apr 2021, 04:04, Noor
3

Hey, ik ben nu ook opgenomen, in het ziekenhuis dan, ik ga daarna naar de kliniek. ik heb anorexia maar ik ben niet gediagnoseerd. ik neem aan dat je er zit met boulimia? ik heb ook boulimia gehad. de vreetbuien zijn heel sterk. maar ik geloof dat jij sterker bent..! zet hem op! 🥺❤️

18 apr 2021, 09:04, Eva🥀

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer