Sport

Hoi allemaal ik ben Timo ik zou in zoon kort mogelijke tijd een sport lichaam willen wie kan me helpen

12 nov 2019, Timo


Reacties

plaats reactie
1

Dag naamgenoot,

Hoe oud ben je nu, hoe ziet je lichaam er nu uit, wat is je gewicht en wat je lengte?

Bedenk dat een supergespierd lichaam op zijn minst een paar maanden kost en dat je er veel voor moet én veel voor moet laten. Misschien niet handig met de decembermaand in zicht. Is in januari starten niet wat handiger misschien?

Ik zie je reactie tegemoet.

12 nov 2019, 21:11, Timo
2

Bedankt voor je reactie Timo ik ben nu 15 jaar ik ben redelijk mager wel veel vet op mijn buik mijn lengte is 1m75 en ik weeg 52 kg

12 nov 2019, 22:11, Timo
3

Met 52 kilo en jouw lengte kan je niet veel (buik)vet hebben. Als je meer spiermassa wil opbouwen begint dit met duidelijk boven je onderhoud (je AMR) te gaan eten, gecombineerd met minstens drie keer per week intensief krachttraining. Hierdoor kan je de extra calorieën die je dan binnenkrijgt, omzetten in spiermassa. Om spieren te kweken moet je immers extra calorieën tot je nemen (of vetmassa hebben) dan je verbrandt.

Voldoende eiwitten eten, vooral na je workouts is belangrijk om je gekweekte spiermassa ook daadwerkelijk te behouden. Anders gaat je lichaam zijn energie uit je spieren trekken, waardoor je je net opgebouwde spiermassa weer verliest. "Je spieren opeten", wordt dat vaak genoemd. 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht is echt het absolute minimum, maar als je fanatiek je spieren gaat trainen moet je al snel aan 1,2 - 1,4 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht denken. Bedenk dat de totale hoeveelheid eiwitten dan dus dus steeds wat hoger wordt, omdat je ook zwaarder wordt (spieren wegen meer dan vet).

Dierlijke eiwitten worden het snelst opgenomen in je lichaam en herstellen zo je lichaam het snelst, bedenk wel dat te veel dierlijke eiwitten je gezondheid schaadt en heel slecht is voor onze planeet en voor die dieren (bio-industrie!!). Persoonlijk adviseer ik daarom om niet te veel eiwitten uit dierlijke bronnen te halen. Uit (hennep)zaad, bonen, noten en bijv. algen kan je ook prima aan je eiwitbehoefte komen. Al deze voedingsmiddelen bestaan ook in geconcentreerde proteïnepoeders (eiwitpoeders), zodat je er makkelijk een shake mee kan maken bijvoorbeeld.

12 nov 2019, 23:11, Timo

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer