Oksels, schaamhaar en benen scheren

Hoi ik ben een meisje van 13. Ik scheer me niet maar ik heb overal echt mega veel haar, maar ik durf het niet aan mijn moeder te vragen. Mijn zus zei een keer tegen mijn moeder dat ik me moest gaan scheren en toen zei ze als ze veel haar krijgt zeg ik het wel. Maar ik schaam me zo ook doe ik atletiek en al die shirtjes hebben geen mouwen en ik ben zo bang dat iedereen het ziet zeker in de startblokken.

Scheren jullie je? En wat scheren jullie?

Xx onzeker meisje

19 dec 2019, Onzeker meisje


Reacties

plaats reactie
1

Ik scheer mijn oksels elke week en mn schaamhaar eens per maand... ben oook 13

19 dec 2019, 22:12, 1333333
2

Ik ben ook mega behaard ik ben 10. Mijn moeder vind me te jong voor scheren

20 dec 2019, 11:12, Wooppp
3

Oksels 1/2x per week
Benen 1/2x per week
Schaamhaar niet omdat het bij mij te dik is en het dan heel erg gaat irriteren als ik t eraf haal.

22 dec 2019, 19:12, Yeah
4

Ik scheer m'n oksels en benen maar mijn schaamhaar ook niet want dat doet echt pijn :(
Btw ik ben ook 13

4 jan 2020, 13:01, Girlll
5

Hoi. Ik scheer niet. Ik knio met zo'n klaar schaartje me schaam haar, ongeveer 1 x in de 2 weken. Voor me oksels gebruik ik zo'n onthaarings zalfje, dat vind ik net wat prettiger. Ik ga denk ik in de zomer ook me benen doen, wel scheren denk ik. Maar draag nu toch alleen lange broeken.

(als je ook onthaarings zalf wilt, je kan het kopen in de kruitvat en denk ook wel bij de etos).

4 jan 2020, 18:01, Anoniem
6

Hey meisje van 13 TS, ik ben een meisje van 17 en ik heb zeg maar alles altijd puur natuur gelaten. Ik was op mn 13e ook al erg behaard hoor, meisje13, het is heel normaal hoor dat jij op je 13e al zo veel schaamhaar hebt. Ik ken het, maar ben me echt niet gaan scheren, nu op mn 17e heb ik dus nog veel meer haar op mn kut. Maar ik vind het echt niet erg dat ik een harig meisje ben, al dat zwarte schaamhaar heeft nu ik 17 ben echt heel mn kut volgegroeid. Ik vind het prettig en ik vind het stoer en mooi zo ´n harig bos tussen mn benen ha ha. Waarom zou jij je moeten schamen dat je een vol behaarde kut heb? meisje, doe aub wat jij echt wil, zie, je bent niet de enige met haar he! ik ken best wat vriendinnen van me die ook gewoon een harige poes hebben, sommige hebben ook super veel net als ik. Laat lekker groeien jo!! :)

19 mei 2020, 19:05, Gizeh17
7

Ik heb een haat-liefde relatie met scheren. Aangezien ik vrij behaard ben en ik persoonlijk lange haren irritant vind scheer ik vrijwel mijn hele lichaam. Sommige delen trim ik (zoals schaamhaar). Ik schaam me echter niet als het een keer wat langer is, want dat hoort er gewoon bij :)
Er zit geen schaamte in het vragen om scheren. Pak een rustig moment en geef aan dat jij er mee zit. Dat zou genoeg moeten zijn om je moeder/vader over te halen. Het is voor moeders/vaders gewoon ook een grote stap, kindjes worden groot zeg maar.
Mocht het om gekke redenen nou niet zo zijn, kan je altijd ervoor kiezen om zelf een mesje te halen. Dan kan je in ieder geval je oksels scheren. Misschien dat bijvoorbeeld je oma/opa/tante/oma je kan helpen hiermee.
Naast de mogelijkheden tot scheren, is het ook belangrijk dat je je realiseert dat je je niet hoeft te schamen voor haar. Dat hebben we allemaal.

20 mei 2020, 13:05, KAAS
8

hi, ik zit met hetzelfde probleem ik scheer mijn oksels wel! alleen ik durf niet te vragen hoe ik het daaronder moet scheren tips hoe je het makkelijk kan doen??

20 mei 2020, 18:05, ieell
9

@ieell
Het "daaronder" scheren vind ik nooit zo prettig. Als je scheert is de kans van ingroeien best hoog aangezien het dikke haren zijn. Daarom trim ik op een kleine stand. Wil je nou echt scheren, dan is het belangrijk dat je dit met zorg doet, anders gaat het irriteren :)
-Begin altijd met het scoonmaken van de omgeving. Je vagina heeft het niet zo op zeep dus doe dit gewoon met water. Zorg ook dat je scheermes schoon en scherp is. Je wilt niet je oksel bacteriën in je vagina hebben of bacteriën vanuit de vagina naar je oksel verplaatsen ;)
-Scheren gaat niet makkelijk op lange haren, zijn ze erg lang? Knip het dan met een schone schaar eerst wat korter
-Wil je een soepelere ervaring kies dan voor scheergel/schuim/olie. Let op dat je dit zonder parfum neemt, ook daarvan houd je vagina niet. Smeer dit niet in je vagina en alleen op de normale huid. (bijv. je venusheuvel)
-Scheer met de haren mee en trek de huid een beetje strak (met 1 hand strak houden en 1 hand scheren). Neem de tijd je wilt er geen zooitje van maken
-Ik begin vaak staand met mijn venusheuvel, doe dit met lange halen. Waarna ik vaak mijn voet tegen de muur zet om rondom mijn vagina te scheren. Voor de eerste keer zou je gehurkt kunnen zitten met een spiegel eronder. Dan kan je zien wat je doet.
-Wil je bultjes ect voorkomen kan je je venusheuvel wat verzorgen met creme. let weer op parfum ect.

21 mei 2020, 13:05, KAAS
10

Hi ik ben 12.
Maar ik heb heel donker been haar, wat ook dik is. Had her aan me mams gevraagd en jezzz, we gingen samen een scheermesje kopen. Want ze snapte waarom, had me been haar laten zien.
Voor me oksels gebruikte ik eerst van dat cream maar dat stonk zo verschrikkelijk. Nu scheer ik dat ook.
En me poes knio ik aan de zijkant en scheer aan de voorkant ong 1 x in de 2,5 week

24 mei 2020, 22:05, Harig meisje
11

Ik durf geen eigen scheermesje te vragen... Maar ik heb het wel ech nodigg.... HELP

25 mei 2020, 12:05, Juullll
12

Dan koop je ze toch zelf? Scheermesjes kun je voor een paar euro bij de drogist of Action kopen.

25 mei 2020, 14:05, Kim96
13

Hoi, ik ben 13 en scheer elke keer dat ik onder de douche ga dus bijna elke dag. Dan scheer ik mijn oksels en schaamhaar en 1/2 keer per week doe ik mn benen (behalve in de zomer dan elke dag). Bij het scheren van schaamhaar naar beneden scheren want ja anders gaat t pijn doen en krijg je ingegroeide haren. Het wordt op die manier niet super zacht maar is vele malen beter dan tegen de richting in scheren.
Koop zelf scheermesjes of vraag het aan je moeder en als ze zegt: maar je hebt toch helemaal niet zo veel haar dan zeg je dat het klopt maar dat je dat wat frisser vindt xx

30 mei 2020, 19:05, Fr3d3r1qu3

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer